Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jul 30, 2007 8:20 am

ma kaki dizel, bencin je zakon. tako kot nokija in ne neki simensi in motorolje.

drugače ti vržem še tale link, malo pobrskaj, je bilo nekaj povedanega o V50. http://www.vozimvolvo.si/e107_plugins/f ... rum.php?27

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jul 30, 2007 8:41 am

vzemi megana grandtour z lux opremo je prav simatičen, probaj malo zdilat še ceno pa poglej za dci-jem :) sam imam službeno laguno 2.0 b pa me ni nekaj impresionirala glede zmogljivosti... nevem no.. dobiš pa za 15k eur kio cee'd 1.6 crdi vgt :) zmagala na večini evropskih testov, 7let garancije.. upam da moj nasledni nakup, nekako mi je všeč. :) samo SWja še menda ni v sloveniji, je pa razred megana avto itaq.

blazp.. lahko malo boljše argumentiraš zakaj bencin in ne dizl? lol z telefoni primerjaš omfg.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po jul 30, 2007 8:59 am

blazp je napisal/-a:ma kaki dizel, bencin je zakon. tako kot nokija in ne neki simensi in motorolje.

drugače ti vržem še tale link, malo pobrskaj, je bilo nekaj povedanega o V50. http://www.vozimvolvo.si/e107_plugins/f ... rum.php?27

Zelo :bonk primerjava ni kej.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po jul 30, 2007 9:00 am

Najcenejše skozi boš prišel, če kupič pičipokija ali pa fičeke. Res ne uničljiv avto. Vem, ko je fotr pravu, kako so se vozli z mojim starim fotrom na morje, ko so vlekli prikolico z pičipokijem, to je bilo oddaljeno ene 200km stran. Sta prišla lepo do morja, folk se je smejal, pač majhen avto 2 velka deda pa ena vlka prikolica zadi. Uglavnim pot nazaj je bila še bolj zanimiva, ko je odpovedal 1 cilinder. Sta ga nekako poštimala in sta se z 1 cilindru pripeljala domov.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jul 30, 2007 9:24 am

primerjava je na nivoju tega, da tip kupuje bencinarja, a mu hočete na vsak način podturit dizla.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po jul 30, 2007 9:32 am

Off; Nobeden noče nobenemu podturit to so samo mennja vsakega posameznika ti pa zase zadrži svoje če ti je benz dobr nekaterim pač ni. Dosti je bilo že govora o tem pa še zmeraj en more neki prbit tazga da se tema razvije v to smer.
Tvoja primerjava je pa zlo deleč mimo tega.
Svetujem ti zaradi vleke prikolice da si kupiš močnejši avto recimo tam nad 1.8 ker s čim so včasih vlekli prikolice je zgodovina.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jul 30, 2007 9:47 am

potem pa ne podajajte mnenj o dizlu, če je napisal, da ga zanima benz.

res bo v kak klanček z 1.6 bolj kriza, 1.8 ajde no, jst bi raj 2.0

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po jul 30, 2007 11:40 am

@Mojster Miha: Aurisa ne boš nič glihal.. Vsaj v Kranju mi je rekel nič ne bova glihala.. :?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jul 30, 2007 11:48 am

krho je napisal/-a:@Mojster Miha: Aurisa ne boš nič glihal.. Vsaj v Kranju mi je rekel nič ne bova glihala.. :?

nočem bit nesramen samo.. če si na gorenskem spraševal hehe :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 30, 2007 12:18 pm

simimedi je napisal/-a:Še nekaj moram vprašati - sem skoraj pozabil. V čem je fora - en izmed trgovcev mi je ponudil tole: lahko pa avto registriramo na enega izmed naših zaposlenih, takoj drug dan pa na vas in vam damo še ene 1.000 EUR popusta. A je tukaj kak haklc ali kaj drugega?
LP

V TPV v Novem mestu imajo foro, da če kupiš avto (renault) pri njih ti oni lahko zrihtajo enga k je zaposlen v Revozu in je avto neki časa (včas je blo se mi zdi 3 mesce) registriran na njega, v tem primeru dobiš še dodatnih 10% popusta na revozovga delavca.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Po jul 30, 2007 12:37 pm

svetujem bencinarja 2.0, isti razred kot 1.6, poleg tega pa ima pri meganu 2.0 bencinar 6-stopenjski menjalnik (pri laguni oba 5-stopenjskega), tako da če kaj po avtocesti voziš...) je pa 190Nm že kar lepa številka za navor, skoraj kot kak majhen 1.5 dizel prvih generacij :) ;)
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jul 30, 2007 12:39 pm

blazp je napisal/-a:primerjava je na nivoju tega, da tip kupuje bencinarja, a mu hočete na vsak način podturit dizla.
Hja jebat ga, tako je pač na forumu. Je treba vnaprej vzeti v zakup, tako kot sem jaz enkrat nekaj spraševal o 16" feltnah za golfa V, pa se je usul plaz nasvetov, da manj kot 18" pa nikakor ne...

Pa naj nasvet o dizlih vzame dobronamerno - jaz tudi pred časom nisem niti pomislil o njih (niti nisem bil proti pravzaprav, le avtomatsko sem vedno razmišljal o bencinskih motorjih) - potem pa sem enkrat sprobal TDI v vožnji in se čez noč spreobrnil v dizel-fana 8)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po jul 30, 2007 12:57 pm

js mam prvega dizla pa tud ne grem več nazaj na bencinarja, mala poraba, več navora....

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Po jul 30, 2007 1:04 pm

Andy je napisal/-a:js mam prvega dizla pa tud ne grem več nazaj na bencinarja, mala poraba, več navora....

mi mamo pa prvega dizla, pa nikol več diza, vsaj sam ne :D
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 30, 2007 1:50 pm

E=mc^2 je napisal/-a:
Andy je napisal/-a:js mam prvega dizla pa tud ne grem več nazaj na bencinarja, mala poraba, več navora....

In zakaj ne?

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Po jul 30, 2007 1:58 pm

ban je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:

In zakaj ne?

ma vožnja mi presenetljivo ne ustreza, ok sej krožiš lepo v 4 al pa 3, je vseeno, sam takrat ko bi bencinar lepo potegnu pa se veselje pri dizlu konča. mogoče je malo tudi zaradi tega, da je dizel s 105KM in že s šestopenjskim menjalnikom in si prestave ob odločnejšem pospeševanju kar hitro sledijo. res mi bolj ustreza vožnja bencinarja, četudi gresta najmanj 2 oz. 3je litri bencina več, ko ga zavrtiš proti rdečemu polju
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Pomoč pri odločanju

Napisal/-a Ivan36 Po jul 30, 2007 2:33 pm

simimedi je napisal/-a:Zdravo!

Sem pred hudo dilemo. Ugotovil sem, da potrebujem še en avto, tako da ga imam namen kupit, verjetno proti koncu septembra. Sem pa že začel aktivno zbirati ponudbe. Danes sem dobil predračuna za Megana Grandtour z opremo Dinamic + (posebna oprema in akcija menda do konca avgusta) za nekaj manj kot 15.000 EUR, ali pa Laguna Evolution za 16.500 EUR. Oba vozila z 1.6 B motorjem. Drugače se pa zelo ogrevam za Volva V50 (rabljenega - nekako letnik 2005 ali novejši). Tako da sem čisto zbegan. Kako bi se odločili vi - novega Megana (skorajda raje kot laguno ker pride oktobra nova) ali rabljenega V50. PA tisti ki imate 1.6 motor - je dovolj živahen za tako težka avta kot sta Laguna in Megane Grandtour ali bi potreboval 2.0 (vleka počitniške prikolice). Nasveti, mnenja mogoče tudi kake alternative vendar ne dražje kot 17.000 EUR. Grem drug teden tako in tako še na dopust da se malo odmaknem od vsega skupaj in premislim kaj storiti.

Hvala za Vaša mnenja.

Lep večer.

Daj kupi Laguno 2.0 Grandtour benz se lepo vozi 2 leti in jo zamenjaj za novi model porodne težave bojo odpravili in imaš spet nov avto ker ne boš nikoli toliko izgubil kakor pri novi Laguni 3

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po jul 30, 2007 3:00 pm

po mojem mnenju bi ti za vleko prikolice prov prišel kšn dizel,pa magar z npr. 90KM k ma še zmer velik navora...valda če ma pa 110km pa več navora pa še bolj...
konc koncev je pa glede same izbire avta čist tvoja odločitev...loh ti ljudje na forumu govorijo neki, v osnovi boš pa izbral tistga k teb ugaja in po ceni in opremi in tipu motorja....
bencinar se za moje pojme res lepš zvrti če ma zadovoljivo število konjev, hitrosti in super pospeškov pa pri vleki prikolice lih ne boš rabu....

Lp

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Po jul 30, 2007 5:03 pm

tolko tole prikolico omenjamo, kot da bi imel farmo in bi vsak dan konje okrog fural :D megane 2.0 136KM pa je in tud prikolico bo zmogel
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To avg 14, 2007 5:56 pm

Evo, dopusta je konec. Vidim, da ste večinoma naklonjeni novemu meganu - edino en je bil v prid rabljenega Volva. Sem pa že danes stopil v akcijo in se že konkretno približal željeni ceni in opremi. Odločil sem se pa takole:

Renault Mehane Grandtour 2.0 16V z opremo privilege + dodatno Metalik barva, ESP, Ksenon, MP3 radio, letvice v barvi vozila, za park senzorje se pa še pogajam za ceno (ostalo je pa tako in tako že v paketu privilege) - tako da v četrtek bo vse dogovrjeno.
Aja, pa če vzamem za 3.500 kredita dobim še 4 leta garancije pa 50% popusta pri osnovnem in kasko zavarovanju!

Barvo moram še zbraz, pa platišča mi nekako ne štimajo pri tej oppremi, sem se dogovoril za platišča od opreme Dynamiq - ampak bom videl v četrtek ko potrdim kupčijo.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov