Tudi Seat v model Leon vgrajuje 1.6 102 KM motor in avto je od velikosti in teže tako Golkfa kot A3. Motor je sicer relativno len, napram enako močnem dizlu, vendar pa je za spodobno vožnjo s klimo, katere kaj veliko ni čutiti dovolj. Če pa hočeš raketo, pa jasno takega motorja ne boš gledal. Kakšnih pospeškov pa seveda tudi ni pričakovati. Leona sem imel na testu nekaj dni in edina zamero motorju, z moje strani, je nenormalna poraba. Okoli 8l ob penzionistični vožnji s klimo, blizu oz okoli 9 če malo pritisneš, kar je preveč. Sicer pa motorja ni potrebno šimfat, je sprejemljiv za to velikost in težo vozila v kolikor ne rabiš rakete.
Se pa strinjam z ostalimi, da je TDI, pa magari 90 konjski, boljša izbira, saj pije, vsaj po mojih testih v Leonu, vsaj 3l / 100km manj, kar pa ni zanemarljiv podatek. Denar hitro privožiš nazaj.
Kar se tiče pa kaj kupit: določi si ceno, testno vožnja prvega, testna vožnja drugega, potem skupaj: vtisi, oprema, cena, kreditni pogoji, popust in odločitev. Lahko pa greš tudi kakšnega Leona pogledat