Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Clio dizel 2001-->

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 02, 2007 6:23 pm

Dariooo je napisal/-a:zdravo
Zanima me kaj misliste oz kake izkusnje imaste s cliom 1.5 dci? sem malo gledal po netu pa je kr neka razlika v konjih...70, 82, 90, ce se ne motim je to vse??
pa me zanima recimo ce vzamem tega 70 konskega se da to pol kej cipat, da bi jih imel kej vec al je pol ze razlika v turbini in ostalim mehanskimi deli al ne?
Kaj se predlagaste v tej kategoriji, glede na to da vem da 1.5 motor od renaulta ob lepi voznji kr varcen (poraba 5-5.5)? A ima se kaka znamka avtomobilov 1.5, 1.6 turbo dizle motorje da so tko varcne? a ta clio obstaja kaka varjanta da ima 6 prestav al so vsi na 5-ih?? kaj pa kej hibe teh avtov? no razpiste se ;)

LP

Odlična alternativa je FIESTA 1,6 TDCI - v vseh pogledih boljši agregat, dodatno ima boljši menjalnik, volan, podvozje ... kar pomeni boljšo lego na cesti + vodljivost.
Tudi cena je ugodna - glede na dobljeno.

Če gledaš rabljen : PUNTO 1,9 JTD - 80 - nekoliko bolj robat agregat, drugače pa - po mojem "okusu" boljši agregat - "vleče" pri nižjih vrtjajih, na račun večjega + boljšega navora (napram 1,5 dci - 80), in ga ni teba toliko "tiščat" za doseganje želenih zmogljivosti

Sicer pa : poglej, testiraj pa izberi kar je zate "naj"

LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Clio dizel 2001-->

Napisal/-a Dariooo Sr maj 02, 2007 6:49 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:zdravo
Zanima me kaj misliste oz kake izkusnje imaste s cliom 1.5 dci? sem malo gledal po netu pa je kr neka razlika v konjih...70, 82, 90, ce se ne motim je to vse??
pa me zanima recimo ce vzamem tega 70 konskega se da to pol kej cipat, da bi jih imel kej vec al je pol ze razlika v turbini in ostalim mehanskimi deli al ne?
Kaj se predlagaste v tej kategoriji, glede na to da vem da 1.5 motor od renaulta ob lepi voznji kr varcen (poraba 5-5.5)? A ima se kaka znamka avtomobilov 1.5, 1.6 turbo dizle motorje da so tko varcne? a ta clio obstaja kaka varjanta da ima 6 prestav al so vsi na 5-ih?? kaj pa kej hibe teh avtov? no razpiste se ;)

LP

Odlična alternativa je FIESTA 1,6 TDCI - v vseh pogledih boljši agregat, dodatno ima boljši menjalnik, volan, podvozje ... kar pomeni boljšo lego na cesti + vodljivost.
Tudi cena je ugodna - glede na dobljeno.

Če gledaš rabljen : PUNTO 1,9 JTD - 80 - nekoliko bolj robat agregat, drugače pa - po mojem "okusu" boljši agregat - "vleče" pri nižjih vrtjajih, na račun večjega + boljšega navora (napram 1,5 dci - 80), in ga ni teba toliko "tiščat" za doseganje želenih zmogljivosti

Sicer pa : poglej, testiraj pa izberi kar je zate "naj"

LP

aha...fiesta.....kolko pa ima konjev ta 1.6 tdci motor???..
jah...punto..ne vem no punto mi prevec ne disi kaj js vem.je pa za ga it probat no, ceprav sem ze vozil 1.5 motor od renaulta tistega 100 konskega in mi je kr fanj vleku no...ne vem......

ej kaj pa renault megane 1.5 cdi motor oz avto? sm slisal da se tej megacki ful nekaj kvarijo...a je to res al ne?? ker recimo megane je malcek drazji od cliota, je pa kr precej vecji ne...
LP
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 03, 2007 2:31 pm

tristan01 je napisal/-a:Zanimivo pa je da ta motor je glasen okrog omejitve na AC, pri 150km/h pa postane malo tišji.
LP Tristan01

Hmm, kaj pa če se ti to samo zdi? Morda je štos samo v tem, da postane pri 150 hrup vetra tako glasen, da se zdi motor relativno tih... (kar se povsem sklada z velikim porastom porabe goriva pri cliotu, če hitrost povečaš precej nad 120-130 kmh)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Če maj 03, 2007 3:10 pm

Jst mam 1.5 dci 100km čipanga na cca 120 km in morm rečt da sem z samim motorjem zelo zadovoln .....avto malo pije tam okol 5l ob daljši relaciji in mirni nogi tud pade na 4l kar je zame zelo pomembno ....kar se tiče hrupa ....v avtu ga je tako malo da je zanemarljiv glede na dizelski motor ....prej se sliši piš vetra ...ko prideš do hitrosti 200km/h .....če mene upraša je v tem razredu zelo malo konkurenčnih strojčkov..mogoče kašn Peugeot ali Citroen 1.6 HDI varijanata 110 km o kšnem VW 1.4 TDi pa ni treba posebi razmišlat pol rajš 1.9 TDI ;)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če maj 03, 2007 9:45 pm

zivjo...no zopet js z novim vprasanjem ;) hehe
zdaj me pa zanima glede servisa na koliko km se dela.....mislim olje, filter olja pa to....drugace pa je tolko km oz 1 leto ne?
pa se me zanima za velik servis na koliko km oz let se dela? mislim pa na zobat jermen, natezalce, vodna pumpa ter vse ostalo ;)

LP pa hvala za info ;)
Slika

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Če maj 03, 2007 10:00 pm

Tudi jaz vozim clia dci 80 km, servisi se delajo na 30 kkm ali na dve leti veliki servis se naredi na 120 kkm. Moj je letnik 2003-julij in sem do sedaj prevozil 99kkm, do sedaj sem menjal komplet zavore (3xpakne + komplet diske in zadnje pakne) lansko jesen sem še zamenjal šobo vbrizga strošek slabih 100k bivših. če bo naslednja zima huda bom moral še menjati vžigalne sveče - na servisu ob menjavi šobe so ugotovili da so tri zanič vendar takrat nisem menjal tudi pozimi nisem opazil da bi težko vžgal.
Nasplošno sem z avtomobilom zelo zadovoljen kljub vsem stroškom ki sem jih imel. Poraba je pa med 4,4 in 5,3 kar je več ali manj je mučenje motorja.
ja pa še cena velikega servisa so mi na servisu zatrdili da ne bo prišel več kot 500 EUR (120k bivših sit)
LP domi

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 04, 2007 11:28 am

mega_ne je napisal/-a:@tristan01: kolk konjskega pa maš, ker so mi mal sumljivo visoki obrati? a hitrost je merjena po števcu ali s čim drugim?

Avto je 82KM, letnik 03, vse vrednosti merjene po števcu. No morda malo pod 4250RPM doseže max hitrost. Sedaj pa ko je na letnih valjarjih pa se zabava konča pri dobrih 180km/h.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne maj 20, 2007 5:12 pm

Živjo!

Mene pa zanima, kaj se vse menja pri 120.000km.
Gre pa za clio 2001l. 1.5dci, 65KM.

Hvala!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jul 14, 2007 8:32 pm

no zdaj mene zanima se ena stvar...baje da so nekateri letniki imeli neke tezave...a ve kdo kaj vec?? ;)
pa upam da ni prestara tema..ampak nebi nove odpiral :)
LP
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne jul 15, 2007 9:39 am

Tile motorji niso imeli nič več težav kot kakšen drugi dizel. Dokler ravnaš z motorjem v mejah normale deluje dobro. Tiščanje v blokado, preganjanje hladnega motorja in podobno pa pustijo posledice na vsakem motorju. Turbo motorji (bencin in dizel) pa so še posebej občutljivi na tako ravnanje.

Edino pri kvaliteti goriva so lahko težave. Jaz mojega nikdar ne tankam na Petrolu. Imam skoraj 112.000km pa brez težav. Edino kar bi ti priporočal je redna menjava naftnega filtra.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jul 15, 2007 11:05 am

problemi so bli najbolj s 65 konjski, za ostala dva nism skor nč slišu
Slika

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne jul 15, 2007 12:24 pm

tko kot ti je tristan reku. za noben letnik ni znano da rado crkuje (tako kot naprimer za prve lagune 1,9dci 120PS)

zna bit problem, ker verjetno ne boš prvi lastnik in ti ga je lahko do neke mere zje*al že osebek pred tabo

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po jul 16, 2007 5:00 am

doma mamo 1.5 dci 82 KM 2003, 90.000 km, pa do zj nobenih blemov, redni servisi, to je to. poraba 4-5 l, končna 190, vredu avtek ni kaj.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po jul 16, 2007 4:26 pm

Andy je napisal/-a:doma mamo 1.5 dci 82 KM 2003, 90.000 km, pa do zj nobenih blemov, redni servisi, to je to. poraba 4-5 l, končna 190, vredu avtek ni kaj.

aha...super super...sej tudi sam gledam za tega 82 konskega.Ej kako pa je kej menjalnik, ko je motor hladen? lepo tece??
kdaj se pa dela velik servis....jermeni, pumpa vodna..itd??
LP
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jul 16, 2007 7:57 pm

vsake svete cajte vozm od brata dci-ja pa ni nobene razlike, al je mrzu al ogret.
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po jul 16, 2007 11:17 pm

Dariooo je napisal/-a:
Andy je napisal/-a:doma mamo 1.5 dci 82 KM 2003, 90.000 km, pa do zj nobenih blemov, redni servisi, to je to. poraba 4-5 l, končna 190, vredu avtek ni kaj.

aha...super super...sej tudi sam gledam za tega 82 konskega.Ej kako pa je kej menjalnik, ko je motor hladen? lepo tece??
kdaj se pa dela velik servis....jermeni, pumpa vodna..itd??
LP

Velik servis je na 120kkm. MEnjalnik pa to je vse ok, ko je hladen pa velja zlato pravilo, da pri 2000RPM je konec zabave. raje še malo prej. Pa preden prijavi kak zaprisežen TDI-jevec, da motor mučim. Za normalno vožnjo do 90km/h ne rabiš višjih vrtljajev. Predvsem v zimskih dneh pa avto tako sam opozori kdaj je priganjanja dovolj.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po jul 16, 2007 11:22 pm

IcEm4n je napisal/-a:vsake svete cajte vozm od brata dci-ja pa ni nobene razlike, al je mrzu al ogret.

Ko je motor hladen pri 2500RPM prav veselo nabija in ti da vedeti da ga mučiš. Ko je motor ogret pa se v teh vrtljajih vozi prijetno dinamično.

LP Tristan01
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov