Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dreamliner
Novinec

Napisal/-a Dreamliner Sr maj 23, 2007 8:17 pm

da ti odgovorim... potrebujem avto, da mi bo služil vsaj 5-7 let, brez večjih stroškov. moja prioriteta so 1. latsnik, servisna knjiga. ubistvu mi je vseeno ali je karavan, majhen, velik,... samo da je avto redno vzdrževan, z primerljivimi kilometri, vožen na relacijah. to bi bilo idealno :D

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr maj 23, 2007 8:28 pm

cossy je napisal/-a:glede na to da je mini še enkrat dražji bi jest vzel focusa samo pri fokusu moraš merkat ker so mel serijsko napako vrat (ni bilo odtočnih kanalov in vrata na veliko rjavijo) da so bila vrata menjana

Ni napaka v odtočnih kanalih.Tesnilna masa na spoju zunanjega in notranjega pleha je pretrda in ob zapiranju vrat zaradi vibracij razpoka.Tako ima vlaga dostop do spoja.
Ko je bilo zastopstvo Ford za SLO v Avstriji so se vrata menjala ne glede na velikost rje.Od kar imaji zastopstvo Madžari se vrata popravlja in mora biti res ekstrem da se zamenja.
Popravljamo enega ali dva na teden.

Uporabniški avatar
Dreamliner
Novinec

Napisal/-a Dreamliner Sr maj 23, 2007 8:37 pm

če kdo ve za kak tak avto, nej kr sporoči... ;)

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Sr maj 23, 2007 8:39 pm

Alfa 156 2,4 JTD, Leti , tiha, malo rabi, navor trga

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če maj 24, 2007 6:36 am

Dreamliner je napisal/-a:da ti odgovorim... potrebujem avto, da mi bo služil vsaj 5-7 let, brez večjih stroškov. moja prioriteta so 1. latsnik, servisna knjiga. ubistvu mi je vseeno ali je karavan, majhen, velik,... samo da je avto redno vzdrževan, z primerljivimi kilometri, vožen na relacijah. to bi bilo idealno :D

Glede na našteto za tvoj limit 10.000 EUR - bi osebno izbral TOYOTO YARIS - aktualno generacijo in sicer:

- v primeru, da je 1,0 l motor zate dovolj zmogljiv - različica TERRA PLUS - čisto nov avto s solidno opremo - klima, abs, el. stekla, centr. zaklepanje ...

- v primeru, da je 1,0 prešibek leto dni starega z 1,3 l motorjem - imaš še dve leti tovarniške garancije

Nov avto oz leto dni star z dobro tovarniško garancijo "igra" na karto "brez skrbi"

Sicer pa: tudi z rabljenim, precej starejšim lahko računaš na "brez skrbi" varianto - moraš pa avto, lastnika ... dobro poznat ... jst recimo imam avto, ki je starejši (8 let), ampak kljub temu sm prepričan, da bo še 5-7 let brez težav opravljal svoj "posel". Kupil sm novega, je redno vzdrževan, nekaramboliran ... skratka, če ne bo kakšne večje "buške" lahko mirno računam na omenjeno "delovno dobo".

LP

Uporabniški avatar
Dreamliner
Novinec

Napisal/-a Dreamliner Če maj 24, 2007 7:07 am

danes grem v zagorje gledat Ford Focusa. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1452613
to je tale oglas. na kaj je dobro biti pozoren pri fordu? razen zarjavenih vrat? ali mogoče kdo pozna kakšnega mehanika, ali je sam mehanik, ki bi proti plačilu pregledal avto skupaj z mano?

Uporabniški avatar
Dreamliner
Novinec

Napisal/-a Dreamliner Pe jun 22, 2007 4:19 am

zanima me, ali imajo res Ford Focus-i letnik 2001 v zadnjih blatnikih "itison", se pravi trdo blago??? ker namreč, to sm vidu.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Pe jun 22, 2007 6:43 am

Dreamliner je napisal/-a:zanima me, ali imajo res Ford Focus-i letnik 2001 v zadnjih blatnikih "itison", se pravi trdo blago??? ker namreč, to sm vidu.

Ja, to bo kr držal.

Uporabniški avatar
Dreamliner
Novinec

Napisal/-a Dreamliner Pe jun 22, 2007 6:50 am

itison??? kaj pa jim ni blo jasno, da so šli dajat itison tja spodi??' sej to ja prepušča vodo? drgač, da se držimo teme... http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1496666# tale avto danes peljem še k mehaniku da ga pregleda, če je vse v redu... meni je bil všeč, razen dveh prask je avto kot nov... pa sej pravim, tale itison pod zadnjimi blatniki me je zmotu :S
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov