Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So jul 21, 2007 3:11 pm

Tudi Seat v model Leon vgrajuje 1.6 102 KM motor in avto je od velikosti in teže tako Golkfa kot A3. Motor je sicer relativno len, napram enako močnem dizlu, vendar pa je za spodobno vožnjo s klimo, katere kaj veliko ni čutiti dovolj. Če pa hočeš raketo, pa jasno takega motorja ne boš gledal. Kakšnih pospeškov pa seveda tudi ni pričakovati. Leona sem imel na testu nekaj dni in edina zamero motorju, z moje strani, je nenormalna poraba. Okoli 8l ob penzionistični vožnji s klimo, blizu oz okoli 9 če malo pritisneš, kar je preveč. Sicer pa motorja ni potrebno šimfat, je sprejemljiv za to velikost in težo vozila v kolikor ne rabiš rakete.

Se pa strinjam z ostalimi, da je TDI, pa magari 90 konjski, boljša izbira, saj pije, vsaj po mojih testih v Leonu, vsaj 3l / 100km manj, kar pa ni zanemarljiv podatek. Denar hitro privožiš nazaj.

Kar se tiče pa kaj kupit: določi si ceno, testno vožnja prvega, testna vožnja drugega, potem skupaj: vtisi, oprema, cena, kreditni pogoji, popust in odločitev. Lahko pa greš tudi kakšnega Leona pogledat ;)

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So jul 21, 2007 3:13 pm

Mogoče malo mim ampak jst bi se odloču za kia ceed crdi 115KM kot prvo mas pri ceedu 7 let garancije kar jo nikjer nimaš potem so pa še testi, ki dokazujejo da je ceed čisto konkurenčen golfu astri in ostalim v tem razredu mogoče še celo boljši. Ampak če že izbiraš samo med tema dvema potem golf in ne audi :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So jul 21, 2007 3:15 pm

@sonic: offtopic: govoriš o izenačitvi trošarin: torej bodo dizli tedaj dražji, ali cenejši?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jul 21, 2007 3:27 pm

jst bi audi-ja vzel

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So jul 21, 2007 3:31 pm

Hm, moj traktat o TSIjih je tukajle v bistvu oftopic (me je zaneslo, hehe :) ) Ampak je pomoje zanimivo, bi mogoče odprl posebno temo.

Kael - ja, če bi bile trošarine enake, bi bil dizel dražji. Sem enkrat gledal strukturo cene dizlov in bencinov na webstrani Shell Avstrija - nabavna cena dizla od rafinerije je večja od bencina (preden dodaš davke, dajatve, itd.) Recimo Britanci imajo tako smolo, zato je tam dizel dražji od bencina. Celinska Evropa pač na nek način subvencionira dizelaše, vsaj zaenkrat še. :)

(no, sicer v bistvu to ni subvencija - subvencija je takrat, ko ti nekaj dajo, tu pa le malo manj vzamejo, pa še vedno odločno preveč - sanjam Ameriko press)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne jul 22, 2007 10:10 am

sonic je napisal/-a:S TSI motorji se zmogljivosti približujejo TDIjem, malo se zmanjša tudi poraba. Ampak bencinarji s tem izgubijo eno od prednosti (če jo tako gledamo), ki so jo prej imeli pred TDI - imajo prav tako turbino, torej še en del več, ki se lahko pokvari.

ubistvu ima turbino + kompresor, torej ga po tvoji logiki ne bo noben kupu ker ti lahk še kompresor crkne :roll:
če kupiš turbo avto IN DELAŠ REDNE SERVISE, ter ne tiščiš mrzlega + pustiš da se turbina ohladi po dolgem priganjanju nima kaj crknit.
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne jul 22, 2007 10:19 am

sonic je napisal/-a:Upajmo da bodo imeli s TSIji pri VW več sreče kot s TFSI, menad (sem prebral na temle forumu enkrat) so močnejšo verzijo TFSI opustili zaradi okvar/nezanesljivosti. Bomo videli.

Govorilo se je o opustitvi močnejših TSI motorjev, ne TFSI ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne jul 22, 2007 12:19 pm

Red mamba, pokroviteljski ton drugič kar zase obdrži... Ne glede na dejansko zanesljivost turbine, je to pač ena stvar, ki skrbi povprečnega kupca - ne glede, ali je ta skrb upravičena ali ne.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov