Napisal/-a Gorgh Po nov 11, 2013 8:58 am
Drugih "okvar", kot prebijanje izključno originalnega-prvovgradnega, ta avto nima.
Med drugim je motor ( tko kot velja nasplošno ) zelo občutljiv na pribijanje kadar še ni ogret....
Točno ta, specifični avto iz oglasa se nahaja v Škofji Loki, prodajal se je pred kakšnim letom in pol v Ajdovščini, kjer ga je en prpelu iz Italije.
Kot bivši lastnik identičnega in po želji, da ga spet kupim, sem si ga takrat tudi ogledal, naj bi bilo že menjano tesnilo glave ( prav pri prodajalcu - ni bil diler, fizična oseba ) ker je bil s prebitim tesnilom tudi pripeljan sem. Avto je bil vsaj takrat v tip top ohranjenem stanju, brez same poškodbe, če se prav spomnim, me je pa od nakupa zelo odvrnila zlomljena "šipka" olja, ki je bila dolga vsega skupaj 5 cm in sem sam pri sebi reku, da če je tazga prpelu iz Ita, potem menjal tesnilo itd, kako je dec vedu da ma sploh dovolj če ne raj preveč olja v motorju in sem use skupaj spustil ( vem, da je razvidno iz autodata itd količina olja ampak vseeno ).
Tko, da...kar se tesnila tiče...če prebije, zamenjaš enkrat, narediš ornk, zravn še velik servis in če je narejeno pravilno, je to doživljensko ( ob predpostavki da z avtom ravnaš gospodarno ).
Sam sem s svojim bivšim ZR160 doživel prebito tesnilo točno pri 89.000 in poleg tega v vseh 100.000 km kar sm jih naredu v tistih treh-štirih letih do prometne nesreče - totalka, nisem imel popolnoma nobenega stroška, razen menjave kvalitetnega olja na 10.000 km... Tudi poraba pri vozilu je lahko zelo ugodna če znaš z glavo/nogo vozit, mirno okol 7l/100 km, sam sem imel tudi 6l na tank km pri daljših poteh na ac pri 110 km/h....
Skratka, se mi kolca po avtu, mi ga je bilo zelo žal, da se je razsul (ko bi bil vsaj sam kriv ). Prava mala hothatch raketica.
Več koristinih informacij pa boš zvedu na ang. forumih, jih je malo morje, ker tam je to zelo popularen avto....tud za "tunat"....