Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To okt 30, 2007 12:32 pm

AgitatoR je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Moj sosed, sezonski delavec iz Srbije, je kupil mazdo 16 let staro 323 za 600 eur... Avto na večih mestih rjavi in ima pogosto težave z vžigom. za skoraj enak denar sem jaz kupil ZX-a, ki mi že eno leto deluje brez problemov, le elektroniko sem moral dat popravit, nemško sranje od Boscha...

Za 1500 evrov boš največ dobil pri Francozih in Korejcih, pri Fordu in Oplu, vsemu ostalemu bi se jaz izogibal.

Jah če nebi kupil prve, ki je prišla mimo. Za 600 € dobiš super mazdico 323. Samo kot sm rekel ne smeš vzeti prve, ki pride mimo. In to ni dokaz, da je tvoj ZX a priori boljši avto, kot hočeš prikazati. Kar je bilo napak na njemu jih je blo pa itak zato ker so nemci nardil elektroniko. :D

Mislim, da si sposoben komunikacije na precej višjem nivoju.

Japonci so super avti, vendar ne za ta denar. Ne gre za nivo komunikacije, le menim, da za nek denar dobiš več ZX-a kot mazde 323, z manj kilometri, pocinkano karoserijo, in kar je pomembno, s cenejšim vzdrževanjem. Za 1500€ dobiš najlepšega ZX-a v Sloveniji ter srednje ohranjeno mazdo, mogoče nimam prav?

Če hočeš azijsko zanesljivost, je najbolj dostopen Accent, ki ima zelo poskočen motor, vendar podpovprečno podvozje, če hočeš teutonskost, boš kupil Fiesto ali Astro, vendar je treba pričakovati probleme z rjo, dobra izbira je tudi Punto z večno lepo obliko in solidno tehniko...

Accent, ZX, R19, Fiesta, Swift, Astra, Corsa, Punto, potem pa je počasi konec.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To okt 30, 2007 10:59 pm

blind3k je napisal/-a:enostavno kupi to, kar ti je všeč! Ne komplicirajte z temi rezervnimi deli, saj konec koncev se ne mislite zaletavati, če pa se že kdo v vas zaleti pa tak to ni vaš problem kako bodo prišli do delov.
Jaz sem vedno kupoval avto, ki mi je bil vizualno všeč, lepo ohranjen zunaj in znotraj, da je mel servisno knjigo in da je bla mašina v splošnem stanju lepo ohranjena. Seveda sem si vzel veliko časa da se m vse pregledal, ampak sem nakoncu vedno bil zadovoljen z nakupom in vedno brez enega izrednega servisa.
Tudi če ma avto malo več prevoženih, se ne sekiraj, saj lahko le ta če je bil lepo servisiran gre veliko bolje kot npr. konkurenči z 60.000km majn ampak grdo vožen.
Za ogled ti seveda svetujem, da vzameš kakega kolega zraven, ki se z tem ukvarja. Lahko tudi ličarja in mehanika, samo da bo dober nakup. Verjami, ne bo ti žal :)

moje skromno mnenje glede kupovanja

Sam podpišem se lahko pod tole.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
GerŠ
Novinec

Kraj: Žalec

Napisal/-a GerŠ Sr okt 31, 2007 8:35 am

Kupi si Renault-a ali pa VW-ja. :D

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Sr okt 31, 2007 8:49 am

No, torej, naj se nagibam k lepoti in rednemu servisiranju avtomobila in to mi naj bo vodilo pri nakupu. Sem vas pravilno razumel?

Osebno, se najbol nagibam, k Corsi, Twingtu in tudi Polotu. Ampak pri teh avtomobilih redko vidim, da bi imeli servo volan, pa me zanima, ko recimo gledam avto na avto.net in pod opremo ni omenjen servo volan, ali to pomeni da ga avto NIMA ali pa je pač samoumnevno da ga avto IMA in tega ljudje, ki avto prodajajo sploh ne pišejo zraven. A ima servo volan res tako malo tah avtomobilov v tem cenovnem razredu?

Hvala za odgovore in vesel bom še vsakega naslednjega novega!

LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr okt 31, 2007 9:42 am

za twingota vem da ga ne rabi...poznam enih 5-6 deklic ki vozijo twingote brez servota pa niso body builderke :P
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr okt 31, 2007 10:10 pm

bobsaap je napisal/-a:No, torej, naj se nagibam k lepoti in rednemu servisiranju avtomobila in to mi naj bo vodilo pri nakupu. Sem vas pravilno razumel?

Osebno, se najbol nagibam, k Corsi, Twingtu in tudi Polotu. Ampak pri teh avtomobilih redko vidim, da bi imeli servo volan, pa me zanima, ko recimo gledam avto na avto.net in pod opremo ni omenjen servo volan, ali to pomeni da ga avto NIMA ali pa je pač samoumnevno da ga avto IMA in tega ljudje, ki avto prodajajo sploh ne pišejo zraven. A ima servo volan res tako malo tah avtomobilov v tem cenovnem razredu?

Hvala za odgovore in vesel bom še vsakega naslednjega novega!

LP

Glej vsi ti modeli imajo servo volan samo max oprema in 1.4 motorji ter 1.6 če pa iščeš 1.1 ali do 1.3 pa žal nič mora pa imeti vsaj osnovni elektro paket ES , CZ in dobro je če ima vsaj en Airbag ;) :idea: :roll: Km pa ne bojo pod 160.000km so le toliko stari razumeš in ni logike, da imajo malo km kapiš. jaz bi tukaj gledal CORSO SPORT 1.4 ali 1.6i :tomidelej:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1691460 1.4i
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1700574 sport 1.4 94
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1687131 AB 96 1.4i

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Če nov 01, 2007 9:29 am

bobsaap je napisal/-a:Torej,...želim si avto, manjši,...trenutno imam v glavi Corso, Fiesto, Cliota, Accenta, Saxoja, 106ko. In med temi avtomobili kolebam. Kot sem ze zgoraj omenil, mi je pomemben dejavnik, da bi bila cena med 1500 in 2000 €. Zelel bi si, da bi bil avtomobil tako zunaj, kot odznotraj prijeten na pogled in da bi se v njem prijetno počutil, ja sej vem, avti niso novi in zato je to dokaj težko, ampak mislim, da je izmed teh naštetih tudi kakšen avto, ki je na obeh področjih kar lepo izdelan ( za moje pojme je to Corsa, ni mi pa po notranjsoti recimo vsec Accent). V mojem prvem avtomobilu, ni nuja Klima, ni mi nujno, da ima električni pomoik stekel, ker vem, da te zadeve za takešn denar težko dobim, ... je pa ena stvar, ki bi si jo želel in to je servo volan. Upam, da sem vam dovolj povedal in da mi boste znali svetovati.

Priporočam kaj takega:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1674326 - Imaš servo, airbag, CZ, elek. stekla, radio. Malo km, motor je za mestno vožnjo dovolj poskočen, pa tudi reg. in zavarovanje nista predraga. Cena je ravno v tvojem budgetu, čeprav sem mnenja, da bi lahko še zbil za par 100 €.

Lp :)

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Če nov 01, 2007 10:12 am

Hvala vam za odgovore in predloge,...še vedno ostajam pri mnenju, da so mi najbol všeč Corsa, Twingo in Polo in bom v mojem nadaljnjem raziskovanju gledal predvsem te avtomobile.

Glede servo volana pri Twingotu je res da le redki ga imajo, ki so malo starejši ampak sem se pogovarjal z eno punco, ki ga ima, sicer 2001 letnik, kar je malo mlajše od tega kaj jaz gledam in je rekla, da ga vozi brez problemov. Pa me zanima kako je to mogoče, da so eni avtomovbili tako hudo trdi, brez servota, recimo pri Twingotu pa se punce nic ne pritozujejo, da bi jih NEservo kaj ovira?

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Če nov 01, 2007 10:53 am

Opažam, da bi se tud kakega Golfa lll dalo dobit za takšen denar,... :D tukaj se bojo pa zdaj verjetno oglasli vsi golfisti in me podprli,...! Torej trenutno v igri 4je avtomobili,...med katerimi se odločam! :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če nov 01, 2007 1:58 pm

In to je pomojem napaka. Ne vem zakaj se omejuješ na te modele. Gledaš pač vse avte za ta denar in tistega, ki ti je najbolj optimalen, pač vzameš.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Pe nov 02, 2007 10:24 pm

bobsaap je napisal/-a:Hvala vam za odgovore in predloge,...še vedno ostajam pri mnenju, da so mi najbol všeč Corsa, Twingo in Polo in bom v mojem nadaljnjem raziskovanju gledal predvsem te avtomobile.

Glede servo volana pri Twingotu je res da le redki ga imajo, ki so malo starejši ampak sem se pogovarjal z eno punco, ki ga ima, sicer 2001 letnik, kar je malo mlajše od tega kaj jaz gledam in je rekla, da ga vozi brez problemov. Pa me zanima kako je to mogoče, da so eni avtomovbili tako hudo trdi, brez servota, recimo pri Twingotu pa se punce nic ne pritozujejo, da bi jih NEservo kaj ovira?

Glede mehkega volana odvisno kako je motornameščen a je pred premo ali za njo Twingo ima motor bolj zadaj kolesa pa čisto spredaj Clio 2 navaden je pa hudič za vozit brez serva premiki na parkiriščih in podobno motor glih nad premo in dol pritiska če se motim me popravite tako je moje mnenje :D

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe nov 02, 2007 11:32 pm

Ivan36 popolnoma se strinjam s tabo glede postavitve motorja ampak je še ena stvar,twingo ima zelo majhen in hkrati lahek motor tako da tudi to prispeva k lažjemu vrtenju volana. :vrum

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So nov 03, 2007 9:53 am

AgitatoR je napisal/-a:In to je pomojem napaka. Ne vem zakaj se omejuješ na te modele. Gledaš pač vse avte za ta denar in tistega, ki ti je najbolj optimalen, pač vzameš.

Tocno tako. Ce nisi ravno mahnjen na eno doloceno znamko ali celo model (to je sele kriz), pac isces najmlajsi letnik in kaj ti najvec avto nudi za ta denar. Na kilometrino se dostikrat ni za zanasat, sicer pa tudi avto z realnimi malo kilometri ni nujno najboljsa izbira, ker pomeni, da je avto vecinoma stal ali bil vozen na kratke razdalje, ko se motor ne segreje na delovno temperaturo, to pa tudi ni dobro.
Glede opreme za ta denar nudijo pomoje najvec japonci, sploh vecji avti, ki imajo ponavadi nizjo ceno kot manjsi. Z deli pa tudi ni vec tak kriz.
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So nov 03, 2007 2:19 pm

tudi jaz menim mazdo ali zx-a

Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So nov 03, 2007 6:55 pm

OK. Pravite naj se ne omejujem na nekatere avtomobile in naj gledam pač kje bom dobil največ za moj denar. Ampak, tukaj mene skrbi pri teh japoncih, korejcih ipd., ki ponujajo veliko opreme, kot so klima, el. stekla in se marsikaj drugega za recimo 2000€ ... a so te stvari oz ta oprema kvalitete ali pa je to pač samo nujno zlo v atomobilu, ki crkuje in ga je potrebno menjavat in popravljat vsake nekaj časa,...?

Jaz osebno sem do sedaj razmišljal, da bi raje vzel recimo Polota, pa je to vzdržljiv VW motor in dokaj malo opreme in kvalitetna izdelava, kot pa kakšnega Lanosa, ki ima vse polno opreme in je le-ta verjetno zelo slabe kvalitete. A se pri mojem misljenju motim ali pa le razmišljam v pravo smer? Naj me kdo popravi, če temu ni tako!

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So nov 03, 2007 7:04 pm

ti korejci in japonci za tak denar so kar kvalitetni in preizkušena roba :)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne nov 04, 2007 10:35 am

Ma, jaz imam doma 2 mazde, ena ima 14 let, praktično brez rje, pelje ko šus, servo, ABS, centralno zaklepanje, el šipe, 1.6 16V, 90km. Kupil za punco letos junija za 1300€. Sem imel kar srečo :D
Nekaterih na tem forumu pač japonci ne zanimajo, in ne vedo kaj se za koliko denarja dobi.
Seveda se dobi odličen japonček za te solde, samo malo vztrajnosti rabiš pri iskanju.

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne nov 04, 2007 10:52 am

japonci imajo dober motor, pleh pa je za k.. scer tudi vizuano mi ni nobna mazda pri srcu razen nove 6tke!

Do 1500€ bi na tvojem mestu vzel Nemški avto, kakega fiata ne gelj, saj ga imam tudi sam vendar bi lahko z kaj več opreme za ta denar tudi dobil kakšno corso ali polota!

Sicer pa če boš našel golfa3 dizla bi blo tut super! Akcenti in Astre so dokaj hitro zarostani okrog blatnikov, tako, da ti neke rje ne priporočam!

Fajn bi bilo da bi od nekega dedeka, ko ima avto samo za nedeljsko vožnjo dobil,
se sploh nebi sekiral, saj bi avto bil tipitopi :)
Gelede twingota se njaz nebi odločil, saj štirje se komaj peljejo v njem, sploh pa v kuferaum še kište pira ne spraviš :)

Priporočam ti:

OPEL CORSA, Vectra B
Fiat Bravo, Brava
Renault Megane (smo pije preveč)
Rover 414
Peugeot 306
....

Uporabniški avatar
Frizzy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frizzy Ne nov 04, 2007 11:39 am

Za 1500 € pa dobrega bravota ne boš dobil :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov