protonika je napisal/-a:Za vse avte od letnika 98 mora prodajalec, če je pravna oseba, dati garancijo - ampak minimalni garancijski rok žal ni določen. Kje ste pobrali polletno garancijsko dobo, ne vem, če jo dobite, je to dobra volja prodajalca.
Velja pa tudi pri rabljenih avtih enoletni rok za skrite napake (med katere sodi tudi prevrten števec kilometrov). Pri novih avtih je ta rok dve leti. Slabost slovenskih zakonov na sploh pa je, da šepa njihovo izvajanje, zato se jaz na te zadeve ne bi zanašala. Vsekakor je pa treba v pogodbo vključit čim več zadev, če se le da. Tudi našteti opremo (da ne ugotoviš potem doma, da nima električno nastavljivih sedežev, kot je recimo trdil prodajalec).
Več o "pravni" plati kupovanja rabljenega avta poiščite na spletnih straneh zveze potrošnikov, pred kratkim je bil tudi obširen članek o tem v njihovi reviji VIP (v knjižnicah jo zagotovo imajo).
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
lublancan je napisal/-a:sam ke ne it...
ko sm jst kupoval avto, sem seveda naletu tud na njegove oglase, ok ga pokliče moj fotr. Avto nezaleten, realni kilomtri, notr se ni kadilo....
pridemo do Celja(sem iz lj) najprej se ustavimo pri prvem(takoj ko prideš iz avtoceste), ki seveda ni taprav in nič ne ve o trgovini z avtomobili z istim imenom kot njegova![]()
, no whatever, najdemo tapravga
avto karamboliran povsod, zici prežgani, not ko pepelnik...
zravn še en punto isto sranje, že na pogled zjahano
cena... no cena na avtu je bla 150 000 višja od cene na internetu![]()
in to pri vrednosti avtomobila okol 400 000, ok se že hočm obrnt, pa si premislim in grem do prodajalca...
ga lepo uprašam kje je ta avto, pravi da je zunaj, mu povem, da ma višjo ceno kot na oglasu, mi lepo reče, da ni panike, da mi ga proda za isto ceno kot v oglasu...![]()
![]()
torej brez pogajanj znižu ceno za 150k SIT![]()
Nasvet? bejž stran, sploh okol celja je pouhno takih dilerjev...
bass je napisal/-a:protonika je napisal/-a:Za vse avte od letnika 98 mora prodajalec, če je pravna oseba, dati garancijo - ampak minimalni garancijski rok žal ni določen. Kje ste pobrali polletno garancijsko dobo, ne vem, če jo dobite, je to dobra volja prodajalca.
Velja pa tudi pri rabljenih avtih enoletni rok za skrite napake (med katere sodi tudi prevrten števec kilometrov). Pri novih avtih je ta rok dve leti. Slabost slovenskih zakonov na sploh pa je, da šepa njihovo izvajanje, zato se jaz na te zadeve ne bi zanašala. Vsekakor je pa treba v pogodbo vključit čim več zadev, če se le da. Tudi našteti opremo (da ne ugotoviš potem doma, da nima električno nastavljivih sedežev, kot je recimo trdil prodajalec).
Več o "pravni" plati kupovanja rabljenega avta poiščite na spletnih straneh zveze potrošnikov, pred kratkim je bil tudi obširen članek o tem v njihovi reviji VIP (v knjižnicah jo zagotovo imajo).
POVRŠNO BEREŠ.
bass je napisal/-a:Garancija velja po zakonu za varstvo potrošnikov za vozila mlajša od 5 let AVTOMATSKO pol leta, ne glede na to kaj piše v pogodbi. Zakona se ne da kar tako izključiti z enim kosom papirja.
Velja pa garancija le za pravne osebe ozr. če kupiš od firme.
Najprej jih vprašaj ali vejo, da je 6 mesecev garancije ne glede na to kar oni trosijo, če vejo in se strijnjajo, kupi avto in ga pol leta čimveč vozi.
Meni se je izplačalo. V pol leta sem popravil eno manjšo napako preko garancije, zdaj avto dela brez problemov še dodatnega pol leta in tudi naprej bo tako.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
speedfreak je napisal/-a:joj ne. Lej tko ti bom reku..prvo kot prvo sta 2 Šargija ( no ubistvu so trije ampak to zdej nima veze). Nedavno nazaj sem pri enmu gledal mislim da eno astro, ki je imela (kao) servisno knjigo..seveda je imala PRAZNO servisno knjigo, ampak prodajalec se je malodane stepel z mano ko sem mu js trdil da to zame ni servisiran avto. Kot drugo, pri njemu so avti tako spucani in spolirani da še svoj lastni avto ne bos prepoznal če ti ga oni obdelajo, kot tretje, ne bom rekel da je ta avto slab ( kater te pa sploh zanima? ), ampak pojdi na ogled z veliiiiiko mero dvoma in z ekipo mehanikov če je le mozno ker sta znana nategatorja in sta v poslu že vrsto let, torej poznata vse trike pa še kakega novega sproti izumita če je treba
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov