Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ilija
Nov uporabnik

Napisal/-a ilija Pe okt 05, 2007 4:25 pm

AVTOSVET ŠTA TO TI RADIŠ DAJ MALO REDA predlog zamenjaj ime firme i lokaciju tako drugi delaju LP

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Pe okt 05, 2007 6:16 pm

Letos poleti sem šel v Kranj k nekemu dilerju gledat stilota JTD l. 03, s prevoženimi 80k. km in uvožen iz Italije. Presneto malo km za ta letnik, pa še ugodna cena. No pa dajmo pogledat. Sedeži hudo obrabljeni, volan oguljen, ročica menjalnika scefrana in še najbolj prepričljivo o realni kilometraži - do železa oguljeni pedali za sklopko in zavoro.
Upam si trditi, da je redkokateri avto pri naših dilerjih z realnimi kilometri in nezaleten.
No ja stanje ni tako slabo, poglejte kaj prevažajo bolgarski šleperji.
Za nakup dobrega rabljenega avta je potrebno kar precej znanja in sreče, poštenih prodajalcev je vedno manj, ne samo pri nas ampak tudi v Nemčiji in Belgiji. Italije raje ne omenjam.
LP

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So okt 06, 2007 10:22 pm

Bolj kot je jasno kakšne avte se prodaja pri takih in drugačnih preprodajalcih, bolj rinete tja. Prav vam bodi, naivnost in neučakanost res ne pozna meja.

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So okt 06, 2007 11:08 pm

Nižje cene privlačijo večje število kupcev. ;)

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Ne okt 07, 2007 12:02 pm

Tudi jaz sem bil pri Avtosvetu. Vozila ne bi preveč komentiral, stanje se pač ni skladalo z napisanim v oglasu. Različni sta bili pa tudi ceni - iz oglasa in na šipi avta in sem iz čistega firbca povprašal, kolikšna je pa kaj cena, nakar mi tip pribije:

"Veste, ta avto je že prodan, sem vam samo za vaše veselje dovolil, da si ga ogledate!" :shock: :roll:

Seveda je po tem avto še skoraj cel mesec stal tam in se prodajal...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne okt 07, 2007 4:04 pm

Prijavte ga.Meni, da ukradejo cel dan in me poleg tega še razpizdijo ga sigurno prijavim vsaj zavodu za varstvo potrošnikov, če ne še kam drugam.Če ti je vzel cel dan, da si moral gledati j***a in te je zraven še žalil, si boš pa ja vzel 1 urco, da boš naklamfal 1 popvrečno pritožbo.Vsaj jaz bi potem malo lažje spal ;)

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To okt 23, 2007 5:48 pm

Danes sem imel tudi sam podobno izkušnjo z "avtosvetom".Z kolegom sva šla gledat Saxoja 1.6 vts srebrne barve ki se prodaja na avto.net. Kot prvič ni delal dalinec za zaklepanje.Drugič malo pogledamo pod pokrov za razne kartončke o servisih.Na njih ni bilo nič označeno da je bil menjan zobati jermen (sepravi opravljen glavni servis), čeprav jih ima avto že 117.000km . Prašava prodajalca če je že bil.....a reče da najbrž že ker so neki servisni listki obešeni,in da on o tem nima podatkov.
Prašava da nama pove prejšnega lastnika da ga sama povprašava,a je rekel da tudi o tem nima pojma in da nima nikjer zapisano (čeprav je sam avto prevzel,in bi mu najmanj bilo napisano na pogodbi).Vedno se je nekaj izmikal da neve in neve.
Testno vožnjo nama je obljubil pa samo na dan nakupa in ne prej?

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To okt 23, 2007 6:42 pm

fičfirič je napisal/-a:Danes sem imel tudi sam podobno izkušnjo z "avtosvetom".Z kolegom sva šla gledat Saxoja 1.6 vts srebrne barve ki se prodaja na avto.net. Kot prvič ni delal dalinec za zaklepanje.Drugič malo pogledamo pod pokrov za razne kartončke o servisih.Na njih ni bilo nič označeno da je bil menjan zobati jermen (sepravi opravljen glavni servis), čeprav jih ima avto že 117.000km . Prašava prodajalca če je že bil.....a reče da najbrž že ker so neki servisni listki obešeni,in da on o tem nima podatkov.
Prašava da nama pove prejšnega lastnika da ga sama povprašava,a je rekel da tudi o tem nima pojma in da nima nikjer zapisano (čeprav je sam avto prevzel,in bi mu najmanj bilo napisano na pogodbi).Vedno se je nekaj izmikal da neve in neve.
Testno vožnjo nama je obljubil pa samo na dan nakupa in ne prej?

in kaj si ugotovil iz tega?

Da BEJŽ ČIMDLJE OD TAKEGA AVTOMOBILA in njegovega prodajalca :D
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To okt 23, 2007 6:55 pm

Kakšno leto nazaj se je prodajal na avtonetu fiat tipo 1.6sx z 180000 prevoženimi. Prodajal se je kar en čas potem ta isti avto zasledim pri AVTOSVETU z 80000 prevoženimi
in njihovim znanim klišejem 1. lasnik,odlično ohranjen,opravljeni veliki servis,itd. :-:o

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To okt 23, 2007 8:00 pm

Imam občutek, da je ponudba na avto.net precej nepoštena.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 23, 2007 8:06 pm

fičfirič je napisal/-a:Testno vožnjo nama je obljubil pa samo na dan nakupa in ne prej?

a to pomeni, da se lahko pelješ, ko avto že plačaš? jah če pa se takrat nebi smel peljat z njim .... :har :har :har :har

drgač pa rečeš, da boš avto danes kupil, pa se pelješ z njim, pol pa rečeš, da si po nesreči tolarje zraven prnesu :rofl :rofl

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To okt 23, 2007 8:16 pm

pa se zmeri se bo najdu kdo k bo kupu od tacga prodajalca avto... in dokler bodo taki bo avtosvet naprej prodaju...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To okt 23, 2007 9:11 pm

juhica je napisal/-a:pa se zmeri se bo najdu kdo k bo kupu od tacga prodajalca avto

in potem bo tukaj spraševal kako to da je že pri tako malo kilometrih crknilo to in ono... :ue
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To okt 23, 2007 11:19 pm

golfTDI je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:pa se zmeri se bo najdu kdo k bo kupu od tacga prodajalca avto

in potem bo tukaj spraševal kako to da je že pri tako malo kilometrih crknilo to in ono... :ue

.....jah pa nebi smelo crknt pr teh kilometrih ja kaj bom pa sedaj.....take in drugačne zgodbe se pojavljajo in ljudem moramo pomagati.

Berite moj podpis in jaz se ga trdno držim, če se enkrat zaje*em se tud drugič ne bom, ker osu gre samo enkrat na led in nikol več.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov