Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr maj 16, 2007 6:26 am

Z Astro Cosmo ter Cosmo+ paketom dobiš večino stvari, tudi 16'' alu platišča (lahko boš brezplačno izbiral med dvema dizajnoma). Doplačat boš moral še tempomat, MP3 (minimalno doplačilo), alarm, nosilce in pot. računalnik (s tem dobiš tudi Check Control, ki je super zadeva - obvesti te, če imaš premalo olja, tekočine za pranje stekla, pregorelo žarnico,... Sam BC je zame povsem nepotreben). Vsaj tako je bilo pri meni, mogoče so s faceliftom malo obogatili serijsko opremo.

Glede dodatnega leta garancije pa ne vem, če Opel to ponuja.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Sr maj 16, 2007 9:16 am

ja opel ima glede te opreme res komplikacijo......

jah za dodatno opremo pa lahko kar hitro nenese veliko cekinčnov.....

primer....:: tempomat..ob nakupu novega baje doplačaš cca 250e...pri nadgradnji (kasneje) pa max 100e..kej je logika.. :roll:

.....več daš več maš..

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 16, 2007 1:04 pm

a si ti po ceniku gledu ceno? ker je zdele akcija, tko da dobiš cnej, točno ceno boš pa zvedu, če boš kkšni avtohiši poslov pač, kaj bi ti rd mel.

Glede tempomata pa res čudna logika. 250€ že vgrajen, tko pa 100€, če potem kasnej vgradiš (za bencinarje je še +20€ več, vsaj pr Sawalu je tko).
Slika

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Sr maj 16, 2007 5:37 pm

mislim da je zadna generacija oplov prov posrečena pred tem pa je bla edina zanimiva stvar katero je lahko opel ponudil je bila astra gtc.

osebno mislim da je kvaliteta zadnje astre gtc šla občutno na boljše.
sam vozim novo faceliftano 115km in sem zelo zadovoljen z njo.
Maš pa prov kar se tiče dodatne opreme je zelo komfuzna :)
predlog
če ze kupujes esp vzami raj športni paket bos malo vec plačal pa boš mel veliko več uzitka :)
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če maj 17, 2007 12:33 am

Hvala vsem za komentarje in nasvete, si bom res vzel čas in kalkulator pa zračunal vse to...res je komplicirano :roll:

Paket cosmo res nima komande na volanskem obroču, al' kaj....treba je naročiti cosmo plus? Zdaj sem malo preletel tisti seznam in nisem nešel da se da posebej samo komande naročiti... :?

Prodajalci so tudi neresni in kar šopajo ljudi....npr. mi da GTC za probat....ugotovim da avto ima potovalni računalnik, komande na volanu, avtomatsko klimo, radio mp3....in ga dvakrat, trikrat sprašujem če je to to za ta denar ....cosmo paket? 100 procentno? On pravi: To je to!

Potem se poglobim v seznam, malo še druge prodajalce obiščem in vprašam in vse se obrne na glavo :roll: sploh ne morš vedet kdo govori resnico in kdo šopa ljudi??? :?

Povsod dobiš druge informacije ....vsak si po svoje obrača stvari, sam da dobi kupca? :? Ne vem zakaj to delajo? Itak bo vsak resni kupec(če se poglobi) hitro ugotovil kaj je res in kaj ni....

Najaprej slišim da bo podprodajalec imel na zalogi čez en mesec določene avtomobile, potem pa slišim od glavnih prodajalcev da je čas dobave 8-10 tednov in da podprodajelec ne more imeti drugače, ker gre za isto prihajajočo zalogo???

Pa ti bodi pameten.

En reče da komot lahko kupim avto prek kakšne druge lizing hiše in da lahko uveljavim popust brez problemov, drugi pa spet, da ne???

Človek mora res na vsako malenkost biti pozoren, da mu ne bi na koncu bilo žal.

krho
Novinec

Napisal/-a krho Če maj 17, 2007 7:22 am

Ne, za popust moraš lizing vzeti pri njih. Na www.opel.si imaš "konfigurator" avtomobila skupaj s ceno vsega kar namečeš gor.....
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Če maj 17, 2007 7:54 am

kar se lizinga tiče lahko povem iz prve roke - če vzameš lizing pri njih popust znaša 19,5 %, če pa ne, pa je popusta 18, 5 %. Čakalna doba za astro GTC pa je v resnici 8-10 tednov. Te podatke vem zato, ker je moj brat pravkar dobil AStro GTC z 1.3 CDTI motorjem ;)
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Če maj 17, 2007 8:35 am

54m0 je napisal/-a:kar se lizinga tiče lahko povem iz prve roke - če vzameš lizing pri njih popust znaša 19,5 %, če pa ne, pa je popusta 18, 5 %. Čakalna doba za astro GTC pa je v resnici 8-10 tednov. Te podatke vem zato, ker je moj brat pravkar dobil AStro GTC z 1.3 CDTI motorjem ;)

Vem, da mogoče sem ne spada, ali lahko kaj več poveš o performansah astre z 1.3 CDTI motorjem. Tudi jaz to želim kupiti.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če maj 17, 2007 1:00 pm

maius28 je napisal/-a:
54m0 je napisal/-a:kar se lizinga tiče lahko povem iz prve roke - če vzameš lizing pri njih popust znaša 19,5 %, če pa ne, pa je popusta 18, 5 %. Čakalna doba za astro GTC pa je v resnici 8-10 tednov. Te podatke vem zato, ker je moj brat pravkar dobil AStro GTC z 1.3 CDTI motorjem ;)

Vem, da mogoče sem ne spada, ali lahko kaj več poveš o performansah astre z 1.3 CDTI motorjem. Tudi jaz to želim kupiti.

jp, to bi tud mene zanimal, ker se nekak odločam med 1.3 CDTI in 1.7 CDTI (100KM)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 17, 2007 1:09 pm

speedfreak, petvratna je prav nagravžna meni! Oprosti, ampak če ne bi bilo GTCjke in njene oblike, nikoli ne bi niti pomislil na Opela!

Ne rabiš se mi opravičevat..pač stvar okusa..men pa gtc sede sam v določenih barvah in opremi..pač stvar okusa. :D

Drugače se pa pri oplu stvari precej razlikujejo od prodajalca do prodajalca, ker nimajo generalnega uvoznika. Če imaš čas se odpelji do postojne k Sawalu in se tam na licu mesta dogovor kako je z opremo in kok € bi prišel tak avto kot si ga želiš, pri njih se velikokrat zgodi da imajo kakega ki je vsaj priblizno tak kot si gha zelis na zalogi in ga lahko takoj dobiš. Pri ceni ne popuščaj, dosežeš lahko še večje popuste kot ti jih sprva obljubljajo.

Skratka če si se odločil za astro ( kar je dobra izbira), samo še pokliči ali se odpelji od prodajalca do prodajalca in poskusi dobiti čimboljšo ceno, tako kot za novega kot za svoj avto če ga misliš dati v račun.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če maj 17, 2007 9:26 pm

Ok, še nekaj me bega...danes sem dobil astro za dve uri...

Astra cosmo, ima gumbe na volanu in avtomatsko klimo....prodajalec pravi da je to paket cosmo (cosmo+) nekaj v tem stilu: "to je isto" to všteto v paket cosmo????

Na seznamu opreme je cosmo+ za doplačat 555 € ampak jaz tega nimam na seznamu opreme... :? Zdaj, upam da me ne bo okrog prinesel glede tega... :roll: :?

Tako mi je napisal:

Opel Astra GTC, 1.6 16V

- Cosmo paket

- Bi-xenonski žarometi

- Kovinska barva (srebrna)

- Radio CD+MP3

- Dnevne luči

- Potovalni računalnik

- Tempomat

- Garancija 3. leto

Vse to z popustom bi bilo 15.685 €
Če vzamem financiranje prek njihove hiše, dobim še kasko in obvezno zavarovanje gratis.

Na uradnem seznamu cosmo paketa, ni avtomatske klime in gumbov na volanu. Tudi na tem seznamu ki mi je poslal ni tega....je pa rekel da je to itak zraven :? :?:

To me zdaj muči ....ni mi jasno???

Kaj mislite... :? ...a je v tem grmu zec? :P

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če maj 17, 2007 9:49 pm

Vzemi še Cosmo+ paket za 555 EUR pa si miren. Cena se mi še vedno zdi zelo ugodna.

Ali pa vztrajaj, da ti na predračun ob nespremenjeni ceni še to dopiše.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

54m0
Novinec

Napisal/-a 54m0 Če maj 17, 2007 10:22 pm

@ maius28: performanse so kar solidne edino ob speljevanju je malo zaspan - moraš biti precej previden s pedalom za gas, ker efekt pride z zamikom, povprečna poraba je tam okoli 5.5L/100 km, precej prav pride tudi 6. prestava, vseeno pa od 90 KM kakšne pretirane športnosti( v primerjavi z 120 KM agregatom) ni za pričakovati, a je popolnoma dovolj za neko povprečno vožnjo. Sem vozil testnega 1.6 bencinarja pa se mi zdi da imata motorja med seboj precej podobne preformanse.

V vsakem primeru pa pred nakupom svetujem testno vožnjo, da se boš lažje odločil

54m0
Novinec

Napisal/-a 54m0 Če maj 17, 2007 10:24 pm

@ For: če ne boš doplačal tistih 560 € za paket cosmo+ potem avtomatske klime in gumbov na volanu NE boš imel.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe maj 18, 2007 11:17 am

For je napisal/-a:Ok, še nekaj me bega...danes sem dobil astro za dve uri...

Astra cosmo, ima gumbe na volanu in avtomatsko klimo....prodajalec pravi da je to paket cosmo (cosmo+) nekaj v tem stilu: "to je isto" to všteto v paket cosmo????

Na seznamu opreme je cosmo+ za doplačat 555 € ampak jaz tega nimam na seznamu opreme... :? Zdaj, upam da me ne bo okrog prinesel glede tega... :roll: :?

Tako mi je napisal:

Opel Astra GTC, 1.6 16V

- Cosmo paket

- Bi-xenonski žarometi

- Kovinska barva (srebrna)

- Radio CD+MP3

- Dnevne luči

- Potovalni računalnik

- Tempomat

- Garancija 3. leto

Vse to z popustom bi bilo 15.685 €
Če vzamem financiranje prek njihove hiše, dobim še kasko in obvezno zavarovanje gratis.

Na uradnem seznamu cosmo paketa, ni avtomatske klime in gumbov na volanu. Tudi na tem seznamu ki mi je poslal ni tega....je pa rekel da je to itak zraven :? :?:

To me zdaj muči ....ni mi jasno???

Kaj mislite... :? ...a je v tem grmu zec? :P

Glede opreme so ti predhodniki povedali.

Osebno vidim v tem nakupu naslednji "problem" - za prihodnje leto je predviden prihod naslednice. Kar pomeni, da bo ob prihodu naslednice
- ta, ki je danes akutalna cenejša oz imela več opreme ali kakšne drgačne ugodnosti (beri : "stare" zaloge se bodo morali "rešiti")
- naslednica bo v celoti boljša - cena pa glede na aktualne trende ne bo bistveno različna oz gre pričakvati, da bo glede na ponujen skupek lastnosti ohranila razmerje ASTRA:GOLF:FOCUS oz ostala konkurenca

Tako bi osebno - če je mogoče - počakal do zamenjave modela in se kasneje odločil. Vsak nakup ob zamenjavi modelov (stari:novi model) ima svoje dobre (in seveda slabe) lastnosti
- star model : ugodna cena, dobro opremljeni, odpravljene "otroške bolezni" ipd.
- novi model : v celoti boljši avto, "svež" model, tehnika, ipd.

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 18, 2007 7:08 pm

tole s komandami na volanu se mi nekam čudno zdi, da jih dobiš šele v paketu cosmo+. Še nism vidu astre, k je mela original avtoradio, brez obvolanskih komand (no nasploh je še nism vidu). Ne vem, a so to zdj tko spremenil?
Slika

54m0
Novinec

Napisal/-a 54m0 Pe maj 18, 2007 9:22 pm

sej se komande na volanu da tudi posebej kupit ampak je ceneje če vzameš cosmo+ paket

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe maj 18, 2007 9:46 pm

Ja, jaz tudi nisem videl. Vse ki sem jih videl so imele gumbe...

Drugač mi je prodajalec še enkrat zagotovil da bo moja astra imela to, in da bo ob vplačilu are napisal predračun in tudi posebej napisal to opremo ...da ne bo kakšnih nesporazumov.

Zdaj glede zaloge....saj nimajo nič na zalogi??? Ravno v tem je problem. Žena bi po vsako ceno kupila avto iz zaloge, da ji ni treba čakat, jaz pa ne bi. Sem klical okrog in nisem našel takšen avto. Tudi Avtotehna Vis nima???? Če oni nimajo nič na zalogi, potem pa ne vem... Zgleda da so res malo spremenili politiku...

Enako so mi rekli na Porsche Ljubljana za golfa ...vse je treba čakat, če hočeš imeti avto po svom okusu.

Drugač sem pa navdušen nad astro! Pol ure sem rabil da sem je imel za svojo.

Edino kar me je motilo (malo) občutek na volanu pri višjih hitrosti in usnje na volanu je bolj čudno. Pa vsako toliko z glavo udarim v tisto škatlico za očala (visok 190 cm), ampak to je cena za obliko ...nimaš kaj... ;) Tudi audio sistem je dober, ni kaj ...sem bil prijetno presenečen. Pri potovalnem računalniku pogrešam čas vožnje, vse ostalo je super prikazano. Zelo so mi všeč (ko upravljaš s klimo) tista okenca ki se odpirajo na monitorju.....glede na to kaj premikaš :)

Motor je super....videl sem da avto ima povprečno porabo 8,7 ...to je najbrž posledica testiranja ...vsi probavajo in vrtijo v visoke vrtljaje. Relacijo Kranj-Kamnik-Domžale-Ljubljana sem probal nježno vožnjo in mi je uspelo porabo spraviti na 6,8 ...to je kar v redu :D Motorju pri niskih vrtljajih malo manjka navora....škoda....ampak je še zmeraj sprejemljivo...ni tako len.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So maj 19, 2007 8:54 am

a pr Sawalu si kj sprašvov, k tm ma mal več avtomobilov na zalogi, pa tud krajši dobavni rok je.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne maj 20, 2007 6:24 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1286412 ..baje da jih majo na zalogi, preveri!
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov