Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne mar 25, 2007 9:03 pm

sebaveh je napisal/-a: A imajo Nissani mogoče celo Renaultove motorje, ker vidim oznake dCi?

ja, sicer je bilo pa to napisano že v drugem postu te teme....Gre pa samo za diesel motorje.
Obey me. You'll be happier.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Ne mar 25, 2007 9:11 pm

-----
Zadnjič spremenil blazp, dne Po mar 19, 2012 9:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Mihik
Nov uporabnik

Napisal/-a Mihik Ne mar 25, 2007 9:32 pm

kljukec je napisal/-a:kakšen avto sedaj vozi?
a se vozi samo oče, oz. kolkrat se vozi samo en v avtu, in kolkrat več- koliko max.?
lp

Ford Fosuc karavan, l.01; dnevno s sodelavcem na šiht, vsak mesec pa kam dalj recimo 4-5 oseb ;) Pa ob koncih tedna je avto poln :D

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne mar 25, 2007 9:36 pm

Jaz bi zagotovo vzel Nissana. 110k km je kakorkoli obrneš veliko. In naj bo še tako dober avto. Z nissanom pa lepo začneš na novo in še res polno opreme imaš za tak denar. V sobotnem delu imaš ta vikend test Nissana. Volvo je tudi večji tako da tudi precenite, če potrebujete tisti ekstra prostor.

Pripombe nekaterih o smiselnosti tega so pa precej mimo. Če tako gledamo potem je v končni fazi ogromno stvari, ki si jih privoščimo v lajfu, nesmiselnih. Jaz bi tudi vzel tak avto, je dizel, prav fajn se je voziti višje, imeti večjo varnost in ni potrebno biti obremenjen z razmerami na cesti.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne mar 25, 2007 9:54 pm

Če gledaš pa koliko bo kateri od njih vreden čez nekaj let se pa tehtnica nagne v prid Volvota. Pa da ne omenjamo, da ta dva avtomobila sploh nista v istem razredu, niti približno.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne mar 25, 2007 10:04 pm

erixon je napisal/-a:Če gledaš pa koliko bo kateri od njih vreden čez nekaj let se pa tehtnica nagne v prid Volvota. Pa da ne omenjamo, da ta dva avtomobila sploh nista v istem razredu, niti približno.

če si že kdaj kupil popolnoma nov avto, potem veš, da ima svojo vrednost tudi ''vonj'' novega avtomobila, ki ne mine kar tako ;)

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne mar 25, 2007 10:24 pm

To je es, vendar se vonj novega avtomobila da kupiti v spreju :P :P :P samo joke!
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne mar 25, 2007 10:52 pm

Ja v bistvu je zanimivo vprašanje, ja. Po eni strani je XC90 zelo zelo zelo kulturen avto (čeprav ne maram SUV-ov :x ), medtem ko je kaškaj nek mali malček, ki je tak..."japonski" kolikor sem gledal notranjost, pa brez zamere.

Po drugi strani pa primerjaš avto z 0 kilometri, garancijo in 0 praskami, 0 okvarami,... s 4 leta starim avtom ki ima za sabo že nekaj (čeprav za to mašino malo) kilometrov, kako praskico, konec garancije, ipd.

Težka dilema...samo sam bi najbrž vzel volvota, ker dam več na komoditeto...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne mar 25, 2007 11:03 pm

lenivec je napisal/-a:
Mihik je napisal/-a:lenivec: Je narobe imeti spodoben avto? :roll:

ne ampak za 15km v službo tak avto jebedarija iz vseh pogledov. razn če se je treba pokazat. drugo je če je človek res skos na cesti al pa kaj, kar pa pri 15k km na leto ni.

150+km pride izredno prav v teh 15kilometrih, tut 4x4 je verjetno odločilnega pomena glede na naše polarno podnebje.

sicer pa kupujte kaj hočete saj je vaš dnar in očitno vam ga niti ne manka.

ti pa si svoj avto kupil izključno za svoje namene in potrebe, prej si pretehtal vse pluse pa minuse zakaj ga rabiš, tudi kupil si ga izključno samo zaradi uporabnosti, da se z njim prepeljuješ iz točke a v točko b?

avtomobil je v velikem številu primerov nesmiselna naložba, kakorkoli že obrneš

lp
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 26, 2007 1:02 am

eclipse_R je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
Mihik je napisal/-a:lenivec: Je narobe imeti spodoben avto? :roll:

ne ampak za 15km v službo tak avto je bedarija iz vseh pogledov. razn če se je treba pokazat. drugo je če je človek res skos na cesti al pa kaj, kar pa pri 15k km na leto ni.

150+km pride izredno prav v teh 15kilometrih, tut 4x4 je verjetno odločilnega pomena glede na naše polarno podnebje.

sicer pa kupujte kaj hočete saj je vaš dnar in očitno vam ga niti ne manka.

...
avtomobil je v velikem številu primerov nesmiselna naložba, kakorkoli že obrneš

lp

To, da je avto nesmiselna naložba, se najbolje in najhitreje spozna, če se za v službo kupi čim večji in težji ter čim bolj luksuzen avto, morda je prišparan denar najbolje naložiti kar v kombi ali avtobus (seveda samo za enega v službo hitečega). Nekje so vendarle meje in 15 km/dan jih skoraj zahteva. To seveda je legitimna pripomba.

Sicer je pa Volvo skoraj pol metra daljši in 500-600 kg težji (podatki se razlikujejo, Volvo ima sedaj tudi drugačen motor). Torej bo vsak dan oče vlekel v službo pol metra in cele pol tone več pleha? Da ne govorim o iskanju parkirnega mesta, stroških itd.

Mihik je napisal/-a:... Poraba je pri obeh nekje 9-10l?

Od kje ti ideja, da imata podobno porabo? Primerljiva motorja premikata zelo različno težo (+ slabša aerodinamika pri Volvu) in že po tehničnih podatkih je Nissan vsaj 1,5 l bolj skromen pri porabi, v realnosti jutranjih kolon in dosti večje teže še več - verjetno bo nad 2 l razlike.
lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po mar 26, 2007 5:41 am

Škoda, da vztrajaš na dizlu, drugače bi po moje v tem okviru ne smelo biti dileme.
za 30k EUR in 4x4 je po moje daleč najboljša izbira subaru forester

sam sem pred dvemi leti dizla zamenjal za omenjen avtomobil in sem izredno zadovoljen. to je pravi delovni stroj, ki vliva zaupanje in ti počasi leze pod kožo!
po dveh letih in pol in cca 50 000 km so na avtu opravljeni samo trije redni servisi in nič drugega.
niti ena žarnica še ni crknila! pozimi (no ne letos) se izkaže vrednost reduktorja in delne zapore zadnjega diferenciala. klasično zasnovan subarujev AWD dela na snegu in v blatu čudeže - dobesedno.
nov model letnik 2007 ima precej močnerjši motor od mojega (158 ks).

pred leti sem precej časa iskal (in na tem forumu spraševal) kateri 4x4 družinski avtomobil naj kupim.

zdaj vem, da sem se odločil optimalno.
pa lp
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po mar 26, 2007 6:47 am

sam sem vozil Volvo XC90 2.5T (bencin), ki ima nekaj čez 200 konjičev in avto je hudičevo poskočen. imel je pravtako blindirana stekla in podobno...volvaši vedo o katerem "dirkalnem tanku" govorim... :twisted: :twisted: :twisted:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Po mar 26, 2007 8:03 am

Nisem zagovornik nakupa novega avtomobila. Avtu prehitro pade vrednost. Vendar pa zagovarjam stališče, da mora biti nakup smiseln. Recimo, imam 10.000 eurov in želim imeti luksuzno limuzino z vso opremo. Ni variante, da lahko za ta denar dobim popolnoma novo, lahko pa si omislim kakega novega malčka. A ker imam raje luksuzno limuzino, kupim rabljen avto. Tu pa gre za primerjanje dveh SUV-jev, resda je Nissan precej manjši, medtem ko imata oba ful opremo, oba izredno kvalitetna avtomobila, z razliko, da ima en 3 leta in 110.000 prevoženih, drugi je pa popolnoma nov. V tem primeru pa raje vzamem nov avto. Japonec : Šved, win : win kombinacija, če bi primerjali nova avtomobila. Star avto je pa star avto in zelo hitro se začnejo pokazati prve zamolčane težave in problemi. Kajti žal se pri rabljenemu avtu ne moremo zaslepljeno zanašati na pregovorno kvaliteto znamke (pa naj bo to japonec, šved, nemec itd) pač pa je le vestnost predhodnega uporabnika in njegova zapuščina tista, ki narekuje, kako se bo avto pri novem lastniku obnašal.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po mar 26, 2007 8:05 am

Volvo XC90 je luksuzni terenec, qashqai je napumpan srednji razred, kar za sabo potegne tudi stroške vzdrževanja. Ne glede na to koliko bo star, XC90 bo na servisu vedno luksuzni avto.

Toliko sovražite Američane, postajate jim pa vedno bolj podobni - za na šiht in v trgovino kupujete terence :)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Po mar 26, 2007 8:13 am

Volvo XC90 je luksuzni terenec, qashqai je napumpan srednji razred, kar za sabo potegne tudi stroške vzdrževanja. Ne glede na to koliko bo star, XC90 bo na servisu vedno luksuzni avto.

Ja Joie, sam da bo Volvo večkrat na servisu (ob tem odsvetujem nakup in servisiranje pri Interclassu...tako mimogrede) kot Nissan :P

Toliko sovražite Američane, postajate jim pa vedno bolj podobni - za na šiht in v trgovino kupujete terence

Sam je zanimivo, to je očitno neka slovenska moda. Ker sm zelo pogosto v Avstriji in Nemčiji in recimo zadnjič, v Munichnu, v celem dneva samo dva SUV-ja... Ne vem no, kaj se res ne znamo drugače dokazovati kot da vsak skuša pokazati, da ma večjega...

weta
Novinec

Napisal/-a weta Po mar 26, 2007 8:23 am

v kaškaju se ne boš v petih vozil na dolge relacije, še na kratke je petemu težko sedeti.
v štirih se sicer zgledno sedi.
volvo je pa primerljiv z njim samo v tem, da sta oba SUV a in nič drugega.

pač. če se ne moreš odločiti po pameti, se odloči po srcu.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po mar 26, 2007 8:50 am

Jaz bi vzel Nissana, dizla. Avto je nov, ma garancijo, cenejše zavarovanje, ker je nižji razred od volvota, cenejše vzdrženaje in glih tako opremo dobiš kot v Volvotu.
Usnje, klima, navigacija.

Odločitev je pa vaša.

KUKI1
Nov uporabnik

Napisal/-a KUKI1 Po mar 26, 2007 8:57 am

V popolnosti se strinjam s kljukcem, saj sem vozil Qasqaija vendar z 1.5 DCI s 105 kM, kateri pa je za malo bolj športno vožnjo nekoliko prešibak. Z motorjem 2.0 dci pa mora biti prava raketa, vendar se ga na žalost še ne da preizkusit, ker ga še ni v proizvodnji. Kljukec, tudi sam se nagibam za nakup Qasqaija z 2.0 dci motorjem, kateri naj bi bil skupni plod Nissan-Renaulta, zato te prosim, če mi lahko kaj več napišeš o njem. Tri leta star avto pa nikakor ni primerljiv z novim, pa še za isto ceno???
Zadnjič spremenil KUKI1, dne Po mar 26, 2007 12:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nissan Qashqai vs VOLVO XC90

Napisal/-a Mojster Miha Po mar 26, 2007 9:51 am

Mihik je napisal/-a:Oče bo počasi menjal avtomobil, sedaj pa je pred manjšo dilemo :D Avto se uporablja za vožnjo v službo cca 15km v eno smer, na leto okoli 15k kilometrov. Motor bo definitivno dizelski, pri Nissanu 2,0 150KM, pr Volvotu 2.4 163KM;
Dilema je pa:
:arrow: Nissan je nov, ima 4x4, usnje, navigacija....30.000€
:arrow: Volvo je 04 letnik, prevoženih 110k kilometrov...usnje, 4x4,...30.000€

Kaj mu svetovati? Poraba je pri obeh nekje 9-10l?

LP, Miha

Avtomobila sta različna - po vseh pripadajaočih lastostih, tako, da tu si moraš sam odgovorit kaj ti bolj ustreza

Sodita namreč v bistveno različna razreda - s pripadajočimi negativnimi in pozitivnimi lastnostmi - npr. porabo nikakor ne moreš izenačit, ker je pričakovat, da bo imel VOLVO enako porabo kot NISSAN zgolj pobožna želja - torej, če je poraba lastnost, ki zate veliko pomeni se odločiš za NISSAN-a ... in tako naprej po vseh lastnostih "od A do Ž "

Dalje primerjava dobljenih lastnosti : če jih hočeš primerjat, ju moraš najprej "izenačit" oz pri NISSAN-u najti ustrezno konkurenco - najboljši konkurent bi bil MURANO. Torej moraš vedet, da je to v večini lastosti opazno boljši, kot pa QASHQAI, s katerim nima praktično nobene zveze – po zunanjih merah je namreč QASHQAI najbližje razredu GOLF – s to razliko, da je večji in prostornejši (tako zunaj kot znotraj) kot omenjeni razred vozil, z možnostjo 4x4 različice pa se hoče približati razredu RAV 4 – čeprav je opazno manj »terenski« - torej nekakšen križanec med enim in drugim razredom

Na kratko : odločaš se med rabljenim in cenovno ugodnim SUV-jem velike & luksuzne sorte - torej luksuzom v pravem pomenu besede s pripadajočimi (večinoma boljšimi) lastnostmi , na čelu z imidžem in najboljšim "zdravilom" za ( kot je razvidno iz te debate) Slovensko foušijo oz novim avtomobilom, ki ima za pričkovanja povprečnega Slovenca čisto dovolj "luksuza"

Torej : preglej, testiraj pa se odloči kaj je zate "naj"

Osebno : trenutno mi bolj "diši" NISSAN, ko se bodo začeli avto zasedati otroški sedeži in ritke potem pa brez razmišljanja VOLVO - z XC 90 lažje "zgaziš" norca, ki prileti vate - na SLO cestah na žalost prepogost pojav, da bi svojo boljšo polovico + naraščaj prepustil naključju

LP

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po mar 26, 2007 12:20 pm

malo berem in se s temi dvemi mnenji najbolj strinjam...

pilgrim je napisal/-a:Škoda, da vztrajaš na dizlu, drugače bi po moje v tem okviru ne smelo biti dileme.
za 30k EUR in 4x4 je po moje daleč najboljša izbira subaru forester

sam sem pred dvemi leti dizla zamenjal za omenjen avtomobil in sem izredno zadovoljen. to je pravi delovni stroj, ki vliva zaupanje in ti počasi leze pod kožo!
po dveh letih in pol in cca 50 000 km so na avtu opravljeni samo trije redni servisi in nič drugega.
niti ena žarnica še ni crknila! pozimi (no ne letos) se izkaže vrednost reduktorja in delne zapore zadnjega diferenciala. klasično zasnovan subarujev AWD dela na snegu in v blatu čudeže - dobesedno.
nov model letnik 2007 ima precej močnerjši motor od mojega (158 ks).

pred leti sem precej časa iskal (in na tem forumu spraševal) kateri 4x4 družinski avtomobil naj kupim.

zdaj vem, da sem se odločil optimalno.
pa lp

Joie de vivre! je napisal/-a:Volvo XC90 je luksuzni terenec, qashqai je napumpan srednji razred, kar za sabo potegne tudi stroške vzdrževanja. Ne glede na to koliko bo star, XC90 bo na servisu vedno luksuzni avto.

Toliko sovražite Američane, postajate jim pa vedno bolj podobni - za na šiht in v trgovino kupujete terence :)

Za bogih 15.000km na leto se mi zdi, da tako novi kaškaj kot tudi rabljeni XC90 nista "optimalni nakup". Še večji nesmisel je nakup dizla, ki se pri novem avtu kakopak ne splača. XC90 je bil izbran za najboljši nakup med SUV-ji ( glede na to kaj ponuja za svoj denar). Prevečkrat se spregleda 4×4 škodo octavio - scout, foresterja in podobne. Kaškaj mi liči na X3. Je nekaj a vbistvu ni ne cestak ne terenec. Za tiste, ki ne vedo kaj bi (važna pa je samo znamka).
Pisanje tu niti nima smisla, ker najbolje se je zapeljati z obema avtomobiloma in se sam pri sebi odločiš kaj je zate bojši voz. Ljudje imamo pač različne prioritete (sploh kadar gre za avte).

Srečen nakup ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov