Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jun 29, 2007 9:58 pm

si že vprašal na www.saabslo.com?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jun 29, 2007 10:21 pm

Tukaj sem sicer našel "le" navodila za Saab, če boš kdaj rabil: http://liive.net/saab/
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Pe jun 29, 2007 10:56 pm

Vzdrževanje je po moje - kot sem že napisal - podobno, kot pri ostalih avtih, edino dele je včasih težje dobiti oziroma je treba kaj čakati. Zagotovo je to redkejša znamka in tudi zato pride do mitov o dragem vzdrževanju, težji prodaji,... (dober se bo relativno hitro prodal).
Veliki servis ni toliko problematičen, ker se za pogon odmične gredi uporablja veriga - everlast :D . Neuraden servis: Kop-car, Ljubljana.

Glede vzdržljivosti lahko prebereš forume na Saabscene, Saabcentral in seveda se oglasi na SaabSlo.

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko So jun 30, 2007 10:31 pm

Ja nič, zaaral sem metalik srebrnega SAABa 9-3, prvič registriranega 30.12.2003, tako je star samo 3,5 leta, prevoženih dobrih 110k km. Zadeva je zelo lepo ohranjena, edino kar mu še manjka so 17" alu platišča (sedaj ima original 15" alu), ki si jih privoščim ob prvi priliki :P V ponedeljek grem po njega, poročam kako in kaj ;)

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko Po jul 02, 2007 10:27 pm

Evo, srebrna puščica je že parkirana pred mojo hišo, nasploh je avto presegel moja pričakovanja, enostavno sem se zaljubil v njega :lol: Edino kar me še moti je obupen zvok vgrajenega radia (oz. bolje rečeno zvočnikov), ki od sebe ne da nikakršnih basov in pa nekako sem bil navajen na MP3 ploščke, ki sedaj v tem CDplayerju ne delujejo...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jul 08, 2007 8:28 pm

salko je napisal/-a:Evo, srebrna puščica je že parkirana pred mojo hišo, nasploh je avto presegel moja pričakovanja, enostavno sem se zaljubil v njega :lol: Edino kar me še moti je obupen zvok vgrajenega radia (oz. bolje rečeno zvočnikov), ki od sebe ne da nikakršnih basov in pa nekako sem bil navajen na MP3 ploščke, ki sedaj v tem CDplayerju ne delujejo...

Dobro si se odločil samo spet si spregledal najnujneše Avtoradijo in ozvočenje ker kot prvo to je vozilo za 5 let in sedaj verjetno sprašuješ kateri avtoradijo in zvočniki??? JBL je moj odgovor in vsaj 500W ter Alpine avtoradio alternativa RCF ;)

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko Ne jul 08, 2007 8:54 pm

Radia nimam namena menjati (ker bi s tem pokvaril izgled same armaturke), bi pa namestil močnejše zvočnike in pa ojačevalec, mogoče celo kakšen changer ali pa kar mp3 player... Sedaj me samo zanima, če ima ta avto mogoče predpripravljeno inštalacijo (kable) ali je porebno posebej namestit kable od vrat do ojačevalca?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jul 08, 2007 8:56 pm

salko je napisal/-a:Evo, srebrna puščica je že parkirana pred mojo hišo, nasploh je avto presegel moja pričakovanja, enostavno sem se zaljubil v njega :lol: Edino kar me še moti je obupen zvok vgrajenega radia (oz. bolje rečeno zvočnikov), ki od sebe ne da nikakršnih basov in pa nekako sem bil navajen na MP3 ploščke, ki sedaj v tem CDplayerju ne delujejo...

čestitke ob nakupu,dobro si se odločil :clapclap
pa varno :vrum ti želim.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jul 08, 2007 9:23 pm

dvomim da boš ti lahko tukaj gor priklopo feršterker....edino vekslera oz. changera bos lahko gor narejo....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To jul 10, 2007 3:28 pm

Čestitke ob nakupu in želim ti veliko srečnih kilometrov. :vrum

Radio in cd-izmenjevalec komunicirata po nekem čudnem protokolu, tako da lahko uporabiš samo originalen izmenjevalec (€€€). Kabli do vrat bi morali biti potegnjeni in vgradnja dodatnih zvočnikov ni problematična. Če se odločiš za ojačevalec, ga lahko daš na tovarniško predvideno mesto (pod sopotnikov sedež), ampak tega ne priporočam, ker je prostor majhen in tja hitro zaide kaka tekočina.

Originalen radio res najlepše izgleda v avtu; če ga zamenjaš, izgubiš tudi komande na volanu. Obstaja pa nekaj možnosti priključitve i-poda (ali česa podobnega), vse pa vključujejo brskanje po žicah :D .

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jul 10, 2007 3:42 pm

ojačevalec lahko glih tko priklopiš, samo moraš kupit takega ki ima high-input.

bstefan8
Nov uporabnik

Napisal/-a bstefan8 To jul 10, 2007 4:09 pm

sabba ti priporočam al pa mazdo 6 so zakon avti. bejži pa od forda in od italijanov čim dlje mene posluš

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To jul 10, 2007 5:28 pm

S|icKeR je napisal/-a:ojačevalec lahko glih tko priklopiš, samo moraš kupit takega ki ima high-input.

Za nove Saabe ne vem, starejši model (do 2002) pa ima tudi neojačane izhode. Droben tisk je v tem, da so v 8-pinskem DIN priključku, zato je potrebno malo lotanja :D .

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko Sr jul 11, 2007 7:51 am

Ve mogoče kdo, koliko vatov so sposobni izdahnit radii v 9-3 2003 modelih? Namreč zanima me, kaj se zgodi, če na ta radio (brez ojačevalca) priklopim dodatne zvočnike v vratih in v prtljažniku, kjer so že pripravljene luknje za 6x9 zvočnike... Namreč ne bi rad da mi gre original radio rakom žvižgat... Hvala!

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko Po jul 16, 2007 9:07 am

Nihče ne ve? :roll:

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po jul 16, 2007 11:20 am

Js bi pa toyoto avensis kupu!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jul 16, 2007 3:23 pm

Hehe, človek je kupil avto, kaj te kvasite ,kaj naj kupi. :lol:

Drugače pa, salko, svetovni avto si nabavo. Jaz sem dostkrat sanjal Saab-a pa tud Volvo, pa nikol uresničil sanj, ker tud me malo strah bilo vedno zarad servisov pa teh stvari. Ti samo poročaj, če bo kaj, da vidim če je res tak bau bau servis pa to.

Super nakup. ;)

Glede radija....si se pozanimal na kerem forumu od vozil Saab? Al pa poklical na sevis pooblaščen za vozila Saab? Pomojem bi vedli rečt glede tega, kolk zdrži radijo brez ojačevalca.

LP :) 8)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jul 16, 2007 4:19 pm

radia ne boš skuru če boš samo zvočnike gor priklopu. verjtno ma tm ene 4x10rms-a, glede na to da majo "aftermarket" radii okol 4x17.

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko Po jul 16, 2007 4:55 pm

Evo, če koga zanima še slikica mojega novega konjička:

Slika

Bom poskusil dati ene 6x9" zvočnike zadaj brez ojačevalca, da vidim, če bo kaj bolje...

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po jul 16, 2007 5:10 pm

To so lepi avti, meni dosti lepši kot pasat, ki si ga nameraval kupiti, kakšen je motor??
BMW E46
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov