Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Če jun 14, 2007 7:42 pm

kdo kupi alfo ze ve zakaj si jo je kupo 8)
sicer pa mam hyundai-a a bo moj nasledni ziher 100% alfa.
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jun 14, 2007 7:58 pm

speedfreak je napisal/-a:sam ena pripomba, registracija za 180 konjev je ista kot za 200 :D , drugače je pa tale alfa lepa za popizdit, sam je v mojih očeh postala preveč masivna, prevelika, zgubila je tisto vizualno okretnost in športnost, ki jo je imela 156. Postala je avtocestna ladja, ne pa avto za čez ovinke. Poudarjam, da se zavedam, da ima izjemno lego na cesti ampak izgubila je okretnost, postala je prevelika za moj okus..žal :cry:

No ampak za prostornino se plača manj zavarovanja in cestnine oz. cestnega sklada, ali? Pa še poraba je manjša, najvažnejše pa se mi itak zdi masa motorja, saj nos sili precej manj ven.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 15, 2007 3:21 pm

speedfreak je napisal/-a:sam ena pripomba, registracija za 180 konjev je ista kot za 200 :D , drugače je pa tale alfa lepa za popizdit, sam je v mojih očeh postala preveč masivna, prevelika, zgubila je tisto vizualno okretnost in športnost, ki jo je imela 156. Postala je avtocestna ladja, ne pa avto za čez ovinke. Poudarjam, da se zavedam, da ima izjemno lego na cesti ampak izgubila je okretnost, postala je prevelika za moj okus..žal :cry:

Si jo že vozil? ;) Think not. Hitro bi spremenil mnenje. 159 NI 166, čisto druga filozofija.
Je res večji avto, vsako leto so avtomobili večji, če hočeš gokart pač kupiš 147.
Prioritete.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 15, 2007 3:47 pm

bass je napisal/-a:

Si jo že vozil? ;) Think not. Hitro bi spremenil mnenje. 159 NI 166, čisto druga filozofija.
Je res večji avto, vsako leto so avtomobili večji, če hočeš gokart pač kupiš 147.
Prioritete.

Poudaril sem da je izgubila VIZUELNO okretnost, vem da ima izjemno lego ipd, napisal sem kaj MENE " moti" pri alfi 159, itak pa nisem tipičen kupec limuzine tega razreda, sem bolj za majhne nabrite strojčke ;) Tak da ne uzet to kot kritiko ampak bolj kot si tud sam rekel stvar prioritet ;) .

@ lizard, razlika u cestnem skladu je res tok minimalna, da ni vredna omembe. Poraba je pa res manjša, prav tako teža motorja, ampak ti si napisal da je je 200 konjski jtdm cenejši za zavarovat in registrirat, tu je razlika kvečjemu u kasku, zaradi manjše cene, ampak tudi ni neki bistvena, sploh ne pri avtu za 30+k evrov
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 15, 2007 3:55 pm

Samo želel sem poudariti, da se je tudi meni 159ka na zunaj zdela ladja, ko sem jo vozil po ovinkcih, pa se je izkazala za zelo dobro zvočno izolirano ( nehote 130 kjer je omejitev 90 :oops: ) in predvsem za zelo okretno. To pa sta le dva od mnogih atributov...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 15, 2007 3:59 pm

bass je napisal/-a:Samo želel sem poudariti, da se je tudi meni 159ka na zunaj zdela ladja, ko sem jo vozil po ovinkcih, pa se je izkazala za zelo dobro zvočno izolirano ( nehote 130 kjer je omejitev 90 :oops: ) in predvsem za zelo okretno. To pa sta le dva od mnogih atributov...

Sej se razumeva, bo treba se najavit za kako testno vožnjo..sam potem ne bom hotel it ven :-P :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Pe jun 15, 2007 5:55 pm

se je izkazala za zelo dobro zvočno izolirano

edina napaka teh avtomobilov (159, spider, brera). :( Avto leti k sneta sekira samo zvoka pa neda nobebega :roll:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 15, 2007 6:23 pm

8AK je napisal/-a:edina napaka teh avtomobilov (159, spider, brera). :( Avto leti k sneta sekira samo zvoka pa neda nobebega :roll:

primer:
http://movies.autoexpress.co.uk/autoexp ... reraq4.mp3 brera 3.2 Q4
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Pe jun 15, 2007 6:41 pm

8AK je napisal/-a:
se je izkazala za zelo dobro zvočno izolirano

edina napaka teh avtomobilov (159, spider, brera). :( Avto leti k sneta sekira samo zvoka pa neda nobebega :roll:

jebeš ti zvok, važno da potegne kadar je treba :twisted:

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Pe jun 15, 2007 6:45 pm

ja sej o tem govorim :) tole ni zvok kakršnega bi morala imeti alfa, sploh pa ne V6! (sej sliši se itak samo zadnji lonc)

Na kle le je pa 1.8 alfin motor (navaden lonc):
http://www.youtube.com/watch?v=ILlBZ8LnIYc

Kle je pa "Arese" 3.0 v6:
http://www.youtube.com/watch?v=CtqcZWHDm9k
Slika

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov