Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jun 20, 2007 10:06 am

NRG je napisal/-a:Mislim, da sem se že odloću, hvala vam za mnenja. Zdj se morm odločiti samo še za barvo ali črno ali pa srebrno??
lp
Če izbiraš res samo ti dve barvi, potem črna.

Sicer pa zelo priporočam shadow blue (modra metalik, zelo temna). Jih je zelo malo pri nas (v tej barvi pri nas lažje vidiš kakega passata kot golfa, na Zahodu je pa precej priljubljena barva tudi za golfa)

Pri nas je skoraj vsak golf srebrn, črn, ali pa v tisti čudni dolgočasni mišje sivi metalik.
In res srebrn ne zgleda tako vredu, posebej ker sedaj ponavadi dobiš z letvicami v barvi karoserije - za moj okus pa na srebrnem golfu V ravno črne zaščitne letvice dajo en karakter, posebej na prednji maski.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

krho
Novinec

Napisal/-a krho Sr jun 20, 2007 10:58 am

Jaz imam črne letvice in ogledala na Srebrnem Golfu in res prav lepo sedejo...
BTW: nima prav veliko barv na izbiro golf. Recimo svetlo plave kovinske ni, pa "zlate" al pa je kovinska beš recimo tud ni za dobit.

Vzemi črno, če boš vsak vikend avto pucal...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

rini
Novinec

Napisal/-a rini Sr jun 20, 2007 2:59 pm

adamovc je napisal/-a:
rini je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
rini je napisal/-a:Jaz bi počakal, denar za dve leti dobro naložil in dobil najmanj 50% več sredstev.

Najmanj 50%? Super, povej, kam ti nakažem denar, jaz sem zadovoljen s 30%, vse kar je več je tvoje.

Si že slišal za Ljubljansko borzo in delnice podjetij v indeksu SBI20?

Primer: pogledaš delnice Petrola. V zadnji dveh letih 200% donos. Ne potrebuješ izobrazbe ekonomista, službe borznega posrednika, znanje angleškega jezika, ogromno časa... le odpreti moraš oči. Vedno se vprašaš, zakaj vložiš denar prav v tisto določeno podjetje. Npr. za Petrol: ljudje si vedno težje privoščijo dobrine, se sprašujejo ali bodo vzeli bel kruh ali si lahko privoščijo črnega... ampak potem ista oseba pride na bencinsko črpalko in ji ni problen za 50€ natočit goriva. Za gorivo bo vedno denar. Da bi tuja naftna družba postavila svoje črpalke poleg petrolovih, ni nobene možnosti, ker potem bi raje prevzela Petrol in vse njegove črpalke. Tukaj je potem prevzemna premija, ki je spet na strani delničarja (+dodatnih cca. 100%).

To je le en primer.

Res super - kam ti torej nakažem denar? ČE mi garantiraš 30% na dve leti (in to garancijo s čim potrdiš), ti še danes nakažem 1.000.000 €, v roku enega tedna pa še nekaj 10 mio €. Če narediš 50%, kot je baje minimum, že pri enem milijonu zaslužiš najmanj 200.000€, pri 10 mio pa 2 mio €.
ČE pa ne garantiraš in samo nakladaš, pa bodi raje tiho, in ne trosi neumnosti, da ti kakšen naivnež ne bo še verjel in bo na koncu ostal brez svojega denarja.

Iz lastnih večletnih izkušenj lahko povem, da je pri meni dvoletna 50% donosnost skoraj že praksa. Če pa rečemo bobu bob in naredimo verjetnostni račun, je več možnosti, da bom tudi v naslednjih dveh letih dosegel omenjeno donosnost, kot pa je resnice na tem, da imaš ti 1.000.000 € na računu. Tako da bolj previdno s temi okrepljenimi ČE-ji. Raje se potuhni za naslednji dve leti. Tudi ne vem, zakaj bi jaz nekomu obračal (dajal) denar, a dajem tak občutek, da delam za Karitas. Delam samo zase in za svoj denar. :roll:

rini
Novinec

Napisal/-a rini Sr jun 20, 2007 3:14 pm

hladni je napisal/-a:
rini je napisal/-a:Jaz bi počakal, denar za dve leti dobro naložil in dobil najmanj 50% več sredstev.

Z vsako novo generacijo pride veliko bolj dodelano podvozje. Menjalnik DSG je že sedaj odličen, motijo pa me motorji z zastarelo tehnologijo PD. Jasno kot beli dan, da bodo v novi generaciji golfa commonrail dizli. Dober motor + dober menjalnik + dobro podvozje = STRUP :twisted:

Ne vem od kod tebi da je zastarela?Boli te faluš če je pač nekaj posebnega, važno da nudi dober navor pri malo konjih nižjo porabo od KATEREGAKOLI COMMONRAIL DIZLA. Jaz ne vem kaj je vam pomembno, zakaj pa je zdaj PD slab? Ja Vag gre na commonrail leta 2012 in ne zato ker je Pd slab ampak zaradi STROŠKOV IZDELAVE. Enako golf v ki je drag za izdelavo in ne zato ker je slab. Večina nas niti natančno ne ve kako deluje Pd in commonrail razen osnov in že delimo nasvete.
In če zbiraš vzemi belo ker je res moderna. Črna je lepa le takrat ko je avto čist, večinoma je avto prašen in zadeva ne zgleda lepo, menda nočeš da si suženj avta in vodnega podjetja. In črna danes ne zgleda lepo na vsakem avtu, ti časi so mimo.
Pa nočem spet gnjavit...ampak naredi si uslugo in pelji 1.6 b in 1.9. tdi. potem še vedno lahko benza vzameš. kolk je sploh razlike v ceni?

Nemci so vztrajali pri PD, ampak so le spregledali, da ta tehnika je enosmerna ulica. Ne da se jo izpopolniti. Common rail motorji so tišji, manj robati, vzdržlivejši in navsezadnje tudi cenejši za vzdrževanje. A veš koliko te pride zamenjava ene PD na servisu? Poleg tega, volkswagen že uporablja commonrail, seveda ni naključje, da je ta vgrajen v nanjnovejši hišni model.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 20, 2007 3:29 pm

hladni je napisal/-a:.... nižjo porabo od KATEREGAKOLI COMMONRAIL DIZLA....

Kateregakoli verjetno ravno ne

Upoštevaj še porabo (obrabo) obleke in sedežnih prevlek, oblog pedalov in podplatov, da obrabe polžkov, kladivc in nakovalc niti ne omenjam :P :lol: :-P

PS če smo pošteni, je treba omenit tudi zastonjsko masažo, kar spet prevaga tehtnico (manjših stroškov) na stran TDI-ja :D :lol:

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Sr jun 20, 2007 5:38 pm

Če si že pripravljen dat toliko denarja za avto (golf), pol vzami raje dizla. 1.6 (105KM) že nebo malo porabil, če lahko (grdo) posplošujem iz VAG 1.4 (85KM). Saj ne rečem da ne gre, sam pol tudi pije. Kolk pa porabi taki golf na avtocesti pri 130km/h? Enih 8.5-9 že, al ne?

NRG
Nov uporabnik

Napisal/-a NRG Sr jun 20, 2007 5:44 pm

Avto je danes z aran zdj pa samo čičat in čakat da pride :) Aja btw zbral sem črno + pucanje paket :P, pa vse je v kovinski barvi 8), jst sem zadovljen pa komi čakam, da ga zapeljem.
Hvala vam na nasvetih :pivo

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr jun 20, 2007 6:36 pm

rini je napisal/-a:Iz lastnih večletnih izkušenj lahko povem, da je pri meni dvoletna 50% donosnost skoraj že praksa. Če pa rečemo bobu bob in naredimo verjetnostni račun, je več možnosti, da bom tudi v naslednjih dveh letih dosegel omenjeno donosnost, kot pa je resnice na tem, da imaš ti 1.000.000 € na računu. Tako da bolj previdno s temi okrepljenimi ČE-ji. Raje se potuhni za naslednji dve leti. Tudi ne vem, zakaj bi jaz nekomu obračal (dajal) denar, a dajem tak občutek, da delam za Karitas. Delam samo zase in za svoj denar. :roll:

Se opravičujem za OT
Hm, imam občutek, da samo držiš določene delnice v svojem portfelju in ne špekuliraš. Čisto tako za info sem jaz tvojih 50% dosegel v enem letu - brez špekuliranja. Če pa imaš kakšen dober nasvet, pa lahko kar na PS. ;)

Ok, zdaj pa še glede avta. Kupi, če si se pač tako odločil. Jaz bi sicer počakal še kakšno leto ali dve, v tem času še kaj nabral in potem kupil še kaj "boljšega". Moram pa priznati, da sem sam do zdaj vedno kupil avto takrat, ko sem samo začel razmišljati o novem avtu..... Pa mora res biti Golf (mi deluje kot statusni simbol)?
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če jun 21, 2007 8:04 am

rini je napisal/-a:Iz lastnih večletnih izkušenj lahko povem, da je pri meni dvoletna 50% donosnost skoraj že praksa. Če pa rečemo bobu bob in naredimo verjetnostni račun, je več možnosti, da bom tudi v naslednjih dveh letih dosegel omenjeno donosnost, kot pa je resnice na tem, da imaš ti 1.000.000 € na računu. Tako da bolj previdno s temi okrepljenimi ČE-ji. Raje se potuhni za naslednji dve leti. Tudi ne vem, zakaj bi jaz nekomu obračal (dajal) denar, a dajem tak občutek, da delam za Karitas. Delam samo zase in za svoj denar. :roll:

zanimivo, kako si spremenil besede iz "najmanj" v "skoraj že praksa" in "je več možnosti". Bog pomagaj tebi in vsem, ki te poslušajo, če tebi te besede pomenijo isto.

Na podlagi tvojih besed ti ponujem zaslužek v višini najmanj 2 mio € in to je zate zastonj? Glede denarja pa nikjer nisem rekel, da je ves moj, verjemi pa, da za številkami povsem stojim in da, če bi tvoje besede držale, navzgor omejitve praktično ni. Kaj pa je enostavnejšega - najeti kredit za 6% letno (cca 13% na dve leti) in ga naložiti s 30% zagotovljenim donosom. Pa saj pri takem donosu to sam zagotovo neprestano delaš in obračaš velike milijone evrov (če pa tega ne delaš, pa se dobro vprašaj, zakaj ne pobereš denarja, ki ti pri tvoji sposobnosti praktično leži pred nogami).

Na kratko - ti in vsi ostali, ki na podlagi izkušenj iz zadnjega leta ali dveh govorite o enostavnih donosih najmanj 20-x00 % letno v PRIHODNOSTI, v VAŠE dobro poglejte, kam vlagate, preberite kakšno knjigo o borzni zgodovini ter uživajte v donosih, dokler so.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 21, 2007 8:11 am

borza gre gor ampak tudi strmo dol, realn pričakovan donos za sklade je 10% (eno leto več, drugo manj...)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 21, 2007 8:56 am

esem je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:.... nižjo porabo od KATEREGAKOLI COMMONRAIL DIZLA....

Kateregakoli verjetno ravno ne

Upoštevaj še porabo (obrabo) obleke in sedežnih prevlek, oblog pedalov in podplatov, da obrabe polžkov, kladivc in nakovalc niti ne omenjam :P :lol: :-P

PS če smo pošteni, je treba omenit tudi zastonjsko masažo, kar spet prevaga tehtnico (manjših stroškov) na stran TDI-ja :D :lol:

Pljuvaš po znamki ali gre za humor tipa Esem – beri : zlivanje gnojnice na točno določene znamke skozi beden humor ?

Če pa iščeš prepir, kregarijo, »vročo« kri – bi se ob tvojem komentarju dalo zlahka replicirat in na isti način oz celo s tvojimi besedami popljuvat tebi priljubljen C4 PICASSO – ampak ... dej drugič raje svojo slabo voljo, jezo .. »spucat« kje drugje.

LP

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe jun 22, 2007 5:08 pm

:lol: (h)umor more bit.Ne bit tako občutljivi na vsako malenlkost.
Srečno vožnjo novemu lastniku ;)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe jun 22, 2007 5:17 pm

jaz nevem kako ste lahko ljudje tolk bolani na VW in na golfe... da se meniste o nakupu avta, ki se sploh neve kakšen bo :? :roll:

jaz mislim da je golf precenjen... osebno bi rajši kupil novega bravota ;)

LP
Slika

NRG
Nov uporabnik

Napisal/-a NRG Pe jun 22, 2007 7:22 pm

HMM pri meni je odločitev padla tako, da sem sprobal nekaj avtomobilov, tudi bravota, potem še malo razmisilil, povprašal ter se odločil za Golfa in ni mi žal :).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 22, 2007 8:16 pm

Jaz sicer priznam da nisem zares preizkusil nobenega avta razen megana in golfa. Sedel sem sicer še v nekaterih, pa mi niso ravno "potegnili".

Ker prva faza odločanja je, da se vprašaš "a bom imel veselje s tem, da imam ta avto? (od velikosti, imidža, zunanjega izgleda itd..)". Se izbor malo zoži.
Potem se v par avomobilov usedeš in se spe vprašaš "a se mi zdi fajn sedet v tem avtu - je za moj okus in telesne mere notranjost dovolj estetska, pa seveda tudi udobna, praktična, ergonomska, dovolj preglednosti itd...". Se izbor zoži še malo bolj.
Potem greš pa finaliste peljat in to je to.

No, seveda so še druge stvari za premislit (recimo praktičnost pri parkiranju, prtljažnik in še polno stvari), predvsem tudi finance in ekonomiko za preračunat, ampak v grobem sem tako izbiral.

In zmagal je pač golf, vsaj pri meni. Ga imam že par tednov in ga z užitkom vozim.
Pomoje je dejansko najboljši v svoje razredu. Tako pač je.
Nihče ni "bolan" na golfa, ampak vsak vidi kvaliteto, če realno pogleda...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe jun 22, 2007 10:41 pm

Golf je verjetno res racionalen nakup, ampak za moje pojme NIČ več kot to.Mene naprimer moti že dejstvo, da je golf :oops: Hvala bgou, da imamo različne okuse, ker drugače bi vsi vozili ene in iste gare ;)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So jun 23, 2007 9:28 am

mah meni je golf V res grd... sej zato hitijo z VI-ko :lol: :P

ko ga vidim z ozadi... se mi zdi kot da bi bil plastičen.. od tistih obupnih zadnjih luči naprej...

meni se zdi da se dost folka odloča za njega sam zato ker piše gor golf... in jaz ne vidim nobene razlike v kvaliteti med njim in kakšnim drugim...
to kako se počutiš notr je pa tud odvisno od odpreme.. če bi se vozili v golfu V 1.4 brez opreme, vas pomoje nebi naudušil..
Slika

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 So jun 23, 2007 10:44 am

lenivec je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Ja Vag gre na commonrail leta 2012 in ne zato ker je Pd slab ampak zaradi STROŠKOV IZDELAVE.

lol torej si vsi ostali delajo višje stroške? vw si jih bo pa začel leta 2012?

Ostali imajo nižje stroške. Mislim da bodo commonraill prej.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 23, 2007 1:41 pm

Po moje bi prišel že kakšen VAG CR več ven (poleg 4.2 in 2.7), a jih verjetno hkrati preurejajo tudi na Blue Tec tehnologijo, ker ne bi imelo smisla nove motorje spet spreminjat čez kako leto. Zato se bo kapljanje VAG CR malo zavleklo, bodo pa zato takoj najčistejši dizli (praktično nič dušikovih oksidov)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov