Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean Pe sep 28, 2007 4:39 pm

To tudi mene zanima. Pravijo, da je cel francoz (motor, menjalnik,...) in da je zato sranje. Sam men je pa avtek kr všeč. Ampak enostavno premalo vem o njem da bi sploh gledal... No, sem že našel enega, pa sm potem ugotovil da ima 2.2 diesel motor od renaulta notr (to je tist motor, k je skret od skreta in se kvari že od novega - v to sem se na žalost uspel prepričati, večkrat :) )
Ti bom že dal z meglenkam vozit, bebo!! :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe sep 28, 2007 9:25 pm

Vidm, da imaš kar velko dilemo glede nakupa avtomobila, najbolje bo, da se malo sprehodiš po iskanju na avtomobilizmu. Drugač pa avto.net, redno pregleduj, poklič in pejd gledat, vzemi tist avto, ki ti je všeč in, da je max ohranjen, to je bistvo ! Avto kot avto samo, da je redno servisiran od novga in ne boš nič izgubil. Lahko ti povem, da sem sam že ducat avto zamenov nižjega cenovnega razreda, nedolgo nazaj pa sva z bratom kupovala avto do 4000€. Treba je sam poklicat in it gledat, ker, ko prideš na ogleda se dostkrat zgodui, da se samo obrneš tako, da čim več inf.preko telefona.

Kaj pa koncern škoda, seat, vw, audi.....
seat ibiza SDI tud počas se daleč pride.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1648333
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

1.9 tdi
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1640491

Š.octavia:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1554335

Jaz ne vem imaš povno izbire za ta denar, treba je samo it na oglede, dodobra pregledat avto, če se ne zastopiš na avte pust mehanikom, pregledat papirje, nujno kupi od prvega oz. od drugega lastnika avto, vedno se pozanimaj kdo je bil lastnik pred tabo se prav prvi, če privoli prodajalec, ......

pa velik sreče !!!!

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
modri
Nov uporabnik

Napisal/-a modri Pe sep 28, 2007 9:50 pm

kupi si golfa pa si zmagal :con

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe sep 28, 2007 11:15 pm

povej mi en konkreten razlog zakaj golfa??Kaj vidte na golfih??A misliš da VW ne crkne al kaj za falus vsi tok silte v VW group

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe sep 28, 2007 11:20 pm

čare je napisal/-a:povej mi en konkreten razlog zakaj golfa??Kaj vidte na golfih??A misliš da VW ne crkne al kaj za falus vsi tok silte v VW group

...saj ni samo vw so tudi fordi, seat, citroen,....vsak posameznik se odloč drugač...

p.s. ve vrjetno zaardi tega, ker so davnega leta imel vw golf 2,3, in zdej 4, ker pač zaupajo ampak dons je kapitalizem.

lp

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean Pe sep 28, 2007 11:27 pm

@sonček - hvala lepa, tale škoda je obetajoča, grem jutri (danes) gledat, če majo odprt. Glede na to, da praviš, da imaš izkušnje, meniš, da 240k km ni preveč. No, men so tud tko rekli za diesla, sam pol k gledam pa iščem itd. se mi je pa kr mal velik zdelo. Ampak, ti bom kr zaupal glede na to, da sam res nimam izkušenj. In tudi, moj spremljevalni mehanik enako pravi, da avto greš pogledat, vidiš kako je ohranjen, km in podobno pa ni tolk pomembno. Poznam babico z golfom IV diesel, ki se vsak dan pelje tistih 10km, in to cel čas v drugi prestavi pri 4500 obratih :) ali pa še več :) Tko da, kilometri so res lahko lepi ali pa ne.

@modri - ja, kakorkoli so golfi precenjeni in gre nekaterim to v nos, mislim enako kot ti. Samo dobit ga je pa mal problem. Sej bo, sčasoma :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe sep 28, 2007 11:39 pm

hm, hm, hm 240 tkm (turbina, bodi previden), tale avto ima po svoje že kar nekaj za seboj, tako, da kakšne račune, servisna (pazi, da ni ponarajena, prevri na poooblaščenem servisu), drugače pa kilometri veš eni avtoi jih imajo tud že po 300 tkm pa delajo še zmer BP a prodajajo se pa z 150 tkm se prav neralni (bodi previden), kaj šele o karamboliranosti avta, notranjost vozila, ali je bil kupljen v sloveniji ali uvožen hmhmhmhm mal te strašim ampak.....raje ne....dost...grem spat....
lp

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So sep 29, 2007 10:49 am

Vsekakor je OCTAVIA TDI dober nakup - le dober primerek boš najprej iskal lep čas, potem pa tudi odštel temu primerno višjo vsoto (cca 1.000 EUR) od tvojega limita.

LP

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean So sep 29, 2007 4:35 pm

Amm. Fantje, kaj pa na tole pravite? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1649515 Pa da pol zamenjam turbino,... Se to sploh splača razmišljat??

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So sep 29, 2007 5:11 pm

Zakaj bi menjaval turbino? Če špila tak ko more, samo servise redne, dobro olje, pa furaš.
Paziš na hladnega, če si preganjal, počakaš malo preden ugasneš, pač tak ko se s turbincem dela in je to to. ;)

Odvisno kolk si pripravaljen dat za bencin pol. Če to ne igra vloge, komot. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 29, 2007 5:18 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Zakaj bi menjaval turbino? Če špila tak ko more, samo servise redne, dobro olje, pa furaš.
Paziš na hladnega, če si preganjal, počakaš malo preden ugasneš, pač tak ko se s turbincem dela in je to to. ;)

Odvisno kolk si pripravaljen dat za bencin pol. Če to ne igra vloge, komot. :D

A nisi opombe prebral Okvara Turbine :D Aja kaj pa Volvo S70 TD ali pa 2.0Benz :idea: :?: :?:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1616497 s 70 tdi 97 :?:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1505152 s 70 tdi 97 x2 bel :?:
Zadnjič spremenil Ivan36, dne So sep 29, 2007 5:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So sep 29, 2007 5:20 pm

Ups :oops: :oops: Nisem :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So sep 29, 2007 6:32 pm

AljoshaStardust je napisal/-a:Amm. Fantje, kaj pa na tole pravite? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1649515 Pa da pol zamenjam turbino,... Se to sploh splača razmišljat??

Mah pust tega pr mah, ker ne veš a je samo turbina al je še kej drugega.
Vedno kupiš avto cev in brezhiben motor, lahko pa se prov hitr lahko obrne na glavo po nekaj tisoč prevoženih.

P.S. OT"""Jest bi namesto tebe vzel vw golf 3 ... brat ga ima, pr njemu boš lahko sam šranfal, servise delov, deli so pocen, nezahteven avto ima pa kr nekaj opreme dobiš pa l.97 tazga je brat dobu. Lahko oz.zakaj pa ne, jah ja konc koncev je tvoj odločitev, denar je tvoj in ti se boš vozu v tem avtu, ki ga boš kupu. Sam lej za tazga golf 3 daš cca 2,5 t evrov, zrihtaš avto in se vozš pa še nekaj ti ostane za druge osebne stroške."""

lp

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean Ne sep 30, 2007 4:48 pm

Danes sem bil na Rudniku na avtosejmu. Celo razočaranje. Mogoče ene 5 spodobnih vozil, pa še za te je moj spremljevalni avtostrokovnjak že od daleč ugotovil, kje in kako so bili zbiti. Skratka, nič od nič.
Se je pa pojavil nek oglas na avtonetu, klical sem človeka, avto je bil skoraj sigurno zbit, ampak koliko se pa ne da izvedeti po telefonu :) A je mogoče kdo iz tistega konca in kej pozna - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1650689# Res bi mi prav prišla kaka realna informacija.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne sep 30, 2007 4:55 pm

tale passat ima že novejši tip motorja, z pump dizami, kar bi naj bilo malo bolje kakor pumpa. toliko za info, če orda nisi vedel.

sam bi na tvojem mestu izbiral me octavio combi in passatom variantom, iskal bi tistega, ki bi bil boljši. morda bi se pa prej odločil za passata, ker mi je nekako bolj ergonomičen v notranjosti, pa za odtenek malo bolj kvaliteten od octavie. take sem dobil vtise po vožnji z enim in drugim, kaj več pa naj povedo lastniki.

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean Ne sep 30, 2007 5:00 pm

Ja ja, ne samo novejši tip motorja, celo letnik je 2000. Ga je kr malo težko dobit za ta denar. Kar pa seveda ne pomeni da ni možno. In zdej me zlo jezi, ker bi ga blo treba it tako daleč gledat. In da pol pridem in vidim čist zategnjen avto, no, bi mi blo mal mimo. Tko da, še vedno čakam koga, ki morda pozna to vozilo, ali pa je kje blizu doma in bi skočil pogledat :)
Sicer se pa popolnoma strinjam, meni je tudi všeč octavia, passatova notranjost pa mi je sigurno precej ljubša.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne sep 30, 2007 5:04 pm

daleč...malo me strašiš. slovenija je majhna država, tako da tudi če bi moral iz prekmurja na obalo ni tako zelo daleč. mnogi znanci se vozijo v nemčijo in francijo po avte. ;)

če ti je všeč se čimprej organiziraj in brž na pot.

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean Ne sep 30, 2007 5:28 pm

Slovenija res ni velika. Sam k morm zmeri majstra s seboj vlečt, je pa mal problem, k ma on pač familjo pa službo, ... Men samemu ni panike skočit dopoldan v MB, popoldan v KP, zvečer pa v Kranjsko goro.

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean Po okt 01, 2007 2:07 pm

Ohoho... malenkost se jasni nakupovalno nebo :) Zdej en kolega bo po vsej verjetnosti prodal golfa IV varianta, diesel, 74kw z vso opremo in mislim da je celo 4motion. Za 6500, pa mogoče bo še kej spustil... aja, letnik 2000 z 170k km... to je kul ane :) ?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov