Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Astra H ali Focus

Opel Astra H
23
45%
Ford Focus
28
55%

Skupaj glasov : 51

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po sep 10, 2007 3:42 pm

IcEm4n je napisal/-a:mate 1.6 Twinport s 105 konji. Twinporti so precej leni.

Ja to sem opazil tudi sam. Ga moraš vrtet visoko v obrate, da je gas sploh odziven. Oziroma, da se zadeva kam premakne. Plus še nekaj problemov sem imel/imam z tem motorjem. Tako, da če bo bo obvezno dizel 1.9, 120KM. To pa že more "potegnit" a ne? Pa še ESP je serijsko. Vzel bi pa še Cosmo + Cosmo Plus paket in vetrobransko steklo z odbojem vročine. Mogoče še AFL. Verjetno dobra izbira a ne?

Edit: baje je pa tudi v Focusu 1.6 bencinar slab. Oziroma ga ni priporočljivo vzeti.

Da bi pa pri Astri vzel 1.8 bencinarja pa ne pride v poštev zaradi tistih 3 kilovatov več od 100. Padeš avtomatsko v višji razred pri zavarovanju. Ne hvala.
Tako, da vidim 1.9 dizel kot najboljšo opcijo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 12, 2007 7:38 pm

Evo danes je padla testna z Focusom z boljšo opremo. Dejansko je ostala na izbiro samo Astra. Je focus ponudil premalo razlike, da bi opravičil nakup.
No kakorkoli jutri grem še na testno z I30. Da vidim kako se obnese tale. Po ceni/opremi je definitivno boljši od Astre. Bomo pa jutri videli kako se obnese na cesti. In kakšna je natančnost izdelave in materiali. In kakšna je odzivnost motorja in občutek za volanom.
Poročam.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 13, 2007 6:24 pm

Moderatorje prosim, da lahko zaklenejo temo. Odločitev je padla danes. Astra bo. Faceliftan model. Druga dva me nista niti približno prepričala.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če sep 13, 2007 6:36 pm

Zakaj pa spet novo astro kupuješ? Ti dosedanja ni bila všeč?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=#773777

tomzzi je napisal/-a:Moderatorje prosim, da lahko zaklenejo temo. Odločitev je padla danes. Astra bo. Faceliftan model. Druga dva me nista niti približno prepričala.

Nič presenetljivega, glede na to da si že sam pred pol leta odgovarjal na popolnoma enako vprašanje
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... t=0#784319 :bonk Pred pol leta si deloval tako suvereno, pri svetovanju naj kupijo astro, sedaj si pa padel v takšne dvome, da sam sprašuješ. :?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 13, 2007 8:05 pm

bo dizel? kakšna barva?
Slika

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če sep 13, 2007 8:25 pm

Kakšni so kaj servisni intervali pri astri in focusu? Se zanimam za oba, pa me skrbi da so servisni intervali pri dizlih precej kratki (recimo 15 ali 20kkm), pa mi ni do tega, da bi vsake 3 mesece visel na servisu. Kateri avti tega velikostnega razreda imajo najbolj ugodne intervale pri dizlih? Pri bencinarjih je 30k že kar povsod in mi je zaenkrat kar udoben.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 13, 2007 8:32 pm

IcEm4n je napisal/-a:bo dizel? kakšna barva?

Verjetno dizel oziroma že skor 100%. Jutri se bom zmenil do konca. Barva pa verjetno srebrna ali temno srebrna. Črna je lepa a kaj ko je tudi občutljiva na vse. Kakšno priporočilo? Kakšna se ti zdi Zvezdna pokrajina?

Edit: bo pa 1.9, 120KM Cosmo paket + Cosmo plus paket, športno podvozje in po vsej verjetnosti še ksenon luči, zadaj pa nove "temne" luči. :)

sonac
Nov uporabnik

Napisal/-a sonac Če sep 13, 2007 9:13 pm

No pa kaj več o testni vožnji i30? Saj ne da se zanimam za nakup, vendar me zanima primerjava s focusom in astro glede na to, koliko se zadnje čase govori o njem.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če sep 13, 2007 9:47 pm

tomzzi je napisal/-a:Verjetno dizel oziroma že skor 100%. Jutri se bom zmenil do konca. Barva pa verjetno srebrna ali temno srebrna. Črna je lepa a kaj ko je tudi občutljiva na vse. Kakšno priporočilo? Kakšna se ti zdi Zvezdna pokrajina?

Zvezdna pokrajina - to je verjetno Moonlandgrau?
http://die-opelgalerie.de/main/Galerie.aspx?ID=102

Slika
Slika

To je temnosiva barva. Še lepša kot črna, sem že videl nekaj Aster te barve. Lepo paše na GTCjko.

Zdi se mi, da je lepa barva tudi Metro (vijolična). A bi jo moral videti v živo, pa tudi ne vem kako paše na kupejevsko obliko. Povprašaj če imajo na zalogi kako.
http://www.wagen.de/anzeigen/opel/astra/77105.html

SlikaSlika

Srebrna barva (Starsilber) vsekakor paše, tu ne moreš zgrešiti. Spodaj pa je še Astra v 'Lichtsilber' barvi - po fotkah bi predpostavil, da gre za svetlomodro barvo. Odsvetujem!
http://www.dhd24.com/azl/index.php?anz_ ... 945#zusatz

SlikaSlika

Seveda ti vedno ostane še rdeča brava, pa tudi modra (Ultrablau) paše - sem videl eno parkirano danes. Če pa razmišljaš o 'friziranju' avta (večja platišča, temnenje stekel,...) bi ti pa priporočal belo barvo - boš največji car v mestu.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 13, 2007 10:12 pm

tomzzi je napisal/-a:Moderatorje prosim, da lahko zaklenejo temo. Odločitev je padla danes. Astra bo. Faceliftan model. Druga dva me nista niti približno prepričala.

:? GTC ali petvratna?

krho
Novinec

Napisal/-a krho Pe sep 14, 2007 7:06 am

@frgo: Lahko povem za VW Golf. Prvi servis je pri 15k km, potem se lahko zmeniš za long life servis, kjer dobiš boljše olje in boljši oljni filter.. potem imaš servise na 30k km.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe sep 14, 2007 7:22 am

GTC saj je model s 150 konji turbidiesel

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe sep 14, 2007 7:29 am

f.taunus je napisal/-a:Zakaj pa spet novo astro kupuješ? Ti dosedanja ni bila všeč?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=#773777

Nič presenetljivega, glede na to da si že sam pred pol leta odgovarjal na popolnoma enako vprašanje
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... t=0#784319 :bonk Pred pol leta si deloval tako suvereno, pri svetovanju naj kupijo astro, sedaj si pa padel v takšne dvome, da sam sprašuješ. :?

Men je tud to mal čudn. Mogoče ma pa preveč dnarja :har

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 14, 2007 12:55 pm

mislm, d mu je motor edin mal švoh, o katerem pa nisem prebral, da bi ga kj kritiziru oz. na veliko hvalu (razen če nism kje spregledu).

For, kokr jst vem, je gledu petvratno (sej loh vidš, da si želi tnove "temne" luči --> torej je to lahko le 5-vratna)
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 14, 2007 6:59 pm

Kot prvi razlog je to, da se mi dejansko splača prehod na dizla, ker delam cca 100km na dan. Dobil sem dobro ceno za odkup trenutne Astre, imam popusta velik in dejansko se bom lahko zmenil za pošteno ceno nove. Torej zakaj pa ne bi menjal če lahko dobim več? Predvsem bo oprema boljša kot sem jo imel do sedaj.
Enostavno imam predobro ponudbo za ceno trenutne kot tudi cenovno ugoden nakup nove. Razlagal pa ne bi zakaj in kako.

@f.taunus, @ban

Ja priporočal sem jo že takrat. Le da sem tokrat imel pomisleke ali naj dejansko vzamem Astro ali konkurenco. Ampak sem bil že skoraj 100% da bo Astra spet.
Razlog zakaj menjava je pa napisan zgoraj. Enostavno sem sedaj šel sprobat še konkurenco a lahko rečem, da me ni prepričala in Astra skupno gledano deluje najbolj prepričljivo.

Petvratna bo ja. Temnosrebrne barve. Torej malce temnejša kot zdajšnja. Mi je takoj v oko "padla".

@sonac
I30 me je pa krepko razočaral. Siccer je 90 "konjski" dizel kar živahen. Je odziven, tih in lepo deluje. Pravtako nisem imel pri menjalniku nobenih problemov. Zelo gladko teče med prestavljanjem. Kot tudi lega vozila v ovinkih je solidna. Zavore so dobre.

Moti me pa previsoko nameščen sedež (astra ima nižje), zelo slabo berljivi lcd oziroma potovalni računalnik kateri je modro osvetljen. Izdelava in videz v notranjosti se ne more primerjati z Astro. Je dejansko veliko slabša. V testnem z cca 5700km prevoženih je bila plastika dejansko veliko slabšega izgleda kot v moji Astri z 55000km. Plus kakšen "čriček" se je pojavil med vožnjo. Dejansko se z Astro po kvaliteti izdelave ne more primerjat. Sej po eni strani je logično. Toliko opreme za takšno ceno pač ne gre skupaj. Po testih ga hvalijo a mene dejansko ni prepričal. Imam raje kakšen odlagalni predal manj kot pa več za občutno slabši izgled in izdelavo.
Signal smernikov je zelo tih in ga v marsikaterem primeru ne slišiš. Skratka nisem bil preveč navdušen.
Plusov je res kar nekaj a le ti niso če primerjam z Astro veliko boljši od le te, da bi se na podlagi njih odločil za I30. Dejansko je razlika (pre)majhna.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko So sep 15, 2007 1:53 pm

Z i30 se mi ne zdi ravno primerna primerjava. Sicer pa za enak denar dobis pri i30 veeeeliko vec vsega , kot pri astri! A stra v serijski opremi premore komaj navadno klimo in še to pri tabolši opremi.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 15, 2007 6:15 pm

marjanko je napisal/-a:Z i30 se mi ne zdi ravno primerna primerjava. Sicer pa za enak denar dobis pri i30 veeeeliko vec vsega , kot pri astri! A stra v serijski opremi premore komaj navadno klimo in še to pri tabolši opremi.

V isti razred spadata. Primerjava je na mestu. ;) Že to, da pri i30 dobiš več opreme za isti denar nekaj pove a ne? Za klimo ni problem in tudi drugo dodatno opremo, ker sem naročil kar nekaj opreme. Kot tudi kakovost izdelave je občutno boljša kot v i30.

Bom pa kar sedaj napisal kaj sem izbral:

Astra 1.9, 120KM CDTI
barva temno srebrna (kovinska)
cosmo + cosmo plus paket (deljiva zadnja klop, komande na volanu, elektronska klima,
voznikov sedež nastavljiv v 6-ih smereh, naslon za roko spredaj)
paket športno podvozje
atermično vetrobransko steklo
zaščita motorja
radio mp3
električna zadnja stekla
xenon
paket vidljivosti (senzor za dež, samozatemnitveno ogledalo...)

Torej mislim, da zelo dober nakup. Bom pa verjetno kar nekaj časa čakal na avto. Naj bi bil konec novembra ali v začetku decembra tukaj. :D

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So sep 15, 2007 6:45 pm

Čestitam za nakup!
Tudi postavke dodatne opreme si pametno izbral. Še posebej ksenon - safety first.

Poročaj ko bo avto prispel! Da si ogledamo to lepotico.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 15, 2007 7:34 pm

martin_krpan je napisal/-a:Čestitam za nakup!
Tudi postavke dodatne opreme si pametno izbral. Še posebej ksenon - safety first.

Poročaj ko bo avto prispel! Da si ogledamo to lepotico.

Hvala. Xenon pa ravno zaradi tega.

Bom definitivno temo odprl ko prispe.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Ne sep 16, 2007 7:20 pm

tomzzi je napisal/-a:
marjanko je napisal/-a:Z i30 se mi ne zdi ravno primerna primerjava. Sicer pa za enak denar dobis pri i30 veeeeliko vec vsega , kot pri astri! A stra v serijski opremi premore komaj navadno klimo in še to pri tabolši opremi.

V isti razred spadata. Primerjava je na mestu. ;) Že to, da pri i30 dobiš več opreme za isti denar nekaj pove a ne? Za klimo ni problem in tudi drugo dodatno opremo, ker sem naročil kar nekaj opreme. Kot tudi kakovost izdelave je občutno boljša kot v i30.

Bom pa kar sedaj napisal kaj sem izbral:

Astra 1.9, 120KM CDTI
barva temno srebrna (kovinska)
cosmo + cosmo plus paket (deljiva zadnja klop, komande na volanu, elektronska klima,
voznikov sedež nastavljiv v 6-ih smereh, naslon za roko spredaj)
paket športno podvozje
atermično vetrobransko steklo
zaščita motorja
radio mp3
električna zadnja stekla
xenon
paket vidljivosti (senzor za dež, samozatemnitveno ogledalo...)

Torej mislim, da zelo dober nakup. Bom pa verjetno kar nekaj časa čakal na avto. Naj bi bil konec novembra ali v začetku decembra tukaj. :D

Tudi jaz ti čestitam, samo pozabilo si najvažnejše.... ceno!
Za 17.500 dobis pri i30 malo da ne vse, vkljucno z usnjem, mislim pa, da pri astri lahko to samo sanjas za tak denar, zdaj pa tehtaj tisti procent razlike v kvaliteti napram par tisoc evrov?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov