Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerega bi izbrali vi?

Alfa Romeo 156 1.6 T.S.
39
33%
Ford Focus 1.6 16v
18
15%
Audi A-3 1.6 16v / 1.8 20v
25
21%
Audi A-4 1.8 20v
22
18%
Renault Megane Coupe 1.6 16v
16
13%

Skupaj glasov : 120

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So okt 13, 2007 8:52 am

ivanetich je napisal/-a:samo renaulta ne glej, ker zna bit kmalu kaj narobe, če boš rabljenega kupoval.

In to veš ti, ki si jih mel doma že 3, ne?=!!!?!?!!?!!=!?!!?!?!!
------------------------

Tukaj imaš sploh 3 različne tipe avtov.

1. Megane coupe je povsem svoj rang in je še najbolj športni in z 1.6 mašino leti dobro, ker nima nobene teže. Poraba ob šparanju zelo majhna. Prostora je zelo, zelo malo. Servisi z neoriginal deli so razmeroma poceni... veliko delov se dobi tudi z razbitih. Avto je relativno poceni za dobit; cca 5000€.

2. Focus in A3 sta si približno enako velika. Se pravi srednje veliko prostora, srednja poraba z bencinci in relativno hitra. Razen 1.8 20v, ki je veliko hitrejši je pa zato tudi nov rang registracije! Servisi gredo v prid Focusa medtem ko vzdržljivost v prid A3.

3. Alfa 156 in A4 sta oba veliko večja od ostalih. Priporočam ti jih če res potrebuješ večji prostor v avtu, ker večji avto = večji strošek. Alfa 1.6 je daleč od lenobe prav tako A4 1.8. Oba sta sicer daleč od šparovcev po porabi. Alfa zna imeti standardne italijanske napake, ki se jih da popraviti z deli, ki jih kar mrgoli, medtem ko je a4 defitinivno avto zanesljivosti. Servisi pri obeh ne bodo poceni.
-------------------------

Še moje mnenje... za tak denar se dobi tudi že kakšnega pametnega dizelaša. Če boš delal 30.000 kilometrov letno se ti lahko to kar pozna na tanku. Se pravi v 3 letih približno nadoknadiš tistih 300.000 sit več vloženih + tega prodaš avto še vedno dražje kot bencinarja...

Tudi sam sem vedno kolebal med totalno različnimi modeli avtov. Na koncu sem spoznal kaj rabim s tem, da sem kupil totalno neuporaben avto in sem ga prodal po 2 mescih. Najprej res dobro razmisli kaj boš z avtom počel in zakaj ga rabiš. Potem bo tudi odločitev med naštetimi veliko lažja... obilo uspeha pri nakupu ;)

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich So okt 13, 2007 10:38 am

FBR je napisal/-a:
ivanetich je napisal/-a:samo renaulta ne glej, ker zna bit kmalu kaj narobe, če boš rabljenega kupoval.

no no...v družini so bili že štirje renaulti, dva megana, en clio in en scenic...vsi že zamenjani :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone So okt 13, 2007 2:02 pm

O renaultovi vzdržljivosti in značkanju nebi razpravljali v tej temi. trenutno vozim renaulta in sem z določenimi stvarmi zadovoljen, z določenimi ne, je pa čist odvisno od zahtev, ki jih ima določen voznik. glede dizlov pa naj komentiram, da za tak denar, ne dobiš ravno takega dizla kot bi si želel (katero izmed novejših generacij jtd)...

Glede različnih razredov avtomobilov pa ja, zavedam se tega, ampak se ne morem povsem odločiti za majhen avto, niti za malo večjo limuzino. Veliko prostora v bistvu ne potrebujem, vendar vseeno ne morem iz glave izbit Alfe 156...

- mi lahko še nekdo našteje serijske napake za 156? (vem da je problem občutljivo podvozje, variator, še kaj?)

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ So okt 13, 2007 3:24 pm

www.alfa156.net pod Tips mas napisane vse tezave...

Motorcek prostega teka
Variator
Sprednje zgornje roke ponavadi skripljejo - ni kej groyni strosek
Izguba moci motorja oy. tezave z merilcom pretoka zraka....sicer je elektronika bosch :P pa dobro :P
Pravocasno moras menjat jermene in sponarje
Mrzel motor bolj slabo gre - se zamenja senzor temp. motorja par 10Eur pa spet dela
Pri prvih modelih lahko pri tesnilu pri yadnjih vratih malo toci...
Brisalce delajo pocasi - se spuce motor in je vredo
Mehanizem za zaklepanje havbe moras pregledat - prvi modeli se ne zaprejo vredo in ti lahko havbo dvigne med voznjo

oz.

Known problems with Alfa Romeo 156

Dashboard noise
Water leakage
Low speed wiper intervals
Front wishbone suspension
Variator (Twin Spark)
Poor paint

Ce je drugace avto dobro ohranjen in redno servisiran nima kej bit - za vse te serijske probleme pa najdes guide na tej strani in jih z malo denarja in truda odpravis...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So okt 13, 2007 3:57 pm

Dokler ne boš poreboval avto za več km letno se vozi s tem kar imaš, do takrat pa "napraskaj" za novejšega "malčka" z dizlom ( CLIO 1,5-60 kW in podobni)

Če pa hočeš na vsak način večji, rabljen avto predlagam
- A3 1,6 od tvojih kandidatov
- HONDA ACCORD če bi sam izbiral

A.R. 156 1,6 - raje pozabi, oz omogoči si testno vožnjo z 2,5 l različico - da boš razumel zakaj "raje pozabi"

LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So okt 13, 2007 6:51 pm

Vzem AR 156 1.6 TS max opremo in boš imel mir Avti so res dobri problemi so pa itak z vsakim kaj in kar nekaj :shock: :-P 8) :roll: :idea: :?: ;) :evil:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1642606 letnik 98
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1623158 letnik 99
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1662758 JTD 99

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ So okt 13, 2007 8:10 pm

Ta druge raje ne - več na ZS
Če si boš pa omislil JTD pa raje ne 105, ampak 115km - velika razlika ;)

Lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So okt 13, 2007 10:52 pm

DonCorleone je napisal/-a:Ta druge raje ne - več na ZS
Če si boš pa omislil JTD pa raje ne 105, ampak 115km - velika razlika ;)

Lp

Tud v zavarovanju...hehe... Sicer sem pa mel 101 JTD-ja in sem bil čist zadovoljen. Avto je šel ko snet (Brava).

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne okt 14, 2007 12:12 am

ivanetich je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

no no...v družini so bili že štirje renaulti, dva megana, en clio in en scenic...vsi že zamenjani :lol: :lol:

haha, morale ste imet 8 renojev, da vam je prišlo, da so j***a, daj ne blefiraj

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne okt 14, 2007 8:12 am

Dovolj so slabe izkušnje z enim samim avtom - da se ti znamka zameri - za vedno !

LP

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Ne okt 14, 2007 8:19 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
ivanetich je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Ja ka pač povedu je da je reno j***a in ni se zmotu. :lol: :lol:

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Ne okt 14, 2007 9:33 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
ivanetich je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

no no fantek pomir se...cliota in scenica je imela teta..nikoli več...stric je mel tud megana classic, ga je pustu pod vrsicem:) se eden megan je mela druga teta, pa tud je hitr zamenjala... pa izračunajmo: 1clio + 2megana + 1scenic = 4 renault, in ne 8 :)
nekdo je manjkal pri matematiki ane :lol: :lol: :lol: :lol:

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Ne okt 14, 2007 9:51 am

Jst bi vzel 156-tko, ampak sam če je dizel 115ps- zato ker delaš kr velik km/let in glede da avto ni najbolj lahek in majhen!
Drugač pa kar se tiče renojev- imamo trenutno 3 doma, vsi laufajo odlično, da pa o VW- jevih bencincev ne izgubljam besed :roll:
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne okt 14, 2007 11:50 am

DonCorleone je napisal/-a:Ne! Ne gre svoh....! Tisti, ki pa to vedno izjavljate se pa se niste ali v vredo ohranjeni peljali ali pa v pravilno vozeni :twisted: press: ne zaspanem motorju! Motor je za 1.6 zelo mocen, edino kar kvari pospeske oz. obcutek ker imajo 1.6,1.8 in 2.0 enak menjalnik (enaka razmerja)...s tem da moras npr. pri 1.6 motor drzati nad 4000rpm....pri 1.8 3500rpm itd. Med 1.6 in 1.8 je mala razlika tako kot med 1.8 in 2.0 - med 1.6 in 2.0 je pa ze kar razlike....

Pa se to, da ma 156 1.6TS serijsko topspeed 200kmh in 1230 kg.....
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ifications

npr. za Audija 1.8
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ifications

Topspeed 196kmh...vidis, da (ti lahko tudi iz lastnih izkusenj povem) da lepo vzdrzevan in prav vozen 1.6 motor gre zelo dobro....pospeske kvarijo samo predolge prestave :? ce ga pa lepo vozis se pa lahko poraba tudi na 8L spravi - voznja cca. do 3000rpm....

Gre pa 100% 1.8TS bolj kot pa 1.6....tudi Audi ima boljsi pospesek na 100kmh.....samo tako za bolj dinamicno voznjo je tudi 156 1.6TS primerna ;)

V knjižici uporabe(Manual Guide), mi piše

Najvišja hitrost - 208 km/h
0-100 -> 9,1 s
0-80 -> 6,6 s

In mislim da lahko povem to tudi v Bistrijevem imenu, da sva se že oba peljala v 1.6TS 156... Ni noben reku da avto ne gre, napisala sva da je pretežek za ta motor, si pa ti domneve potrdil ko je treba za dinamično vožnjo vseskozi držati na visokih obratih iz tega pa sledi poraba ki ni primerna...

Nekdo je zelo lepo napisal da če boš delal veliko km, si raje kupi dizla ;) ... Toda potem dvakrat premisli če jih boš res delal toliko in nekar od oka saj boš za dizla odštel kakšnega tisočaka več, za ta denar pa lahko kar nekaj časa tankaš... Izračunaj si rentabilnost... V mojem primeru ko delam 50-60tisoč kilometrov na leto prišparam v 4-5 letih okoli 3000 evrov, če bi šel na dizla ampak to na takega da bi pil 6L...

Zdaj pa še za tistega, ki je omenil da je moj Audi svinjsko drag :lol: , je že res drag, toda z razlogom.. Vse kar je pod motornim pokrovom je v garanciji do septembra 2009 in glede na to da ima vse servise, skoz delane pri Malgaju in Radanoviču, torej ga ne dam za 4000 evrov kot so tisti ki imajo točno 140.000km in nimajo servisne knjige niti znane zgodovine niti nč... Upam da razumeš ;) Raje ga parkiram v garažo in ga imam doma ali pa se pač vozim z njim še 5 let...

Če bi rad imel 156 vem za eno 1.8TS ki jo prodaja eden iz Alfa Kluba.. avto je letnik 98, edina moteča stvar je da ima samo en Airbag.. drugače ima pa avto 75000km črne barve in je tako znotraj kot zunaj kot nov iz salona..

Prav tako se sedaj prodaja za 5000 evrov 156 l.98 srebrna z 45.000km... Je pa tako da takšen razpon cen na trgu kot je pri alfi skorajda ne opzaiš pri nobeni znamki za iste modele... Bo pa kr držalo da več boš dal sedaj, manj boš dajal potem ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne okt 14, 2007 1:53 pm

W_Golf je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
ivanetich je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Ja ka pač povedu je da je reno j***a in ni se zmotu. :lol: :lol:

Če ti avto Renault ni všeč ne govori da so j***a. In to velja za vse. Mene še nisi vidu rečt daj je Golf za en kurax. Je čist uredu avto. Mel smo doma isto že 4 pa ni niti eden delal problema.... pol pa ne vem kje ste vi avte kupval, da so vam delal probleme.

Zdej pa dost off topica. Za 6k€ dobiš že 1.5 dci Cliota :lol: 8) :D

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne okt 14, 2007 2:11 pm

Če ne boš delal veliko km po avtocesti le upoštevaj nasvet FBRja , mi imamo enega dcija doma cliota, in avto ima porabo 4,5l, sicer je to posledica da ga ne vozimo kot dirkalnik, ampak temu je tudi namenjen---> šparanju namreč.. Imeli smo nekaj težav z njim čeprav smo kupili novega, ampak hey , s katerim avtom pa ni nikoli nič narobe...

Kdorkoli te bo prepričeval da z avtom(ni važno al je KIA al pa BMW) ni imel nikoli nikaršnih stroškov te kratko povedano nateguje :? ... Ali jih res ni imel, jih boš imel pa ti, ali pa si laže in tudi tebi ker bi rad avto prodal...

Za ta denar(ki BTW ni majhen), je 8 let star avto moral imeti kako težavico... Od prodajalca pa je odvisno kaj ti bo nabijal(prodajal) ;) ... Tle boš mel mogoče prednost z alfo saj ti bo skoraj vsak ki prodaja privat povedal kaj vse je že porihtal.. In zaradi tega se ne ustrašit, to je prednost ne slabost ;)

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Ne okt 14, 2007 4:44 pm

No no.....1.8TS tudi ni glih neki vir moči proti 1.6 - pa kot sem napisal, da se vredo premakne avto se mora ne samo 1.6 tiščat, ampak tudi 1.8 - torej posledično za dinamično vožnjo kar obadva avta vredo pijeate - med tem ko zaradi teže + prestavnega razmerja pije 1.6 verjetno 0.5L več kot pa drugi 1.6 motorji v tem rangu

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne okt 14, 2007 7:46 pm

Sorry za off:

DonCorleone... Mivda se poznava se mi zdi a? :D

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Ne okt 14, 2007 8:17 pm

Psepi je napisal/-a:Sorry za off:

DonCorleone... Mivda se poznava se mi zdi a? :D

Sma skupaj zmagala odbojka-cup na toti rally-u :P

Če bi se z moji peljal Pepsi nebi imel tako slabega mnenja o 1.6TS ;)

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne okt 14, 2007 9:30 pm

malček ni ravno mojem interesu, tudi to, da bi bila poraba hud problem nisem nikjer omenjal in zato ne vidim potrebe po dizelskem motorju. da je med 156 1,6 in 2,5 svetlobno leto razlike razumem brez tega, da bi vozil katero izmed njiju, ampak trenutno stanje mi pač ne dovoljuje, da bi kupil in vzdrževal 2,5. No odločitev še nikakor ni padla, zbiram informacije, ostajam pa pri trenutnih kandidatih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov