Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jun 04, 2007 8:46 pm

speedfreak je napisal/-a:toyota corolla verso, po moje boljši avto od tourana, sploh se mi pa 105 konjev za 1500 ali celo več kg težko kravo zdi odločno premalo, sploh če se gre za družino je teža takoj pri 2 tonah...105 konjev in 2 toni pa ne gre ravno najboljše skup.

Ne poznam tvoji meril o "nepremičnini" - me pa ta ocena čudi - ker se sprašujem a se potem tvoj avto sploh premika ?

Takle TOURAN te "nabriše" prej kot rečeš "keks" - in boš samo "blednal" kako te oči s komplet familijo + prtljago z lahkoto prehiti - posebno v kakšen klanec - če ima dodan DSG pa toliko prej ;)

Sicer pa - če se čutiš zapostavljenega - svetujem testno vožnjo (po možnosti s DSG-jem), da se prepričaš

LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jun 05, 2007 12:41 pm

Ekola še en zadni test za Alteo XL
Priponke
altea xl.jpg

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jun 05, 2007 1:13 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:toyota corolla verso, po moje boljši avto od tourana, sploh se mi pa 105 konjev za 1500 ali celo več kg težko kravo zdi odločno premalo, sploh če se gre za družino je teža takoj pri 2 tonah...105 konjev in 2 toni pa ne gre ravno najboljše skup.

Ne poznam tvoji meril o "nepremičnini" - me pa ta ocena čudi - ker se sprašujem a se potem tvoj avto sploh premika ?

Takle TOURAN te "nabriše" prej kot rečeš "keks" - in boš samo "blednal" kako te oči s komplet familijo + prtljago z lahkoto prehiti - posebno v kakšen klanec - če ima dodan DSG pa toliko prej ;)

Sicer pa - če se čutiš zapostavljenega - svetujem testno vožnjo (po možnosti s DSG-jem), da se prepričaš

LP

a se dsg sploh dobi za 105 konnjskega? Nabriše da me 105 konjski touran, po možnosti še polno naložen? Ne se smešit Miha, tak touran mogoče nabriše cliota 1.2 kaj več pa ne...Druga zgodba je 125kw tdi 8)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn To jun 05, 2007 1:15 pm

Druga zgodba je pol tud registracija pa poraba in itd ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 05, 2007 6:34 pm

speedfreak je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

LP

a se dsg sploh dobi za 105 konnjskega? Nabriše da me 105 konjski touran, po možnosti še polno naložen? Ne se smešit Miha, tak touran mogoče nabriše cliota 1.2 kaj več pa ne...Druga zgodba je 125kw tdi 8)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1149607

Meritve prožnosti kažejo nekaj sekund razlike v prid TOURAN-u, z DSG-jem je razlika toliko večja. Razlika je najboj opazna pri vožnj v klanec ali pa recimo + 4 osebe.

Sicer pa kot sm rekel : testna vožnja - "nabasaj" recimo tvojo klapo + prtljago - pa za en vikend recimo na morje - posebno če najdeš DSG-ja bodo tvoji vtisi 8)

125 kW + DSG pa je že pravi GT med sebi enakimi - ubogi želodčki mularije, če očeta "zgrabi" da bi posnemal Šumija ;)

LP

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jun 07, 2007 10:19 am

ce se ze nagiba na bencinarja pol je best buy 1.4 tsi 140km nevem ce so ze 122km v prodaji. Nevem pa ce so v sloveniji ze v prodaji tourani s temi motorji ampak ce niso bi znali biti ze hmalu. Sam sem ga sicer ze vozil in lahko recem da je avto zivahen, pa se porabo se pomoje da na normalne litre zbiti ;)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jun 07, 2007 10:28 am

hladni je napisal/-a:evo še moje mnenje. Izbirali smo med toranom in versotom.
Touran: Motor 105 je povprečen, čisto dovolj, res pa je da je avto dost težak ampak ok. Notranjost tipično nemška, pusta a kvalitetna. Nagibanje v ovinkih je prisotno žal, meni vožnja ni bla pretirano ugodna. Ima pa top opremo če maš denar. Sedeži gredo ven a so težki.

Katerega Tourana si ti to vozil? Ker mat ma HighLine verzijo + tole doplačilo al je to v paketu LUX (ne da se mi poglablat v cenik...): "4 aluminijasta platišča Nardo 7J x 17, pnevmatike 225/45/R17, športno podvozje". S tem sranjem vsaj se Touran prav nič ne nagiba, če pretiravaš v ovinkih, posebej na mokrem odnaša prednji konec, vozilo pa je napolnjenih pnevmatikah na 2.4 bara (koker piše na keslu) trdo kot valar.

Tjaša Cerar
Nov uporabnik

Napisal/-a Tjaša Cerar Če jun 07, 2007 10:30 am

Po dolgotrajnih premlevanjih sva se začela nagibati proto corolli verso bencinarju 1.8 sol. Zanima me, kako pri nakupu novega izpogajati čim boljšo ceno? Vse ideje ali druga mnejna so zelo zelo dobrodošla.
Hvala

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Če jun 07, 2007 10:38 am

Tjaša Cerar je napisal/-a:Po dolgotrajnih premlevanjih sva se začela nagibati proto corolli verso bencinarju 1.8 sol. Zanima me, kako pri nakupu novega izpogajati čim boljšo ceno? Vse ideje ali druga mnejna so zelo zelo dobrodošla.
Hvala

Hmnja kupiš pač tisto, kar ti najboljš paše v roke in paše za vozit + ti je všeč oblika. Pogajanja o cenah: najprej dobro poznat kakšni so paketi pri VW (npr: paket Lux za Tourana, kaj je v katerem nivoju opreme za kakšno ceno). Zbrati ponudbe o Touranih, Aletaa XL, Renaultih parih hiš, potem pa iti do par hiš, kjer prodajajo "constrolo verso" in pogledat, recimo, dve dobri ponudbi. Ko prideš drugič, te bodo jemali resno :). Poveš, da so prišli izbiraš med njihovo in konkurečno avtohišo, kakšna je zadnja cena, kaj dobiš zraven (radio, zimske gume, tepihe,...) in kakšni bodo še stroški ob nakupu vozila. Meni npr. niso računali 100€ priprave vozila na vožnjo, nultega servisa, zastojn tepihi + velik popust in kup opreme. Nekje 2.000 € sem profitiral, če bi kupil serijsko Leona z naročemo opremo po ceniku.

Tako sem sam naredil, pa sem bil zadovoljen s ceno na koncu. Ker boma s punco v kolikor dobima službo, kupila še enoprostorca, se tudi sam priporočam za boljši scenarij :).

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jun 07, 2007 10:59 am

na japoncih pa švabih je težko dober popust izsilt
sej lepo se sliši 2-3k eur ceneje- sam če si dal za avto 30.000 eur je to bore malo
jst sm recimo na meci dobu 18% popust
oče na espacu 17%- in to avto po naročilu ;)
renault ma res dobre popuste- čeprov smo ga mi dubl po fenomenalni ceni
zavedat se pa morš, da mojo vsi nekaj rezerve- ko ne bo šlo več nižje po denarju, pa si izbori čim boljšo opremo

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Ne jun 10, 2007 3:51 pm

Samo kot ena zanimivost. Ste ugotovili, da je nakup rabljene corolle verso cel podvig? Na vto.net jih je vse skupaj 9!

Od tega jih je:
- pet iz prejšnje generacije (letnik 2003);
- ena je nateg (kliči 090 varianta)
- vsaj ena, najbrž pa dve sta testni (prodajajo jih toyotini servisi)
- niti ena pa ni v prodaji od fizične osebe!

Zanimivo, kajne?

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

rini
Novinec

Napisal/-a rini Ne jun 17, 2007 11:25 pm

Mrcina je napisal/-a:Samo kot ena zanimivost. Ste ugotovili, da je nakup rabljene corolle verso cel podvig? Na vto.net jih je vse skupaj 9!

Od tega jih je:
- pet iz prejšnje generacije (letnik 2003);
- ena je nateg (kliči 090 varianta)
- vsaj ena, najbrž pa dve sta testni (prodajajo jih toyotini servisi)
- niti ena pa ni v prodaji od fizične osebe!

Zanimivo, kajne?

Lp Mrcina

Kdo se je že peljal v Versotu. Mene je namreč zelo zelo motilo, da na sopotnikovi strani niso ravna tla in zato nogi počivata na različni višini. Moti me tudi kakovost materialov na sredinski konzoli, sploh ceneni gumbi, ki jih sedaj vgrajujejo še v Aurisa.

Pri Touranu so mi zelo všeč udobni sedeži z velikim sedalnim delom in pa odličen DSG menjalnik. Ni mi pa všeč diesel z zastarelo zasnovo PD, katero bodo Nemci končno zamenjali z common rail sistemo. Ali se že ve kdaj? VW Crafter je očitno prvi hišni model, ki že uporablja to tehnologijo.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Po jun 18, 2007 9:09 am

Tjaša Cerar je napisal/-a:Po dolgotrajnih premlevanjih sva se začela nagibati proto corolli verso bencinarju 1.8 sol. Zanima me, kako pri nakupu novega izpogajati čim boljšo ceno? Vse ideje ali druga mnejna so zelo zelo dobrodošla.
Hvala

Kaj pa Ford S-Max?
Pojavil se je tudi sivi uvoznik, ki pravtako daje 2 leti garancije na vozilo. Vse je po papirjih kot se šika. NIma pa svojega servisa. Servis opravljaš na vseh pooblaščenih serviserjih v sklopu garancije. Pozitivna stvar je še ta, da so vozila delana za nemški trg, že serijsko imajo več opreme. Ford S-Max Titanium oprema (super igračke imaš notri) pride za cca. 21.000€ s 140 konjskim dizel motorjem. Sama se lahko o tem prepičaš v Financah, kjer imajo članek na to temo.
Tudi, če ti to ne diši je še vedno bolj ugoden v "normalnih" prodajnih salonih.

Touran je pač VW ter ima svojo ceno za slovenski image (Golf je zakon :rofl ). Avto kot avto nič posebnega, vendar menim, da ti bo benciar veliko preslab. 1.4TSI je dobra izbira, seveda vse je pogojeno od finančnih zmožnosti.

Vseeno bi jaz nagibal ceno na Forda S-Max, v ponudbi imajo tudi C-Max, ki je seveda cenejši.

Druga opcija so tudi zadnji Renaulti Scenic, zadnji modeli so res odlični, nobenih pritožb, sedaj imajo ugodne akcije. Zadnji dizel motorji pa so več kot odlični.

Samo polagam na srce, ne kupuj avtomobila kaj si bo mislil sosed. Toran je "lep", vendar ne spet tako lep kar ponuja za precej navito ceno. Če želiš spodobnega Tourana je potrebno še kar konkreten cekin pristaviti. Veliko sreče pri nakupu.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Po jun 18, 2007 9:20 am

grega88 je napisal/-a:no koncno en k kopuje pamtn avto haha!no to je moj recmo da sanjski avto sm da js bi meu crnega 2.0tdi highline pa avtomatica pa navigacijo t velko,xenon pa 17coll!jah z nakupom ne morte nc falit ker je avto fenomenaln!js bom tko reku ce ze dajete 5mil za avto dejte raskirat ce se le da se ksnih 100.000sit vec pa kupte nou avto!

Kako se to lepo sliši, ko si 18 let star anede. :D

No tukaj imaš pa ceno, EUR 36.650,62 za zgoraj omenjene konfiguracije.

Zdaj pa samo še razloži avtorici teme kje naj pridobi dodatnih slabih 4mio SIT za tvoje sanje. Dajmo ženski pomagat, ne pa pisati takih blesavih nabuluz.

Pa brez zamere.

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Po jun 18, 2007 9:42 am

ah kje sploh nism zameru temveč sm se lepo nasmeju!ma ne nasploh men osebno je touran en lepših avtou posebi pa če odločaš za ta rang!jah kolega ga je meu pa ti morm rečt da je avto adijo hud!drugačpa to je odločitev posameznika!
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Po jun 18, 2007 9:47 pm

@hladni: o porabi v tdi-jih se mal motš,niso tolk nedolžni in pijejo ko žolna nafto...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To jun 19, 2007 6:22 am

Dauče je napisal/-a:@hladni: o porabi v tdi-jih se mal motš,niso tolk nedolžni in pijejo ko žolna nafto...

Odvisno kako težko nogo imaš in v kakšnem stanju je avto. Če voziš npr VW Tourana 1.9 TDI zelo lepo bo kombninirana poraba 6.1, relacijska okoli 5.6, če pa ga tiščiš pa gre poraba v nebesa: okoli 8.8l / 100km. In tako je z vsakim avtom.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To jun 19, 2007 6:27 am

Jaz sem imel s službenim Touranom 2.0TDI 140KM 6prestav na relaciji LJ-KP pri povprečni hitrosti 130 porabo 5.5 po BC

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To jun 19, 2007 6:31 am

Sm4jli je napisal/-a:Jaz sem imel s službenim Touranom 2.0TDI 140KM 6prestav na relaciji LJ-KP pri povprečni hitrosti 130 porabo 5.5 po BC

5.5 l / 100km pri hitrosti 130 km/H s Touranom? Kako ti je pa to uspelo? A ma avto mogoče par 10.000 km prevoženih. Ker meni na avtocesti pri tej hitrosti - torej 130, kadar mam mamin avto, pod 6.5-7 ne pokaže, pri 110 pa res tam okoli 5.5-6. Zgleda, da bo res mama mogla Tourana peljat na servis, ker meni pije spodobno, njej pa slabih 9l / 100 km nafte (1.9 TDI, 105KM, 5400 prevoženih).

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran To jun 19, 2007 8:00 am

Sm4jli je napisal/-a:Jaz sem imel s službenim Touranom 2.0TDI 140KM 6prestav na relaciji LJ-KP pri povprečni hitrosti 130 porabo 5.5 po BC

Tole nekaj ne štima. Če si imel POVPREČNO hitrost po računalniku 130 si se moral glede na dva tunela 100km/h, dva krat delo na cesti 80km/h, dva krat abc 50km/h voziti okoli 180 - 200 in Povprečna poraba močno preseže 5,5L
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov