Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jun 19, 2007 10:15 am

Ko sem kupoval rabljen avto, sem ga probal in izgledalo je vse OK. Ga peljem na AMZS na tehnicnega. Vse OK.

Avto kupim.

Se odpeljem domov in na poti opazam, da avto nima moci. Sumim zavore, res so bili krivi sprednji diski (se danes kdaj pa kdaj primejo in zadevo zdej resujem). Ok, se peljem naprej... pridem do serpentin in pri ostrem zavijanju in dodajanju gasa nekaj ropota... seveda pomislim... hudica, ne mi rect, da je polos! :twisted: In res je bila desna polosovina zanic!

Se pripeljem domov, klicem svojega mehanika kako in kaj... me vprasa, ce sem kupil avto preko avtohise, js seveda nisem... pa rece, da nimas potem kaj za naredit. Videno-kupljeno in to je to.

Ja, sranje! Sicer je mene obnovljena os prisla 80€. Za zavore bom pa se videl, ker noben hudic tocno ne ve kaj je krivo!

Definitivno, pa osebno nikoli ne dam garancije na avto. Kaj ti js vem kako bo avto teral tistih nekaj kilometrov. Dovolj je samo par minut in sfukas masino in to cisto "nenamerno". :shock:

lp
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jun 19, 2007 10:19 am

Pr zavorah te najbrš bati v čeljustih j.. So zarustani itd..

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jun 19, 2007 10:30 am

CupraR je napisal/-a:Pr zavorah te najbrš bati v čeljustih j.. So zarustani itd..

Mozno seveda je ;)

Po enih informacijah so mozni tudi kabli (citroen mehanik).

Ne blokirajo vedno, vsake toliko casa in se to ne vedno en in isti. Vcasih levi, drugic desni :roll:

Zadevi bom prisel do dna! ;)
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jun 19, 2007 10:48 am

kixs je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Pr zavorah te najbrš bati v čeljustih j.. So zarustani itd..

Mozno seveda je ;)

Ne blokirajo vedno, vsake toliko casa in se to ne vedno en in isti. Vcasih levi, drugic desni :roll:

kabli?
od česa? abs?
podpis

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jun 19, 2007 10:54 am

mrcina1 je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
mrcina1 je napisal/-a:. Naj vzame par kolegov in ga naj grejo prisilit, da naj vrne kupnino...

...

Kje pa piše da je prodajalec kaj kriv za to kar se je zgodilo? Kako bi se ti počutil če bi prodal avto za katerega veš da je bil OK, porabil denar za kar si pač mislil, potem bi pa prišle ''gorile'' da zahtevajo denar nazaj ko so uničili avto.

Nočem se postavljati na nobeno stran, ampak kupec tudi nima absolutno vedno prav!

Sicer pa v civiliziranem svetu naj se kupec obrne na odvetnika pa da mu pove kaj se sploh da urediti. Po moje, da je kupovanje rabljenega avta od fizičnih oseb vedno riziko...

ljudje zresnte se človek je naredil samo 60 km in avto je crknil, absolutno je odg. prodajalec saj je 99% vedel za napako, ker gred pa ne more samo 60 km zdržet :roll:

naj pokliče prodajalca in se naj dog., če se dog. ne da je človek oz.kupec sam kriv, da je tak avto kupil

gred lahko:

- kar naenkrat poči. To se mi je enkrat zgodilo, čisto na lepem, pa nisem bil kriv ne jaz ne prejšnji lastnik. Pač napaka v materialu.

- zariba ležaj, zaradi smeti v mazalnem sistemu, ponovno ni čisto krivda prejšnjega lastnika, pač teoretično obstaja možnost, čeprav se mi še ni zgodilo.

- zariba ležaj zaradi obrabljenosti ---> v tem primeru se pa prej hudo sliši da je z motorjem nekaj narobe in si je kupec delno sam kriv da ni vzel s seboj nekoga ki se spozna na avtomobile.

Sory, Mrcina da se ne strinjam s tabo. Pač moram povedat svoje, če se pa kdaj vidiva pa dam za :pivo pa nadaljujeva debato.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jun 19, 2007 10:57 am

lublancan je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:

Mozno seveda je ;)

kabli?
od česa? abs?

OK, nej ti bo, cev, bovdn al kok se ze rece ;) ABS-a seveda nimam - Citroen AX.

Da ne bo cisto OFF...

Na prejsnem avtu, mi je odmicna zaribala, pa se prej ni niti malo poznalo - po zvoku - da bi bilo kaj narobe.

Enostavno sem avto nekaj casa peljal na robu zmogljivosti - ene 10min in so leta pokazala zobe :roll: Seveda, pa se lahko sklicujem na to, da so krivi vsi bivsi lastniki, sej so jo vsi po malem nucali.
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To jun 19, 2007 11:13 am

Nekateri dejansko ne razumete, da skrita napaka ne more biti tisto, kar je ob nakupu delovalo, potem pa crknilo.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jun 19, 2007 11:37 am

Pa še eno možnost sem se spomnil... da gre gred če se namesto v četrto navzdol prešalta v drugo. Ponovno napaka kupca ;)

Sicer pa naj gre kupec do kakšnega odvetnika, ali sodnega cenilca pa naj konkretno zve na kaj je upravičen. Se strinjam da je treba zaščitit kupce, ampak treba je zaščitit tudi prodajalce pred neupravičenimi zahtevami kupcev.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 19, 2007 11:44 am

Pero je napisal/-a:Pa še eno možnost sem se spomnil... da gre gred če se namesto v četrto navzdol prešalta v drugo. Ponovno napaka kupca ;)

Od kdaj?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jun 19, 2007 11:53 am

Ne zastopim kaj ti ni jasno?

Gost

Napisal/-a Gost To jun 19, 2007 12:46 pm

f.taunus je napisal/-a:Nekateri dejansko ne razumete, da skrita napaka ne more biti tisto, kar je ob nakupu delovalo, potem pa crknilo.

to je bila skrita napak, sej jo nisi mogu vidt :roll:

Še enkrat bom razložu, gre se za glavno gred vsi vemo, da ni to na veliko potrošni material in se ne menja na vsakem servisu se prav, da mora delat očitno jo je prodajalec nekako po malem popravil tok, da je lahko avto bil vozen.
Kupec dejansko ni vedel za to napako, pa čeprav je ropotalo not se prav, da bi moral prodajalec povedat, da bo potrebno motor popravit....niti ne vemo za kateri avto se gre, kok letnik, prevoženi tega avtor ni navedel. Ponavadi in vedno je tako, da prodajalec tik pred prodajo avto popravi, samo za tak čas, da se ga losa potem pa se mi je*e za naprej, kaj bo novi lastnik počel z tem avtom, vedno so to skrite napake, prodajalec jo bi moral omenit in če jo ni je odg.
Če je prodajalec omenil skrito napako je pa kriv kupec, ker je tak avto vzel.
Ravno včeraj sem šel gledat golfa 2 dizel in mi prodajalec trdi, da je motor o.k. pa je bil Slovenec prodajalec in ko pa sva se šla peljat in to v klanec pa golf komaj z drugo pride na vrh, no na koncu mi je povedal, da če bi bil namesto mene bi motor vzel dol glavo in naredil malo generalko se pravi mi je povedal za okvaro in da je potrebno popravit.....potem pa ne mi govorit, da nimam prav

Sicer pa kaj češ vidno-kupljeno in konec, če se ti da ga lahko tožiš ampak škoda živcev.

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To jun 19, 2007 1:33 pm

Pa a vi kupujte rabljene avte, al nove?

Pelješ avto pregledat na AMZS in reče da zgleda ok. Kupiš in se čez 150 km avto ustavi - razlog je pač obrabljen del... Koga boš sedaj jeb.al za skrito napako? AMZS? Lastnika? Svoj avto, ker je RABLJEN?

Pač je vedno nek riziko, ki se še poveča, če si sam laik na področju avto tehnike...

Trgovci zato dajo garancijo, ker "vrjamemjo" v avto oz. je ceneje pride če igrajo loterijo glede napake.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 19, 2007 1:55 pm

mrcina1 je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Nekateri dejansko ne razumete, da skrita napaka ne more biti tisto, kar je ob nakupu delovalo, potem pa crknilo.

to je bila skrita napak, sej jo nisi mogu vidt :roll:

Še enkrat bom razložu, gre se za glavno gred vsi vemo, da ni to na veliko potrošni material in se ne menja na vsakem servisu se prav, da mora delat očitno jo je prodajalec nekako po malem popravil tok, da je lahko avto bil vozen.
Kupec dejansko ni vedel za to napako, pa čeprav je ropotalo not se prav, da bi moral prodajalec povedat, da bo potrebno motor popravit....niti ne vemo za kateri avto se gre, kok letnik, prevoženi tega avtor ni navedel. Ponavadi in vedno je tako, da prodajalec tik pred prodajo avto popravi, samo za tak čas, da se ga losa potem pa se mi je*e za naprej, kaj bo novi lastnik počel z tem avtom, vedno so to skrite napake, prodajalec jo bi moral omenit in če jo ni je odg.
Če je prodajalec omenil skrito napako je pa kriv kupec, ker je tak avto vzel.
Ravno včeraj sem šel gledat golfa 2 dizel in mi prodajalec trdi, da je motor o.k. pa je bil Slovenec prodajalec in ko pa sva se šla peljat in to v klanec pa golf komaj z drugo pride na vrh, no na koncu mi je povedal, da če bi bil namesto mene bi motor vzel dol glavo in naredil malo generalko se pravi mi je povedal za okvaro in da je potrebno popravit.....potem pa ne mi govorit, da nimam prav

Sicer pa kaj češ vidno-kupljeno in konec, če se ti da ga lahko tožiš ampak škoda živcev.
in kdo bi po tvoje potem kupil oz. prodal avto če bi vsi vsem vse povedali???Saj narodu že ni všeč če je akumolator zamenjan ne pa leva vrata pa tesnilo glavepa zajla za desno ročno,ja vsi bi vse mel pa še zastonj najraj ko pa kej škripne pol je pa prodajalc kriv.Pa še to glavne gredi dec ni mogel popravljat ker nima kaj če pa bi bila popravljena bi še zdaj delala ,pa kok jaz ljudi poznam ko kupijo rabljen avto pa jim rečem naj delajo konkreten servis zaradi lastne varnosti pa pravi sej ma servisno potrjeno kar pa vsak lokalni mesar lahko potrdi in pa ja tud jaz sem prodal AX-a z zanič motorjem (pil olje in vodo) obe polosi sta ropotali na ovinkih ampak dec ga ni niti gledu niti probu in ga je odpelu in kaj naj mu jaz pol razlagam da naj ga ne kupuje ker je slab?????

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jun 19, 2007 5:46 pm

Se strinjam čare
Kdo bo pa kupil avto ki ima kakšno napako.Več ali manj ima vsak avto kakšo napako in če vse poveš ko avto prodajaš ga enostavno ne moreš prodat,ker so ljudje ful občutljive za par sto evrov bi radi avto brez napake in 10 let stare avte popolne kot nove..ja pa halo?

Zdaj me pa nekaj zanima..če kupim avto pri avtohiši imam torej garancijo? zdaj sigurno je avto pri avtohiši dražji ponavadi,ampak a se splača tak nakup?
Ker do zdaj še nisem mel sreče z avtami,zdaj poleti pa bi rad nekaj da bo en čas delovalo..

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 19, 2007 7:06 pm

maš garancijo če se zmeniš zanjo ,kar pa morajo napisat na pogodbo ali posebej pa podpisat in poštemplat seveda sam za kakšen prav star avto ti pa noben ne bo dal garancije najbrž

Gost

Napisal/-a Gost To jun 19, 2007 8:22 pm

kandy je napisal/-a:Se strinjam čare
Kdo bo pa kupil avto ki ima kakšno napako.Več ali manj ima vsak avto kakšo napako in če vse poveš ko avto prodajaš ga enostavno ne moreš prodat,ker so ljudje ful občutljive za par sto evrov bi radi avto brez napake in 10 let stare avte popolne kot nove..ja pa halo?

Zdaj me pa nekaj zanima..če kupim avto pri avtohiši imam torej garancijo? zdaj sigurno je avto pri avtohiši dražji ponavadi,ampak a se splača tak nakup?
Ker do zdaj še nisem mel sreče z avtami,zdaj poleti pa bi rad nekaj da bo en čas delovalo..

ja to je res kar si reku da ga pol pa ne moreš prodat ampak pravno še zmer odg. ni pa noben več tok dons, da bi šel prosejačt prodajalca, da naj odpravi napako

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 19, 2007 10:03 pm

če si ti videl da ti vrata stojijo stran in so roza namesto modre barve in si avto vzel je popolnoma tvoja krivda če pa je glavna gred šla papa pa se tega ni slišal je pa tuki vprašanje al je res zmatranost materjala al pa je dečko zadevo preforsiral in če sem jaz prodal vozen avto kjer se ni nič slišalo da bi kaj ropotalo pol si tisto gred lahko nekam nabiješ,ker to je isto kot bi ti za ovinkom crknila pumpa pa kako naj jaz vem da ti bo j*** ga rabljen avto je loterija in če ti ne napišejo garancije nimaš kaj narest

Gost

Napisal/-a Gost To jun 19, 2007 11:18 pm

čare je napisal/-a:če si ti videl da ti vrata stojijo stran in so roza namesto modre barve in si avto vzel je popolnoma tvoja krivda če pa je glavna gred šla papa pa se tega ni slišal je pa tuki vprašanje al je res zmatranost materjala al pa je dečko zadevo preforsiral in če sem jaz prodal vozen avto kjer se ni nič slišalo da bi kaj ropotalo pol si tisto gred lahko nekam nabiješ,ker to je isto kot bi ti za ovinkom crknila pumpa pa kako naj jaz vem da ti bo j*** ga rabljen avto je loterija in če ti ne napišejo garancije nimaš kaj narest

ja

Uporabniški avatar
Scorp
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a Scorp Sr jun 20, 2007 1:39 am

kixs je napisal/-a:Ko sem kupoval rabljen avto, sem ga probal in izgledalo je vse OK. Ga peljem na AMZS na tehnicnega. Vse OK.

Avto kupim.

Se odpeljem domov in na poti opazam, da avto nima moci. Sumim zavore, res so bili krivi sprednji diski (se danes kdaj pa kdaj primejo in zadevo zdej resujem). Ok, se peljem naprej... pridem do serpentin in pri ostrem zavijanju in dodajanju gasa nekaj ropota... seveda pomislim... hudica, ne mi rect, da je polos! :twisted: In res je bila desna polosovina zanic!

Se pripeljem domov, klicem svojega mehanika kako in kaj... me vprasa, ce sem kupil avto preko avtohise, js seveda nisem... pa rece, da nimas potem kaj za naredit. Videno-kupljeno in to je to.

Ja, sranje! Sicer je mene obnovljena os prisla 80€. Za zavore bom pa se videl, ker noben hudic tocno ne ve kaj je krivo!

Definitivno, pa osebno nikoli ne dam garancije na avto. Kaj ti js vem kako bo avto teral tistih nekaj kilometrov. Dovolj je samo par minut in sfukas masino in to cisto "nenamerno". :shock:

lp

Nikoli ne peljat avta na najblizji AMZS. Se dogaja da je kaj tudi vnaprej dogovorjeno...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 20, 2007 6:11 am

Pero imel sem kar nekaj avtomobilov, kilometrino merim kar nekaj čez miljon in pol kilometrov, pa se mi kaj takega še ni zgodilo, da bi iz pete šaltal v drugio in pri tem polomil odmično gred.

Če imaš namesto jermena ketno(R5GTT), bi se to moralo še prej zgodit, pa mi ni nikoli ratalo, so pa gume blokirale zaradi takega šaltanja.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov