ivanetich je napisal/-a:samo renaulta ne glej, ker zna bit kmalu kaj narobe, če boš rabljenega kupoval.
In to veš ti, ki si jih mel doma že 3, ne?=!!!?!?!!?!!=!?!!?!?!!
------------------------
Tukaj imaš sploh 3 različne tipe avtov.
1. Megane coupe je povsem svoj rang in je še najbolj športni in z 1.6 mašino leti dobro, ker nima nobene teže. Poraba ob šparanju zelo majhna. Prostora je zelo, zelo malo. Servisi z neoriginal deli so razmeroma poceni... veliko delov se dobi tudi z razbitih. Avto je relativno poceni za dobit; cca 5000€.
2. Focus in A3 sta si približno enako velika. Se pravi srednje veliko prostora, srednja poraba z bencinci in relativno hitra. Razen 1.8 20v, ki je veliko hitrejši je pa zato tudi nov rang registracije! Servisi gredo v prid Focusa medtem ko vzdržljivost v prid A3.
3. Alfa 156 in A4 sta oba veliko večja od ostalih. Priporočam ti jih če res potrebuješ večji prostor v avtu, ker večji avto = večji strošek. Alfa 1.6 je daleč od lenobe prav tako A4 1.8. Oba sta sicer daleč od šparovcev po porabi. Alfa zna imeti standardne italijanske napake, ki se jih da popraviti z deli, ki jih kar mrgoli, medtem ko je a4 defitinivno avto zanesljivosti. Servisi pri obeh ne bodo poceni.
-------------------------
Še moje mnenje... za tak denar se dobi tudi že kakšnega pametnega dizelaša. Če boš delal 30.000 kilometrov letno se ti lahko to kar pozna na tanku. Se pravi v 3 letih približno nadoknadiš tistih 300.000 sit več vloženih + tega prodaš avto še vedno dražje kot bencinarja...
Tudi sam sem vedno kolebal med totalno različnimi modeli avtov. Na koncu sem spoznal kaj rabim s tem, da sem kupil totalno neuporaben avto in sem ga prodal po 2 mescih. Najprej res dobro razmisli kaj boš z avtom počel in zakaj ga rabiš. Potem bo tudi odločitev med naštetimi veliko lažja... obilo uspeha pri nakupu