Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe nov 02, 2007 9:44 pm

o mp3 kvaliteti bolje da se ne kregamo, ker ce smo ze pri audiofiliji, potem mormo na poslusanje v hrupnu okolju kot je avto pac pozabiti.

Super hvala za info, sploh tale racun za alfo me je presenetil, ker sem mel take ali vecje stroske s svojim Fiatom Bravom.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Pe nov 02, 2007 10:37 pm

Huh, Thesis.. :yum Sicer točno o thesisu ne morm povedat nič, mam pa Lancio s podobnim 2.4JTD motorjem (še starejši, 150km). Servisiram pri stepančiču se mi zdijo kr pošteni, cena za glavni servis je pa nekje tam kot na tistem računu ki ga je objavil bass. Kar se tiče rezervnih delov, če pašejo od Fiata al pa Alfe, pol ne bo problema, če je pa samo od Lancie, boš pa moral na del počakat par dni.

Bolj kot servisi je mogoče nerodno zavarovanje, ki zna nanest kr lepo številko, saj se pri kasku gleda cena novega avta.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So nov 03, 2007 12:32 am

Andraz3d je napisal/-a:o mp3 kvaliteti bolje da se ne kregamo, ker ce smo ze pri audiofiliji, potem mormo na poslusanje v hrupnu okolju kot je avto pac pozabiti.

hrupno v avtomobilu? Mogoče v punteku ipd., ampak tukaj govorimo o limuzini, katera zvočna izolacija je verjetno zelo dobra.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So nov 03, 2007 10:07 am

ja, ampak je se vedno dalec od povsem tihega okolja. Ma nima nit veze :)

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad So nov 03, 2007 10:21 am

vozil tale avto, nazalost samo par 10km, in moram povedat da je avto fenomenalen. zunanjost mi je sicer grda, ampak notranjost pa je ODLIČNA. oprema?!?!? Vse na gumb... zvok mašine (3.0) neverjetno dober... skratka super avto za takšno ceno.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So nov 03, 2007 10:24 am

Bolso limuzino tezko najdš. Ko se 1x not vseds ti je jasno.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So nov 03, 2007 1:38 pm

lenivec je napisal/-a:sam šef mercedeza je priznal da jih je blo zelo strah ko so italjani predstavli ta avto. potem so pa čez čas vidli da nebo nič ker so meli totalno zgrešen marketing.

drugače pa thesis ni avto, ampak premična dnevna soba

Uh to za Mercedes pa niti nisem vedel :)

No sam ko sem malo primerjal tri nemške avto pdobne cene; torej BMW 5, MB E in Audi A6; je ves občutek in počutje ki obdaja vožnjo v Thesisu na najvišjem nivoju :)

Andraz: Kupi en kvalitetno posnet Jazz cd; pojdi na testno vožnjo v Thesisko (me čudi da še nisi šel); vsatavi CD; daj na glas in ko boš videl kaj zmore odlična izolacija (tudi pri 200 km/h je kot v fotleju doma)) in Bose ozvočitev boš o izjavi glede kaknšega hrupnega okolja naslednjič parkarat premislil. Jaz mam malo občutka da neveš točno kako dober avto kupuješ, verjetno imaš tak občutek zaradi precej nizkish cen rabljenih.
Če smo že pri zvoku; Bosovi strokovnjaku so v avtu oz. kabini preživeli res ogormno časa da so dosegli, kot sem že omenil ozvočitev koncertne dvorane in vsako postavitev zvočnika postavili na najbolj optimalno mesto kar gre; tako da za mp3 v tem avtu prostora ni (zato v ponudbi te možnosti niti ni, ker je avto namenjen za poslušanje angažirane in kvalitetne glasbe) ker je zvok bombastičen... Pa ne pretiravam.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So nov 03, 2007 2:54 pm

v bistvu se odlocam med mercedsom E (prejsnja generacija, torej skatlasta oblika), 166 in thesis... in se moram v naslednje pol leta nekako odlociti.

166 in mercedesa osebno poznam, thesis pa ne. Morm eno dobit, da se vsaj vsedem, ce ze ne zapeljem.

hvala vsem!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So nov 03, 2007 3:17 pm

No roko na srce; prejšnja generacija MB E-klase nima nobene veze z avtom kot je Lancia Thesis oz. ga jaz sploh ne bi upal primerjati. Torej ga takoj odpiši; ker je že starejši; meni osebni ne prav lep; zastarel; ni več v proizvodnji... Alfa 166 je tudi tehnično že starejši avto. Lanca Thesis je tu daleč najbolj opremjlena in najbolj ter zelo tehnološko napredna. 166ka je edinole precej manj prostorna in bolj športna. Skratka če se odločaš med temi tremi avti, sploh ni vprašanje katerega kupiš; sploh na to kar vse sem o avtu napisal vidiš, da je avto zelo podcenjen.
Torej če človek vsaj malo pametno razmišlja takoj vidi da je Thesis v tej primerjavi absolutni zmagovalec; tudi zaradi cene oz. kaj dobiš za okoli 16.000 - 17.000 €.

promil
Nov uporabnik

Napisal/-a promil So nov 03, 2007 3:28 pm

Avto je super, vendar nastane problem prodati rabljenega. E-klasa gre takoj, za alfo se tudi najde kupec(ljubitelj sportnega srca), 7 ali vec let stare lancie pa ne prodas, oziroma jo prodas za "male pare".

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So nov 03, 2007 3:51 pm

Ampak se par let voziš kot kralj, ne kot nemški taksist. :D

Sicer pa mislim, da je pri večini alfistov thesis visoko zapisana in ne bo spet tak problem prodat za normalen denar, če bo lepo ohranjena.

Pojdi malo v italijo pogledat, tam se v thesiski vozijo zadaj, ne spredaj. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So nov 03, 2007 3:56 pm

Pa še pokojni papež se je vozil v prvi Thesiski (sicer malo prirejeni za njega) :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So nov 03, 2007 4:02 pm

kot so rekli drugi, mercedes e je škatla in je zastarela, 166 tudi stara glede na to kaj je sedaj v ponudbi pri alfi, tako da thesis zaradi dizajna in ostalih pripomočkov je zmagovalka...pa še zelo redek avto na cesti je

Slika
tale je zmagovalna - je v lj

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So nov 03, 2007 4:29 pm

Ni tale; vem za lastnika. Je napisal pismo Lancii če lahko dobi to barvo, ker mu je ta dvobarvna kombinacija zelo ušeč; ampak so mu rekli da je ta barva iz limitirane edicije za prevažanje filmskih zvezd na beneškem filmskem festivalu in točno te barve ne more dobiti. So mu pa poslali nazaj Lanciino ročno uro. Kolkor vem je kupil posebej eno barvo in dal svjo Thesisko prebarvat.

Te dvobarvne Thesiske so res nekaj posebnega; že navadna je zelo vpadljiva in vejretno najbolj samosvoj avto na cestah dandanes, z dvobarno kombinacijo pa samo še toliko bolj.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So nov 03, 2007 5:25 pm

kot sem reku, mercedesa E prejsnjo generacijo dobro poznam in se mi zdi odlicen avto. Odlicno udoben, neproblematicen in funkcionalno dizajniran (kolikor pac take limuzine so) in fin za vozit. Zagotovo pa je ta lanca boljsi avto v vecini pogledov, v to sem preprican.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar So nov 03, 2007 5:39 pm

thesis je zakon. sem jo peljal na testno vožnjo...

mel sem pa takrat 166 pa se nemore primerjat z njo.
166 ima zlo dobro izolacijo ampak thesis je še stopnjo nad njo..
prodajal sem jo pa tud kar lep čas. je zlo mejhn krog ljudi ki kupjo tak avto.
edino v thesisu me motijo glasni motorčki.
kar pritisneš vse slišiš bzzzz.. al je bla pa tista čudna..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So nov 03, 2007 6:51 pm

Ekola je že zabluzu z Dojče Wagnom sem vedel ,da bluzi po moje še ispita nima :P :D že ko je Mp3 omenu mi ni šlo skupaj eleganca z kar neki :?: :shock:

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So nov 03, 2007 8:40 pm

jao... dejmo no ostat pri debati.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So nov 03, 2007 8:42 pm

in se vedno me ne bo nihce preprical, da so mp3 "preslabi" za tak razred avtomobilov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov