Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So mar 24, 2007 6:09 pm

Dejch je napisal/-a:Mah kdaj bo ze folku jasn, da se FIAT nc bol ne kvari kokr en VW. Ma vec malih napak pri katerih na statistikah pusne neki mest. Vec se kvarijo francozi pa še ta je bosa. Sicr pa je tko ne glej kaj tocn folk prica, sprobi in to je to, v vsakem primeru se ti lahko pri katerikol znamki lahk zgudi sranje vrjem ti to raj. :)

Ker te stereotipi o raznih poreklih so za na gnoj.

Evo par primerov:
Francozi - za nikamor, so pac ugodni.
Italjani - se radi kvarijo, sm je pocen za popravt
Nemci - se mn kvarijo, k se pokvarjo pa bod vesel, da lahk popravs pa se izprsil se bos
Japonci - nobenih problemov what so ever, so pa grdi pa za en drek plastiko majo

Vse skp ene buce, v teh cajtih avtomatizacije in masovne produkcije so si znamke tok podobne da ne mors vrjet, razlike so minimalne in so vecinoma samo subjektivne oz. odvisne od distributerjev, ter pooblascenih servisov...

Za Fiat govorim iz lastnih izkušenj in si trenutno lastim že drugega fiata odkar imam vozniški izpit (8let)..Deli so poceni,veliko ponudbe original in neoriginal, kvarijo se sicer bolj malenkosti, je pa večkrat pri mehaniku kot drugi avtomobili v naši družini (doslej Renault 4 avti, Landrover eden, Toyota eden - v obdobju zadnjih 10 let)

Tako da ta stererotip o Fiatih (vsaj zame) še kako velja!

Navkljub vsemu sem z Fiat-om zadovoljen (tud zato sem nabavil drugega, taprvega ima brat še vedno v uporabi) in tudi razmišljam, da bo naslednji spet Fiat!
In zato tudi priporočam Fiat-a..če ne drugega ravno zato, da bo popravilo čim cenejše in časovno hitro opravljeno - kot je Dejch ugotovil, se dandanes itak vsi avti kvarijo..

Se opravičujem za dolg offtopic.. :oops:
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis So mar 24, 2007 6:22 pm

Sploh ni OT, prav nasprotno - pomagajoc nasvet

Sej zdej se nekako nagibam k FIAT BRAVO ali pa tudi BRAVA pride v postev...(sej veste puncam hitr rata tud kej druzga vsec :P )

Samo ce se ne motim ni trenutno na avto.net skoraj nobenega pametnega avtomobila kateri bi bil vreden nakupu - ker nekateri so prevec poskodovani, nekateri imajo previsoke cene ali kilometre... :roll:
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So mar 24, 2007 7:49 pm

Jaz sem pri iskanju preveril tudi te brezplačne oglase na lokalnem radiu in lokalnem časopisu, tako da ni bilo potrebno predaleč ponj, pa še privat osebe so prodajale, tako da sem tudi po odnosu lastnika (urejenost papirjev, skladnost podatkov, zgodovina avta..) ocenil ali je avto vreden nakupa.

Avto.net je res najbolj preprost način iskanja, ma za kaj res dobrega se splača še po teh lokalnih medijih poiskat..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So mar 24, 2007 7:59 pm

kupi naj polo-ta :tomidelej:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis So mar 24, 2007 9:12 pm

michelin je napisal/-a:kupi naj polo-ta :tomidelej:

Zakaj POLOTA, pa kerga?

ne zameri, ampak bi prosil za pojasnilo :D

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin So mar 24, 2007 9:36 pm

Eddis je napisal/-a:
michelin je napisal/-a:kupi naj polo-ta :tomidelej:

Zakaj POLOTA, pa kerga?

ne zameri, ampak bi prosil za pojasnilo :D

ja 1.4 ali pa 1.4 16V so zdržljivi motorji :idea: 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So mar 24, 2007 9:38 pm

Kar se tiče nakupa avta bi se lahko tukaj razpisal na velko, pač jest bom dal svoj komentar,jest si zmeraj najprej pri sebi razčistim v kakšne namene bom avto uporabljal kot družinski avto, kot za svoje lastne potrebe, kok velk avto potrebujem ali bom kaj vozil not, koliko bom dnevno prevozil kilometrov in koliko letno pogoj za moje pojme je, da je avto kr dost solidno za vzdrževat in, da niso predragi rezervno deli kot recimo nakeri avti(omenjal jih ne bom, ker je potem samo galama). POtem ko imaš to začrtane cilje se spraviš v nakup, oglasi pogledaš,pokličeš, mal povprašaš kakšne avto je kej,servisi,lastništvo itd potem pa veselo it gledat in pri nakupu moraš biti kar se da previden, nikar ne hitet, ker tukaj ni ne vem kok denarja v igri (tole bo zvenilo malce nenavadno toda za tak denar je še najbolje kupiti avto od švercarja, sam nekateri so res švercarji in te po domače nategnejo, nekateri to jih ej kr nekaj pa ti prodajo vredu avto vsaj meni ga je en švercar prodal.

Kar se tiče avto ki jih trg ponuja, če je bil avto redno res redno servisiran in pri določenih kilometrov menjani deli se lahko odahneš, pazi kilometri, če jih ima avto prevrtene je jeba potem, ker ne veš kdaj je bilo kaj menjano, jermena pa to se takoj zamenja ob prvi priliki.

Kot imajo nekateri mnenje ja fiat je pa j**c ja honda je pa zakon avto ja vw je pa gajb, vsak ima svoje mnenje in ali dobre ali slabe izkušnje. Treba je pač kupit avto, ki ti je všeč in se boš v njem dobro počutil, ti pa lahko povem ,da v svojem življenju nisem imel ne vem kakšne težave z avti, večjih stroškov ni bilo razen pred pol leta nazaj na vw diesel dobr avto je bil dotrajen ni kej. Odločitev je vaša kako se bosta odločila avto je treba vidt je pa danes bolje vzeti avto z klimo, ker mene to danes nervira avto brez klime pa ne zaradi tega ker sem razvajen pa tud ker sem zadnji nekaj se naprtlen tukaj na forumu toda polet ko greš v mesto misliš, da imaš v avto brezplačno umivanje, v glavnem tle gor nimamo takih težav in res je da polet ne bi rabil klime. V takem primeru pride v upoštev kakšne hyundaj,fiat bravo upoam , da dobiš za tak denar z klimo,

Kar se pa tiče polota lahko rečem za 1.4, 1.6, 1.8 so motorji neuničljivi, vzdrževanje je minimalno, recimo deli so do 2-3x cenejš kot od honde(upam, da se ne boste spet kregal to mi je dalo misliti pred leti ko sem imel swifta, ki je en nosilec stal 18000 sit so pa trije pa jih nisem nejal ampak sem raje prodal avto da ne govorim o avspuhu, ki je stal samo zadnji lonec 25 kosov ali amnortizerji skoraj pol vrednosti avta....) no poloti so vredu avti sam ne kupovat 1.4 16v, ker je poraba tam okol 8l in več lepa vožnja po dsedem raje 1.4 če že ki pije 6-7l. Problemov nimajo !
Dobr to je to lahko bi še ej sam že sam ne vem kaj sem napisal na začetku ali v sredi teksta
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So mar 24, 2007 9:44 pm

Na začetku si vprašal kateri avto naj vzamem če bi jest kupoval VW polota 1.4 16v bi vzel, dejansko bolje kot pa fiata pač jest sem tak človek bolj narajmam na vw oz koncern kot pa na druge znamke

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin So mar 24, 2007 9:50 pm

sonček je napisal/-a:Kar se tiče nakupa avta bi se lahko tukaj razpisal na velko, pač jest bom dal svoj komentar,jest si zmeraj najprej pri sebi razčistim v kakšne namene bom avto uporabljal kot družinski avto, kot za svoje lastne potrebe, kok velk avto potrebujem ali bom kaj vozil not, koliko bom dnevno prevozil kilometrov in koliko letno pogoj za moje pojme je, da je avto kr dost solidno za vzdrževat in, da niso predragi rezervno deli kot recimo nakeri avti(omenjal jih ne bom, ker je potem samo galama). POtem ko imaš to začrtane cilje se spraviš v nakup, oglasi pogledaš,pokličeš, mal povprašaš kakšne avto je kej,servisi,lastništvo itd potem pa veselo it gledat in pri nakupu moraš biti kar se da previden, nikar ne hitet, ker tukaj ni ne vem kok denarja v igri (tole bo zvenilo malce nenavadno toda za tak denar je še najbolje kupiti avto od švercarja, sam nekateri so res švercarji in te po domače nategnejo, nekateri to jih ej kr nekaj pa ti prodajo vredu avto vsaj meni ga je en švercar prodal.

Kar se tiče avto ki jih trg ponuja, če je bil avto redno res redno servisiran in pri določenih kilometrov menjani deli se lahko odahneš, pazi kilometri, če jih ima avto prevrtene je jeba potem, ker ne veš kdaj je bilo kaj menjano, jermena pa to se takoj zamenja ob prvi priliki.

Kot imajo nekateri mnenje ja fiat je pa j**c ja honda je pa zakon avto ja vw je pa gajb, vsak ima svoje mnenje in ali dobre ali slabe izkušnje. Treba je pač kupit avto, ki ti je všeč in se boš v njem dobro počutil, ti pa lahko povem ,da v svojem življenju nisem imel ne vem kakšne težave z avti, večjih stroškov ni bilo razen pred pol leta nazaj na vw diesel dobr avto je bil dotrajen ni kej. Odločitev je vaša kako se bosta odločila avto je treba vidt je pa danes bolje vzeti avto z klimo, ker mene to danes nervira avto brez klime pa ne zaradi tega ker sem razvajen pa tud ker sem zadnji nekaj se naprtlen tukaj na forumu toda polet ko greš v mesto misliš, da imaš v avto brezplačno umivanje, v glavnem tle gor nimamo takih težav in res je da polet ne bi rabil klime. V takem primeru pride v upoštev kakšne hyundaj,fiat bravo upoam , da dobiš za tak denar z klimo,

Kar se pa tiče polota lahko rečem za 1.4, 1.6, 1.8 so motorji neuničljivi, vzdrževanje je minimalno, recimo deli so do 2-3x cenejš kot od honde(upam, da se ne boste spet kregal to mi je dalo misliti pred leti ko sem imel swifta, ki je en nosilec stal 18000 sit so pa trije pa jih nisem nejal ampak sem raje prodal avto da ne govorim o avspuhu, ki je stal samo zadnji lonec 25 kosov ali amnortizerji skoraj pol vrednosti avta....) no poloti so vredu avti sam ne kupovat 1.4 16v, ker je poraba tam okol 8l in več lepa vožnja po dsedem raje 1.4 če že ki pije 6-7l. Problemov nimajo !
Dobr to je to lahko bi še ej sam že sam ne vem kaj sem napisal na začetku ali v sredi teksta

sonček,tole si pa na lepo razložu si sipa čas uzeu :tomidelej:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne mar 25, 2007 7:13 am

Seveda, totalno se strinjam, da ma vsak svoje izkusnje itd. Problem nastane kokr sm ze prej omenil pri stereotipih in natolcevanjih iz pamtiveka. Z bravom in bravo je vecina ljudi totalno zadovoljnih, kar je najbol pomembno. Lep primer je tud Fiat Panda, je seveda Fiat je pa edn izmed najbol zanesljivih avtomobilov v svojem razredu, sploh ce pogledas ceno. Se James iz Top Geara jo ma, pa se totalno nc ne pritozuje...

Problem FIATa je bil samo v tem, ker je 15 let sral dobesedno s kvaliteto (to treba priznat) in zdej iz nje ne more zlest takoj, podobno je npr. z Alfo. Obenem pa to ni renome znamka kokr MB kateri je bil kaksnih 10 let totalno problematicn avto, samo se ga ni slab imidz prjel tako kakor fiat, alfo, ker je pac bil totaln znak za kvaliteto.

Moje izkusnje so pac take, da z italjanskimi avtomobili nismo (ko se nism imel izpita) in nism mel nobenih problemov whatsoever in so zato v mojih oceh najbolsi nakup. Z nemci morm rect, da nekih velkih problemov ni blo, so pa bili. O Hondi k jo pa mamo pa raje nebi, ker z avtom je skoz neki. Tko pac je, masovna produkcija diktira vec ali manj padc kvalitete, saj je konstantno izdelovanje novih modelov in manj testiranj avto pac podvrzen raznih okvaram. Ni vec avtomobil to kar je bil, ampak je enostavno tako kot vse ostalo potrošniški izdelek tko kot tehnika in definitivno ni delan za dolgorocno uporabo, saj nekako morajo met razlog prodat nov model ali pac? Seveda pod pretvezo, da je le-ta v vsem toliko bolsi. :)

Ti kr sprobi Bravo 1,6 pa mislm, da naus met vec dileme kva kupt za ta denar, v to sm preprican...

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Ne mar 25, 2007 8:45 am

vw poloti soloh ti ko si dal oglas majo grozne probleme z menjalniki,kolega kupuje polomljene polote tam do 1997 letnika in mastno služi ko prodaja menjalnike ,velikokrat se pa tudi zgodi da ker rabi motor

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Ne mar 25, 2007 9:23 am

kolega ma bravota 1.6 16v. Skos ga je moral držati na 3k obratov, drugače mu je crknil. torej ena noga na sklopki druga na gasu. bremzal je z ročno :) dal je že 300k za novo mašino. pravi, da se mu skos nekaj kvari.

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Ne mar 25, 2007 10:05 am

andrej86 je napisal/-a:vw poloti soloh ti ko si dal oglas majo grozne probleme z menjalniki,kolega kupuje polomljene polote tam do 1997 letnika in mastno služi ko prodaja menjalnike ,velikokrat se pa tudi zgodi da ker rabi motor

Ta teorijo o polotih in menjalnikih in problemih se mi zdi kr neki. Js mam polota letnik 1995 pa dela ku urca. Če bi še enkrat kupoval star avto bi najbrž isto kupil polota.
Poznam pa tud dost lastnikov podobnih polotov pa ni še noben mev kakršnih koli težav. Kokr je avto majhen, je super narejen.

Glede teme:
Mene je bravo kr všeč sam moti me, da ima samo 3 vrata. Je pa vredu k dobiš načeloma več opreme kot pri polotu.

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis Po mar 26, 2007 6:00 pm

Ponovno se oglasam :D
Odlocitev je padla: Pognali se bomo v boj za nakup : FIAT BRAVO 1.6 16V s KLIMO
Zdej pa prosim pred nakupom, razna opozorila, na kaj moram biti pozoren pri FIAT-ih, ker do sedaj imam izkusnje z nakupovanjem AUDI-jev, in se par ostalih, ampak FIAT-ov se nisem kupoval, tako da bi prosil za nasvet, na kaj biti pozoren pri BRAVOT-ih

Gledal sem malo po avto.net in ostalih internet straneh, pa nisem zapazil kaksnega BRAVO-ta kateri bi izstopal iz povprecja, tako da bi vas prosil za pomoc, ce kdo karkoli ve da bi se kje prodajal FIAT BRAVO 1.6 16V s KLIMO, s pogojem: cena pod 2500€

Zdej me pa posujte s primeri nakupa vrednih BRAVO-tov :lol: :lol: :lol:

LP!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr mar 28, 2007 6:29 pm

Glede na to, da je baje na podobnem podvozju kot AR 145 bi bil pozoren na roke in končnika.Sicer "poceni" poparavilo,ampak strošek pa vseeno.
btw: Dobra izbira ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr mar 28, 2007 7:49 pm

Eddis je napisal/-a:Ponovno se oglasam :D
Odlocitev je padla: Pognali se bomo v boj za nakup : FIAT BRAVO 1.6 16V s KLIMO
Zdej pa prosim pred nakupom, razna opozorila, na kaj moram biti pozoren pri FIAT-ih, ker do sedaj imam izkusnje z nakupovanjem AUDI-jev, in se par ostalih, ampak FIAT-ov se nisem kupoval, tako da bi prosil za nasvet, na kaj biti pozoren pri BRAVOT-ih

Gledal sem malo po avto.net in ostalih internet straneh, pa nisem zapazil kaksnega BRAVO-ta kateri bi izstopal iz povprecja, tako da bi vas prosil za pomoc, ce kdo karkoli ve da bi se kje prodajal FIAT BRAVO 1.6 16V s KLIMO, s pogojem: cena pod 2500€

Zdej me pa posujte s primeri nakupa vrednih BRAVO-tov :lol: :lol: :lol:

LP!

....če se ne spoznaš na take stvari prepusti pregled vozila mehanikom, ker to boš še najbolj dobr naredu, avto pa je treba v vsakem primeru peljat na dvigalo, da se pač pogleda, ko je enkrat avto dvignjen se vse vidi ko pa je avto na tleh je pa vse zamolčano pa tud če maš povečevalno steklo s seboj zato, pred nakupom mal poglejte sami potem pa naj naprej pregleduje mehanik,
meni že to dost pove, če je avto bil nekaramboliran dobr pač se zgodi, da je bil štrihan od prask in da je motor suh ter da je notranjost kukr tok vredu potem pa testiranje z vseh možnih kotov od a do ž zaenkrat ti tega ne bom pisal no ko pa sem sam kupoval pa sem se lotu na poseben način, čeprav danes mi je že lažje in ko pridem poleg avta, en krog naredim, pogled podvozja, notranjost motor in mi je že vse jasno, brez problema, sicer pa je to moj sedanji avto že skoraj petnajsti pač tak sem, da avte po domač zgonim in prodam ampak prodam ga vsaj v takem stanju, da je sploh vreden prodaje, sem pa zelo nestrpen voznik rad norim po cestah zelo sem proti če drugi takih je v mojem kraju zelo zelo mal tako, da sem edini k rad včasih oz. dostkrat prtisne na gas.

lp

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis Če mar 29, 2007 12:26 pm

No zdej glih noob nism za kupovanje, ampak pac samo pri FIAT-ih me zanima ce je kaka posebnost na katero je treba paziti...

Drugace smo pa najdli eno fiat bravo, letnik 97, prevozenim 98.000km in sedanji 2. lastnik jo ima ze 5 let. Ko sem se prek tel. pog. z njim se dobil obcutek, da mojster res pozna avto, in mi je vse z veseljem povedal o vsakem kosu avtomobila, drugace, pa avto ima potrjeno servisno knjizico, je garaziran, nekaramboliran...
bomo sli pogledat, ap bmo vidl kaksna bo dejanska situacija...

Kratek OT: sonček, nisem glih opazil neke povezave med mojim postom o nakupu brave in tvojim stavkom, da rad pritisnes na gas...
Vseeno hvala za nasvet :D

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Če mar 29, 2007 12:59 pm

Ja, Bravo 1.6 16v je dobra izbira! Kar se pa tiče VW 1.4 16v motorja in pa menjalnika v polotih in golfih je pa vse drugo kot pa vzdržljivo!!
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če mar 29, 2007 2:07 pm

....

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če mar 29, 2007 2:16 pm

A imajo te civici že vgrajene modre led diode in alu tepihe? Kaj pa lowpass filter ki ne spusti pod 4500 RPM? :cry
Drugače, Bravo 1.6 je dobra izbira ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov