Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To maj 29, 2007 11:57 pm

kandy je napisal/-a:Še jaz bi nekaj vprašal.Namreč nameravam kupiti 1.8 16 vectro z cdx opremo,zdaj pa me zanima kako je kaj s podvozjem pri tem avtu?
ker slišim da se ne držijo vectre glih najboše na cesti.
... jaz sem imel znižano in 17 col 215 gume gor na serijskih amortizerjih - avto je bil kot čingum na cesti ... Priliman ... razbil sem ga pa, ker sem pri menjavanju smeri (prehitevanje) zapeljal na pesek pri 200+ km/h pa tudi led je lahko bil (15 januar) ... Po mojem občutku znižana drži fenomenalno original Vektra pa ima visoko rit in rada rit spusti pri pretiravanju ali odvzemanju plina v ovinku nos pa ne spusti nikoli ... imel sem letnik 97 ... naslednje serije so še malo popravili. L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Sr maj 30, 2007 10:31 am

Aja no super...ker glih o tem sem razmišljal,da bi potem sigurno spustl za 4 cm avto,ker nazadaj je res previsok.Kaj si pa mel za fedrov?
Aja..pa majo te 96 letnik že homolagocijske kartončke..in kakšnja je dovoljena dimenzija gum?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr maj 30, 2007 6:30 pm

kandy je napisal/-a:Aja no super...ker glih o tem sem razmišljal,da bi potem sigurno spustl za 4 cm avto,ker nazadaj je res previsok.Kaj si pa mel za fedrov?
Aja..pa majo te 96 letnik že homolagocijske kartončke..in kakšnja je dovoljena dimenzija gum?
... na žalost samo 205/60 R15 ali 195/65 R15 sam sem homologiral 215/45R17 fedre sem imel od Jamex-a kar mi je avtomehanik odsvetoval ker se z časom spustijo in tudi niso dovolj trdi avto precej bolj plava kakor z recimo H&R ali Eibach ... in tudi zaradi njihove premehke karakteristike prebije na luknjah amortizerje ... L.p. Max

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe jun 01, 2007 1:05 pm

Mi smo mel 5 let vectro letnika 95 model je pa bil 96. Kuplena je bla od direktorja slovenske oplove avtohiše in je mela prevoženih 170000 km.
Bla je 1.8 16V z enim tankom se je dalu nardit ukul 600 km. Problem je bil ker jo je mal rja načela in sicer na zadnih blatnikih. Bod pozoren tud z notranje strani na mehurčke. Drgač pa je blu treba menat tud lambdo olje je pa tud pogostu srkala ;)
Drgač pa udobje je pa super ;) Sam sm se s to vectro navdušu nad vectrami in opli nasploh tak da priporočam ;)

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To apr 01, 2008 7:49 am

POzdravljeni. da ne odpiram spet nove teme..avto sem že kupil in sicer 1.8 16 v, naredil sem že preko 8000 km in ni nobenega problema,razen da žre olje seveda :) .SEm pa naredil kompleten servis na motorju ob nakupu,tak da res lepo gre.

Zdaj pa imam načrt poleti ga nekaj predelat, pa me zanima iz vaših izkušenj, koliko se mi bo poznalo če znižan avto za 3.5/4 s fedri. Kako bo z ležečimi policaji in na malo slabši cesti? Bo avto prišel prenizko?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 08, 2008 10:32 pm

... dolga je pa ima čez previse lahko rahle probleme (voziš diagonalno in počasi) samo se vseeno splača to nardit ker se na tem avtu fenomenalno pozna ! Pa še nimaš z čim zapet drsal ti bo kvečjemi izpuh z srednjim loncem - če te moti - odstrani lonec :D L.p. Mad
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov