Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To apr 08, 2008 9:19 am

montblanc je napisal/-a:lansko leto sem šel pri njih pogledat megana coupe, se vozil z njim, ga pogledal komplet a očitno ne dovolj, avto naj ne bi bil poškodovan ali karamboliran mi je zatrjeval prodajalec velik nategator, dal aro, servisno knjigo in rezervno kartico naj bi dostavili kasneje, in naslednji dan šel po avto. Pridem po avto, ga še enkrat pogledam in opazim, da so pozabili zadaj snet zaščitne trakove od ponovnega lakiranja. Vprašam prodajalca kako to pa je našel 1000 in eno razlago, nakar pove, da pa je bil od zadaj "malenkost" poškodovan a da so njegovi fantje stvar "zrihtali". Povem, da avta ne bom vzel, so rekli mirno dušno "prav, are pa tudi ne dobite nazaj!" Pravijo da za vsako rit palca raste in za njihovo raste prekleto velika. Avti so iz Italije, sumjivega porekla, brez papirjev, ki jih kao dostavijo kasneje in noben nima realnih km. Tace stran od njih!!! Mene je ta šola kar precej stala, žal.

Ja pa sej kupujes rabljen avto. Pa kaj ce je bil mal ruknjen.. ce je popravljeno, potem res ni panike. Ljudje greste kupovat rabljen avto in pricakujete da bo tak kot nov :roll:

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To apr 08, 2008 9:21 am

Ja smo KUPCI pa res banda nehvaležna, ko hočemo za svoj težko prislužen € dober avto.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To apr 08, 2008 9:54 am

cordo je napisal/-a:Ja smo KUPCI pa res banda nehvaležna, ko hočemo za svoj težko prislužen € dober avto.

A ce je bil avto butnjen na parkingu pa pol popravljen pomeni da je to slab avto? Men je najbolj vazn da je z masino vse OK z malimi poskodbami na plehu in plastiki se pa res ne obremenjujem.

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc To apr 08, 2008 5:52 pm

Če je bil avto malo "ruknjen" za kaj prodajalec ni povedal takoj na začetku?? Aja, brata Grim sta očitno spisala še premalo pravljic. Kupim rabljen avto, če bi hotu karamboliranega bi šel na odpat. Še zmeraj velja da so Finnova in njim primerni veliki nategatorji, ki jim eni očitno še vedno nasedejo ko kupijo malo "ruknjen" avto.

dunah
Nov uporabnik

Napisal/-a dunah To apr 08, 2008 6:38 pm

montblanc je napisal/-a:Če je bil avto malo "ruknjen" za kaj prodajalec ni povedal takoj na začetku?? Aja, brata Grim sta očitno spisala še premalo pravljic. Kupim rabljen avto, če bi hotu karamboliranega bi šel na odpat. Še zmeraj velja da so Finnova in njim primerni veliki nategatorji, ki jim eni očitno še vedno nasedejo ko kupijo malo "ruknjen" avto.

zanimiva zgodba je bla k je clovek pr men gledu avto, ki je meu desna spredna in zadnja vrata barvana, reku da je biu ta avto karamboliran in su h konkurenci. te so mel pa avto, ki ga je pr njih v komisijski prodaji prodaju nek klepar/licar, ki je meu avto sestavljen iz vecih, ampak, je bla pa povsod originalna barva. no in na podlagi tega, je uzeu decko un avto... zdej pa ti prid do sklepa kaj je smotrna odlocitev.

pr nakupu rablenga avta je velik faktorjev, usak k kupuje rablen avto naj reskira tistih 100 evrov pa ga na amzs zapele na pregled.

Luky

Napisal/-a Luky To apr 08, 2008 6:54 pm

pingvin&schworz+finnova tudi connected

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast Če apr 10, 2008 4:41 pm

ve še kdo kaj za njih povedat?
AVTOPRODAJA ZELKO ZELKO ANDREJ S.P.
Kamniška 25
1000 LJUBLJANA - BEŽIGRAD
- ASOT -

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Če apr 10, 2008 4:54 pm

Ta roba vožena iz Italije je en cel dizaster... Garantirano.. Poznam dosti primerov, ko se je folk pri Finnovi veselo nasankal. Avto dober, 160.000 km, pocen, čez dva dni zaružle bremze, na servisu našli pošvasano podvozje pa sledi ognja... Zdaj pa si misli svoje!

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Pe apr 11, 2008 11:49 am

Finnova (nazadnje k sm bil tam) sploh ne omogoči testne vožnje. Lahko tm mal po parkingu se zapelješ in to je to :roll:

Ob omembi da peljem avto na pregled na AMZS sem postal nezanimiv kupec in smo se (za vedno) poslovili.

Včasih se je gledalo pri nakupu rabljenega avta samo na cel pleh in da motor ni bil masten :) Sedaj se gleda na vse, ker zamenjava delov avtomobila še zdaleč ni poceni.

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Pe apr 11, 2008 1:39 pm

Ja, preber moj post... :) Čez dva dni usuješ olje po cesti zavorno in peleš na servis, dvignejo avto in vidijo pošvasan sprednji del in črno od saj okol blatnika in na podnu okol motorja, ring a bell?
Kaj narediš? Greš nazaj in rečeš unmu tam, da se ti smeji v glavo, al pa greš direkt do tržne inšpekcije, pa še na policijo dat prijavo zaradi prevare in goljufije. Simpl!

dunah
Nov uporabnik

Napisal/-a dunah Pe apr 18, 2008 3:49 pm

Aichi je napisal/-a:Ta roba vožena iz Italije je en cel dizaster... Garantirano.. Poznam dosti primerov, ko se je folk pri Finnovi veselo nasankal. Avto dober, 160.000 km, pocen, čez dva dni zaružle bremze, na servisu našli pošvasano podvozje pa sledi ognja... Zdaj pa si misli svoje!

sej dajo garancijo na to? a folk ne zna nazaj pridt pa uveljavlat?

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Pe apr 18, 2008 10:48 pm

Kako garancijo? :D

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe apr 18, 2008 11:49 pm

Jst sem sicer lani nabavil avto pri 1A - zaenkrat več kot zadovoljen z njim, imajo dogovor (vsaj v mojem primeru) s serviserjem Pančur, ki ti po pregledu pove vse o avtu, ob morebitnih težavah v garancijski dobi pa ti zagotovijo odpravo le-teh na njihove stroške. Praske in vdrtinice na rabljenem avtu s 100k km+ pač sodijo poleg,važno da so ostali deli vitalni ;)

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi So apr 19, 2008 8:05 pm

Kolk je pa garancijka doba?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So apr 19, 2008 8:13 pm

Dazi je napisal/-a:Kolk je pa garancijka doba?

Odvisno od starosti&vrednosti vozila, pogajalskih sposobnosti... ;)
Jst sem mel za 7let staro vozilo v vrednosti 3000eur 1mesec+da ga lahko v roku enega leta pripeljem na pregled k njim na njihove stroške, če se pojavi kakršnakoli hiba.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Ne apr 20, 2008 9:27 am

še enkrat čim dlje stran od njih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
biturbo SKN Project CT3 50

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Ne apr 20, 2008 11:07 am

Moram rečt, da majo "zelo konkurenčne cene". Kar je seveda mal sumljivo. Tud folk, ki tam prodaja, ni ravno vreden zaupanja. Sem pa imel že namen tam kupit avto, toda po teh vaših komentarjih, ni šans. Odpade finnova, 1a in pingvin.

Krneki
Nov uporabnik

Napisal/-a Krneki So maj 10, 2008 2:28 pm

Kakšne pa imate izkušnje z Avto Cesar?

Gledam Renoja. Naj bi se dali na pooblaščenem servisu po št. sašije preverit več o avtu.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So maj 10, 2008 8:07 pm

Kaj pa vem no sem šel ene 3 leta gledat enga P307 HDi 2.0 samo 53000km :shock: je imel pa še vedno se vozi samo ena cevka za vakum se je lani snela tak, da je bil to dober nakup takrat četudi sem bil skeptičen , ker je imel še čisto nove letne gume gor :twisted:
samo stvar res dela bp do sedaj :D cena pa je bila 10500€

turbofičo
Nov uporabnik

Re: Finnova = 1A

Napisal/-a turbofičo Po maj 12, 2008 6:07 pm

Ales111 je napisal/-a:Zanima me, če je Finnova spremenila ime v 1A in kaj menite na ta avtomobil: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1916041 , sam sem šel namreč tja in ugotvil, da imajo še deset takih meganov, kateri imajo vsi prevoženoh nekje 20000km. Sklepam da so od nekega rentacarja. Kako se da ugotovit da so kilometri prevrteni?

če so to te avti katere jaz mislim da so so slovenski in servisirani pri nas.Sicer si pa prepiši šasijo,se da preverit sicer samo če je bilo kaj v garanciji delano ampak so vsaj tam datumi pa km ji vpisani tko da približno sliko lahko dobiš
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov