Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po apr 16, 2007 7:43 pm

ruco555 je napisal/-a:.edina skrb ki jo je imela je bila slaba ocena na EURO NCAP testu...sam je rekla tako...sej avto kupiš za se vozit z njim in ne za se z njim zaletavat...

sam ni preveč brihtna? sej se ne rabi ona zaletet, lahko se kšn prepotentnež vanjo

moj nasvet? hyundai getz
o koliko denarja je sploh govora?
podpis

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po apr 16, 2007 7:47 pm

kok sploh pride tak aveo? Boljše, da uzame kako kio rio, hyundai getza, makar če najde kako leto starega, ki ima še vedno vsaj 2 leti garancije. Aveo je men osebno obupno grd ( vsaj 4 vratn), pa še vedn nekak bol zaupam kii al pa hyundaiu kot chevyu
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po apr 16, 2007 8:05 pm

EURO NCAP sploh ni edini, ki testira varnost vozil. Zato morebitna slaba ocena EURO NCAP-a me sploh ne zanima. Po drugih testih je Kalos-Aveo bil dobro ocenjen. VIR:http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/Review.aspx?model=151&page=3

Tak z zadkom mi je lep.
Slika

Slika
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po apr 16, 2007 8:35 pm

E moj nasvet pojdita vse te modele probat mogoče čez vikend enega in potem drugega samo klima z 1.1 ali 1.2 motorji ne gre vsaj 1,4 in 1,5 in 75 KM in še boljši so 8 ventilski motorji kakor 16v cene so podobne in tudi popusti in mus 4 ali 5 vrat nikakor 3 , ker se slabo prodaja kot rabljeno vozilo , poglejta za kakim lanskim modelom se splača, ker ko ga prodaš je skoraj ista cena in vsaj 20 000 km letno. :-P :D :D. No tak bi jaz kupil low kost vozilo. ;)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po apr 16, 2007 8:47 pm

avtomobil je napisal/-a:EURO NCAP sploh ni edini, ki testira varnost vozil. Zato morebitna slaba ocena EURO NCAP-a me sploh ne zanima. Po drugih testih je Kalos-Aveo bil dobro ocenjen. VIR:http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/Review.aspx?model=151&page=3

:jao: ...da ne bo kdo temu pisanju zgoraj verjel.

Na nekaterih drugih testih tako ali tako vsi avtomobili dobijo vseh pet zvezdic (NTHSA). Taka ocena potem ni in ne more biti kredibilna. Glede na to, da se bo Ford Focus za leto 2008 v ZDA lahko prodajal brez zadnjih vzglavnikov je dober znak kako brezpomenski je ta ameriški crashtest. Na avstralskem NCAP-u pa je Kalos/Aveo prav tako pogorel.

avtomobil je napisal/-a:Tak z zadkom mi je lep.
Slika

Ta stari Kalos sedan ni več v prodaji. Zamenjal ga je novi Aveo z atraktivnejšo obliko...
Slika

lp, mm

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 16, 2007 8:50 pm

avtomobil je napisal/-a:HYUNDAI ali KIA sta boljša avtomobila, vendar dražja.
Aveo oziroma Kalos služi predvsem tistemu, ki bi za malo denarja kupil nov avto, ki ne gleda toliko na kvaliteto materjalov in imidž. Je pa tudi cenejše vzdrževanje. Je pa predvsem za nekoga, ki lepo ravna z avtomobilom. Da motor ne forsira, vozi nežno in umirjeno, redno servisira,.... tako avto zna kar trajati.
Jaz sem raje za nov Kalos, kot zvožen BMW, Audi,......itd. Za ceno novega Aveota, se dobi kak avto z odštetimi kilometri, po možnosti uvoženega iz Nemčije od kakega podjeta, taxista,..... trg je poln stare šare, ki se najbolje prodaja v novih članicah EU. Potem pa beremo na forumu pod popravila in okvare, kaj vse je šlo na avtomobilu, kje dobiti poceni kos, poceni servis,....itd. To je ker revež kupi zvožen avto, ki je drag za vzdrževanje. Dejansko kupi en velik problem.

Sicer pa priporočam, če se le da prišparati kak € več za nakup Hyundai-a, KIA-o, Škodo,......

Govoriš zelo na splošno - predvsem pa, kot da so vsi rabljeni (posebej uvoženi) avtomobili "zvoženi" - stvar še zdaleč ni tako "črno - bela"

Obstajajo recimo ponudbe rabljenih, ki ti nudijo celo boljše garancijske pogoje, kot so tisti pri novem AVEU ;)

LP

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po apr 16, 2007 8:53 pm

Kupi dacio :!: ;) je grša, je pa bol varna ;)
Slika

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po apr 16, 2007 9:35 pm

Govorim na splošno, ker je res tako. Poznam kar nekaj ljudi, ki so kupili rabljena avte v avtohišah "z malo prevoženimi kilometri",po ugodni ceni, predvsem BMW-je, Audije, Mercedese, VW-je, pri vseh so bili tej avti že polni okvar in težav, ki so se izkazali po nakupu. Avti z malo kilometri, ne me hecat. In take so si vsi kupili, ker so hoteli za malo denarja dober avto. Pa so kupili mačku v žaklju, oziroma sam problem. In še večji problem je ta, da so rezervni deli izjemno dragi.
Bodite pametni, kdo pa bo prodal svojega BMW-ja z 150000 prevoženimi kilometri za malo denarja nekomu, da bo z njim naredil še vsaj 2X več brez težav.
Po mojem, ta, ki se znebi svojega že strošenega avta je lahko samo še vesel, da se je našel kak kupec.

Večinoma pri teh, ki kupijo rabljen avto je njihov avto že pri 200000 prevoženih km za sam odpad. Zato, ker so realni kilometri veliko več.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 16, 2007 9:57 pm

avtomobil je napisal/-a:Govorim na splošno, ker je res tako. Poznam kar nekaj ljudi, ki so kupili rabljena avte v avtohišah "z malo prevoženimi kilometri",po ugodni ceni, predvsem BMW-je, Audije, Mercedese, VW-je, pri vseh so bili tej avti že polni okvar in težav, ki so se izkazali po nakupu. Avti z malo kilometri, ne me hecat. In take so si vsi kupili, ker so hoteli za malo denarja dober avto. Pa so kupili mačku v žaklju, oziroma sam problem. In še večji problem je ta, da so rezervni deli izjemno dragi.
Bodite pametni, kdo pa bo prodal svojega BMW-ja z 150000 prevoženimi kilometri za malo denarja nekomu, da bo z njim naredil še vsaj 2X več brez težav.
Po mojem, ta, ki se znebi svojega že strošenega avta je lahko samo še vesel, da se je našel kak kupec.

Večinoma pri teh, ki kupijo rabljen avto je njihov avto že pri 200000 prevoženih km za sam odpad. Zato, ker so realni kilometri veliko več.

Če ljudje ne znajo kupovat - potem, naj ne pripisujejo krivdo avtomobilu - ampak zgolj sebi in svojemu neznanju. In za take je resnično bolje, da kupijo nov AVEO.

Za tistega, ki zna kupovat je pa stvar lahko tudi (bistveno) drugačna - poglej si recimo kakšen VOLVO višjega cenovnega razreda z realnimi 200 - 300.000 km - v notranjosti, bodo pri normalni uporabi in rednem čiščenju materiali še vedno boljše izgledali kot v AVEU.

LP

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po apr 16, 2007 10:24 pm

Valda, da bodo pri VOLVO materijali pri enakih km kot ima Aveo bolje izgledali, saj je Volvo kvaliteta. Vendar pa Volvo kot vsaka druga stvar ni večen. In težave pri zvoženemu se bodo pojavile, ena za drugo.
Kot, si napisal drži, če ne znaš kupovati rabljenega avta je najbolje kupiti Aveota. To res. Čeprav dosti ljudi misli, da znajo, vendar ob nakupu pa se pokaže, da so se motili.
Avto,moj partner!!!!!!!!

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci To apr 17, 2007 6:57 am

Ja te crash testi so zanimivi.Aveo ali kalos kakor hočete je dobil dve različni oceni.Pet vraten je dobil tri medtem ko štiri vraten pa dve kar je seveda slab rezultat to se vsi strinjamo.Samo je pa pri bočnem trku avto dobil skoraj vse točke to pa noben ne pove.Podobne rezultate je dobila alfa 147 pa če koga vprašaš o tem avtu ti bo vsak rekel to pa je avto takoj bi ga imel.Se pravi če se s to "varno" alfo zaletiš in se seveda poškoduješ ni isto kot z enim aveotom ker v alfi se razbiješ s stilom v aveotu pa kot "klošar" ker si drugega avta ne moreš kupit.
Kot alternativo ste dali Hyundai in kio ki so res vredu avtomobili samo noben ni povedal da pri hyundai getzu dobiš abs samo pri najvišji opremi pri nižjih stopnjah pa abs sploh ne obstaja podobno je pri kia.Aveota zdaj reklamirajo pet vratnega za 8k pa še nekaj evrov in ima abs serisko.
Tudi ta yaris ki ga je nekdo ponudil je res super avto tudi sam sem ga šel pogledat samo ima pa zame en minus in to je motor ki je samo 1.0 in je pomoje primeren samo za po mestu.
Najbolše je da si postaviš neko ceno do katere kupuješ avto in greš pogledat kaj ti različne znamke nudijo in se potem odločiš kaj ti ustreza.Vsak model avtomobila ima slabe in dobre lasnosti ki pa vplivajo na nakup čisto individualno .

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To apr 17, 2007 7:14 am

vinci je napisal/-a:Tudi ta yaris ki ga je nekdo ponudil je res super avto tudi sam sem ga šel pogledat samo ima pa zame en minus in to je motor ki je samo 1.0 in je pomoje primeren samo za po mestu.

In zakaj misliš, da je motor z 69 KM primeren samo za po mestu - si ga vsaj poskušal voziti, preden si to "strokovno" ugotovil?

Jaz sem recimo imel Polo 1.0 z 50 KM, pa sem naredil brez težav 170.000 KM, bila pa sva z njim po skoraj vsej Evropi od Norveške do juga Italije ter povsod med hitrejšimi na cesti.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci To apr 17, 2007 7:28 am

Ne nisem ga vozil sem samo tehnične podatke pogledal in tam videl da gre za 1.0 motor z 69KM in da ima navor 93Nm pri 3800rpm in da je avto težak mislim da 1043kg.Sklepal sem samo po svojih izkušnjah ker sam vozim avto z 1.416v 97KM in je težak 1000kg pa se ko prižgem klimo pozna tako da sem po tem sklepal.Drugače sem kar neka časa vozil opel astro ki je imela 1.4 60KM motor in je zadeva bila čisto vredu je pa res da avto ni imel klime.
Je pa res da goli tehnični podatki ne povejo veliko.Marsikdaj obljubljajo dobre zmogljivosti ko pa se vsedeš v avto pa to ni to.Lahko da bi bil v primeru te yariske prijetno presenečen.

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil To apr 17, 2007 8:43 am

adamovc je napisal/-a:
vinci je napisal/-a:Tudi ta yaris ki ga je nekdo ponudil je res super avto tudi sam sem ga šel pogledat samo ima pa zame en minus in to je motor ki je samo 1.0 in je pomoje primeren samo za po mestu.

In zakaj misliš, da je motor z 69 KM primeren samo za po mestu - si ga vsaj poskušal voziti, preden si to "strokovno" ugotovil?

Jaz sem recimo imel Polo 1.0 z 50 KM, pa sem naredil brez težav 170.000 KM, bila pa sva z njim po skoraj vsej Evropi od Norveške do juga Italije ter povsod med hitrejšimi na cesti.

Kam boš pa šel daleč z Yarisom 1.0????? Poleti na dopust? Prtljaga+klima, avto zgubi moč.

Najbolj pameten nakup je Aveo (Kalos). Zato smo ga mi kupili. 1,4 motor+klima. Avto smo večkrat naložili z razno prtljago, šli na dopust. Klima je delala delala skoraj non stop. Avto pa vozil brez težav kilometre, ne da bi kdaj izgubil moč.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To apr 17, 2007 9:01 am

Ma ne vem, teli avti niso vredni tega denarja, res ne. Poglej samo primer testa na strani (Epica 2.0). Za 22.5k euro dobiš plastik fantastik notranjost, žejno mašino in ladjo ki plava po ameriško. O varnosti ni nikjer nič napisano.
Za ta denar dobiš spodobno opremljeno Laguno 2.0, če dodaš še 2500 euro (sploh ni treba dodat, itak dobiš renault popust če lepo pogledaš) pa dobiš za enak denar 2.0T z veliiiiko več opreme, boljšo mašino, neskončno več varnosti in boljšim občutkom v notranjosti.

V testu je bilo zapisano še da "evropski avti nudijo toliko za 2x več denarja". Ja, če greš po avto v Stuttgart ali na bavarsko, ampak laguno sem že omenil, za 2x več denarja pa dobiš ZELO spodobno opremljenega vel satisa (kar veliko višji razred).

In kaj hočem s tem povedat? Za tam-tam denarja dobiš po mojem bolj varen in bolj poskočen avto z bolj prijetno notranjostjo in bolj "evropskim" (beri: prijetnim) izgledom.

JAz bi šel vseeno raje pogledat kakega cliota ali še cenej, puntota.

Če te poceni rižote zanimajo bi pogledal hyundaia, samo spet je tako... kot je rekel jerry - obnaša se kot EU avto, mašina je primerljiva z evropskimi (beri: kultivirana, prijetna), notranjost je tudi ok [ok, sem pač navajen na fotelje in ne klopce, tako da se tu ne bom vsajal], samo eno pomanjkljivost ima- stane glih tolk kot primerljiv EU avto :-)

Kia je edina ki je poceni pa nekaj nudi. Crash testov sicer nisem gledal, notranjost me nikakor ne prepriča, ampak vedno je kje kaj "krajši".

gold.t
Nov uporabnik

Napisal/-a gold.t Po sep 10, 2007 2:57 pm

Pozdrav
Močno odsvetujem nakup daevoo-chevrolet iz lastnih slabih izkušenj.

Sicer ne vem kako se obnesejo ti novejši modeli,vendar sem imel nexio in imam kalosa.
In za kalosa so mi na uradnem servisu rekli,da naj se vozim dokler gre,ker popravilo pač ni smiselno.Avto je star štiri leta,prevoženih ima 35.000.A ima žal serisko napako (vodilo ventila).Popravilo (že drugo,prvo je bilo po enem letu)bi bilo skoraj dražje od vrednosti avtomobila.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po sep 10, 2007 3:45 pm

gold.t je napisal/-a:Pozdrav
Močno odsvetujem nakup daevoo-chevrolet iz lastnih slabih izkušenj.

Sicer ne vem kako se obnesejo ti novejši modeli,vendar sem imel nexio in imam kalosa.
In za kalosa so mi na uradnem servisu rekli,da naj se vozim dokler gre,ker popravilo pač ni smiselno.Avto je star štiri leta,prevoženih ima 35.000.A ima žal serisko napako (vodilo ventila).Popravilo (že drugo,prvo je bilo po enem letu)bi bilo skoraj dražje od vrednosti avtomobila.

tu je odgovor zakaj si ti avtomobili tako poceni,ker so pol deli nerazumsko dragi. Ampak ker je avto nov in imas kasko te pol to niti toliko ne boli. Po 4 letih pa je za tako priporocljivo tak avto menjat. KaRlosa seveda! :)

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci To sep 11, 2007 6:16 am

Kateri avto je pa poceni za popravljat? Ga ni.Dokler je avto v garanciji in ne gre to iz vašega žepa je vse lepo in prav ko garancije ni več je pa konec veselja zato pa imamo nekateri popoldanske mehanike in se marsikaj da uredit za zmerno ceno.Če pa človek ne vidi dalj od uradnega servisa mu pač ni pomoči.Če pa kdo misli da je razdiranje motorja pri Renaultu,Fordu..... na uradnem servisu poceni se je pa grdo zmotil.
Dejstvo je da vas tričetrt nima Chevroleta in da govorite pač iz nekih predsodkov ne pa iz izkušenj.Izpade skoraj tako da kupiš aveota pa se ti do doma razpade.

Pa da vam povem še eno izmed mnogih cvetk mojega prečudovitega Renaulta.Šla mi je manšeta spredaj desno.A glej ga zlomka ne da zamenjat samo manšete ampak je treba menjat celo pol os to pa zato ker je manšeta tako narejena.Res še ena pametna od Renault inžinirjev :/:o:/ .In pol os pride bom povedal v tolarjih od 40 do 90tisoč SIT odvisno za kakšen tip osi gre plus delo. Seveda to na uradnem servisu. Ker pa jaz popravljam avto pri popoldancu mi je stvar zrihtal za 50 evrov tako da je manšeto zamenjal ker se jo da samo taprave ljudi moraš poznat.In avto lepo dela naprej.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po apr 13, 2009 11:00 pm

Po mojih ocenah se chervolet z Kio ali Hyundaiem zaenkrat niti nemore primirjat. Poleg tega pa koliko voznikov v Slo je ,kateri imajo Hyundaia starega 15 let, pa jih ni pustil še nikoli nikjer, razen če jim je benza zmankal. Enako je naša sephia, kjer 9 let bije brez napakice. Bratrančev clarus , star 8 let, brez napak, sosedov clarus star 10 let, brez napak.. Bi si pa na tvojem mestu ,če imaš rada majhne:lol: :lol: avtočke, kupil hyundaia getza, 1.5 crdi ( če ta mator sploh še obstaja, če ni ze 1.6), je poskočen in tudi atraktiven. Da bi pa kdo kaj govoril o problemih jih pa tudi ni. Cene servisov so pa tudi odvisne od samih servisov.. ne pa nekatere buče, k zapelejo k najbližjemu. Jaz grem raje 100km stran pa dam 50€ manj, nafte pokurim pa za 10€, še vedno 40€ na boljšem... ali pač? :lol: :lol:

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po apr 13, 2009 11:17 pm

Ali pač si ti zasel v temo staro dve leti
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov