Ne kupovat 1.2 motorja. Jaz imam 1.4 16v, pa se mi zdi ravno prav, 1.2 je pa absolutno premalo.
Treba se je zavedati, da je clio med cenejšimi avtomobili, tam pa mnogi pri nakupu gledajo vsak evro in zato je večina cliotov z 1.2 mašino. Kar gotovo pripomore k ne najboljšemu slovesu avtomobila, ki pa je s primernim motorjem in opremo povsem spodoben.
Vedno se mi je zdelo, da pri večini razširjenih modelov avtov (tudi v višjih razredih) nikoli ni pametna ideja kupovati najšibkejši motor v paleti. Ne razumem ljudi, ki kupujejo cliote ali corse 1.2 .. no ali pa megane in golfe z 1.4 mašino .... ti avtomobili so bedni. Če ne zbereš tistih par evrov več za srednjo motorizacijo, kupi rabljenega.
Je pa realnost taka, da večina cliotov je pač 1.2, ker vsi navalijo na najcenejšo verzijo (kot recimo hodi folk za par centov prišparat v diskonte, seveda je pa roba zato tam v podnu). In ves ta folk sedaj seveda hvali 1.2 motor - itak še sami pri sebi ne priznajo, sicer bi morali priznati, da so se zajebali - imaš prav, da jim ne verjameš.
Meni je clio 1.4 16v dobro služil in niti sekundo mi ni bilo žal izbire oz. da nisem vzel 1.2.
Zdaj ko kupujem nov avto, ga bo vozila pa mama (cliota ne damo iz familije, tako je v redu avto).
sicer pa na avto.netu recim tale bi utegnil biti fajn, menda dajo še garancijo (?):
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1443775