Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To sep 25, 2007 10:53 am

tili je napisal/-a:Koslega ma Golfa 4 1.4 in je proti mojemu Puntu 1.2 16V nepremičnina. Pospeški so res za stare mame.

pretiravas... punto pa te zalima v zic?

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To sep 25, 2007 12:28 pm

Sam vozim tole mašino 1.4 16v in je za golfa čisto ok, najbrž je drugač nebi delali ali pač.. ne govorit da je nepremičnina itd. Je pa res, da ni nek dirkalnik, za vsakdanjo vožnjo + 100km pa povsem zadostuje mojim potrebam, le z vklopljeno klimo pa se pomankanje moči precej pozna. Odločitev je pa itak tvoja, za kateri motor se boš odločil. Golf 1.6 mašina pa popije skoraj 1l več na 100 prevoženih km kot pa 1.4. ;)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To sep 25, 2007 12:36 pm

Daj ne ga lomit, klima ne vzame nikol 10KM. :lol:

Acidovega sem jaz probal peljat, pa če nisi dirkač, je dovolj. Za klimo nevem kak se pozna na teh mašinah, ker nisem probaval takrat. Drugače pa od bivše foter je mel 1.4 16V, pa je mel probleme z pitjem olja.

Acid ti povej kaj več, kolk ti kaj olja porabi.

off: ki si ti meni mož zgubleni? 8)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW To sep 25, 2007 10:25 pm

Do zdaj so še vsi rekli, tisti ki so ga vozli, da je masina 1.4 ok... To za olje pa sem ze veckrat slišal, eni majo probleme drugi spet ne... odvisno od avta...

Uporabniški avatar
Dumber
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Dumber To sep 25, 2007 10:42 pm

Jaz imam 1.6 navadnega 101 KM. Pa ima kar dobre pospeške sicer malo len pa dobro. Pozna pa se tudi na tej mašini ko vžgeš klimo.
Slika

Uporabniški avatar
Scorp
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a Scorp To sep 25, 2007 11:02 pm

Ce bi hotel hitrejsi avto tudi 1.6 ni dosti tako da bo zate najbrz tudi 1.4 dovolj...

OffTopic: MatejW: hud avatar :D

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 25, 2007 11:52 pm

MatejW je napisal/-a:@For, ja se spomnim tvojga avta ja, metalik plavi je bil ne? Ce nena vec slik pokaze v tvoji temi o golfu :oops: :?
No in kaj ti pravis o 1.4 masini? Gre solidno?

Jaz sem bil zadovoljen. Zelo v redu...je pa res da je kar nekaj težav bilo (seznam stroškov) ampak jaz sem imel srečo da sem veliko tega uveljavil v garanciji.

Zato je tvegano kupiti tak avto, ker ne veš kaj se je dogajal in kako je bivši lastnik vse te težave reševal. Če pooblaščenega servisa ni videl, potem najbrž lahko pričakuješ kakšne težave z jermeni, oduškom, tipala lambda sonde sem kar parkrat menjal ...kar ni poceni...tudi nekaj serijskih napak je bilo....mislim da krmilnik ABS-a. tole z oduškom, pa še nekaj .....pozabil sem. To so ponavadi popravili na rednem servisu in sploh povedali niso, samo je pač vnešeno v računalnik da je to zamenjano.....aja ...pri meni so bile ene nalepke pod tepihom v prtljažniku ki so jih po posegu nalimali. Tudi v servisni je nekaj od tega bilo vpisano, ampak ne vse......kaj pa veš, kakšen sistem imajo.

Kar se tiče olja....meni je pri 100000 km prvič pokuril pol litre olja (od servisa do servisa) potem sem dal eno boljše olje in mi je med servisi pokuril litro in pol ????? ....no ....naslednjič sem spet dal isto (bolj kvalitetno) olje in se je poraba čudežno ustavila. Niti enkrat nisem dolival potem! Imel je pa 163000 km ko sem ga prodal.

Glede porabe ....en je omenjal 5 litrov pa 7,5 ..... :? To ne drži 100 %

Moja vožnja je bila normalna, nikoli nisem preterival z obrati ....2000 -3000 ....no ja, na avtocesti je pa šel do konca ....itak

Prvih 70 -80000 km sem imel skoz (povprečno) 6,8 ...potem je pa malo rasla (najbrž druge relacije: avtocesta, mesto...) in je šla do 7,3 -7,4

Ta motor po mestu porabi 9 litrov. Na avtocesti ....če ga teraš do konca gre do 9,8 -10. Lahko pa tudi porabiš 4,8 ....če se npr. voziš iz Kranjske Gore do Jesenic. Razlika v nadmorski višini je okrog 300 m

Pri vklopljeni klimi pa moraš pričakovati manj moči...sam ni tako opazno, kot eni pišejo ...pač pozna se...nič hudega. ;)

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr sep 26, 2007 8:34 am

Lumpy_ je napisal/-a:Daj ne ga lomit, klima ne vzame nikol 10KM. :lol:

Acidovega sem jaz probal peljat, pa če nisi dirkač, je dovolj. Za klimo nevem kak se pozna na teh mašinah, ker nisem probaval takrat. Drugače pa od bivše foter je mel 1.4 16V, pa je mel probleme z pitjem olja.

Acid ti povej kaj več, kolk ti kaj olja porabi.

off: ki si ti meni mož zgubleni? 8)

Ma ja glavno, da si si dal duška mož pa da si vido da je motorček solidn :P Ja delamo delamo kaj pa druga, nisem zgublen ;) Moj avto ne popije skoraj nič olja., vedno ko kontroliram na šipki nivo je vedno v zgornji meji. :)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr sep 26, 2007 10:35 am

For je napisal/-a:Zato je tvegano kupiti tak avto, ker ne veš kaj se je dogajal in kako je bivši lastnik vse te težave reševal.

V bistvu je vsak avto tvegano kupuvat :>

OK, hvala za informacije!

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Re: Golf IV 1.4 , 1.6

Napisal/-a MatejW Sr sep 26, 2007 9:58 pm

MatejW je napisal/-a:Motor na tej 1.4 mašini ima skoro tak zvok ko dizel mašina :?

Ma kdo podoben zvok na 1.4 masini? :lol:
No ni glih tak ko dizl, ampak podobn, samo malo tišji...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr sep 26, 2007 10:35 pm

še enkrat:ne kupuj 1.4!
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 26, 2007 10:40 pm

golfTDI je napisal/-a:še enkrat:ne kupuj 1.4!
:!:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če sep 27, 2007 9:57 am

1.4 motor je za tako težko vozilo, kot sta npr. Seat Leon in VW Golf IV preprosto prešibak. Dobro dokler se pelješ sam in brez klime še gre, ko pa maš noter še punco, pa prižgano klimo pa se svinsko pozna in poraba raste v nebesa, ker moraš motor bolj tiščati. Poleti: dva v avtu + klima + mesto je mimogrede 10L, 1.6 motor bo dosti boljša izbira, posebej ob kakšni daljši turi, vožnji na morje ipd. Motor 1.4 močno odsvetujem, vsaj potem kar sem videl v Seat Leonu, ki ime isti motor kot Golf IV. Motor 1.4 za Golfa je kvečjemu primeren za kakšno babo, ki misli, da je gas digitalen in se že pri 60 dere AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ko gre hitro.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če sep 27, 2007 10:05 am

Če smo se štirje konkretni dedci s polnim kufrom peljal 800 km v eno smer in potem nazaj, vmes je tut klima laufala in je šel avto povsem suvereno, s porabo 8.0, potem si upam trdit da je za vsakodnevno uporabo čist dost.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če sep 27, 2007 10:10 am

Vidiš, to je to... en govori tak en pa spet drugače :lol:

_Matej_
Nov uporabnik

Re: Golf IV 1.4 , 1.6

Napisal/-a _Matej_ Če sep 27, 2007 10:14 am

MatejW je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:Motor na tej 1.4 mašini ima skoro tak zvok ko dizel mašina :?

Ma kdo podoben zvok na 1.4 masini? :lol:
No ni glih tak ko dizl, ampak podobn, samo malo tišji...

Jap. Mam tak zvok. Najbolj se sliši ob mrzlih dneh, kar pomeni jeseni, pozimi in spomladi :lol:

Pri 1.4 16V mašini je problem z odduškom, plastičnimi napenjalci jermena, nekateri pijejo olje (pr mojem pade nivo iz max do min), kasneje ko je avto v letih se pojavi problem z egr ventilom, senzorjem obratov, vsem po vrsti pušča servo volan, neke pripombe letijo tudi na menjalnik s katerim na srečo nimam problemov (razen občasnega škrtanja ob prestavljanju v drugo). Mogoče drugi nimajo problemov z deževnim vremenom ampak moj ga ne mara.

Rajše vzemi 1.6 mašino kot priporočajo skor vsi na forumu.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če sep 27, 2007 11:43 am

MatejW je napisal/-a:Vidiš, to je to... en govori tak en pa spet drugače :lol:

In nobeden nima narobe. Vse je odvisno zdaj od tebe. Če bi rad da bo avto tudi kam potegnil potem kupi 1.6, če ti pa je povsem vseeno kako bo avto hiter kupi 1.4. In to je to.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 27, 2007 7:43 pm

Kael je napisal/-a:

1.4 motor je za tako težko vozilo, kot sta npr. Seat Leon in VW Golf IV preprosto prešibak. Dobro dokler se pelješ sam in brez klime še gre, ko pa maš noter še punco, pa prižgano klimo pa se svinsko pozna in poraba raste v nebesa, ker moraš motor bolj tiščati. Poleti: dva v avtu + klima + mesto je mimogrede 10L, 1.6 motor bo dosti boljša izbira, posebej ob kakšni daljši turi, vožnji na morje ipd. Motor 1.4 močno odsvetujem, vsaj potem kar sem videl v Seat Leonu, ki ime isti motor kot Golf IV. Motor 1.4 za Golfa je kvečjemu primeren za kakšno babo, ki misli, da je gas digitalen in se že pri 60 dere AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ko gre hitro.

Kakšne ti streljaš.....jaooooooo?!?!?!? :roll:

AgitatoR je napisal/-a:Če smo se štirje konkretni dedci s polnim kufrom peljal 800 km v eno smer in potem nazaj, vmes je tut klima laufala in je šel avto povsem suvereno, s porabo 8.0, potem si upam trdit da je za vsakodnevno uporabo čist dost.

A se spomniš a? Pa še na Mont Blanc smo šli .....nisi povedal :lol: to je hujš kot Korensko sedlo ...še v drugi komaj gre.....mi pa štirje pa prtljažnik poln. Ne bom govoril da sta bila dva težkokategornika :P :lol:
Zadnjič spremenil For, dne Če sep 27, 2007 9:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če sep 27, 2007 8:01 pm

MatejW je napisal/-a:Vidiš, to je to... en govori tak en pa spet drugače :lol:

Kolega je kupil novega Golfa 1.4 1.lastnik pa mu je začel piti olje pri 60.000 KM in se boril za garancijo do 100.000 KM kot je bilo upisano.Avto so kar 3.leta vozili po servisih in bilo jim je "štirikrat" zavrnjeno ,da so opravičeni do garancije na motor.Vložili so še petič pri 97.000 KM in uspeli.Zamenjali so kompletni motor z novim. Moram poudarit ,da je biu avto servisiran stalno samo na uradnem servisu pa take težave :[]
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Če sep 27, 2007 8:25 pm

tili je napisal/-a:Koslega ma Golfa 4 1.4 in je proti mojemu Puntu 1.2 16V nepremičnina. Pospeški so res za stare mame.

Lahko potrdim enake izkušnje.
Če upoštevaš da ma golf 5 konjakov manj, pa 200 kg več pol je to že lažje razumeti-se pa zavedam da to nima zveze s temo.
Priporočam pa 1.6 motor-zakaj? so opisali že drugi.
batek
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov