Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po sep 17, 2007 3:26 pm

Če bi izbiral po zunanjosti, bi izbral Golfa, ker se mi ta novi Bravo ne dopade zunaj. Glede vožnje pa ostaliga pa ebom komentiral ker sem vozil samo Golfa V pa še ta je bil dizel. Tak da o teh motorjih nimam pojma kako se obnesejo pri golfu.

Glede 105 TDI, kaj pa vem, če voziš normalno, pa ne zahtevaš dost, je kar vredu, čeprav meni je prešvoh, sem ga probal vozit. 1.4 tsi 122konjski pa nevem kako leti, tak da nemorem primerjav pisat.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Fingi
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Fingi Po sep 17, 2007 6:51 pm

Aja, sm mislu da obstaja samo 170 KM. Hvala za info.
Ma Polo je zakon ;)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To sep 18, 2007 2:50 pm

uzem gti-ja pa boš frajer :lol:
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND To sep 18, 2007 3:17 pm

alfa user je napisal/-a:
rimkilla je napisal/-a:jes osebno bi če bi gledu sam na zunanjost zbral bravota, če pa bi šel na to kok bo avto zgubu ceno al pa na tradicijo avtomobilske znamke pa bi se odloču za golfa!
drgač pa mislm da je tko kot so ti ostali rekl, testne vožnje pa se boš sam najbolš odloču kaj ti bl paše in ker avto se ti zdi boljši...
LP

Ne vem na kakšno tradicijo mislš (Fiatovo več kot 100 letne in VW 65 letno :roll: ).

Drugače mata pa avta skoraj iste zmogljivosti: Golf: 0-100 km/h 8,8 s Bravo 8,5 s; končna pa Golf 205 Bravo pa 212

Sam bi se pa sigurno odloču za Bravota:
-oblika (subjektivno-golf mi deluje kot totalno nezanimv avto)
-cena (čeprav ga boš mogoče slabš prodav ga boš tud man plačal in dobil sigurno več opreme)
-pa še ena stvar je mislm da se Bravo sploh ne bo slabo prodajal kot rablen čez par let-kot še vedno aktualni model, pri Golfu pa v kratkem pride šestica in taktr običajno cene rabljenim starejšim modelom padejo tko da možno da čez pet let rablen Golf (l. 2007) ne bo stal nič več kot takrt 5 let str Bravo.
-definitifno pa je pred nakupom obvezna testna vožnja

lp :)

Točno.
Jst sm tud za Bravota!
Zadnjič spremenil HOLLAND, dne To sep 18, 2007 3:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To sep 18, 2007 3:28 pm

Hm sicer nisem mislil pisat v podobnih tema,ker tuki ti vsak poda neko svoje mnenje in kot vemo mamo vsi različne okuse.
Torej naj povzamem:
Pred tremi meseci sem tudi sam bil v podobnem "problemu" kot sedaj ti in med drugimi sem gledal tudi Golfa V in sicer v 2.0 TDI različici z SI opremo in sem vozu tudi tega 1,4 TSI Golfa in morm priznat,da precej solidno vleče in to že v nizkih obratih.
A morm priznat,da me je VW precej razočaral z svojo monotonostjo in tudi z svojo pojavo.Lahk rečem,da je Golf precej vsakdanji avto in skratka nič kaj posebnega in morm priznat,da so se tudi pri VW malo pokvarili oz. so začeli varčevat pri kakovosti materialov.Lahk ti rečem,da bi se sam bolj nagibal k Bravo-tu,ker je res svež model in zaenkrat še neki osvežujočega na cesti in obrne marsikatero glavo sploh,če je v dobri barvi in,če je malenkost postylan.
Zj glede motorjev bi osebno izbral VW a tudi Fiat zadnje čase dela vredi motorje.Bravo-ta sem samo gledal oz. znotraj in zunaj tko,da ti ne morem podat mnenja kakšen je za vozit a tudi kvaliteta notranjosti se je pri Fiat-u dvignila.Kar je blo pri prejšnih modelih kr moteče (črički vsepovsod).
Zj odločas se za dva skoraj povsem različna tipa avtomobila in sicer za nemško zadržanega golfa in za Italijanskega novorojenca,ki se z svežo linijo in svežo pojavo želi uveljavit.
Moti me predvsem to,da nemci nimajo želje po experimentiranju in te Golfe iz modela v model le malo osvežijo ne želijo pa tvegati in nardit povsem novega modela.No sej res je "ne popravljaj,e ni pokvarjeno" in vsi Golfi so prodajna uspešnica a vseeno kaka povsem nova oblika Golfa bi se tudi prilegla.
Zj ne napadan nobene znamke in sem napisal le svoje mnenje,ker sem tudi hotel kupit Golfa V a me je japonec prepričal z neko svojo obliko in z svojo nevsakdanjo pojavo.
Želim pa ti,da neglede kaj kupiš,kupiš tisto kar ti je všeč in kar ti bo dolga leta služilo
Pa srečno vožnjo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P To sep 18, 2007 3:31 pm

alfa user je napisal/-a:
rimkilla je napisal/-a:jes osebno bi če bi gledu sam na zunanjost zbral bravota, če pa bi šel na to kok bo avto zgubu ceno al pa na tradicijo avtomobilske znamke pa bi se odloču za golfa!
drgač pa mislm da je tko kot so ti ostali rekl, testne vožnje pa se boš sam najbolš odloču kaj ti bl paše in ker avto se ti zdi boljši...
LP

Ne vem na kakšno tradicijo mislš (Fiatovo več kot 100 letne in VW 65 letno :roll: ).

Drugače mata pa avta skoraj iste zmogljivosti: Golf: 0-100 km/h 8,8 s Bravo 8,5 s; končna pa Golf 205 Bravo pa 212

-cena (čeprav ga boš mogoče slabš prodav ga boš tud man plačal in dobil sigurno več opreme)
-pa še ena stvar je mislm da se Bravo sploh ne bo slabo prodajal kot rablen čez par let-kot še vedno aktualni model, pri Golfu pa v kratkem pride šestica in taktr običajno cene rabljenim starejšim modelom padejo tko da možno da čez pet let rablen Golf (l. 2007) ne bo stal nič več kot takrt 5 let str Bravo.

Mislim da je jasno kaj je mislil. VW ima drugačno tradicijo in sloves, kot Fiat. Kaj ti pomaga 200 let zgodovine, če pa ta ni ne vem kaj. Nimam nič proti nobeni znamki in tudi nisem za nobeno, sam tko, mišljeno je bilo nekaj drugega. Vemo po čem slovijo nemci in po čem italijani :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 18, 2007 3:32 pm

Primerjajete gofa IV tdi tam okol letnika 2000/2001 ......pa poglejte nato ceno stilota podoben letniktud 1.9, pa se pol razpište kaj in kako ter o ceni, ne na pamet govorit, enaka razlika bo tudi čez pet let, ko bo že golf VI zunaj naspram tem bravotu
P.S sicer je pa najboljši nakup, dolgoročno gledano tudi prodaja rabljenega - če ste glih za fiata: 1.9 8V 120 konjev(multijet)......bencin je nažalost zgodovina(pravim na žalost)cena je tam okol 16000 eu in tudi teh se bo največ prodalo......
..drugače, sam sem pa definitivno za golfa.....
...saj veste tisto: baba je lahk tud z bosne, avto mora bit pa nemški...... :lol:

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND To sep 18, 2007 4:04 pm

To k nekateri govorite, da avto MORA bit nemški se mi zdi tudi že malo preživeto! Moje mnenje je, da slabih avtomobilov na trgu ni več, ker je konkurenca enostavno prevelika, da bi si katera znamka sploh upala privoščit večje napake!
Drgači je pa Fiat naredu ogromen napredek in so sedanji fiati meni osebno bolj prijetni kot pa večno trdi in pusti VW-ji, ampak se jih na žalost še zmeraj drži slab glas in samo v tem je problem Fiatov.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 18, 2007 5:53 pm

seat je napisal/-a:Pred tremi meseci sem tudi sam bil v podobnem "problemu" kot sedaj ti in med drugimi sem gledal tudi Golfa V in sicer v 2.0 TDI različici z SI opremo in sem vozu tudi tega 1,4 TSI Golfa in morm priznat,da precej solidno vleče in to že v nizkih obratih.
Koliko pa je bila cena za 2.0 TDI v SI paketu?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr sep 19, 2007 8:52 am

sonic je napisal/-a:
seat je napisal/-a:Pred tremi meseci sem tudi sam bil v podobnem "problemu" kot sedaj ti in med drugimi sem gledal tudi Golfa V in sicer v 2.0 TDI različici z SI opremo in sem vozu tudi tega 1,4 TSI Golfa in morm priznat,da precej solidno vleče in to že v nizkih obratih.
Koliko pa je bila cena za 2.0 TDI v SI paketu?

http://www.najdi.si/avtomobili/avtopoda ... ortline+5v
Si je še nekaj cenejši, ker Conforline ima dejansko vse(tempomat,pot.rač,alu platišča, sedeži velur(nekak pol športni)meglenke,boljši radio 8 zvočnikov MP3, sredinska opora za roko, usnjen volan......
P.S samo 2.0 je primerljiv z Bravom 1.9 16v 150 ps, ta pa že stane tudi krepko preko 20000 eur.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr sep 19, 2007 12:50 pm

Hmm... ma spraševal sem zato, ker sem mislil da 2.0 TDIja sploh ni v ponudbi SI in ga najbrž res ni, sem mislil da so ga tebi ponujali.
Ker cenovne razlike med motorji znotraj paketa SI so enake kot je sicer razlika v rednem ceniku, torej bi moral biti 2.0 TDI SI-paket manj kot 20.000 EUR, če bi seveda v SI paketu ponujali 2.0 TDI. (glede na to da je 1.9 TDI 105 KM dobrih 18-18.500 EUR)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr sep 19, 2007 7:37 pm

sonic je napisal/-a:Hmm... ma spraševal sem zato, ker sem mislil da 2.0 TDIja sploh ni v ponudbi SI in ga najbrž res ni, sem mislil da so ga tebi ponujali.

Pri Golfu akcija za modele SI od začetka septembra velja za vse motorje in vse različice opreme...pred septembrom pa je akcija SI veljala za vse motorje ampak samo pri opremi Trendline! ;) Tako da so mu pred tremi meseci lahko ponujali akcijskega Golfa z 2.0 TDI motorjem! 8)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr sep 19, 2007 8:23 pm

sašo5 je napisal/-a:P.S samo 2.0 je primerljiv z Bravom 1.9 16v 150 ps, ta pa že stane tudi krepko preko 20000 eur.

ampak za 20.000€ je z najbolšo opremo v osnovi, golf se pa šele pri 21.000€ začne v izvedbi 2.0 tdi, kje je pa šele sport gt oprema, ki je primerljiva s sport opremo pri bravotu

tolko o ceni ;)

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Sr sep 19, 2007 8:26 pm

to dauče povej kar je res haha

Uporabniški avatar
yigy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a yigy Sr sep 19, 2007 8:36 pm

Jst osebno, bi se odlocu za Bravota, predvsem zaradi zunanje oblike in pa motorja. T-Jet motor novinarji kr hvaljo. Fiat je precej dvignil raven kakovosti v primerjavi s Stilotom, toda pomoje se ni na ravni VW. Se pa Bravo zelo dobro vozi in na cesti ob pravi izbiri barve izgleda fenomenalno. S Sport opremo je pa se Sport gumb, ki povisa navor in spravi pospesek na 8,2 s od 0-100 km/h, kar je ze skoraj primerljivo s 170KM Golfom.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr sep 19, 2007 8:42 pm

Pavel_P je napisal/-a:
alfa user je napisal/-a:
LP

Mislim da je jasno kaj je mislil. VW ima drugačno tradicijo in sloves, kot Fiat. Kaj ti pomaga 200 let zgodovine, če pa ta ni ne vem kaj. Nimam nič proti nobeni znamki in tudi nisem za nobeno, sam tko, mišljeno je bilo nekaj drugega. Vemo po čem slovijo nemci in po čem italijani :)

Bwahahaha, sami poznavalci. :lol:

No, da ti odgovorim na vprašanje -
Italijani slovijo po :
http://en.wikipedia.org/wiki/Italians#C ... o_humanity
http://en.wikipedia.org/wiki/Pasta
http://en.wikipedia.org/wiki/Fashion_de ... ion_design

http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_cars
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail_diesel
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:FIAT ... venues.png
http://www.fiatgroup.com/main.php?w=XEV ... 0structure

Pa prosim vas nehajte že enkrat s tem hlapčevskim razmišljanjem, Avstroogrska je že daleč nazaj...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr sep 19, 2007 9:22 pm

bass je napisal/-a:Pa prosim vas nehajte že enkrat s tem hlapčevskim razmišljanjem, Avstroogrska je že daleč nazaj...

Fašistična Italija prav tako... :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr sep 19, 2007 10:42 pm

bass je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
alfa user je napisal/-a:
LP

Bwahahaha, sami poznavalci. :lol:

No, da ti odgovorim na vprašanje -
Italijani slovijo po :
http://en.wikipedia.org/wiki/Italians#C ... o_humanity
http://en.wikipedia.org/wiki/Pasta
http://en.wikipedia.org/wiki/Fashion_de ... ion_design

http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_cars
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail_diesel
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:FIAT ... venues.png
http://www.fiatgroup.com/main.php?w=XEV ... 0structure

Pa prosim vas nehajte že enkrat s tem hlapčevskim razmišljanjem, Avstroogrska je že daleč nazaj...

Ne vem kaj si želel dopovedat s temi linki. Sam nisem niti za fiat, niti za vw, kot sem napisal, predvidevam pa da bi ti lahko kakšen vw-jevec natrosil na desetine takih linkov, sploh če bi zavzeli vse nemce, kot si ti vse italjane.
Če se pa slučajno nisva razumela.. govoril sem o stereotipih. Italijani - šlamparija, Nemci - kvaliteta. Pa tko je pač med ljudmi, meni je vseeno, je pa ponavadi v vsaki stvari nekaj resnice. Ne vem čemu omenjaš poznavalce, če pa govorim o stvareh, ki jih pozna povprečen petnajstletnik ;)

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Sr sep 19, 2007 10:53 pm

Nevem če še v kateri drugi državi na svetu VW slovi tako po kakovosti kot zaplankani Sloveniji. Pa vsak Nemc se ti bo smeju ko VW pa kvaliteto omeniš.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr sep 19, 2007 11:17 pm

Zato pa furajo gori tolk VAG grupo :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov