Kleemen je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem na forumu!
Ne vem, če sem izbral pravo temo, a upam da bo ok. No kupujem svoj prvi avto, pa sem rekel, da bom tukaj gor napisal, da boste povedali svoje mnenje. Začetk novembra začnem cppje, tako da še nimam izpita. Skor 100% sem da bom kupil tastarga cliota 1.2. Kakšen se vam zdi za prvi avto? Meni je zelo všeč, moti me samo to da nima servota, ampak mislim da ni velike razlike, če ma avto servo volan ali neIščem avto za okrog 1000€ in študiram kupit tega, ki se prodaja na bolhi:
http://www.bolha.com/oglas2721103
Gledam tudi na to da ima največ 150.000 km in je v moji okolici (Primorska).
Kakšen se vam zdi (tastar) clio za prvi avto?
LP, Klemen
Kleemen je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem na forumu!
Ne vem, če sem izbral pravo temo, a upam da bo ok. No kupujem svoj prvi avto, pa sem rekel, da bom tukaj gor napisal, da boste povedali svoje mnenje. Začetk novembra začnem cppje, tako da še nimam izpita. Skor 100% sem da bom kupil tastarga cliota 1.2. Kakšen se vam zdi za prvi avto? Meni je zelo všeč, moti me samo to da nima servota, ampak mislim da ni velike razlike, če ma avto servo volan ali neIščem avto za okrog 1000€ in študiram kupit tega, ki se prodaja na bolhi:
LP, Klemen
comfortably numb je napisal/-a:Kleemen je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem na forumu!
LP, Klemen
Identičen avto smo imeli doma 11 let, le da ko smo ga prodali smo ga za 500€ imel pa je 140.000, in imel je servo, tako da se mi tale zdi malo predrag...
Drugače pa cel čas ni bilo nobenih problemov, razen enkrat se je neki pregreval, smo popravili in to je bilo to. Stroški so bili mali.
lp
tili je napisal/-a:Avto kup takrat, ko bo izpit v žepu (razen če ga bodo tut starši rabli), takrat bo še ziher kej bolšga za kupit. Npr. Punto 2 JTD.
uros_p je napisal/-a:No, vsi posti ki sem jih prebral so v stilu nekakšne cliomanije. Cenovni rang, ki si si ga zadala ti nudi zelo veliko paleto vozil. Hipotetično rečeno pa, če bi jaz iskal avto, ki ga bom vozil dokler se ne izrabi in dokler ne bo dobesedno za odpis, potem ne bi razmišlajl o Cliu. Sploh pa ne o '03 letniku diesel. Golf ima mogoče manj opreme in je tudi starejši, ampak z golfom boš naredila 200.000 km in več brez problema in brez večjih stroškov vzdrževanja, medtem ko sem za Clia '03 dizel celo na uradnem servisu dobil informacijo, da se ga znebit pri blizu 100.000 km. Sam nisem lastnik omenjenega Clia in govorim zgolj na podlagi informacij Servisa ter izkušenj poznancev s tem avtom. Težave so menda predvsem v dizah in bosh pumpi po prevoženih 100.000. Popravilo tega je cenovno mazohistično do samega sebe. Potem pa so tu še druge nesmiselne okvare, ki jih avto letnika 2003 ne bi smel imeti.
Med tema dvema avtoma dam točko golfu IV, sploh če se ga misli vozit do odpisa. Po drugi strani pa poglej stran avto.net, zadaj cenovni kriterij do 5.000 EUR in kot gorivo dizel, pa poglej kaj vse ti je še na voljo....
Pa veliko uspeha pri nabavi prvega avta.
lisko je napisal/-a:uros_p je napisal/-a:No, vsi posti ki sem jih prebral so v stilu nekakšne cliomanije. Cenovni rang, ki si si ga zadala ti nudi zelo veliko paleto vozil. Hipotetično rečeno pa, če bi jaz iskal avto, ki ga bom vozil dokler se ne izrabi in dokler ne bo dobesedno za odpis, potem ne bi razmišlajl o Cliu. Sploh pa ne o '03 letniku diesel. Golf ima mogoče manj opreme in je tudi starejši, ampak z golfom boš naredila 200.000 km in več brez problema in brez večjih stroškov vzdrževanja, medtem ko sem za Clia '03 dizel celo na uradnem servisu dobil informacijo, da se ga znebit pri blizu 100.000 km. Sam nisem lastnik omenjenega Clia in govorim zgolj na podlagi informacij Servisa ter izkušenj poznancev s tem avtom. Težave so menda predvsem v dizah in bosh pumpi po prevoženih 100.000. Popravilo tega je cenovno mazohistično do samega sebe. Potem pa so tu še druge nesmiselne okvare, ki jih avto letnika 2003 ne bi smel imeti.
Med tema dvema avtoma dam točko golfu IV, sploh če se ga misli vozit do odpisa. Po drugi strani pa poglej stran avto.net, zadaj cenovni kriterij do 5.000 EUR in kot gorivo dizel, pa poglej kaj vse ti je še na voljo....
Pa veliko uspeha pri nabavi prvega avta.
Tole je tko rečeno....... baba čula baba rekla....Sam osebno poznam poznam dosti ljudi z različnimi avti...... Enmu na clioto raznese motor..... drug nardi z enakim motorjem 200.000 brez blema..... spet drugemo vtrga motor na hondi pri 130.000 drugi nardi 300.000 brez blema..... pol spet enemu na peguetu prerjavi pleh pri 4 lete starmu drugi ma 10 starga pa je brez rje....enim crkujejo mercedezi....enim audiji.... vse skupaj pa je bla bla...... Če je avto vzdrževan in če ga lih ni vozu en mulo ki je nestrokovne stroke (tiščal mrzlega in mislu da je blokada zato da se jo sproba ob vsakem menjavanju) pol z avtom ne sme bit blemov....Smiselne okvare al ne... vsak avto se kvari in vsak avto se redno servisira.... Glede tega da se kaj ne sme dogajat...audija ( novega) letnik 98 so klical 2x nazaj.... prvič zarad preslabih rok... drugič pa zarad abs-a ki je lahko blokiral posamezne kole. Pa je to avto višjega razreda... tok o tem kaj se lahko in kaj ne.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov