Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko So jun 02, 2007 8:40 pm

Mislim da se ti za 4000e ne splača kupit dizla!
Kupu boš mal avto, ne delaš dost km, klimo bi meu, servo volan.....
Kj pa abs pa kak airbag? :roll:
Kupi si avto ki boš za ta dnar iztržu največ!

p.s.: polo 6n2 je vmesni model, delali so jih leta 00 in 01! Mam takega 1,4 16v 100hp pije 7-8l s klimo i 16˝ 205/45 gumah (klikni na ikono avto spodej)
'Ko voli nek' izvoli...

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Ne jun 03, 2007 1:21 pm

sonček je napisal/-a:Jest ti bom tako rekel obiskuj vsak dan avto.net in ko se bo pojavil zanimiv oglas pojdi na ogled, vzemi diesla, ker diesel ne bo nikol dražji kot bencin, zakaj sem se odločil za benca, ker sem i**** in ne vem zakaj nisem kupoval diesela morda zaradi tega, ker rad norim po cestah in uživam v hitrosti-adrenalin, diesel je počasen vsaj sdi... td ali tdi to je pa druga zgodba ampak so turbine drage, če se pokvar. Kopuj od prvega lastnika, ne kopuj razbite avte, dlih slišal da je en klepar iz 4 cliotov novih sestavu dva, štirje so bili in so bili poškodovani en zadaj drug spredaj seveda je to švercar kupu in prodal naprej in dobro zaslužil-pazi se njih ob nakupu prever dokumente, če je sploh lastnik avta človek, ki ga prodaja in kok časa je lastnik.
V glavnem pazi kaj boš kupil vzemi si čas
Veš

o zdej sm skos gor na avto.net pa sm najdu velik avtov samo ta mi je pa res dobr
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1456460#
dizl je...ma vse kar jst rabm...zgleda nedolžen:)
cliota pa nebo pr naši bajti...pomojem nikol...rajš jugota:)

SlaFko je napisal/-a:Mislim da se ti za 4000e ne splača kupit dizla!
Kupu boš mal avto, ne delaš dost km, klimo bi meu, servo volan.....
Kj pa abs pa kak airbag? :roll:
Kupi si avto ki boš za ta dnar iztržu največ!

p.s.: polo 6n2 je vmesni model, delali so jih leta 00 in 01! Mam takega 1,4 16v 100hp pije 7-8l s klimo i 16˝ 205/45 gumah (klikni na ikono avto spodej)

zakaj ne dizla? bolj kvalitetne mašine...dizl nebo nikoli dražji od bencina...ja tud abs bi mel...pa air bag...sam v starih avtih tega ni tolk al je? in kak je ta polo 6n? si zadovoln z njim?
hvala za vse nasvete vi kr pište :D :D :D :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 03, 2007 1:46 pm

Podobnega polota sem jaz imel ( samo brez klime) in mi je avto žrl 7 litrov. Zdej verjetno je že bil kej zjeban, ker tudi nikamor ni šel, tresel je kot traktor, zvok je bil pa tud približno tak, je pa res da je sam motor neuničljiv in da prebavi vse, po moje bi šel še na drva :D . Radi grejo nosilci motorja, ker je enostavno pretežek motor, rad mu zanaša zadnji del, spet zaradi prevelik teže motorja, in tudi sprednje gume trpijo iz istega razloga. Drugače pa izgleda avto zelo lepo ohranje, in če te traktorski karakter ne moti, ti nakup priporoča,. samo ne hodi na pooblaščene servise, ker me je npr veliki servis na takem avtu ( z popravilom bosch pumpe in nosilcev motorja ) prišel 150000sit takratnih. :shock:

No ta ma celo več opreme od mojega pa tudi rahlo prenovljen je ( moj je bil 96 letnik, z 86000 prevoženimi :shock: ).

Pazi na altenator, to rad crkne, strošek je pa kar precejšen ( okoli 150€ če se ne motim).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Nakup rabljenega avtomobila za študenta :D

Napisal/-a Ivan36 To jun 05, 2007 2:08 pm

ivanetich je napisal/-a:lep pozdrav. jst tud kupujem avto, nekak sm se osredotočil na polo l. 96- 00, peugeot 206, 306.
glavne lastnosti avtomobila pa so servo volan, diesel motor, pa po možnosti še klima :D

kaj mi svetujete, kaj se splača kupt?
aja denarno naj nekje tja do 3500, mogoče 4000 evrov :D :D
hvala za nasvete
:D

Kaj pa teli http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1462518
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1457130
ali pa tole http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1461611
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1148802
in še tale http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1469954
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1409253 Astra 98
Pa tko od oka :shock: :shock: izbire da dol padeš pojdi v Špancir pa boš dobil kar iščeš in rabiš. Čeč ne da nič.Če rata je prata čene solata :D :D :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jun 06, 2007 8:40 am

Ma ne splača se ti dizla, če boš bolj malo vozu, razen če ti je všeč način vožnje.
Kaj pa kakšen Hyundai Getz, Kia Rio, če razmišljaš o tej velikosti? Boš dobil dosti cenejš z velik opreme pa še bolj zanesljivi so.

lp

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich Sr jun 06, 2007 12:09 pm

Ivan36 je napisal/-a:
ivanetich je napisal/-a:lep pozdrav. jst tud kupujem avto, nekak sm se osredotočil na polo l. 96- 00, peugeot 206, 306.
glavne lastnosti avtomobila pa so servo volan, diesel motor, pa po možnosti še klima :D

kaj mi svetujete, kaj se splača kupt?
aja denarno naj nekje tja do 3500, mogoče 4000 evrov :D :D
hvala za nasvete
:D

Kaj pa teli http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1462518
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1457130
ali pa tole http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1461611
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1148802
in še tale http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1469954
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1409253 Astra 98
Pa tko od oka :shock: :shock: izbire da dol padeš pojdi v Špancir pa boš dobil kar iščeš in rabiš. Čeč ne da nič.Če rata je prata čene solata :D :D :D

ja karavana nebi...neki ohranjenega bi pa manjši naj bo:) tista ibiza je bla že razbita ane?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1440409

če bi bil dnar bi tega kupu:)

Energetik81 je napisal/-a:Ma ne splača se ti dizla, če boš bolj malo vozu, razen če ti je všeč način vožnje.
Kaj pa kakšen Hyundai Getz, Kia Rio, če razmišljaš o tej velikosti? Boš dobil dosti cenejš z velik opreme pa še bolj zanesljivi so.

lp

ja sam dizl nebo nikoli dražji kot bencin pa tud avtomobili na bencin hitr ceno zgubijo dizli se pa držijo...če bi ga hotu prodat recimo...neznam no tk se meni zdi.
Hyundaja pa nikol nebom gledu k mi niso vredi, čeprav so pocen. pa cena jim pade
takoj.

Peugeotek
Nov uporabnik

Napisal/-a Peugeotek Sr jun 06, 2007 3:46 pm

jz bi na tvojem mestu resnično vzev PEUGEOTA 206 al pa CLIOTA!!!!
samo za ta denar boš dobiv turbinskega dizla P206, pri cliu pa bo za ta denar še navadn dizl!!!

ivanetich
Novinec

avto za študenta

Napisal/-a ivanetich To jul 10, 2007 10:56 am

zdej sm nekak povprašal enga mehanika in je reku da lahko kaj prpele iz nemčije, kakšnega polota al pa ibizo l. 00, cliota pa nebi mel, ker mamo v celi familiji vsi probleme z renaulti, in tudi kolegi majo velik dodatnih stroškov. upam da pride kakšen polo, pol bom pa mal porihtal pa dam slikce gor:)[/b]

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jul 10, 2007 11:08 am

ded,kupi ibizo,poslušaj me!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich To jul 10, 2007 11:36 am

Patrik_A3 je napisal/-a:ded,kupi ibizo,poslušaj me!

katero pa? men se nekak ne dopadejo vizualno bi treba kaj porihtat sam so pa avti ko treba se ne kvarijo. a ti maš ibizo? jst sm tdi pa tam okol l.00

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jul 10, 2007 11:40 am

vem za enih par ko imajo ali pa so imeli te ibize ali pa cordobe SDI ..... sdi je ful šparovna mašina,pa baje vzdržljiva ;) Ampak obvezno preglej zadnje robove blatnika če je kaj rja,ker ma tak glupo narejeno,da se zlahka tam zadržuje blato oz. vlaga...ampak če je lastnik vredu skrbel za avto,to ni problem ;)

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster To jul 10, 2007 12:19 pm

Mi smo zdej kupil novga puntonta classic 1.2 60 km...dals mo dobra 2 miljona ker je bla ena akcija,in še garancija je bla mislm da 40 mescov ker ma fiat obletnco 40.
moj predlog... :D

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich To jul 10, 2007 5:37 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:vem za enih par ko imajo ali pa so imeli te ibize ali pa cordobe SDI ..... sdi je ful šparovna mašina,pa baje vzdržljiva ;) Ampak obvezno preglej zadnje robove blatnika če je kaj rja,ker ma tak glupo narejeno,da se zlahka tam zadržuje blato oz. vlaga...ampak če je lastnik vredu skrbel za avto,to ni problem ;)

sdi? jst bi tdi. kakšna je razlika v porabi goriva? ja za rjo vem, mamo doma eno staro cordobo, in skos ma umazane robove blatnika.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jul 10, 2007 7:23 pm

tdi je pa itak zakon! :D

ja sdi je navadni dizel brez turbine....mensezdi da ma samo 68 konjev..... torej če si bolj hitrejši tip človeka ti ta varianta menda nebi odgovarjala.....

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich To jul 10, 2007 9:04 pm

nebi samo men ni tok do divjanja, jst bi samo da se avto ne kvari, da lepo dela in zna potegnit do 180 km al pa kj več, pa da muska špila pa klima polet hladi:)

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko To jul 10, 2007 9:49 pm

ivanetich je napisal/-a:nebi samo men ni tok do divjanja, jst bi samo da se avto ne kvari, da lepo dela in zna potegnit do 180 km al pa kj več, pa da muska špila pa klima polet hladi:)
......in potem svizec zavije čokolado... :P
Pa pozabu si napisat da bi bla še poraba mjhna.

Mislim da boš rabljen avto v tem rangu ki ti iščeš zelo težko dobu!
Malo bul realno pogledej na stvar, pa hoj h komu privat dejansko pogledat avto pa se ti bo po 10ih ogledih že kj sanjalo kj bi sploh rad meu!
Uvoz mjhnega avta za par tisoč evrov odsvetujem. Mislim da nč ne profitiraš.
'Ko voli nek' izvoli...

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich To jul 10, 2007 10:19 pm

SlaFko je napisal/-a:
ivanetich je napisal/-a:nebi samo men ni tok do divjanja, jst bi samo da se avto ne kvari, da lepo dela in zna potegnit do 180 km al pa kj več, pa da muska špila pa klima polet hladi:)
......in potem svizec zavije čokolado... :P
Pa pozabu si napisat da bi bla še poraba mjhna.

Mislim da boš rabljen avto v tem rangu ki ti iščeš zelo težko dobu!
Malo bul realno pogledej na stvar, pa hoj h komu privat dejansko pogledat avto pa se ti bo po 10ih ogledih že kj sanjalo kj bi sploh rad meu!
Uvoz mjhnega avta za par tisoč evrov odsvetujem. Mislim da nč ne profitiraš.

hehe svizec :lol: :lol: :lol: na začetku so ble želje visoke, vidm pa realno stanje ja:) a za 4000 do 5000 uvožen polo iz nemčije ni uredu? Ti si pa sigurno ruzanc a? :) tak avto bi ja mel ko maš ti:) sm kaj ko prnas ni dizla 1.4 tdi za dobit v nemčiji pa so:)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To jul 10, 2007 11:35 pm

!!!!! Stopi na realna tla!!!!

Danes ni vse to, imam toliko in tok denarja na voljo, zdaj bom pa tega kupu, le če bboš imel srečo, svetujem ti, da si najprej narediš plan, potem pa se lotiš iskanja. 1.4 dizlske motorje pa ne kopuj, vprašaj druge pa ti bodo povedal, uvoz avta velika napaka, danes se ne splača več uvažat, prej nazaj pa se je.

www.avto.net

ta spletna stran dela čudeže, sam treba je bit skoz pred compom, dobri avti se prodajajo takoj, se pravi, ko prodajalec, da oglas gori z neko ugodno ceno (beri:rabim denar, odhod v tujino, selitev ali bilo kej druzga) se ta avto proda v cca 1 uri, slabi avti ali ne preveč dobri pa se prodajajo še nekaj časa, ampak ne me za besedo vlečt preveč, ker švercarji so bolj ukvarjajo z manj vrednimi avti kot fizična oseba oz. tudi z dražjimi, pravne osebe pa z bolj dražjimi avti.

Tako, da kr veselo gflej to spletno stran in kopuj salomonca.

Aja upam, da si razčistil kakšen avto potrebuješ (letno kilometrov, sam ali družina, so ti všeč majhni ali veliki avti, sej se mi zdi, da si to že napisal.
Kar se tiče sdi,td tdi vzemi tistega, ki se ti ponuja v odličenm stanju, čeprav slabši so sigurno tdi-ji, sdi je mal prešvoh ampak za nezahtevnega uporabnika čisto o.k.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich Sr jul 11, 2007 1:50 pm

sonček je napisal/-a:!!!!! Stopi na realna tla!!!!

Danes ni vse to, imam toliko in tok denarja na voljo, zdaj bom pa tega kupu, le če bboš imel srečo, svetujem ti, da si najprej narediš plan, potem pa se lotiš iskanja. 1.4 dizlske motorje pa ne kopuj, vprašaj druge pa ti bodo povedal, uvoz avta velika napaka, danes se ne splača več uvažat, prej nazaj pa se je.

www.avto.net

ta spletna stran dela čudeže, sam treba je bit skoz pred compom, dobri avti se prodajajo takoj, se pravi, ko prodajalec, da oglas gori z neko ugodno ceno (beri:rabim denar, odhod v tujino, selitev ali bilo kej druzga) se ta avto proda v cca 1 uri, slabi avti ali ne preveč dobri pa se prodajajo še nekaj časa, ampak ne me za besedo vlečt preveč, ker švercarji so bolj ukvarjajo z manj vrednimi avti kot fizična oseba oz. tudi z dražjimi, pravne osebe pa z bolj dražjimi avti.

Tako, da kr veselo gflej to spletno stran in kopuj salomonca.

Aja upam, da si razčistil kakšen avto potrebuješ (letno kilometrov, sam ali družina, so ti všeč majhni ali veliki avti, sej se mi zdi, da si to že napisal.
Kar se tiče sdi,td tdi vzemi tistega, ki se ti ponuja v odličenm stanju, čeprav slabši so sigurno tdi-ji, sdi je mal prešvoh ampak za nezahtevnega uporabnika čisto o.k.

lp

sej sm na realnih tleh:) dobri avti se takoj prodajo, švercerski pa uvoženi z zbitimi km pa stojijo:)
jst mam na voljo 4000 evrov, če pa bo kakšna dobra ponudba se da pa tud 5000 spraskat.
od začetka so se plani malo spremenili. še zmeri navijam za dizla, ohranjenega, po možnosti nemca pa s klimo. rabim ga zase, sm študent, in bi se drugo leto vozu v lj 2x tedensko 100 km (Bela krajina - Ljubljana - Bela krajina), pa še tk malo okol, pa morje pa izlet pa kaj takega.

zakaj pa ne 1.4 dizla?
ja glede uvažanja... en mehanik, družinski prjatu, je reku da lahko kaj poišče, k on zna avto kupovat in nam tud nebi zjebanega ponudu.
ja na avto.net res visim vsak dan, samo kaj ko eni stare oglase samo poštimajo, da piše da so kao novi, drgač je pa odlična stran in se res najde kaj pametnega.
ja prav maš salomonca grem jutr kupt, sej izhaja ob četrtkih pa ob pondelkih ne?
kakšna je razlika med td in tdi? :o :D tdi so slabši? sdi mislm da zame bi bil čist dovolj za prvi avto, ker ne divjam tolk.

drgač pa hvala za nasvete:)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jul 11, 2007 6:09 pm

Jaz bi za ta denar gledal Bravote JTD, dobiš letnik 99 za ta denar in veliko opreme.

Je pa res da ni nemec.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov