sebaveh je napisal/-a: A imajo Nissani mogoče celo Renaultove motorje, ker vidim oznake dCi?
ja, sicer je bilo pa to napisano že v drugem postu te teme....Gre pa samo za diesel motorje.
sebaveh je napisal/-a: A imajo Nissani mogoče celo Renaultove motorje, ker vidim oznake dCi?
erixon je napisal/-a:Če gledaš pa koliko bo kateri od njih vreden čez nekaj let se pa tehtnica nagne v prid Volvota. Pa da ne omenjamo, da ta dva avtomobila sploh nista v istem razredu, niti približno.
lenivec je napisal/-a:Mihik je napisal/-a:lenivec: Je narobe imeti spodoben avto?![]()
ne ampak za 15km v službo tak avto jebedarija iz vseh pogledov. razn če se je treba pokazat. drugo je če je človek res skos na cesti al pa kaj, kar pa pri 15k km na leto ni.
150+km pride izredno prav v teh 15kilometrih, tut 4x4 je verjetno odločilnega pomena glede na naše polarno podnebje.
sicer pa kupujte kaj hočete saj je vaš dnar in očitno vam ga niti ne manka.
eclipse_R je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:Mihik je napisal/-a:lenivec: Je narobe imeti spodoben avto?![]()
ne ampak za 15km v službo tak avto je bedarija iz vseh pogledov. razn če se je treba pokazat. drugo je če je človek res skos na cesti al pa kaj, kar pa pri 15k km na leto ni.
150+km pride izredno prav v teh 15kilometrih, tut 4x4 je verjetno odločilnega pomena glede na naše polarno podnebje.
sicer pa kupujte kaj hočete saj je vaš dnar in očitno vam ga niti ne manka.
...
avtomobil je v velikem številu primerov nesmiselna naložba, kakorkoli že obrneš
lp
Mihik je napisal/-a:... Poraba je pri obeh nekje 9-10l?
Volvo XC90 je luksuzni terenec, qashqai je napumpan srednji razred, kar za sabo potegne tudi stroške vzdrževanja. Ne glede na to koliko bo star, XC90 bo na servisu vedno luksuzni avto.
Toliko sovražite Američane, postajate jim pa vedno bolj podobni - za na šiht in v trgovino kupujete terence
Mihik je napisal/-a:Oče bo počasi menjal avtomobil, sedaj pa je pred manjšo dilemoAvto se uporablja za vožnjo v službo cca 15km v eno smer, na leto okoli 15k kilometrov. Motor bo definitivno dizelski, pri Nissanu 2,0 150KM, pr Volvotu 2.4 163KM;
Dilema je pa:
Nissan je nov, ima 4x4, usnje, navigacija....30.000€
Volvo je 04 letnik, prevoženih 110k kilometrov...usnje, 4x4,...30.000€
Kaj mu svetovati? Poraba je pri obeh nekje 9-10l?
LP, Miha
pilgrim je napisal/-a:Škoda, da vztrajaš na dizlu, drugače bi po moje v tem okviru ne smelo biti dileme.
za 30k EUR in 4x4 je po moje daleč najboljša izbira subaru forester
sam sem pred dvemi leti dizla zamenjal za omenjen avtomobil in sem izredno zadovoljen. to je pravi delovni stroj, ki vliva zaupanje in ti počasi leze pod kožo!
po dveh letih in pol in cca 50 000 km so na avtu opravljeni samo trije redni servisi in nič drugega.
niti ena žarnica še ni crknila! pozimi (no ne letos) se izkaže vrednost reduktorja in delne zapore zadnjega diferenciala. klasično zasnovan subarujev AWD dela na snegu in v blatu čudeže - dobesedno.
nov model letnik 2007 ima precej močnerjši motor od mojega (158 ks).
pred leti sem precej časa iskal (in na tem forumu spraševal) kateri 4x4 družinski avtomobil naj kupim.
zdaj vem, da sem se odločil optimalno.
pa lp
Joie de vivre! je napisal/-a:Volvo XC90 je luksuzni terenec, qashqai je napumpan srednji razred, kar za sabo potegne tudi stroške vzdrževanja. Ne glede na to koliko bo star, XC90 bo na servisu vedno luksuzni avto.
Toliko sovražite Američane, postajate jim pa vedno bolj podobni - za na šiht in v trgovino kupujete terence
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov