j*** vas maslo. Ne mi primerjat tukej toyot, niv, golfov.
Pač niva je delovni stroj. Po terenu zz primerno obutvijo pelem scat marsikaterega "tazaresnega" terencea. Z njo lahko delam kar hočem, se valim po grivah (ampak se ne, pa ne zaradi vrednosti v $, ampak zaradi vloženih mojih prostih ur v njo), vozim hard, vozim po poumetrskem snegu, grem u trte, grem delat drve,... Nobene praska (kaj praska, lukna!) mi ni žal... Tudi ko utržem polosovino se ne sekiram - razen za delo za menjavo.

Ni pa za neka potovanja, avtocesto... Ampak krajše relacije še zmiri lahko voziš normalno in z normalno porabo. Še zmiri mi klapa ne verjame da sm vozu 1.7i lado po avtocesti iz celja cca. 170km/h in prehitevu nobel avte. Face prehitevanih za popizdit.
Nivo dobiš že za 150eur in za ta dnar garantirano ne dobiš bujšega 4x4 vozila. Deli so itak poceni (kupeš kar še eno lado za dele - tko mam jst). Pazit morš da ni lih preveč gnila po podvozju, blatniki kar naj cvetijo, tisto nima veze. Res je da ni nek višek trdnosti, ampak z original gumami in kolikortoliko vzdrževanim podvozjem (olja,...) težko kaj zlomiš v podvozju. Drugo je z gumami ki grabijo, jst sm v enem letu zjebu dva prednja in tri zadnje difrenciale, ampak ko dobiš malo občutka, z zadevo ni več težav (zdaj že leto in pou nič lomov - pa jse ne vozim lih ku pičke) Pač porabva me ne briga, ker imam še osebni avto za ostale potrebe, za terensko vožnjo pa ostali terenci nebi popili dosti manj. Ja nič, kaj ne rečem za zaključek, pobrala mi je že dosti fraj cajta (predelave, servisi, lomi), malo denarja (predvsem vitel) in mi v zameno nudila DOSTI užitkov v terenski vožnji, pa tudi precej solidno mesto na hard dirki z terenci vrednimi najmanj 5x več, pa eni verjetno tudi 20x več. Prjatu ki je vozu spretnostno je samo z zamenjanimi amortizerji (edina predelava na sicer original nivi) vozu scat od 100 konskin samurajev, do 80 konskih feroz, ter 120 konski pajerotov. Pa ne da so bli ostali lih slabi vozniki... Avto je kar se tega tiče zelo konkurenčen...
No to bo z moje strani use, zame je niva legenda!
Prosim dajte me še kaj okurčit da se bom smeju, k eni posti so prow na nivoju osebkov ki še lade niso vidli, kaj šele vozili v njej v njenjen domačem okolju.