Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So okt 13, 2007 12:10 pm

atko je napisal/-a:vzem polota al pa ibizo,sam sem se odločal med tema avtoma,sprobal vse našteto kar imaš v mislih,kupi Vag pa ga naštelaš na 240Km pa je to to.Lp

Ne bo šlo do 240ps, tm 225-230 je max te turbine, da dela kokr more..

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So okt 13, 2007 12:28 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:mocn+kratk avto je nevarna zadeva..

sicer nevem kasna izbira je k se ne zanimam prevec, sam ce hocs 200 konjev, je spredn pogon in kratka medosna tist k totalno unici uzitek. ksn bmw bi bil pomoje lep in ucinkovit substitute :)

sam po hitrostnih testih se pa bmw lahko samo .... iz te lahko sklepamo, da ima tudi slabso lego in slabse pospeške

iz tega nemores sklepat da ima slabso lego.. sklepas lahko recimo da ima manj moci glede na tezo.

avto s sprednjim pogonom nima nikol boljse lege od avta z zadnjim pogonom. razlika je ce se vleces ali rines skozi ovinek. pol je pa tuki se pospesevanje..

m3 recimo poje tele avtke brez problemov. res je da je mocnejsi cca za tretjino, sam res je pa tut, da teli mali 'dirkalniki' nikol nebojo mel 300 konjev, ker je to za sprednji pogon prevec in je tehnicno neizvedljivo. sicer so neke kvazi resitve sam so precej neuporabne.

za fun factor avta, more met avto zadnji pogon in dolgo medosno, pa seveda neki moci prevec :) no saj kar se mene tice..

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So okt 13, 2007 12:30 pm

Voith je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

sicer nevem kasna izbira je k se ne zanimam prevec, sam ce hocs 200 konjev, je spredn pogon in kratka medosna tist k totalno unici uzitek. ksn bmw bi bil pomoje lep in ucinkovit substitute :)

sam po hitrostnih testih se pa bmw lahko samo .... iz te lahko sklepamo, da ima tudi slabso lego in slabse pospeške

iz tega nemores sklepat da ima slabso lego.. sklepas lahko recimo da ima manj moci glede na tezo.

avto s sprednjim pogonom nima nikol boljse lege od avta z zadnjim pogonom. razlika je ce se vleces ali rines skozi ovinek. pol je pa tuki se pospesevanje..

m3 recimo poje tele avtke brez problemov. res je da je mocnejsi cca za tretjino, sam res je pa tut, da teli mali 'dirkalniki' nikol nebojo mel 300 konjev, ker je to za sprednji pogon prevec in je tehnicno neizvedljivo. sicer so neke kvazi resitve sam so precej neuporabne.

za fun factor avta, more met avto zadnji pogon in dolgo medosno, pa seveda neki moci prevec :) no saj kar se mene tice..

m3 za 20 mil. pa clio za 4,5 mil. HAHAHAA

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 13, 2007 12:36 pm

Voith je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Se strinjam, vendar take zadeve nove so vse +35-40.000 eur, pa še to nimajo 300ps..

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 13, 2007 12:37 pm

Voith je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Se strinjam, vendar take zadeve nove so vse +35-40.000 eur, pa še to nimajo 300ps..

Te male gajbe niso več kar so bile, vsaka kišta ma že po 1200+kg..
Edino mazd MPS 2 zna mal zmešat zadevo :twisted:

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle So okt 13, 2007 12:59 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:

verjetno veš da velika razlika med FWD in RWD in vstopne hitrosti so pri FWD lahko precej višje. užitek pa je odvisen od voznika(jaz sem za FWD)

moja izbira bi bila 207 RC. če pa narediš kaj podobnega temu si zmagal...na trakcijo pa niti pomislil ne boš
Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So okt 13, 2007 1:14 pm

Punto Abarth SS.
Legendarno ime, najlepsa oblika, turbo motor z 180KM, dobra lega...
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 13, 2007 1:24 pm

Cena zna bit tečna, sprva se je govorilo o 17.500 +5000eur za SS verzijo, sedaj opažav v IT da je že navadn Abarth okol 20.000eur :?

Dizajn itd je res špica :D upam da tut izdelava (leti na materiale)

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So okt 13, 2007 3:58 pm

sam imam naroceno Corso OPC, dobim jo tam nekje konec decembra. pa mi je po eni strani malo zal, da sem jo narocil. Prakticno sem prestudiral vse teste,ki so narejeni pa na vseh nekako zaostaja za konkurence plus tega da je 21.400€ kr zasoljena cena, ali kot so zapisali v avtomagazinu "gospodarsko gledano je nakup tega avtomobila neumna odlocitev" nekako tako so napisali.

Vglavnem vedno bolj razmislam o nakupu R27, tudi Abarth ni slab, zdaj ko je akcija mogoce tudi Astra OPC. Bomo vidli, zal mi je samo tiste are, ki sem je ze polozil..

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 13, 2007 4:04 pm

J ga. kaj češ, ko si nabavljal najbrš ni blo takih popustov..

Mah veš kako je, pr testih vedno nekej enakj hvaljo, spet drugje kaj drugega.
Drugo je pa kako je teb avto všeč in kako se v njem počutiš. Nekomu je všeč da je avto nervozen, drugemo spet ne itd..
Tako da če si se takrat odločil za OPC Corso si nekaj že videl na njej da si dal aro :D :D

Corsa-GSi
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Corsa-GSi So okt 13, 2007 4:10 pm

Corso OPC, še bolša varjanta ASTRO OPC

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So okt 13, 2007 5:23 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:m3 za 20 mil. pa clio za 4,5 mil. HAHAHAA

ce ni dnarja pac kups navadn avto, ne pa bedn izgovor za sportn avto, ki je ubistvu mobilna truga. masina 150+ konjev, sasija pa od cliota. emm no thanks.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So okt 13, 2007 5:50 pm

Če že težiš s primerjavami, tud M3 je daleč od športnega avta. Beden izgovor za športni avto. Športni avtomobili imajo 1 ali 2 sedeža, volan pa kolesa. Udobje pozabi, elektro šipe, ogledala, zaklepanje... pozabi. Če bi serijskega M3 olupil, da od njega ostane le še motor, školjka pa kolesa, dodal rollbar, zamenjal sedeže, položaj sovoznikovega sedeža (če bi sploh ostal v avtu), pa stunal tako da se dejansko potegne iz motorja toliko, da ga ne raznese... potem bi bil ta M3 športni avto.
Ne nabijat. Če je BMW, pa če ima konje, je pa že športni avto. Velja tudi za ostale "športne" avte. Pejd dirkat z M3, al pa audi R8... s takim, kot ga v trgovini dobiš, pa ti od vse športnosti ostane le prestiž, ki so ga pa prigarali dejansko športni avti neke firme.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So okt 13, 2007 6:48 pm

zasnova je dosti bolj 'športna' kot pri cliotu naprimer.

sprednji pogon je stvar ekonomije, ne trakcije ali česa podobnega.
hatchback vs coupe?

clio recimo, ali pa katerikol tako imenovani mali športnik je v osnovi podpovprečen avto s podpovprečnimi voznimi lastnostmi, narejen čimbolj ekonomično. če takemu avtomobilu daš motor ki je dosti močnejši kot so imeli snovalci karoserije v glavi ko so jo spacali, je to nevaren in zanič avto.

se pa zgodi pribljižno v enem primeru od petdesetih, da iz take formule izpade nekaj dobrega. recimo stari mini je bil odličen avto po takem receptu.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE So okt 13, 2007 6:52 pm

Če olupiš M3 nastane M3 GTR dirkalna različica,jaz pravim za tak denar okol 20-23kEvrov,mogoče še kaj več,ta boljš varianta EVO VIII ali WRX STI,boš nažgal vse te male dirkalnike. Jaz osebno male škatle ne bi kupoval,ampak to je moje mnenje,pa dober nakup.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So okt 13, 2007 6:54 pm

Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So okt 13, 2007 7:07 pm

Slika :twisted:
kje so dobri stari časi
190+PS turbo, 4x4
za nepoučene : mazda 323 GTR

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 13, 2007 7:14 pm

Res si koristen z tole sliko :roll: :roll:
K b saj MPS nalimal..

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So okt 13, 2007 8:18 pm

Ne tole je malce bolj hudo....
Priponke
gtir.jpg
BMW E46

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So okt 13, 2007 10:05 pm

tile naši primerjalni testi oz. testi nasploh so bl tko-tko...v avtomagazinu prebereš tud kakšen njihov komentar, k ti že skorej da mislt, al sploh oni vejo kaj je avto al ne. rajš se obrnte na kakšen tuji test. se mi zdi, da s(m)o slovenci premalo "ozaveščeni" o avtomobilih.

sicer pa za na navadno cesto verjetno ne boš kj dost faliu, al kupiš OPC al pa RS. Samo za RC-jem se pa niti obrnil nebi, ker mi je osebno grd, nič kaj agresiven in gay look povrh.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov