Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Pe apr 13, 2007 12:01 am

Toyota je po novem največji svetovni proizvajalec avtomobilov. Do lani je bila še na drugem mestom za GM, zdaj pa nič več. ;)
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe apr 13, 2007 10:44 am

kolesar je napisal/-a:drugi avti recimo renault ma prvi servis pri 30.000 km pa še ta je kolker vem zastonj tako da je prvi plačljiv na 60.000 km...

Samo ob tole se bom spotaknil...

Fora s servisnim intervalom na 30kkm se je začela par let nazaj (recimo tri leta). S podaljševanjem servisnega intervala se niso spremenila ne olja (a ste zasledili kako novo superduper olje v zadnjem času) ne materiali, iz katerih je mašina (nekateri imajo podaljašn servisni interval selo na konstrukcijsko isti mašini, za katero je pred leti bil interval 10kkm ali manj).

Gre torej izključno in samo za marketinško foro in pa foro večjega zaslužka (če firma ponuja brezplačne servise si pravilno ugotovil, da je v garancijski dobi samo eden in ne pet, druga fora je v tem, da bo generalka 100% prej, ali pa pač nakup novega avtomobila). Zato si lahko tovarne teh 30kkm vtaknejo nekam. Avto to dolgoročno ziher ne koristi. Ampak če si pač tipični potrošnik, boš najprej nasedel na foro, potem pa te bodo nategnili še enkrat, ko ti bodo pri 100kkm prodali "nov, lepši boljši superduper" avto (v katerem se v resnici ne boš peljal nič boljše).

Pa še to. Interval je tako ali tako 30kkm ALI 1 leto. V primeru da prevoziš 15kkm na leto (ali manj), kot povprečen slovenec, boš renaulta servisiral popolnoma enako pogosto kot toyoto (poljubno vstavi katerokoli znamko z različnimi intervali).

Še ena marketinška fora torej, na katero pa ljudje nasedajo kot nori.

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe apr 13, 2007 10:49 am

Mrcina, sedi pet!
Prijateljica je dala za menjavo jermena na cliotu (in z vsem, kar sodi zraven) s popustom za redno stranko okoli 500 evrov. Avto je imel ob menjavi okoli 70.000 km, star štiri leta in je bil redno servisiran. Za redni servis ni dala nikoli manj kot 150 evrov.
Kot lastnica toyote nisem objektivna in ti zato ne bom rekla, kaj kupi. Pa tudi premalo časa imam ta avto, da bi lahko komentirala. Bi pa jaz šla pogledat tudi nissan micro in notea.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe apr 13, 2007 11:12 am

spet nekdo, kateri se nima izpita in je pameten po sistemu morm neki napisat, da bom pameten izpadu....
Škoda je, da ta je taksnih vse vec in take bi bilo treba :g:

LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe apr 13, 2007 2:14 pm

protonika je napisal/-a:Mrcina, sedi pet!
Prijateljica je dala za menjavo jermena na cliotu (in z vsem, kar sodi zraven) s popustom za redno stranko okoli 500 evrov. Avto je imel ob menjavi okoli 70.000 km, star štiri leta in je bil redno servisiran. Za redni servis ni dala nikoli manj kot 150 evrov.
Kot lastnica toyote nisem objektivna in ti zato ne bom rekla, kaj kupi. Pa tudi premalo časa imam ta avto, da bi lahko komentirala. Bi pa jaz šla pogledat tudi nissan micro in notea.

kaj ga pa vozi na pooblaščenega....
litr bencina, litr olja ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe apr 13, 2007 2:17 pm

Moj foter je dal za zamenjavo jermenov itd (velik servis) na šajerskem avtodomu v MB za Renault safrana 64 000 SIT za servis na 120 000 kilometrov za avto ki je 3 klase višje ko clio... tak da... Ta z 500€ je malo bosa...
Zadnjič spremenil xandrej, dne Pe apr 13, 2007 2:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe apr 13, 2007 2:19 pm

kaka je pa razlika med nissan note in micra ter renaulti?

pavko
Nov uporabnik

Kraj: križ

Napisal/-a pavko Ne apr 15, 2007 12:38 am

Glede na to, da te predvsem zanima zanesljivost ti mogoče nebi škodilo pogledat še Hyundai Getza (v zadnjem letu je po zanesljivosti pred toyoto) in še mogoče Mitsubishi Colt (meni osebno najlepši in tudi zanesljiv). Vsekakor je tudi Toyota dobra izbira vendar če imaš namen dati za avto cca 10000€ sigurno neboš nič zgrešila če se greš peljati saj s tremi različnimi-poj pa vidš kva ti najbol odgovarja.
Srečo pri nakupu

@sonic. Kje si pa to zvedel da je golf v treh letih samo v 3procentih zatajil? In da je s tem na prvem mestu (tudi pred lexusam in porscheam)? Ne bom trdil da ni res-sam če maš mogoče kšn link al pa kj podobnga k me res zanima.hvala

Lp
Pavko

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t.e.j. Ne apr 15, 2007 8:37 am

Mami je pred kratkim kupila novo yaris 1,3 vvt-i. Mene je edino motilo previsoko sedenje pri vozniku. Ampak sem se po parih km malce ze navadil. In avto mi v celoti deluje enkratno. Dovolj prostoren, udoben, izjemno lahkotno pospesevanje (1040 kg). Cena 12.000 EUR pa se nekaj drobiza. Glede na vso opremo je cena o.k. Tudi z osebjem smo zadovoljni. Upam samo da bo pri tem tudi ostalo. Mogoce poglej se suzuki swift, hyundai getz.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne apr 15, 2007 8:53 am

včir sm vozu novo toyoto auris avto je super, samo če ga primirjam z meganom še vseeno ne vem zakaj je miljon dražji
pač nakup se mi ne zdi najbolj racionalen...
men sem sicer avtomatski menjalnik ki je slab!... Pol avtomatski je pa že druga zgodba ta je pa super...

Vsekakor je pa v prid toyoti da tako drži ceno....

Drugače pa sem pričakoval več, vsaj po tistem kar sem videl na slikah...
Res pa je da je toyotino bistvo zanesljivost....

aja pa navdušila me je prijaznost in objektivnost prodajalcev

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Ne apr 15, 2007 9:10 am

pa nisem čist prepričan, če je auris miljon dražji od megana. Sem pogledal cenik za 130 dci berline dinamique plus, pa se mi zdi da je za najmanj 400€ dražji.

Drugače pa noben japonec ni slab. Tako da kar veselo na delo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne apr 15, 2007 9:51 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1388353#
močnejša mašina pa tudi ni kaj dosti dražja...
(renault nudi popuste na uradne cene zaradi konkurence)

Uporabniški avatar
Escalade
Nov uporabnik

Napisal/-a Escalade Ne apr 15, 2007 10:14 am

moje mnenje je, da so francoski avti v slo. presenjeni, japonski pa podcenjeni (sicer se trend dokaj hitro spreminja); boljsega nakupa od toyote za mene ni -zanesljivost, varcnost, varnost, udobje...ima vse in se vec kar avto potrebuje.
2006 so tudi prehiteli GM, tko da so na 1mestu v avtomobilski industriji, in ze podatek da je vsak 8 avto v ameriki in vsak tretji na japonskem toyota ti veliko pove o zaupanju ter storitvah, ki jih ponujajo. mogoce je smiselno omeniti se okolje varstvo, katermu se tudi zelo posvecajo in so prav tako najbolj napredni v tem "okolju"...je pa res da jim pri f1 negre predobro :lol:

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Ne apr 15, 2007 10:23 am

kolesar je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1388353#
močnejša mašina pa tudi ni kaj dosti dražja...
(renault nudi popuste na uradne cene zaradi konkurence)

sicer mi tole zelooo diši na nepooblaščenega prodajalca (tudi aurisa že dobiš pri nepooblaščenem za 2-3000€ manj) ampak nevermind. pustimo te debate ker so offtopic.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne apr 15, 2007 10:27 am

pač men se zdi super avto ziher je bolši od megana samo vporašanje če za tolko...

a mi lahko pošlješ na pm pri katerem nepooblaščenem se da dobit avto ceneje ker pri punci samo toyote kupujejo

lp

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Ne apr 15, 2007 11:38 am

kolesar je napisal/-a:
Samo ob tole se bom spotaknil...

Fora s servisnim intervalom na 30kkm se je začela par let nazaj (recimo tri leta). S podaljševanjem servisnega intervala se niso spremenila ne olja (a ste zasledili kako novo superduper olje v zadnjem času) ne materiali, iz katerih je mašina (nekateri imajo podaljašn servisni interval selo na konstrukcijsko isti mašini, za katero je pred leti bil interval 10kkm ali manj).

Gre torej izključno in samo za marketinško foro in pa foro večjega zaslužka (če firma ponuja brezplačne servise si pravilno ugotovil, da je v garancijski dobi samo eden in ne pet, druga fora je v tem, da bo generalka 100% prej, ali pa pač nakup novega avtomobila). Zato si lahko tovarne teh 30kkm vtaknejo nekam. Avto to dolgoročno ziher ne koristi. Ampak če si pač tipični potrošnik, boš najprej nasedel na foro, potem pa te bodo nategnili še enkrat, ko ti bodo pri 100kkm prodali "nov, lepši boljši superduper" avto (v katerem se v resnici ne boš peljal nič boljše).

Pa še to. Interval je tako ali tako 30kkm ALI 1 leto. V primeru da prevoziš 15kkm na leto (ali manj), kot povprečen slovenec, boš renaulta servisiral popolnoma enako pogosto kot toyoto (poljubno vstavi katerokoli znamko z različnimi intervali).

Še ena marketinška fora torej, na katero pa ljudje nasedajo kot nori.

LP Mrcina

In ko ti avto (zaradi intervala dolgega intervala menjave) crkne pr 120k km boš šel hitro po novega iste znamke?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne apr 15, 2007 12:01 pm

Koliko pa so toyote drazje od konkurence? Nevem kaj ti pomaga met zanesljivejsi avto, ce das zanj vec kot bi dal za popravilo ostalih :)
Pri yarisu me moti stevec na sredini armaturke, pa menjalnik mi ni vsec, gas pa je prevec pozen...
Corolla ima isto pozen gas.. ampak vecino ljudi to ne moti.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Ne apr 15, 2007 12:06 pm

Dejansko je tko, da se ti razlika v nakupni ceni povrne v neki letih ker ne izgubiš tolk vrednosti kokr pr oplih pa renojih pa peugeotih...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne apr 15, 2007 3:39 pm

ka pa tanovi twingo gt ko pride...Kdaj sploh pride

evo še link
http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php ... c_id=23297

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne apr 15, 2007 4:19 pm

xandrej je napisal/-a:

Moj foter je dal za zamenjavo jermenov itd (velik servis) na šajerskem avtodomu v MB za Renault safrana 64 000 SIT za servis na 120 000 kilometrov za avto ki je 3 klase višje ko clio... tak da... Ta z 500€ je malo bosa...

tako ugodno? pa vodno pumpo pa napenjalce so menjal?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov