dr. jAcKaSS je napisal/-a:Polovico km, ki jih naredim so relacije (večkrat na morje, večkrat na smučanje, pa kšn žur kje izven LJ). Ostale km pa počasi nabiram. To so pa predvsem vožnje do punce (8km v eno stran), kjer se motor že ogreje. V center se pa zelo malo vozim z avtom, tudi na faks le med izpiti, tako da imam teh voženj, ki so krajše od 5km v celem letu mogoče za 2 tanka bencina.
Verjamem, da je večja poraba, dokler je motor hladen. No prejšnjega megana sem imel le slabe pol leta, ker so me precej nategnili ko sem ga kupil, tako da sem že 1. mesec vložil v avto 80k SIT, pa še ene 40k bi moral. Nato sem še ugotovil, da je bil avto zbit, tako da sem ga potem po hitrem prodal. No in vem da oktobra, ko se je nekoliko shladilo in sem šel na trening (2km) se motor do tja ni ogrel, poraba na potovalnem računalniku je bila pa okoli 11l/100km.
Ubistvu me je pri bencinarju najbolj strah mestne vožnje pozimi, ko je motor hladen in je poraba ogromna (proti 10l/100km). Oz. poleti ko je bilo vroče in sem imel prižgano klimu in sem pred semaforjem porabil 2dcl bencina. Ne vem sicer ali je bilo s tistim avtom kaj naroba ali je to normalno, ker na relacijah je imel zelo solidno porabo (okoli 7l/100km).
Dizlov drugače ne poznam praktično nič, zato bi vprašal, zakaj se za 12k km letno en splača dizla oz. zakaj za dizla niso dobre kratke vožnje?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov