Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jun 04, 2007 10:13 am

Nixxon je napisal/-a:E mi lahko en genijalc lahko razloži tole famo, k jo mate s trdimi strehami pri cabriih? Zakaj je tolk bolš?

Poglejte kaj je CC manija naredila iz avtov - bljak. Edini sprejemljeivi sta Eos, SL in tanov BMW (pa še ta ni tolk lep kot njegovi predhodniki), drugi so pa grdi ko sam satan, vsak Fordov pick-up je lepši.

jst nebi pozabu na volvota
k je edn lepših CCjev ;)
pa tud astra ni švoh
ostali, ki imajo dvodelno streho pa so bolj al manj grdi
za slovenske klimatske razmere, pa cabrio kot edini avto sigurno ni- CC pa že
lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jun 04, 2007 10:34 am

Ja, clo menjat po 15 letih, če ga ne vzdržuješ. So what, misliš da sistemi kot jih imajo tej CCji pa čez 10 let ne bodo zahteval obnove?
Slika

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po jun 04, 2007 10:59 am

[quote="Nixxon"]E mi lahko en genijalc lahko razloži tole famo, k jo mate s trdimi strehami pri cabriih? Zakaj je tolk bolš?

Poglejte kaj je CC manija naredila iz avtov - bljak. Edini sprejemljeivi sta Eos, SL in tanov BMW (pa še ta ni tolk lep kot njegovi predhodniki), drugi so pa grdi ko sam satan, vsak Fordov pick-up je lepši.[/quote]

kot je rekel Uribobo ....lažje uničljiv, lahko ti ga kdo raztrga ,platen za moje pojme po večini pokvari izgled...(trda streha- coupe..), ob zaprti strahi je hrup večji (platno)...itd.... logično da je trda streha bolje (v vseh pogledih) , kar dokazuje tudi avtomobilska industrija .. ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po jun 04, 2007 11:15 am

Ma itak. Če bi blo platno aktualno, moderno in varno, bo ga še dal na avto. Tok je pa stvar že zastarela. Boš vidu, da bodo nazadnje vsi cabrioleti z trdo streho. Tud Mercedes in Audi.
Dam primer. Prevrni se z avtom, ki ma platno ali pa z avtom, ki ma trdo streho.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jun 04, 2007 12:36 pm

Uribobo je napisal/-a:Ma itak. Če bi blo platno aktualno, moderno in varno, bo ga še dal na avto. Tok je pa stvar že zastarela. Boš vidu, da bodo nazadnje vsi cabrioleti z trdo streho. Tud Mercedes in Audi.
Dam primer. Prevrni se z avtom, ki ma platno ali pa z avtom, ki ma trdo streho.

tut CCji majo varnostne loke, konstrukcija strehe pa tut ni tolk močnejša pri plehnati tak da si krepko mimo brcno ;)
LP Rok

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po jun 04, 2007 12:58 pm

lenivec je napisal/-a:
Uribobo je napisal/-a:Dam primer. Prevrni se z avtom, ki ma platno ali pa z avtom, ki ma trdo streho.

taki avto je zato da se vozi z odprto streho, tu pa je čist vseeno če ma pleh al platno :)

ja samo računaj da se VEČ kot pol leta voziš z zaprto...(s tem da so zime kar mrzle..)...tukaj pa je veliko v prednosti trda streha....

..bo pa prihodnji model (audi in mercedes..) imel sigurno trdo streho.... ..že sedaj je prodaja avtov s platnom močno upadla.... ;) ..
...(le zakaj se je potem BMW odločil za trdo streho.... :roll: :roll: :idea: :idea: )

lep pozdrav..
Zadnjič spremenil nejko307, dne Po jun 04, 2007 2:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Po jun 04, 2007 2:17 pm

jaz bi pa malo offtopic vprašal,kako je z nego platnene strehe,s čim se to neguje,pa še ena stvar,in sicer zadnje steklo je čist mat,in bi ga rad očistil. a ima kdo izkušnje s tem?
VIVE LE SPORT

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po jun 04, 2007 2:39 pm

RSI je napisal/-a: jaz bi pa malo offtopic vprašal,kako je z nego platnene strehe,s čim se to neguje,pa še ena stvar,in sicer zadnje steklo je čist mat,in bi ga rad očistil. a ima kdo izkušnje s tem?

se dobijo prav posebne paste (sredstva ) za platneno streho....
...če je šipa steklena se jo čisti kot normalno stekleno porvšino

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Po jun 04, 2007 2:54 pm

ne šajba ni steklena,je pleksi,mi lahko mogoče poveš kako se reče tem čistilom
VIVE LE SPORT

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Po jun 04, 2007 3:46 pm

jest bi priporoču focus cc

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po jun 04, 2007 4:06 pm

touran je napisal/-a:jest bi priporoču focus cc

zame osebno eden najgrših cc-jev.... ;)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po jun 04, 2007 5:23 pm

Ta focus cc je pa res obup - zadek.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To jun 05, 2007 8:39 am

nejko307 je napisal/-a:ja samo računaj da se VEČ kot pol leta voziš z zaprto...(s tem da so zime kar mrzle..)...tukaj pa je veliko v prednosti trda streha....

No, odvisno od kvalitete strehe, ampak načeloma je to res. Je pa še nekaj, cabrio naj bi bil drugi ali tretji avto pri hiši. Mene vedno stisne ko vidim cabrio v snegu, pa je vseeno kakšna je streha.

nejko307 je napisal/-a:..bo pa prihodnji model (audi in mercedes..) imel sigurno trdo streho.... ..že sedaj je prodaja avtov s platnom močno upadla.... ;) ..
...(le zakaj se je potem BMW odločil za trdo streho.... :roll: :roll: :idea: :idea: )

lep pozdrav..

Zanimivo pa obenem je, da bo 1ka cabrio pa s platneno streho.

PS: Maš kake prodajne rezultate?
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To jun 05, 2007 8:40 am

RSI je napisal/-a:ne šajba ni steklena,je pleksi,mi lahko mogoče poveš kako se reče tem čistilom

Išči prav za cabrie stvari, saj jih ma vsaka bolje založena štacuna.
Slika

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To jun 05, 2007 9:00 am

Jaz mism če se z platneno streho prevrneš, se ta prej uniči, raztrga, kot pa plehnata. V takem primeru nebi bil jaz rad brez strehe nad glavo. Ali pa kadar dež pada se vsaka kaplja šliši, se voziš po makadamski cesti, se nabira prah. To vem ker mamo Smarta CC. Nevem no tak je pač moje mnenje. Sem bolj za plehnate stehe, pol nej se pa vsak posameznik odloči sam.

l.p.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To jun 05, 2007 9:45 am

Nixxon je napisal/-a:No, odvisno od kvalitete strehe, ampak načeloma je to res. Je pa še nekaj, cabrio naj bi bil drugi ali tretji avto pri hiši. Mene vedno stisne ko vidim cabrio v snegu, pa je vseeno kakšna je streha.

zakaj ???? ravno zato pa je trda streha....(kaj a potem ko vidiš bmw-ja coupe v snegu te tudi stisne... :? :? )
...pa tudi zato da ti ni treba kupovati dveh avtomobilov(kar je danes veliko večji strošek kot je bil nekoč)..

sam ima Astro Twin Top in večina starejše populacije sploh ne ve da je cabrio , ko pa odpreš streho pa samo :shock: ..

ps::žal prodajnih rezultavov nimam....pa tako govori nekaj prodajalcev , pa tudi če spremljaš oglase vidiš da se avti z platneno streho težje prodajo.. ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jun 05, 2007 10:12 am

od kje vam, da bo šel MB na trdo streho- če je prvi k je to naredu- vsaj v redni prodaji
slk, sl- sta CCja (torej od leta 96-97)
clk kabrio pa pravi cabriolet- pa slr bo baje
za naše razmere je pač CC boljši kompromis, saj imamo relativno hladne zime, ter veliko padavin
sej če pogledamo trend pri yahtah- se tud vedno več prodaja čolnov s trdo streho- pa brez flya- ''sistem za severna morja'' - ker imamo pač prehladno podnebje za klasične cerade
lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr jun 06, 2007 8:35 am

CC je popularen, ne zato ker bi bil bolj praktičen. Ker potem se lahko začnemo pogovarjat o placu v prtljažniku, ...
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jun 06, 2007 8:57 am

307 cc ma recimo ful placa v prtljažniku ko streha ni zložena.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov