Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe jun 29, 2007 9:11 am

Bejba sigurno vec tole ne bere in je sla po informacije nekam drugam. Koj falus se morte vedno jebat k ene picke. Nej clovk pove svoje mnenje, pa ce vam je se tok butasto. Pa kaj ma v tej temi za iskat Honda pa Alfa? :roll:

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Pe jun 29, 2007 6:00 pm

Bere, bere :D in se zahvljuje za tistih nekaj koristnih informacij, ki jih je bilo povedanih.
Hotela sem samo slišat, če je motor vsaj primerljiv z 1.9, ampak ste me prepričali, da se nakup splača,
sploh pa je dejstvo, da sem nezahtevna voznica, ki se v avtu večinoma vozi sama (ali očasno največ v dvoje), avtocesto obišče, morda enkrat mesečno,
drugače pa delam relacijo 2x 25 km na dan po ravninski, malce ovinkasti cesti.

Jutri grem gledat modrega puntiča iz linka zgoraj, bom poročala. :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jun 29, 2007 8:43 pm

no potem imaš tist 1.3jtd čist dovol...če ti pa finance niso problem, pol pa pejt na 1.9jtd.razlika je sam v tem da je motor bolši, kuri skor enako, pri vklopljeni klimi ga bo manj matral, večja vsota zavarovanja itd...ka si šla un avto gledat ko sm ti rek da ima lepo barvo?

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 So jun 30, 2007 11:28 am

Reres je. Na 1.3 se praktično ne čut. Morda pri speljevanju včasih mal, drugač pa skor ne.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster So jun 30, 2007 11:30 am

pač kolega ko se domov pela ko ma brege do doma je rek da mu klima kr vlk moči pobere

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 So jun 30, 2007 11:42 am

Jst mam tut nekaj klancev za dam, pa se mi klima ne pozna tok, da bi opazil. Gre pa za corso s tem motorjem, ne puntota.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi So jun 30, 2007 12:08 pm

Nasplošno se pri dizlih praviloma manj čuti klima med vožnjo kot pri bencinarjih. Tudi na porabo manj vpliva.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So jun 30, 2007 12:18 pm

fifi je napisal/-a:Nasplošno se pri dizlih praviloma manj čuti klima med vožnjo kot pri bencinarjih. Tudi na porabo manj vpliva.

Logicno sej majo navor.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 30, 2007 1:17 pm

*MiriaM* je napisal/-a:Bere, bere :D in se zahvljuje za tistih nekaj koristnih informacij, ki jih je bilo povedanih.
Hotela sem samo slišat, če je motor vsaj primerljiv z 1.9, ampak ste me prepričali, da se nakup splača,
sploh pa je dejstvo, da sem nezahtevna voznica, ki se v avtu večinoma vozi sama (ali očasno največ v dvoje), avtocesto obišče, morda enkrat mesečno,
drugače pa delam relacijo 2x 25 km na dan po ravninski, malce ovinkasti cesti.

Jutri grem gledat modrega puntiča iz linka zgoraj, bom poročala. :)

Iz prakse v teorijo - da dobijo občutki o katerih sm govoril (pa je na žalost debata zašla na "slepi tir") svoj pomen oz potrditev

Rezultati s testiranj 1,3 JTD: 1,9 JTD (AM 20/03, 12/03)

Zanimivost s testiranj : 1,9 JTD je pri meritvi navora dosegel boljši rezultat kot ga navaja tovarna 219 namesto tovarniškega 196 Nm

pospešek 0-100 km/h - 15,2 : 12,2 s
končna hitrost - 160 : 170 km/h
največji navor - 180 : 219 (196 tovarna) Nm

Podatki potrjujejo tisto kar sm govoril : 1,9 JTD na vsak način zmogljivejši oz tem, da ga je potrebno manj "tiščat", ter jasno, da 1,3 JTD prej "omaga" oz ga "zmanjka" pri večjih zahtevah voznika.

Sicer pa kot sm rekel : osebno bi izbral 1,9 JTD - kaj je zate boljše pa boš najlažje ugotovila s testno vožnjo.

LP

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* So jun 30, 2007 5:07 pm

Evo, fantje, še enkrat hvala za mnenja, situacija je taka, da sem šla dans tistga modrega 1.3. jtd pogledat in sm se kr odločila za nakup.
Ohranjen odlično, pelje se super in izkušnje prve lastnice potrjujejo, da mi bo avto popolnoma zadostoval,
potrebe po 1.9. motorju res nimam in niti nisem spraševala po tem, kateri je boljši, ampak me je le zanimalo, če je 1.3. primerljiv oz. želela sem presodit po vaših postih, če mi bo dovolj. In ste me prepričali. :)
Mi je pa zanimivo, kako te nekateri vedno želijo prepričati, da "rabiš boljše", kot meniš, da bo dovolj zate.
Ista situacija je bila, ko sem kupovala računalnik - na vse pretega so me želeli prepričat, da povprečno ne bo dovolj zame.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So jun 30, 2007 5:21 pm

*MiriaM* je napisal/-a:Mi je pa zanimivo, kako te nekateri vedno želijo prepričati, da "rabiš boljše", kot meniš, da bo dovolj zate.
Ista situacija je bila, ko sem kupovala računalnik - na vse pretega so me želeli prepričat, da povprečno ne bo dovolj zame.

Hehe, kako zelo se strinjam s tem. :D Sicer nima tale moj odgovor nobene zveze s temo, ampak si povedala takšno resnico, da sem se moral oglasit. :D

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 30, 2007 5:32 pm

lenivec je napisal/-a:evo mojster to so pravi posti, pisanje iz izkušenj. take mamo radi! zdaj pa nazaj iz teorije v prakso (ki tebi žal nepomeni nič)
drugače pa glede 1.3 men je tut na valjih pokazalo več kot je po tovarniških specifikacijah. in kaj boš zdaj?

aja še to probaj utemeljit, vožnja kot jo bo mela ona, zakaj bi plačevala višjo registracijo in cestnino, če ji bo 1.3 popolnoma ustrezal in še majn bo spil?
al tega niso napisali v AM 20/03 12/04?

in še o tem kaj omaga, če bi 1.3 peljaj bi bil prav presenečen kolko da motor od sebe in da prav nič hitro ne omaga, sam to ti šele pokaže, ko pogruntaš da se obnaša bolj kot benciner kot dizlaš, kaj se obratov tiče.

Provociraš, iščeš kregarijo ?

Pika na I je - " ... če bi 1.3 peljaj ... " - dokaži, da ga nism vozil - sicer si lažnivec !

Seveda od tebe drugega ne gre pričakovat kot laži, kregarije, provokacije ... - slednje prihrani zase in ljudi tvojega "kalibra" !

LP

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jun 30, 2007 6:13 pm

Pa kaj si ti nor malo. Ovi še kar nabija neke, punca pa že ma avto doma. Pa noben te ni provuciral, ampak je lenivec samo povedal kak je.

Mojster, ti bi mogo met 50 kartonov ne samo tri ko čitam tvoje poste. :rofl :con

Boljše da se tema zaklene, ker tu še bo 10 strani kreganj.

LP
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster So jun 30, 2007 7:31 pm

mojster...tuk za opombo glede 1.3 ko si rek da je končna 160(oziroma specifikacije)...sm se s tistmu prijatlu pelu ko sm opisoval na začetku. včeri sma šla po AC in je na ravnini dobil 175 pa če bi ga lahk pognal več če nebi prej iztopla (relacija Arja vas-Celje).

drgač *MiriaM*, veliko srečnih in varnih kilometrov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov