Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Sr apr 18, 2007 1:45 pm

se strinjam z izjavo "Joie de vivre!" da je citroen bolj udoben avto ....ampak sam neki se ne strinjam oz. kokr vem da majo golfi od leta 95 naprej pocinkano karoserijo(vsaj moj golf jo je meu, in na njem res ni bilo ene pikice rje nikjer na avtu :) ) Moje mnenje: osebno mi je golf 3 lepsi avto, vendar bi se odlocil za citroena ker dobis veliko vec kot pri golfu :-P

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 18, 2007 2:06 pm

Sam tole še dodam..golf 3 lep avto? Nimam komentarja na to izjavo.

Kar se pa tiče avta za 1300 evrov, pri taki vsoti je verjetnost da kupiš j**c, ki bo skoz pri mehaniku precej velika, ne glede kateri avto kupis, tak da poglej kateri ima vsaj cenejše vzdrzevanje, oziroma, kot je JDV napisal, za ta denar dobis najboljsega ZX ali najslabsega golfa z 1.4 motorjem z " divjimi" 60 konji, in porabo enega danasnjega 2.0 motorja. Odločitev je tvoja, še vedno pa so še druge opcije, ampak od teh dveh vedno in absolutno raje zx-a, čeprav sem daleč od ljubitelja francoskih avtov.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Sr apr 18, 2007 2:28 pm

speedfreak je napisal/-a:Sam tole še dodam..golf 3 lep avto? Nimam komentarja na to izjavo.
kot prvo napisu sm moje osebno mnenje...kot drugo: nism napisu lep avto , ampak lepsi v primerjavi z citroenom :!: Ce pa ti ne locs pomena "lep" oz "lepsi" mas stari dost knjig kjer ti vse podrobnosti pisejo ;)

speedfreak je napisal/-a:golfa z 1.4 motorjem z " divjimi" 60 konji, in porabo enega danasnjega 2.0 motorja.

Pa mi povej en avto z 2.0 motorjem s porabo DO 6 litrov.Govrim iz lastnih izkusnj,smo mel golfa letnik 95 1.4 motor doma cirka 6 let in avto res minimalno pije.ZDj ce pa ti mislis da avto pije res velik in ze ce govoris iz lastnih izkusnj(predvidevam) pol pa ne sam da ne razums dober pomen besed , ampak tud avta neznas kupt ;)

lej ne to vse skupi uzet kot provokacijo,k se mi neda ubadat po forumu s tem,sam ne neki pisat ce ne preberes dobr oz. ce se ne spoznas na stvari tko kot je treba 8)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 18, 2007 2:38 pm

Glede lepote sm tud js napisal MOJE lastno mnenje in se ne mislim prepirat.

Glede porabe, zdej sicer golfa 1.4 nisem še vozil, ampak dvomim da žre manj kot zx, glede na to da je precej težek, so mi pa vsi vw, ki sem jih imel žrli več kot bi blo treba ( mejbi pa sam js ne znam vozit :D ).

No, res se ne mislim še s tabo prepirat, tak da zaključiva debato o tem, če pa golf 3 1.4 res zre sam 6 litrov, potem mu vsaka čas, vem da 1.6 polo zre dosti več naprimer pa je lazji avto.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 18, 2007 8:13 pm

Golf III 1.4 požre zelo malo, okoli 6,5 l. ZX požre kanček več. Elektroniko imata podobno (Bosch), tako da tu ni razlike. ZX ima boljši pleh, ima več opreme, že 1.4i avantage ima električne šipe, daljinsko centralno... Kot ste povedali, za 1300 eur dobiš odličnega ZX-a ali slabega Golfa.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 18, 2007 8:27 pm

Sem pogledal na avto.net in razen par izjem sploh ne moreš zapravit 1300 e za ZX. Torej kupis za ene 800 e zelo dobrga zx in mas se 500 za ulozit pa dobis avto, ki ti bo vsaj se 3-4 leta sluzil brez vecjih tezav.

tale mi je zelo lep, pa je ze facelift model

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1389396

tale golf zgleda lepo ohranjen

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1399938

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Če jun 07, 2007 12:31 pm

vuko87 je napisal/-a:[
Pa mi povej en avto z 2.0 motorjem s porabo DO 6 litrov
naš passat je fotro od dravograda do marivoja pil 5.5 litra je pa letnik 99 1.9 TDI
Slika :ewil:

Wotan
Nov uporabnik

Napisal/-a Wotan Če jun 07, 2007 1:20 pm

z accentom nimas pomoj kj zgresit :) so kr varcni, pa trpezne motorje majo, pa tut ce ga teras ti ne bo kj posebi vec piu :)

Peugeotek
Nov uporabnik

Napisal/-a Peugeotek Če jun 07, 2007 2:08 pm

izbiraj med RENAULTOM in HYUNDAIjem:
kupi kaj tekega, boš zadovoljen!
ga ima prijatelj, "žre" malo, 55KM je za to "konzervico" dovolj!
pa še poceni in lepo ohranjeno zgleda!!

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jun 07, 2007 6:36 pm

Tisti boshev motorček prostega teka se da v pol urce obnovit da dela kot nov. V njem se strdi litijeva mast in se zato mehanizem zatika. Simtomi so taki, da enkrat drži minimum, drugič pa ne.

Motorček je treba razstavit, očistit in namazat gibljive dele, s tem mislim predvsem tisti del, kjer se palčka premika ven in noter in drgne ob ohišje (prekrito z gumijasto manšeto). Začasno verjetno pomaga, če gumo zavihate in špricnete med palčko in ohišje malo WD-ja)

Jaz sem uporabil kar navadno mast za ležaje, pa dela že dolgo brez težav.

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov