rini je napisal/-a:Gaso: Mercedes E 320CDI ima povprečno porabo nad 10 litrov. Je pa E aktualen od prenove naprej, torej z letom 2006/2007.
že deset let nimam avta ki bi emel porabo nad 10L, nazadnje Audi S4 letnik 94, 2.3T bencinar, ki jo je imel 12.5L, ob mojem stilu vožnje.
Rini, to ni res glede porabe, sem naredil že enih 5 tankov z Mercedes E 320 CDI letnik 2003, ker ga ima moj fotr in ga občasno vozim ter sam tudi tankam in računam porabo,to kar ti govoriš je res za BMW 5 2.5D, starejši letnik, sem ga imel pol leta pa prodal, j***a avto. Govorim iz lastnih izkušenj. Kombinirana vožnja, enake poti kot jih običajno delam(LJ-Autoban-podeželjsko), poraba izračunana na kalkulator 6.5l-7.5L, naj povem, da je avto še celo avtomatik. Res je, da bi moral narediti 100.000km in potem povedati izkušnje, saj je dosti odvisno od stila vožnje, ki sem ga imel. Je tudi edini avtomobil, vsaj kar sem jaz v živjenju vozil(E320CDI, Audi S4, Audi 100, Audi 80, Passat, Mazda 6, BMW 5), kjer poraba na board computerju ne laže in je toliko kot na kalkulatorju. Lahko povem tudi izkušnje brata z službenim Touaregom 2.5 Diesel, poraba 12.5L/100km, avto pa ne gre nikamor, ti motorji še niso dodelani. Touareg ima 220.000km, zamenjano je bilo pa že vse, motor, menjalnik, turbina, ... Glede porabe pri Mazdi, 6.4L na board comp., dejansko pa je 7.2, pač Mazdina elektronika ki je neuporabna. Tudi tempomat, pri mazi ni vredu, non stop dodaja in odvzema gas, pri Pasatu in Mercedesu pa drži konstantno gas. Da pa spraviš 320CDI na 10L, ga moreš pa nenormalno tiščati na avtobanu, to pomeni več kot 180km/h.
Vedno naredim na E320 CDI krepko čez 1000km na tank. Je pa še en mit treba razbit, motor 220 CDI in 320CDI imata ob ZMERNI oziroma enaki vožnji, brez tiščanja praktično enako porabo, razlikuje se nekje za 0.3 L/100km, kdor ne verjame naj stestira. Lahko pa povem še izkušnje moje mame, ki ima Toyota Rav4 2.2Diesel, nov model, odličen avto, poraba 6.4L, dovolj močan motor, notranjost bistveno kvalitetnejša od Mazde. Mama je imela še prejšni model Rav4 2.0 diesel, ki smo ga uporabljali za vleko prikolice, itd..., naredila je 80.000km, niti žarnice ni bilo treba menjati, od Japoncev trdim, da ima le še Toyota takoimenovano japonsko kvaliteto, vendar mi žal Avensis limuzina ni všeč, zato gledam Lexusa IS 220 diesel. Z mazdo in VW pa sem žal razočaran.
Da ima pa Mazda 6 bolj izolirano kabino je pa čista neresnica, vklopi zvočnike - če imaš 4+woofer serijski Boose, tako kot jaz v svoji, pa pojdi poslušat iz avta, da ne govorim kako je glasna na avtocesti, Passat je tu bil za razred boljši. Tudi sam sem zamenjal Passata za Mazdo zaradi zunanjega videza, vendar ne bi več.
Verjami, da ne propragiram določene znamke, vedar imam iskušnje takšne.