AgitatoR je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Moj sosed, sezonski delavec iz Srbije, je kupil mazdo 16 let staro 323 za 600 eur... Avto na večih mestih rjavi in ima pogosto težave z vžigom. za skoraj enak denar sem jaz kupil ZX-a, ki mi že eno leto deluje brez problemov, le elektroniko sem moral dat popravit, nemško sranje od Boscha...
Za 1500 evrov boš največ dobil pri Francozih in Korejcih, pri Fordu in Oplu, vsemu ostalemu bi se jaz izogibal.
Jah če nebi kupil prve, ki je prišla mimo. Za 600 € dobiš super mazdico 323. Samo kot sm rekel ne smeš vzeti prve, ki pride mimo. In to ni dokaz, da je tvoj ZX a priori boljši avto, kot hočeš prikazati. Kar je bilo napak na njemu jih je blo pa itak zato ker so nemci nardil elektroniko.![]()
Mislim, da si sposoben komunikacije na precej višjem nivoju.
Japonci so super avti, vendar ne za ta denar. Ne gre za nivo komunikacije, le menim, da za nek denar dobiš več ZX-a kot mazde 323, z manj kilometri, pocinkano karoserijo, in kar je pomembno, s cenejšim vzdrževanjem. Za 1500€ dobiš najlepšega ZX-a v Sloveniji ter srednje ohranjeno mazdo, mogoče nimam prav?
Če hočeš azijsko zanesljivost, je najbolj dostopen Accent, ki ima zelo poskočen motor, vendar podpovprečno podvozje, če hočeš teutonskost, boš kupil Fiesto ali Astro, vendar je treba pričakovati probleme z rjo, dobra izbira je tudi Punto z večno lepo obliko in solidno tehniko...
Accent, ZX, R19, Fiesta, Swift, Astra, Corsa, Punto, potem pa je počasi konec.