Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Ne okt 14, 2007 5:17 am

Tudi nek kolega mi je včeraj rekel, da če dobim ključe nazaj in bo konec komplikacij, potem je v redu....Da naj ne obsojam prehitro...

Je pa res, namesto razuma včasih igrajo čustva...Čeprav sem šla avto 2x gledat z dvema različnima osebama, prav zaradi čustev..:)

avto sicer ni bil uvožen ali dilan, zato ker ima do konca leta 2005 potrjene dokumente iz rednih servisov pri pooblaščenem serviserju...noter so tudi podatki o prvem lastniku, nekem "cenčku", katerega je prodajalec klical glede rezervnih ključev in naj mu jih bi dostavil naslednji teden. tako da če ne dobim ,pokličem tega tipa direktno...

kar se pa tiče da avto še ni name prepisan....mislim da tukej ne bi smel bit problem, ker smo naredili nekje kupoprod.pogodbo, jaz sem tudi dobila račun, da sem avto plačala...tako kda pomojem zaradi tega se ne bi smelo zakomplicirat. samo overit je treba pogodbo še.

skratka, res, če potem ne bom imela več problemov, bo v redu, na vsak način pa dobra izkušnja za nakup pri naslednjem avtu..:)

hvala za mnenja

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 14, 2007 9:03 am

Samo bi morali vseeno overiti pogodbo lahko se še kaj spomnijo, ker dokler ni overjena je še vedno ona lastnik TOREJ pomeni , da ima TVOJ denar in še VEDNO svoj AVTO :!: :idea: :roll: :har :/:o:/

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 14, 2007 11:50 am

Bravo, si hotela z glavo skozi zid in zdej se tukaj žališ, ker te boli čelo. In ko boš na avtu odkrila še kakšno "cvetko", pa hitro pokliči na POP TV v oddajo Preverjeno ali pa na TV SLO na Tednik. Prosim no , .... :bonk

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Ne okt 14, 2007 12:43 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Bravo, si hotela z glavo skozi zid in zdej se tukaj žališ, ker te boli čelo. In ko boš na avtu odkrila še kakšno "cvetko", pa hitro pokliči na POP TV v oddajo Preverjeno ali pa na TV SLO na Tednik. Prosim no , .... :bonk

ker je hotela prisparat 700€ in se ji je avto dopadel?kdo si ze ti da obsojaš?
pa da ne bom off vso srečo z avtom upam da si dobr zbrala...srečno

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Ne okt 14, 2007 12:49 pm

pa povej nam kdo je ta prodajalec da vemo, če bo kdo glih tam kupovav!

drugače pa želim da vse poštimaš, nebos mela komplikacij in bos zadovoljna z avtom :D
Slika

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Ne okt 14, 2007 1:45 pm

Res ne vem zakaj nekateri čutijo potrebo da takoj nekaj obsojajo, ampak ok, me veseli da je tak samo eden tukej na forumu:)

Jest drugač nisem imela občutka da sem šla z glavo skozi zid - avto mi je priporočal šefe, sama sem ga šla 2x gor gledat in preden sem kupila, sem šla gledat še nekaj ostalih avtov...Poleg tega sem čakala tri tedne, preden sem se odločila...No, kakorkoli..

Avto sem kupila pri podjetju Junik d.o.o. - na Jesenicah imajo avtohišo, v gozd martuljku pa avtokleparstvo, avtovleko...

Drugač pa nisem mislla na pop tv in ne vem kaj še vse, ko nekateri pišejo, pač hočem mnenje še koga drugega.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 14, 2007 7:24 pm

Oprosti kaj te obsojam? Saj si sama napisala, da si jezna, torej očitno nekaj ni šlo kot bi moralo in bi lahko že takoj odstopila od nakupa, ko si to začutila.

No, če ni skrivnost, kaj si pa gledala na avtu, da si se potem odločila za nakup? Upam, da je avto bil pregledan tudi s strani kakšnega tvojega zaupnega mehanika in ne samo od zunaj. To, da ti nekdo, ki pozna nekoga nekaj svetuje, je en navaden larifari, na to se lahko zaneseš samo v primeru, da avto kupuješ res od prijatelja ali znanca. 700€ je avto cenejši z nekim razlogom, žal ti dandanes nihče nič podari, zato je potreba biti še toliko bolj skeptičen.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Ne okt 14, 2007 7:47 pm

to si ga kupla tam k ma un siptar zravn hiso pa slascicarno spodej :)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne okt 14, 2007 7:51 pm

Sem prebral samo prvi post, ker se mi naprej ni dalo.
Pa še to je bila muka, ker je bil precej nepregleden. Niti ne vem za kakšen avto sploh gre. No pa je itak nepomembno, očitno naki citroen, torej me ne zanima.

V glavnem še ena, ki so jo nategnili. V bistvu čestitam prodajalcu, s preprostimi triki (da en teden ni bil dosegljiv na telefon, da je bil na dan dogovorjenega ogleda avto "pri drugem kupcu na testni vožnji") je v bejbi vzbudil željo, da bi ta avto dobila, ker je tako zaželjen.

Mislim, kot da ni tega pleha še preveč (sploh pa francoskega) in ga sploh ne morejo prodati.
Ti si se pa pustila takole nategovati... Jaz bi ob prvem spodrsljaju prodajalca vse skupaj opustil.

Aja, šefe ti je priporočil. Mhm, tem je pa res za zaupat, ja. Sicer je to svinjsko, da ljudje svoje zaposlene takole izkoriščajo - ampak služba je služba, družba je družba. Zakaj sploh razlagaš šefu, da kupuješ avto? to je privat zadeva.

Aja, v zadnjih postih je nekaj o obsojanju - jaz te nič ne obsojam. Samo ugotavljam, da si se pustila nategnit. Drugič imej malo več pameti pa vprašaj PREJ.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne okt 14, 2007 8:14 pm

Živjo

Gre vrjento za nakup citroena c3, ki ga ji je nekdo predlagal za 700€ ceneje, stranka je avto pogledala in ga čez par dni kupila in na avtu je potem ugotovila, da ne dela daljinsko centralno zaklepanje(vrjeno baterija izkušnje), nalepke ni prodajalec odstranil.....situacija je takale avto bo pokazal al pa ne pokazal napake po nekaj 10 tkm tako, da upam, da ga nisi sama kupovala in da si ga pred nakupom dala nekam pregledat, če se ne zastopiš na avte. Bolje bi bilo, da bi še malo več napisala na začetku. Ampak kar ej kupljeno je tud zakopano in pika.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 14, 2007 10:29 pm

No končno nekaj realnih komentrajev, da ne bo zgledalo da samo jaz nekaj "obsojam" ...

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne okt 14, 2007 10:37 pm

vsi gledate tak, kot da bo avto čez par sto kilometrov skup padel...

lahko da je malo komplikacij pri prepisu, ampak ko boš to uredila bo pa lahko vse v redu in bo ti avto dolgo dobro služil

ne vse tako z črne strani gledati...to nikamor ne vodi :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne okt 14, 2007 11:03 pm

Sam morm pa reč da ste bedni.......Jaz sem osebno avto kupil za 2500 evrov ( po evrotaxu vreden 3700) prodajo pa se za 4-5 tisoč...Pač ga šel gledat..... šel na probno........ videl neki malenkosti...... in se odločil za nakup...

Prodajalec je takoj jamral ko sem mal hantlal.......pol ga ni blo za dobit na tel. pol baje lastnika ni mogel dobit....pa dosti takih stvari zarad katerih bi marsikdo obupal.......No potem sem končno dobil avto....

Seveda logično, da je treba marsikaj postorit..... ampak sam sem dobr vedu u kaj se spuščam in zakaj je tok cenej od ostalih.......

In tu ne razumem "bejbe" ki se joče tle po forumu....... in ne ostalih ki jo nekak obsojate.... pač enostavno: cene je pogojena s kvaliteto. In to drži kot pribito.

Kot je že nekdo omenil za tistih 700 evrov cenej bo jih treba pač uložit nazaj....... pr men rečmo daljinsko ni delal ( blo potrebno komplet modificirat daljinca), prednje dve kugle so fuč, semering pušča, gretje ni delal.... ampak men kot domačemu mehaniku ni problem zrihtat dost cenej...... ( za gretje... nova pečka 300 evrov+delo....obnova pa 20 evrov menjal pa sam.....)

Pri kupovanju starega avtomobila je pač treba bit previden ali pač enostavno vedet da bodo z njim u prihodnosti težave.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne okt 14, 2007 11:36 pm

... mene pa zanima, kakšni vse risi bodo po 8 dneh od nakupa !!! vidni pod odstranjemi nalepkami, pa kej šele, da bo nek poznavalec preveril debelino kita pod nalepkami, ali da bo mogoče kak kolega, ki se spozna na avte vpogledal v parametre BSI-ja, če ima dejanske kilometre... čakam na razplet, koliko dni še je ostalo od D minus "8" ???
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po okt 15, 2007 6:49 am

@Sasica: Ne se prestrašit nekaj ''pametnih'' ljudi tu gor na forumu, to je vedno tako da se najde nekaj uber pametnih, ki se jih po njihovem mnenju ne da nategnit in pametujejo da je joj :) Ti sporoči kaj si se zmenila z trgovcem in kaj od tvojih želja in dogovorov je izpolnil, katerih ne, pa ti bomo naprej svetoval....

Ostalim tu gor... sej jest verjamem da marsikateri IQ stalnih uporabnikov tu gor presega povprečje in da ste ultra mojstri kar se avtomobilov tiče, ampak dejte bit malo bolj prijazni do deklet / žensk ki pridejo sem na ta forum kaj vprašat, potožit.... Že tako jih je malo tu in mislim da jim vaše nabijanje ega tu ne pomaga. Hvala.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po okt 15, 2007 6:22 pm

Ma porka vaka, kaj je prišla na forum po psihično podporo ali mnenja ostalih uporabnikov, ki so lahko precej različna? Žal se vse prevečkrat dogaja, da so kupci žrtve raznih nategatorjev in so zato predstavljeni tudi črni scenariji vsega skupaj. Nakup avta ni vedno pravljica s srečnim koncem in se zato lahko vsak, ki ima nekaj pojma o avtih strinja z mano, da pri nakupu velja pravilo, da je avto v izhodišču razjahana kripa, dokler se ne dokaže obratno, in ne kot velja v pravu, da si nedolžen, dokler ti ne dokažejo zločina.

Če se nočete soočiti z vsemi možnostimi in mnenji, potem ne odpirajte teme, pa bo mir.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To okt 16, 2007 11:06 am

Strokovnjak je napisal/-a: pri nakupu velja pravilo, da je avto v izhodišču razjahana kripa, dokler se ne dokaže obratno

Točno tako.Veliko več možnosti imaš, da boš kupil slab rabljen avto, kot pa dober.Ta možnost pri avtih, ki so cenejši kot običajno eksponentno narašča.Ni pa nujno, da je avto slab.Sicer pa, da bi jaz prodajalca ne vem kako prosil in ga moledoval, da bi prosim prepisal avto pa odstranil nalepke...Še posebaj pa nebi tega počel za nek "običajen" pleh
Sej poznate tisto s kmeti in krompirjem...Želim ti čim večjega :P

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica To okt 16, 2007 11:35 am

No, naj vam povem, da sem včeraj uspešno opravila prepis, ob desetih zjutraj me je čakala overjena pogodba, tako kot smo bili dogovorjeni...Za jutri sva zmenjena, da se slišiva glede nalepk...

A kdo mogoče ve, kako je s temi nalepkami, baje da se kaj dosti na avtu ne vidi po odstranitvi? Prodajalec je rekel, da bodo nalepke odstranili z wapom in ga potem spolirali. Imate kake izkušnje?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To okt 16, 2007 5:21 pm

sasica je napisal/-a:No, naj vam povem, da sem včeraj uspešno opravila prepis, ob desetih zjutraj me je čakala overjena pogodba, tako kot smo bili dogovorjeni...Za jutri sva zmenjena, da se slišiva glede nalepk...

A kdo mogoče ve, kako je s temi nalepkami, baje da se kaj dosti na avtu ne vidi po odstranitvi? Prodajalec je rekel, da bodo nalepke odstranili z wapom in ga potem spolirali. Imate kake izkušnje?

Če se bo tako naredl kot ti je rekel se ne bo vidl.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 21, 2007 2:20 pm

A bi ti to malo poslikala da bi videli kako je sploh gor dano ? :idea:
pa verjetno ti bojo to nekje zaračunali :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov