Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne avg 26, 2007 9:41 pm

kolesar je napisal/-a:sam neki zakaj se nebi splačalo dajati gotovino?
kolikor jaz vem krediti niso ravno poceni.

Krediti so tako poceni da tudi če imaš denar je bolj racionalno vzet kredit ker ko vzameš kredit za recimo 3 leta imaš realno letno obrestno mero okoli 7%. Če denar s katerim bi kupil avto raje daš v delnice ali nek zmerno rastoč sklad ki je bolj obvezniško naravnan imaš realnega donosa letno v povprečju VSAJ 10%.

Krediti so bili dragi pred leti danes pa tako ugodni da se je nam bolj splačalo 2 leti prej menjat avto ki manj potroši za bolj požrešnega ker smo na 2 letih razlike v porabi plačali vse obresti za avto.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne avg 26, 2007 9:49 pm

templar če prišteješ stroške kredita prideš na 10% ( vsaj pomoje)
mi opišeš kredit za 5k evrov, na dve leti, koliko plačaš točen znesek.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne avg 26, 2007 10:26 pm

Znesek kredita 5.000,00 EUR (1.198.200,00 SIT)
Doba financiranja 24 mesecev
Mesečni obrok 222,49 EUR (53.317,50 SIT)
Stroški odobritve 50,00 EUR (11.982,00 SIT)
Stroški zavarovanja 128,16 EUR (30.712,26 SIT)
Plačilo ob sklenitvi pogodbe 178,16 EUR (42.694,26 SIT)
EOM 10,47 %

Vsega skupaj plačaš banki 5.695.- Realno je stroškov 695 EUR (na 5.000)

Pri realnem kreditu, tam 25.000EUR, pa je tako:
Znesek kredita 25.000,00 EUR (5.991.000,00 SIT)
Doba financiranja 60 mesecev
Mesečni obrok 487,93 EUR (116.927,55 SIT)
Stroški odobritve 50,00 EUR (11.982,00 SIT)
Stroški zavarovanja 702,61 EUR (168.373,46 SIT)
Plačilo ob sklenitvi pogodbe 752,61 EUR (180.355,46 SIT)
EOM 7,95 %

Skupaj plačaš 30.674.- Stroškov komplet je tako 5.674 EUR (na 25.000)

Tako da, na več let vzameš, več je stroškov izposoje. V prvem primeru cca. 10%, v drugem že cca. 20%.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne avg 26, 2007 10:47 pm

Auslander je napisal/-a:Hja moje želje? se začnejo pri 50k€ :lol: :lol: :lol:
kaka lexuska RX al pa Toyoda land crusier ...

pilgrim je napisal/-a:Rabljene avtomobile kupujejo ljudje, ki imajo X denarja, sline pa točijo po avtomobilih, ki stanejo Xkrat2 ali Xkrat3 denarja. potem pa pač moraš kupiti rabljen avto s 100kkm in najprej narediti velike servise, menjati gume, očistiti pepelnike, zamenjati prežgane zice...

tega se jaz dobro zavedam, kupit rabljen avto višjega cenovnega razreda še ni tak problem... ampak to potem vzdrževat...
moje realne želje pa so: zanesljivost, majhna poraba, ceneno vzdrževanje...
pa tako majhnega avta nebi več imel... vsaj velikost megana, astre... kot kaze bi bila to še najboljša izbira .

p.s. aja od opreme pa čim več... znamka in moč motorja mi manj pomenita kot oprema in udobje.

Kakor je že Mactron v prvem odgovoru napisal imaš tudi 7 let garancije - Kia Ceed in avto je resnično dobro narejen vozil sem ga 1.6 90 km dober turbodizel malo pije karoserija izdelava : dobra, oprema : dobra , mislim da pomete z ceno svoje konkurente prostorna udobna proti prejšnjim Kiam res nekaj novega sicer se moraš ti odločit glede tega kam boš dal svoj denar jaz pa bi se tule ustavil ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar Ne avg 26, 2007 10:49 pm

@ Kolesar, goli stroški kredita so fiksni, obresti pa so LETNE. glej spodaj

@Reno911
Zdaj ne vem pri kateri banki si računal ampak po mojem izračunu pri moji banki je realno preplačilo 14,6% pri 5k€ in 24mesecih kar znese 7,3% letno

pri 25k€ in 5let odplačila pa je skupen vrenjeni znesek večji za 21% kar ti letno znese malo več kot 4% na leto.

Tvoja ugotovitev je napačna večji znesek kot vzmeš večji so fiksi stroški ob odprtju kredita ker sta zavarovanje in stroški odobritve višja. Obresti pa ti na dolgi rok letno gledano padajo.

V obeh zgornji primeri bi v primeru vložitve enake količine denarja v sklad z donosom povprečnega sklada ( ki je okoli 10% LETNO) pokrila obresti in še del zavarovanja za avtomobil.
Še izračun: 5K na 2 leti pri 10% letno je izplačila malo čez 5780€ z odbitim davkom glede na pokrivanje kredita si ravno natankal še 2 polna tanka bencina

Pri 25k na 5 let pri 10% je izplačilo malo čez 37200 z odbitim davkom. Tako si si v petih letih plačal poleg kredita z razliko še poln kasko za vseh 5 let.

Ampak dosti offtopica nekdo tu baje kupuje avto...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 26, 2007 11:49 pm

templar saj imaš prav, sam če bi bilo tako rožnato bi vsi ljudje kredite jemal pa kupili delnice oz sklade...
samo kaj pa če se kaj zalomi pa sklad ravno tisto leto nima donosa...

res da je treba tvegat...

sta pa dovolj jasno napisala (pohvalno)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar Po avg 27, 2007 7:43 am

kolesar je napisal/-a:templar saj imaš prav, sam če bi bilo tako rožnato bi vsi ljudje kredite jemal pa kupili delnice oz sklade...
samo kaj pa če se kaj zalomi pa sklad ravno tisto leto nima donosa...

res da je treba tvegat...

sta pa dovolj jasno napisala (pohvalno)

Sej pri delnicah in skladih gre za investicijo, ki je najbolj smiselna dolgoročnak in se gleda donos na daljši rok.

Še bolj pa je res da povprečen Janez Novak nima 25k€ v kešu s katerimi bi lahko šel kupit "top of the line" Fokusa in ga vozil 6 let. Večinoma tisti ki imajo 25k€ nimajo problema z denarjem oz pridit do njega in se mu po domače povedano je*be za tistih 5k€ profita ki sva jih v zgornjih izračunih prikazala.
Dejstvo je da bi zgornja situacija prišla v poštev samo za kakih 5% populacije... če sploh, ker vprašanje koliko ljudem dejansko doma leži po kotih denar da ga bojo vlagali.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po avg 27, 2007 9:58 am

Js ti tud priporočam nov avtomobil, ker za ta denar že dobiš spodoben avto...
Če bi js kupoval, bi še enkrat vzel Hyundai coupeja, zdej odvisno kakšni avti so ti všeč, imaš pa na izbiro kar nekaj avtomobilov...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po avg 27, 2007 10:37 am

Jst sem si pred kratkim kupu novga golfa SI za 15.700 eur, gledu sem tud astro sam mi ni tolk sedla, cena je bla pa tle tle. Drgač so rekl da dajo na astro 2000 eur popusta na gotovino in 2500 eur če vzameš na lizing.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po avg 27, 2007 12:55 pm

Za ta denar imaš že kar precej izbire, odvisno samo od tvojih želja. Če si mlajhši frajerček, potem cliota, če si praktičen človek, potem berlingota, če si racionalen, potem c'eeda...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 27, 2007 1:26 pm

Trenutno za takšen denar dobiš tudi npr Seat Leon s stylance opremo, ki ima praktično vse: dvojna avtomatska klima, lite felge, 6 airbagov, TCS, ABS,... motor 1.6 s 102 KM. Več pa na P.M.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 1:43 pm

kak je to hudo ko maš dnar pa nimaš pojma kaj bi kupu :twisted:

Uporabniški avatar
Deygmh
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Deygmh Po avg 27, 2007 3:15 pm

pilgrim je napisal/-a:Zakaj je smiselno kupiti NOV avto?
ker:
- imaš tri leta garancije,
- je vse novo, od gum naprej...
- se ti ni treba ukvarjati z avtomobilom, le na redne servise ga voziš,
- nobene skrite napake in neznane zgodovine ne dobiš za "doto",
- ga bo čez leta lažje prodati (avto bo mlajši, boš prvi lastnik...),
- ni nihče kadil in svinjal po avtu pred teboj,
- ugodna financiranja (razmisli ali se sploh splača dajati gotovino),
- imaš velikansko izbiro in si lahko zmišljuješ kaj bi in kaj ne bi imel v opremi.

Rabljene avtomobile kupujejo ljudje, ki imajo X denarja, sline pa točijo po avtomobilih, ki stanejo Xkrat2 ali Xkrat3 denarja. potem pa pač moraš kupiti rabljen avto s 100kkm in najprej narediti velike servise, menjati gume, očistiti pepelnike, zamenjati prežgane zice...

res je, da nov avto izgubi v trenutku, ko ga postaviš na cesto, del vrednosti. ampak za to ceno dobiš vse tiste zgoraj omenjene ugodnosti.

In za ceno nove kosilnice dobis rabljen avto v katerem se peljes kot se spodobi. Tipicna logika slovencev. Gremo kupit novega Cliota. In ja, kes ki ga namenis da avto malo porihtas ni toliko velik kot kes, ki ga zgubis ko svoj novi avto kot rabljen prodas. Vecino cene izgubi v prvih dveh, treh letih. Pri rabljenih avtih moras imeti samo malo potrpljenja in ne kupit prvega ki ga vidis.

Moje mnjenje: Kupi 3 leta starega bmw/audi/mercedes kar ti pac pase in ce najdes takega ki ti bo vsec ter uzivaj v voznji.

lp,
Deygmh
There is no right, there is only power.
my car:
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=3401

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 3:22 pm

nov avto je bolši od vseh rabljenih! :P

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po avg 27, 2007 3:51 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1557375
Tole kup pa ne jamri... :P Majhna poraba, udobje na nivoju, da o varnosti ne govorimo...

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Po avg 27, 2007 3:55 pm

kolesar je napisal/-a:nov avto je bolši od vseh rabljenih! :P

ne v vseh primerih npr
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

pa se ene par podobnih tem je bilo ;)
vcasih res dobis v boljsem stanju rabljen avtomobil kot pa nov :P

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Po avg 27, 2007 3:57 pm

Deygmh: bmw,audi,mercedes ni za vsakega. :roll: Eni ne trpimo za primanjkljajem v hlačah. Pa punce/žene/ljubice niso z nami zaradi avta. :P

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po avg 27, 2007 4:01 pm

kolesar je napisal/-a:nov avto je bolši od vseh rabljenih! :P

- nov avto je boljši v tem, da je nov skupaj s pripadajočimi lastnostmi (garancija, izbira-individualizacija ... ), te lastnosti je pri rabljenem težko oz težje zagotovit

- rabljen avto višjega razreda za enak denar pa je po avtomobilski logiki boljši - beri : CLIO ne more biti boljši od LAGUNE v seštevku pripadajočih lastnosti, toliko manj od boljših-prestižnejših znamk oz modelov

- enotnega, splošnega zaključka ali je boljši nov-nižjega razreda oz rabljen-višjega razreda je nemogoče podati - ker je slednje pri nakupu individualna kategorija - stvar vsakega kupca posebej

LP

Luky

Napisal/-a Luky Po avg 27, 2007 4:12 pm

Petersilj je napisal/-a:Deygmh: bmw,audi,mercedes ni za vsakega. :roll: Eni ne trpimo za primanjkljajem v hlačah. Pa punce/žene/ljubice niso z nami zaradi avta. :P

če ti misliš da si vsi kupujejo bmw/audi/mercedes sam zato k majo manj v hlačah, pa zarad pišk... se mi prou smiliš da si takega mišljenja... očitno si jim pa fauš...
sej poznate tisto... če bi faušija gorela bi v ognju bla usa slovenija... :)

za moje pojme glede nakupa avta, res si zber enga 2-3 let starga, pa da ma udobje, da ni precenjen...

kakšn vw golf, passat, seat toledo...
lahk pa si prvoščiš kšnga cabria, ti zelo malo zgubljajo na ceni...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 27, 2007 4:13 pm

Deygmh, dej mi povej, ker avto boš po npr. 130kkm (če bi npr tok kilometrov z njim naredu) lažje prodal: tistega, ki ima 0km ob nakupu al 100 kkm?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov