Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jul 11, 2007 7:39 pm

No, k sm lih Cliota omenju, sm si šel dans z bratrancem v 3 avtohiše pogledat za ceno. Real za Clio III 1.5 dCi (85KM) z opremo exception (renaultovci veste, kolk dobr paket opreme je) za 13.750€, avto iz zaloge (kao registriran pa takoj odjavlje al kaj je tista varianta, da je potem dost cnej) in cena mi je kr tprava. Ostala dva (Malgaj in Moste) sta bla pa dražja. Je pr Realu vredno nakupa?

Aja, sm pa pri Realu pozabu vprašat za 1.2 TCE, ki je bolj znan pr Twingotu GT, z isto opremo (ker so mi tisti knofi pr ročni klimi nagnusni), cena 13.350€ v Mostah (v realu bi blo skor gotov pod 13k €).

Zdj bi pa mal rd več slišu od obeh: 1.5 dCi (85KM) in 1.2 TCE (100KM), dobre in slabe lastnosti, ter kaj bi vi priporočal? Za kilometrino, kot sm reku, da lih nimam pojma kolk bi blo, ampak recmo da 20.000 km. Jst se bl na dizla nagibam (nizka poraba in dobra moč)
Slika

Luky

Napisal/-a Luky Sr jul 11, 2007 8:10 pm

js bom prodaju cliota 3 exception 1.5 dci čez kak mesc če te zanima l.05 srebrn 12.500 prevoženih...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jul 11, 2007 8:22 pm

Pri Realu so čist v redu, po mojih izkušnjah. Se da vredu zmenit pi nakupu, pa pri uveljavljanju garancije ni nobenega problema (so mi nagajale vžigalne tuljave, so v dobri uri v garanciji vse štiri zamenjali).

Ampak 14 jurjev evrotov za cliota? jao jao :roll:

Dodaj še 3 jurje, pa dobiš Golfa V TDI. Torej dobiš ne le avto enega razreda višje, ampak celo najboljšega v tem razredu. In če se slučajno sprašuješ glede opreme - Golfu SI v primerjavi z Renaultovo opremo exception manjka le potovalni računalnik in meglenke (pač za oboje doplačaš 200 EUR), ima pa pomik stekel tudi zadaj, pa sredinski naslon za roko, volan in ročica seveda v usnju).

No, vem da 3000 EUR ni malo denarja, ampak premisli, preden neseš denar trgovcem. Golfov ne bo zmanjkalo, ampak cliotov pa še veliko manj.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jul 11, 2007 8:56 pm

ne hvala (glede golfa), kot sm že reku, če razred višje, pol GTC-jka. 3 jurje pa ni tok mal (ko preračunaš v SIT, se ti velik zdi). Kupu bom avto iz zaloge, ker nimam jst cajta čakat avto še 3 mesce, ker ga bom že zdele čez poletje kr ornk nucu. električne šipe zadi pa prov nč ne nucam, usnjen volan pa exception ma, sej je takorekoč skor Privilege oprema.

Luky, mal več mi na PM napiš glede tvojga.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jul 16, 2007 7:16 pm

jao, spet bo dvojni post :lol: :lol:

uglavnem, tale tema bi se počas loh zaklenila, ker se je že oz. se bo jutr rezervirala 3-vratna svetlo srebrna corsa z 1.3 CDTI (90KM) s paketom enjoy + tempomat, BC, ročna klima (a je tvelk display zrd BC-ja al tmal potem!?), feltne pa mogoče sm še kj pozabu in to pri kolmaniču v MB. Je blo kr precej klicarjenja po avtohišah, še sreča d je mtka tečnarla še tok, da smo najdl tega. dobu pa jo bom (vsaj tko so rekl) v začetku avgusta, ker bi bla mal predolga čakat avto po naročilu (od oktobra naprej).

No, sam še odgovor glede displaya, pol pa lock :D :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov