Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 15, 2007 8:30 pm

prikolegica ki ima 307cc, ma njen foter mercedesa cl-a pa pravi da je zapiranje vrat oz šip (pri obeh se dvignejo potem ko zapreš vrata) dosti bolša pri peugeotu...
o tesnjenju pomoje brezveze zgubljati besed...

drugače si pa preber kaki test na netu vem da jih je dosti...

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To maj 15, 2007 9:23 pm

živjo......a povem kaj iz prve roke..ker tukajle nekateri klatijo buče... :evil:

tudi sam sem imel veliko željo po cabriu...hehh se mi je uresničila... :D

...sprva sem gledal magane cc ...samo sem srečen da sem se premislil...(ne bom razgljabljal) :roll:

..gremo k astri....

1. NE KUPI DIZLA....ti bo žal...drugače sem velik zagovornik dizlov(imel prej) ...vendar temu ni več tako...ropot je tako moteč da postaneš živčen...že ko se kdo vozi poleg tebe oz. stoji poleg pri semaforju je zelo moteče...no razen če ti je glas dizla neverjetno všeč..... ;)
...da ne govorim o smradu ..ko ti kakšen pacient pohodi gas in se ti lep oblaček zakadi v nos....
.....se kar dobro sliši motor ves čas......
2. motor....jah sam imam 1.6(105KM)..no je glede na to da ima avto 1.5t mase motor na trenutke malo izdihne....sicer pa je za normalno vožnjo dovolj., ...mu pa privoščiš malo obrtov... pomoje je zlati motorček 1.8 (140) --nasplošno (poraba, cena..itd..)
3. streha tesni brez problemov....niti na "štrajfiks" ne pricirlja ena sama kapljica (sevda razen ob straneh, kjer se stikata šipi..)
mehanizem se mi zdi kar dober(no ge je edino treba malo podmazati...)...sicer pa je dostop do motorčkov lahek...tako da če kadarkoli kaj crkne ni problemov .... :!:
4. sama vožnje....glede na maso avta se zelo dobro drži in lega je tudi izvrstne)...ni ravno športnik..se pa malko kar dobro voziš skozi ovinke...tudi na mokrem se dobro izkaže....se se pa da tudi občutiki maso vozila(bočni zdrs...)
je pa moj spuščen z H&R..zato je mogoče malo bolj trši+ 18"...
5. notranjost.... tukaj je pa nekaj graj.......sliši se plastike (poka..)(pri večini cabriov)...avto se obnaša kot bi bil fleksibilen....
ob raznoh večjih luknjah tu pa tam malo zaškrta (plastike..)
spreden sedeš dobro nastavlijv prav tako tudi volan, splabša preglednost nazaj )zato če dosti parkiraš nujno park senzorje)...
drugače pa sami materiali niti niso tako slabi...
sedenje na zadnih sedežih je za velikega čoveka skoraj nemogoče(posledica nizkega loka.....)
prtljažnik neverjetno velik...
še pomembna stvar....oblazinjenje .....vzami kombinacijo usnje/blago :idea: ....vsi izpostavljeni deli so usnjeni...hrbet in rit blago...na švicaš toliko..ko pustiš avto na soncu se lahko brez problema vsedeš..itd..itd...sam nebi nikoli več imel ledra v cabriu.. ;)

...jah zaključek....se pri nekaterih majhih stvareh vidi da je cabrio srednjega cenovnega razreda.....
...zato priznam če bi motal odšteti za tak avto cca (7 m sit...) ki mi bilo kar malo hudo... :?:

to je moja skromna izpoved .(za napake se opravičujem)....

vse kar lahko ponudim je testna vožnja. 8) ....lahko prideš v Lj. in brez porblema izkusiš zadevo (si pobližje pogledaš..)...,,če seveda želiš...

filmček zlaganja strehice..
http://www.youtube.com/watch?v=U8q5IdWF4Uo

lp
Zadnjič spremenil nejko307, dne Ne maj 27, 2007 10:54 am, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To maj 15, 2007 10:00 pm

nejko307 hvala za izčrpne informacije.
takele objave bi forum precej bolj kvaliteten nardile :D
Se pa resno odločam oz. zanimam za nakup te astre samo v srebrni barvi.
No sicer bomo vidli kako bo z proračunom mogoče pa mi le uspe Leona prodati in it v klub cabrioletov :D
Nejko maš PM
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov