Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr maj 16, 2007 6:20 pm

kva so to pa naredli francozeki, dobri avti so, ne kvarijo se.....

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Sr maj 16, 2007 8:33 pm

jaz tudi nameravam dat nekje 4.000-4.500 € za avto, več ali manj gledam samo še Puntote, l-01-03 nekje...
Pa mislim, da za mojih 50 km na dan se mi dizla skor ne splača kupovat, tako da bo verjetno 1.2 mašina, zame kot nezahtevno voznico :lol:

A ima kdo kakšen koristen napotek za nakup?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr maj 16, 2007 8:52 pm

Kupita oba tak avto, da ko bota ga prodajala še bo mel neko vrednost, glejta na kvaliteto pa da ma dost opreme. Predn pa sploh kaj nardita pa naj gre avto na servis.

Jaz nardim na mesec med 700-1200 km pa mam vseeno dizla. Pri peugeotu 206 mi je menjalnik ful čudn, kolk pa poznam ljudi, ki majo clia pa se še noben ni pritožo, da bi blo kaj narobe.

Večji avto pa za mestno vožnjo pa meni samo zato ni fajn ker danes težko najdeš parking prost. So še same neke male luknice ker ma skoraj vsak že nek velik avto. Pa sej kake bol tanove Fieste tud niso slabe. Zaj pač al bi rad da še avto dobro zgleda al pa res samo uporabnost gledaš.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 17, 2007 12:56 pm

veš...težko je zdej nekej govort, da bo potem meu avto še dost visoko vrednost, ker če pogedaš, to so vse avtomobili stari 7-8 let, ko bo star 15 let itak ne bo nič vreden ne en ne drug, če bo sploh še vozen ;)

clio? a-a, če na loteriji zadanem renoja, ga prodam in kupim nekaj drugega, magari 3 leta staro...ni reno več kar je biu v 90ih letih, preveč slišim o njem in se mi je zameru, poleg tega kot si reku, gledam tud na obliko in reno definitivno ni med prvimi po izgledu :?

hja...maš prav glede velikosti, čeprav sploh ni neke ostre meje med razredoma in če pogledaš cene, so nekje tam-tam, zato me tudi mika, saj za isto ceno praktično dobiš več avtomobila...

v ožji krog bi nekako vzel civica, a3/golf/leon...v poštev bi potem pršli še fiesta ( '03+ letnik, novejša oblika), corsa c in pa polo...mogoče še astra druge generacije

mater sm zahteven :oops:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če maj 17, 2007 4:47 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:No zdele sm mal brsku po avto.netu. v igri so naslednji avtomobili:

Audi a3 ('99/1,6 bencinar/1,9 TDi)
Ford Fiesta ('03+ letnik)
Honda Civic ('00 letnik/1,4)
Opel Corsa/Astra ('01+ letnik)
Seat Leon
VW Golf IV/Polo

Zdej mi pa sm še pomagejte izbrat najbolšga izmed njih :lol: . Mogoče še kakšen dodaten predlog, ampak naj ne bo avto starejši od '99/2000 in ne močnejši od 90-100KM.

Našteti so sicer avtomobili različnega razreda, ampak to ne igra neke velike vloge, res pa je, da sem bolj nagnjen k nakupu večjega.

Z moje strani imaš tu zgolj dilemo : benzin ali dizel

- DIZEL : AUDI A3, GOLF, LEON ... tisti, ki je po tvojem okusu, željah, pričakovanjih "naj"

- BENZIN: HONDA CIVIC

Glede da daješ prednost večjemu avtomobilu - poglej in testiraj kakšno HONDO ACCORD - v primeru bencinskega agregata se mi zdi boljša izbira kot vsi našteti avtomobili z bencinskimi agregati

LP

Kupi Golfa mi pa gremo naprej :D :D :D :DDD ker na koncu bosta oba Golfa kupila 100% :-P :-P :-P

Če je to leti name : ne delaj se frajerja, če stvari ne poznaš - izpadel boš b****. Jst sm med drugim tudi zapisal kakšen bo moj naslednji avto

Sploh pa : če imaš ti kakšne težave, ker si jst lastim GOLF-a - brigaj se zase in svoje probleme - jst jih očitno za razliko od tebe z GOLF-oma nimam ;)

LP

Ne ne leti nate sem že bolt označil če tisti, ki kupuje da v seznam Golfa je skoraj 100% da to tudi kupi je pa fajn malo o tem pisat a ne :D Jaz osebno nimam nič proti tem vozilom samo mi nekako ne potegnejo se pa lepo prodajo tudi zgonjeni :-P :-P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če maj 17, 2007 4:51 pm

*MiriaM* je napisal/-a:jaz tudi nameravam dat nekje 4.000-4.500 € za avto, več ali manj gledam samo še Puntote, l-01-03 nekje...
Pa mislim, da za mojih 50 km na dan se mi dizla skor ne splača kupovat, tako da bo verjetno 1.2 mašina, zame kot nezahtevno voznico :lol:

Aha pa še klimo naj ima potem pa peš v klanec ane? :D če že 1.2 potem 16v 80KM pa ne pozabi na City servo ;) pa tanaj tabuli oprema he. 8)

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Če maj 17, 2007 5:21 pm

Ivan, saj lih to je tisto, klima in 60 konjev, hmm...
Itak pa še nisem rekla dizlu dokončno NE. Na 1.9. JTD motor slišim same pohvale, tako da me mika.. No, saj ne kupujem na vrat na nos, tako da imam čas počakat na kakšen dober primerek.
Sem pa nekako odločena za puntiča, skor zihr. Mi je lep, kaj čem :lol:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 17, 2007 5:47 pm

Ivan36 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:No zdele sm mal brsku po avto.netu. v igri so naslednji avtomobili:

Audi a3 ('99/1,6 bencinar/1,9 TDi)
Ford Fiesta ('03+ letnik)
Honda Civic ('00 letnik/1,4)
Opel Corsa/Astra ('01+ letnik)
Seat Leon
VW Golf IV/Polo

Zdej mi pa sm še pomagejte izbrat najbolšga izmed njih :lol: . Mogoče še kakšen dodaten predlog, ampak naj ne bo avto starejši od '99/2000 in ne močnejši od 90-100KM.

Našteti so sicer avtomobili različnega razreda, ampak to ne igra neke velike vloge, res pa je, da sem bolj nagnjen k nakupu večjega.

Z moje strani imaš tu zgolj dilemo : benzin ali dizel

- DIZEL : AUDI A3, GOLF, LEON ... tisti, ki je po tvojem okusu, željah, pričakovanjih "naj"

- BENZIN: HONDA CIVIC

Glede da daješ prednost večjemu avtomobilu - poglej in testiraj kakšno HONDO ACCORD - v primeru bencinskega agregata se mi zdi boljša izbira kot vsi našteti avtomobili z bencinskimi agregati

LP

Kupi Golfa mi pa gremo naprej :D :D :D :DDD ker na koncu bosta oba Golfa kupila 100% :-P :-P :-P

Če je to leti name : ne delaj se frajerja, če stvari ne poznaš - izpadel boš b****. Jst sm med drugim tudi zapisal kakšen bo moj naslednji avto

Sploh pa : če imaš ti kakšne težave, ker si jst lastim GOLF-a - brigaj se zase in svoje probleme - jst jih očitno za razliko od tebe z GOLF-oma nimam ;)

LP

Ne ne leti nate sem že bolt označil če tisti, ki kupuje da v seznam Golfa je skoraj 100% da to tudi kupi je pa fajn malo o tem pisat a ne :D Jaz osebno nimam nič proti tem vozilom samo mi nekako ne potegnejo se pa lepo prodajo tudi zgonjeni :-P :-P

ni nujno ;) dajem prednost a3 in civicu, nikol pa ne veš :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Če maj 17, 2007 6:12 pm

C4V4L13R je napisal/-a:hja...maš prav glede velikosti, čeprav sploh ni neke ostre meje med razredoma in če pogledaš cene, so nekje tam-tam, zato me tudi mika, saj za isto ceno praktično dobiš več avtomobila...
mater sm zahteven :oops:

to je čist res da dobiš več avtomobila, ampak če pogledaš so večji avti z velikimi mašinami danes dost manj vredni od manjših. pa tud se ti bo poznalo precej pol na servisih in podobnih rednih stroških. če boš kupo pa dizla pa premisli, ker ti bo tam nekaj crknilo in bo šlo naenkrat dost dnarja.

a3 sem jaz tud ful želel in pol spoznal da je enostavno preveč, mam polota pa ti lahko samo rečem da sem presenečen nad prostornostjo, mam pa 3 vratnega.

če pa potem po nakupu avta dnar več nebo ovira pa tak lahko daš prednost izgledu in pa manj na velikost motorja pa starost avta

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 17, 2007 6:54 pm

vidš...na to pa res nism kj dost pomislu...

ma kdo kakšne izkušnje s fiesto 1,3? se mi zdi mal švoh :roll:
kako se obnese honda civic 1,4?

@Doche:
Dej mal povej kako se kj pohvalš s polotom. Maš 1,4? 60KM se mi zdi mal mal...ne vem...pa ob nakupu bom seveda upoštevau tud opremljenost, tako, da sta vsaj abs in klima zaželjena :roll:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če maj 17, 2007 7:41 pm

C4V4L13R je napisal/-a:vidš...na to pa res nism kj dost pomislu...

@Doche:
Dej mal povej kako se kj pohvalš s polotom. Maš 1,4? 60KM se mi zdi mal mal...ne vem...pa ob nakupu bom seveda upoštevau tud opremljenost, tako, da sta vsaj abs in klima zaželjena :roll:

corsa c al pa fiesta, ker za po mestu je res fajn met majnši avto. Drugače pa maš zavarovalne razrede od 50 do 60 in od 60 do 80 kw tak da bi js na tvojem mestu gledo da ma avto 80 konjev al pa 100 konjev, če se ti gre da čimbol "izkoristiš" denar, ki ga daš za zavarovanje.
LP Rok

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Če maj 17, 2007 7:56 pm

jas mam dizla 1.4 tdi.. 75konjev.. gre ful fajn, s porabo sem trenutno na 5.. še delam na tem da bom začel malo lepše vozit pa da pridem pod 5. je pa teh tdijev ful malo ne. sem zadnič gledal malo po avtonetu pa jih je nekaj, tud že oni letnik 2003 se da dobit za kr solidno ceno.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Če maj 17, 2007 8:00 pm

dnovak24 je napisal/-a:kva so to pa naredli francozeki, dobri avti so, ne kvarijo se.....
ž

joj zdele si pa prjavu eno tako de joj....francozi so po vse mojih izkušnjah, pa slišu tud,med najbolj pokvarljivimi avtomobili vzporedno iz italjani.Pa mamo 3 francoze pr bajti pa kr nekaj kolegov jih tud ma...

Sory za offtopic....

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če maj 17, 2007 8:25 pm

Ivan36 je napisal/-a:
*MiriaM* je napisal/-a:jaz tudi nameravam dat nekje 4.000-4.500 € za avto, več ali manj gledam samo še Puntote, l-01-03 nekje...

Aha pa še klimo naj ima potem pa peš v klanec ane? :D če že 1.2 potem 16v 80KM pa ne pozabi na City servo ;) pa tanaj tabuli oprema he. 8)

Spet en poznavalec, ki se še nikoi ni vozil v takem avtu, a mu je vse jasno. Moj avto ima npr. 1.2 motor z 64 KM in je kakšnih 200 kg težji od puntota, pa sem pretekli teden prvič res ostal brez moči, ko smo se peljali z morja polno naloženi (trije v avtu, poln prtljažnik in preostali zic, na strehi pa strešni kovček in dvoje koles). Pri prižgani klimi je v klanec od Postojne v smer Lj šel največ 110, če se vozim sam npr. gre v isti klanec tudi s klimo 160. 1.2 mašina je povsem dovolj za 99% voženj, ki jih potrebuješ, ni pa recimo za vleko kakšne prikolice in podobno. Če ne boš ravno dnevno prevažala vreč cementa in štirih odraslih ter ob tem hotela še prehitevati, ti bo 1.2 tudi s klimo povsem dobro služila.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če maj 17, 2007 8:33 pm

adamovc, js mam tut 75 konjev in s prižgano klimo je katastrofa, avtu tuk zgubi na moči da adijo. Z sovoznikom se komi prpelema v hrib z drugo, če ugasnem klimo ni nobenga problema. Da bi pa mogu dat v prvo je pa hudo že, če je poun avto pa res ne preostane druga, samo res se čudno počutim ko vem da zmanka moči.Nasledji avto bo vsekakor imel veliko več konjev.

lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 17, 2007 8:38 pm

Gen|uS je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:vidš...na to pa res nism kj dost pomislu...

@Doche:

corsa c al pa fiesta, ker za po mestu je res fajn met majnši avto. Drugače pa maš zavarovalne razrede od 50 do 60 in od 60 do 80 kw tak da bi js na tvojem mestu gledo da ma avto 80 konjev al pa 100 konjev, če se ti gre da čimbol "izkoristiš" denar, ki ga daš za zavarovanje.

čak...si zj pomešu kW-je pa KM-je al tle prov piše? 60-80 kW je isto zavarovanje?

*corso bi že ja...samo, če gledam c generacijo, je težko dobit 1,4; večinoma so tricilindrske 1,0 12v al pa 1,2 16v
*fiest je bolj malo 2003+ za ta denar, če že, potem so čist brez opreme
*zdej sm se spomnu še na toyoto yaris vvt-i (1,3- 63kW), kaj kej o tem pravte?

moram si ogledat kakšnega polota, drugač grem pa res razred višje, ni kj...ker kakših 50KM se mi zdi res premalo, sploh če ma avto klimo, pa naj si še zamislim, da se 4-je al pa 5 not pelemo :roll:

zdej se že čedaljebolj nagibam k hondi civic 2000 letnik 1,4 90KM

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Če maj 17, 2007 8:44 pm

Pravilno je napisal zavarovalne razrede, 50-60, 60-80....

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 17, 2007 8:46 pm

fičfirič je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:kva so to pa naredli francozeki, dobri avti so, ne kvarijo se.....
ž

joj zdele si pa prjavu eno tako de joj....francozi so po vse mojih izkušnjah, pa slišu tud,med najbolj pokvarljivimi avtomobili vzporedno iz italjani.Pa mamo 3 francoze pr bajti pa kr nekaj kolegov jih tud ma...

Sory za offtopic....

mhm...tud js mislm tako...samo stran s francozi in starejšimi italijani. preveč slišim. italjana kvečjemu novega, francoza nikoli ;)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če maj 17, 2007 8:46 pm

Za rang avtomobila clio, ibiza in podobne avtomobile je, če se voziš zunaj mesta (npr: do babice katere je 60 kilometrov), je motor 1.4 s 75 KM minimum, da se da dostojno vozit ob prižgani klimi. Sem vozil te avte in vem, da pod omenjenim motorjem ne grejo nikamor. Za po mestu, pa je vsekakor tudi 1.2 dovolj, za tistih 70 na uro, kolikor se lahk max peleš.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 17, 2007 8:47 pm

Corleone je napisal/-a:Pravilno je napisal zavarovalne razrede, 50-60, 60-80....

torej kilovatov? potem je prav...se pravi...do 80kW mam šanse
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov