Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe okt 26, 2007 11:32 pm

FBR je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Nekaj, da bosta oba zadovoljna : ti z voznimi lastnostmi, punca s sprednjim pogonom v snegu, oba pa z odličnim motorjem. ;)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1635938
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1643726#

Eni pa ne bi bli zdravi, da ne bi alfo podturili.....;)

Sorry, saj bom še kje prilepil še kakšnega golfa, da ne boš jokcal, OK? :lol:

Sicer sem mu mislil prilimat enega besnega 4x4 v6 leona, ampak glede na to, da ima tašvoh bemfo domnevam, da so vzdrževalni stroški dokaj pomembni.

Yani, poglej za kakšno lybro jtd, udoben in dober avto, mislim da boš za 8k že našel kakšno... stilo pa vsaj mene razočara z notranjostjo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani So okt 27, 2007 12:32 am

Ja 'bass' maš prav, so mi stroški vzdrževanja zelo pomembni.

Benfo sem mel 'za dušo', sanje od mladosti. Vendar je treba nekje v življenju potegnit določene meje in denar preusmerit v druge bolj pomembe stvari kot je recimo stanovanje, počasi načrtovanje družine... Pač zaenkrat je samo ena plača in s tem je treba tudi živet - moja še študira. To so naložbe, ki so trajne. Sej kje pozneje, ko bodo te stvari kolikor toliko porihtane, bo tudi denar za stvari kot je pleh 'za dušo'.

Bass:
Men je notranjost Stilota še kr vredu, mogoče deluje malo plastično. Men je glavno, da dobim zanesljivo mašino (o JTD sem slišal veliko dobrega).

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So okt 27, 2007 8:10 am

yani je napisal/-a:Bass:
Men je notranjost Stilota še kr vredu, mogoče deluje malo plastično. Men je glavno, da dobim zanesljivo mašino (o JTD sem slišal veliko dobrega).

Sam sem mel Fiata JTD in o motorju res ne morem reči slabih stvari. Me je pa pri Fiatu razočarala periferija motorja (sklopka, alternator, ...), ki pa niso bog ve kaj.

Bass: Mal je blo heca mal pa za res. Večina ljudi proba podturiti svoj avto. Tudi sam to velikokrat naredim.... tko, da brez zamere ...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So okt 27, 2007 11:52 am

Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So okt 27, 2007 2:06 pm

Glede dileme POLO : STILO je najbolje, da si pogledaš in preizkusiš ponudbo na tržišču pa izbereš kar je zate naj.
Sicer pa : če kupuješ za daljše obdobje bi osebno razmislil o ponudbi novih vozil - TWINGO, FIESTA, CLIO STORIA ipd. - Takšni malčki ne bodo porabili bistveno več kot npr. STILO - imaš pa nov avto, kjer poleg izbire, individualnosti, garancije in ostalih prednosti boš o njem vedel vse - od prvega km dalje - z rednim vzdrževanjem si lahko obetaš lep čas min. stroške. Pri starem pa so naštete ugodnosti v glavnem pobožna želja.

Kot rečeno : osebno bi se v tem primeru najverjetneje odločil za novega "malčka" - če pa moram izbirat POLO 1,9 TDI : STILO 1,9 JTD - bi STILO izbral zgolj v primeru, da daješ prednost razred večjemu vozilu skupaj s pripadajočimi prednostmi. V ostalih lastnostih pa je zame POLO boljša izbira - boljša izdelava, kvalitetnejši materiali v notranjosti, boljše počutje (posebno višje stopnje opreme) - pika na I pa je agregat. Konstrukcijsko enak TDI v GOLF-u V je za osnovne potrebe povsem dovolj zmogljiv - primerljive vrednosti kot STILO ali A.R. 147 (JTD -85 kW) - potem ti mora bit jasno, da ima v razred manjšem vozilu že lepo porcijo športnega karakterja - praktično mu nikoli ne zmanjka moči (klanec, več oseb, prtljaga ... )

LP

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So okt 27, 2007 2:41 pm

če te še kej zanima glede polota s tem motorjem,vpraš.
pa srečno pri nakupu avta.(ker vsi vemo kako je dandanes kupovat rabljen avto :D )
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov