Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr sep 19, 2007 8:17 am

js mam bravota 1,6 16v že 7 let in sem ponosen prvi lastnik, nbenih problemov razen menjave navitja za volanski air bag
eni pa nehejte nabijat kake probleme majo drugi in oh in sploh, tud če jih maš osebno jih pač maš kaj češ, sej ne pomen zdj to da so usi bravoti do kurca, čist odvisn kolk ljudi imelo avto kolk jih je premenjal, spet odvisn na kak avto naletiš, tud mrcedeze bmw renoje in ostale določeni hvalijo drugi spe grajajo, enim služijo u nulo drugim pa crkavajo, tk da ne zdj neki pluvat kr u tri dni

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Sr sep 19, 2007 10:46 am

Patrik_A3 je napisal/-a:
pi je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Za 1.6 16V in pa 1.2 12V vem, da nista ravno šparovčka.En kolega je mel dolgo časa 1.6, drugi pa ma tistega 1.2 12V še zdaj, pa je kar požeruh glede na moč in kubikažo. Za 1.4 pa nevem. :lol:

če se tebi poraba 5.5-6 pri 1.2 motoru zdi nevem kako gromozanska pol nevem ne.....

1.6 motor pa če ga lepo voziš porabi tudi okoli 7-7.5, kar pa za moje pojme tudi ni nevem kako dosti oz. primerljiv s konkurenco.

ti si slabo spal snoči a? ko bo mel 1.2 motor 5 l porabe pri normalnih okoliščinah bom dizla prodal pa si tudi sam kupo bravota 1.2 starega 10 let,ker bom več privarčeval kot pa z dizlom :lol:

Nisem napisal 5L ;)
Bratranec je mel pri istem motorju in pri njegovi ne preveč umirjeni vožnji, porabo malo nad 6. Je to dosti? Z umirjeno vožnjo (babjo) pa je prišel tudi pod 6l, tako da ne govorim nekaj v tri dni in tudi naspal sem se ponoči... :roll:
Če pa tebi dizel porabi preveč pa ti jaz ne morem pomagat....Eni pač znajo varčno vozit eni pa ne, to je dejstvo..
Slika

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Sr sep 19, 2007 11:47 am

Majhnega dizla si kupi za takšno kilometrino..Meni pije moja fiestica 4.5l/100m :)

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Sr sep 19, 2007 1:49 pm

r3vo je napisal/-a:Majhnega dizla si kupi za takšno kilometrino..Meni pije moja fiestica 4.5l/100m :)
če leti to name dej kakšen predlog kakšnegaq diselna? Avto more obvezno met servo volan, cena max 1500€, ne pretirano str, pa... :)

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Sr sep 19, 2007 2:41 pm

Malo poglej po internetu, zato ker če bo naredila 90km na eno stran se ji definitivno bolj splača kupit dizla kot pa bencinerja. Na koncu mesca se ji bo ogromno poznalo pri porabi in prišparanem denarju, pa še dizelsko gorivo je ceneje.

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Sr sep 19, 2007 2:50 pm

ne ga srat, res je dizelsko gorivo je ceneje, mam sam TDI-ja, lej če tok gledaš, če pa ji kupim nekega bencinarja ki pije 6,5-7....
pa tot ni tko hudo, pa še bencinar bi biv novejši, pa še kaj malega opreme, drgač sm pa pristaš dizelnov, sam do 1500€, nevem če.....bi se našlo da bi mi odgovarjal....

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr sep 19, 2007 3:31 pm

Če je avto za punco - potem naj punca izbere !

... kar ji je na kratko povedano všeč znotraj navedenega limita. Izbira je pestra.

V primeru, da bi osebno izbiral za ta limit in takšno kilometrino bi se na vsak način odločil za dizla - ponudba sicer ni tako pestra kot med bencinarji, se pa vedno najde kakšno dobro ponudbo.

V primeru, da ji dizel preprosto "ne diši" - bi izbral manjšega bencinarja - namesto BRAVO/BRAVA - PUNTO, če ostanemo pri FIAT-u, ali recimo TWINGO, če gremo h konkurenci razred nižje oz kakoli od ponudbe naštetih razredov.

LP

Salieri
Stalni uporabnik

Napisal/-a Salieri Sr sep 19, 2007 3:33 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Če je avto za punco - potem naj punca izbere !

Kar ji je na kratko povedano všeč znotraj navedenega limita. Izbira je pestra.

V primeru, da bi osebno izbiral za ta limit in takšno kilometrino bi se na vsak način odločil za dizla - ponudba sicer ni tako pestra kot med bencinarji, se pa vedno najde kakšno dobro ponudbo.
V primeru, da ji dizel preprosto "ne diši" - bi izbral manjšega bencinarja - namesto BRAVO/BRAVA - PUNTO, če ostanemo pri FIAT-u, ali recimo TWINGO, če gremo h konkurenci razred nižje oz kakoli od ponudbe naštetih razredov.

LP

Za 1500 eur je res skoraj boljše pogledat za kakim puntom, ker za taki denar je boljše da daš prste vstran od bravota, ker boš sigurno kupil krš...
Slika

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Sr sep 19, 2007 11:01 pm

Tut Punto 2 bo bol težka za 1500EUR.

Salieri
Stalni uporabnik

Napisal/-a Salieri Če sep 20, 2007 9:37 am

tili je napisal/-a:Tut Punto 2 bo bol težka za 1500EUR.

kdo pa je rekel da punto 2...
Slika

skulj007
Nov uporabnik

Napisal/-a skulj007 Če sep 20, 2007 7:14 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1634424
Mogoče kdo pozna avto?
Se ga splača it pogledat? Čez kakšno leto, ko bi imel dovolj denarja, bi ga dal popravit.
Prosim za komentarje.
Za avto bi dal max 2700eur.
Hvala!
LP!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če sep 20, 2007 7:21 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:S temi podatki o porabi ste nekateri neverjetno hecni – sploh če mislite da vam bo kdo verjel.

Seveda je lahko poraba majhna, ampak temu primerna mora biti dinamika vožnje oz hitrostno povprečje. Torej se moramo pred resno debato zmenit kaj je to dinamična vožnja.

Govorit, da je star FIAT-ov bencinski agregat dinamičen (med najhitrejšimi na semaforjih) obenem pa varčen je nesmisel – če se gremo resno debato.

Da se ga ne da spravit na občutno večjo porabo – ta je pa pika na I – zlahka in brez posebnih težav se ga da spravit na 9 -10 l/100 km.

Za ilustracijo : BRAVO 1,9 JTD bo zlahka »pokuril« 6-7 l/100 km če se ga pošteno »pritisne« - pa gre za svoje čase sodoben dizel. Če navajate, da bencinski BRAVO »kuri« dobrih 7 l/100 km potem ga enostavno še niste pošteno »pritisnili«

LP

Lej, niti probov ti ne bom dokazovat tega, kar sm napisal. Sam vem kok tankam pa kok prevozim in me tvoje mnenje niti ne zanima. Razen če si za kakšno konkretno stavo v 4 -mestni € številki, da ti dokažem svoj prav. Drugače pa škoda mojega časa.
Over&out
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe sep 21, 2007 4:46 pm

Kot sm rekel - moramo se zmenit kaj je dinamična vožnja.

Tvoje trditve so isto, kot bi lastnik GOLF-a TDI izjavil, da njegov avto rabi pod 3 l/100 km, ker so z enakim avtomobilom takšno porabo dosegli na Festivalu TDI.

Sicer pa iz prakse vem, koliko avto takšnega razreda z agregatom FIAT 1,6 l - 8 V porabi pri dinamični vožnji - obstajajo dokazi - kontrolnik porabljenega goriva : skupaj s kilometrino in računi pokaže porabo o kateri sm govoril. Vožnja pa je bila večinoma na relacijah - malo mestne vožnje.

Prijateljski nasvet : opusti misel, da omenjen agregat (1,6 l - 8 V) porabi malce čez 7 l/100 km ko ga kot sm zapisal pošteno "pritisneš"= dinamična vožnja.

LP

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe sep 21, 2007 4:59 pm

vsak avto ko ga pritisneš dosti porabi....prijateljev passat 1.9tdi 130HP 4Motion....poraba ob pritiskanju dobrih 11litrov, pa z avtom vse štima

Ampak te debate o porabi so itak brez vezne, ker na porabo vpliva mali milijon faktorjev :roll:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe sep 21, 2007 5:13 pm

11 litrov....ne ga lomit...to je pa velik.

Za moje pojme bi tak avto z kombinirano vožnjo porabil 8 litrov. To je z moje strani totalno na blef rečeno. Računam pa tako, da bo porabil najmanj 2l več, kot je meni diesel.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe sep 21, 2007 5:18 pm

res 11l je bila povprečna predvsem mestna dinamična vožnja 1. 2. 3. prestava

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe sep 21, 2007 5:19 pm

Sm4jli je napisal/-a:vsak avto ko ga pritisneš dosti porabi....prijateljev passat 1.9tdi 130HP 4Motion....poraba ob pritiskanju dobrih 11litrov, pa z avtom vse štima

4motion popije velik... zelo velik... primer navadn 1.9 popije 2-3 litre majn!
[size=75]Volvo. For life.[/size]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov