Dariooo je napisal/-a:zdravo
Zanima me kaj misliste oz kake izkusnje imaste s cliom 1.5 dci? sem malo gledal po netu pa je kr neka razlika v konjih...70, 82, 90, ce se ne motim je to vse??
pa me zanima recimo ce vzamem tega 70 konskega se da to pol kej cipat, da bi jih imel kej vec al je pol ze razlika v turbini in ostalim mehanskimi deli al ne?
Kaj se predlagaste v tej kategoriji, glede na to da vem da 1.5 motor od renaulta ob lepi voznji kr varcen (poraba 5-5.5)? A ima se kaka znamka avtomobilov 1.5, 1.6 turbo dizle motorje da so tko varcne? a ta clio obstaja kaka varjanta da ima 6 prestav al so vsi na 5-ih?? kaj pa kej hibe teh avtov? no razpiste se
LP
Odlična alternativa je FIESTA 1,6 TDCI - v vseh pogledih boljši agregat, dodatno ima boljši menjalnik, volan, podvozje ... kar pomeni boljšo lego na cesti + vodljivost.
Tudi cena je ugodna - glede na dobljeno.
Če gledaš rabljen : PUNTO 1,9 JTD - 80 - nekoliko bolj robat agregat, drugače pa - po mojem "okusu" boljši agregat - "vleče" pri nižjih vrtjajih, na račun večjega + boljšega navora (napram 1,5 dci - 80), in ga ni teba toliko "tiščat" za doseganje želenih zmogljivosti
Sicer pa : poglej, testiraj pa izberi kar je zate "naj"
LP