Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To nov 06, 2007 6:34 pm

mnja, sej vem okol tega ja, da zna bit zlo nadležno pol :/

Mi lahko kdo še pove, al se pr tem MG ZR-ju, da priklopit zadevo na računalnik pri uradnem ROVER MG Servisu u lj? Pa, da bi tam odčitali kilometre, če so prevrteni, je to izvedljivo!?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 06, 2007 6:41 pm

Bom jaz samo za gume dejal..dobre gume ne zdrzijo kaj več kot 30 kkm, sploh če je avto močnejši kot je v tem primeru . Nikoli pa ne mores vedet če je dal spet nove gume gor ali je dal rabljene, pa če je uporabljal zimske, kje so pol originalne gume oziroma bi te morale biti manj obrabljene, kar nakazuje da je..ali vozil kot norec ali pa prevrtel kilometre...ali pa oboje :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR To nov 06, 2007 6:42 pm

za ta denar si lahko kupis ze avto - samo moje misljenje
A8 4.2 Quattro

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To nov 06, 2007 7:00 pm

EMiR je napisal/-a:za ta denar si lahko kupis ze avto - samo moje misljenje

kakšnega npr? Za tolk dnara, tak letnik, tolk moči, predvsem pa tako lep!? Clio RS? ne hvala, lahko pa mi odgovoriš na vprašanje :) hvala :)

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To nov 06, 2007 7:05 pm

Gorgh, ne sekiraj se, nekateri pač Roverjev in Mg-jev ne smatrajo za avte. Pa ti povem, da imam dva Roverja pri hiši in oba sta čist OK.
Kar se pa priklopa na računalnik tiče, mislim da bi moralo it, v Ljubljani je Benčina v redu servis, ni poceni, pa še tam povprašal, ampak MG-ji in Roverji so v bistvu enaki avti s tem da so MG-ji boj športni. SKor 100% sem, da bi priklop moral it.
Slika

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Sr nov 07, 2007 10:31 am

evo spodaj par linkov za katere avte bi se jest prej odlocu
Zadnjič spremenil EMiR, dne Sr nov 07, 2007 10:36 am, skupaj popravljeno 1 krat.
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne nov 11, 2007 4:58 pm

avto je kupil...
naj ti dolgo služi...
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Ne nov 25, 2007 9:50 pm

Mene še nekaj zanima glede MG ZR. Kakšno porabo in vzdržljivost ima 2.0 diesel in čigav je sploh ta motor? V čem je razlika motorja 1.8 vi 145ps, ki je v roverju in 1.8 160ps ki je v mg? Kolikor vem sta 1.4 16v motorja identična oz. je to roverjev motor.

MG ZR je v bistvu rover 25 s športno zunanjostjo, ostalo je vse isto (deli na podvozju, menjalniki, motorni deli)?

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Re: Nakup MG - ZR Sport 160

Napisal/-a šinki² Pe nov 08, 2013 4:10 pm

Pozna kdo ta avto.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=7753707

Ker je tema že precej stara, me zanima kako je sedaj z dobavo kosov za te avtomobile. Kolegi, ki vozijo 1,4 motorje na rallyjih pravijo da tehnika ni problem, dragi pa so karoserjiski kosi. Kakp je z mehanskimi deli pri teh motorjih?
ex šinki

okužen z rallyus virusom

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe nov 08, 2013 5:45 pm

Slika je simbolična, poglej angleško tablico...

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki² Pe nov 08, 2013 7:36 pm

Sam res, sploh nism opazu. Seprav da se za tega niti ne splača klicat :(
ex šinki

okužen z rallyus virusom

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe nov 08, 2013 8:16 pm

Kliči ga. TIp je len za napisat oglas ali nesposoben. Ni označiil kako opremo ima avto. Če bi bil fake oglas bi označil opremo ter spodaj pisal kej zanimivega v opis. Pri teh avtih rad odleti tesnilo glave motorja, pa gre 400-500€ za popravilo - glih tok kot za popravilo turbine na raznih punto gt golf IV gti itd :D ostalo pa je uredu
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe nov 08, 2013 11:29 pm

Deli so normalne cene tako kot za ostale avte, če odleti tesnilo glave motorja ne pride 400-500eur ampak cca. 250eur pri Trilarju v Kranju (včasih delal na pooblaščencu na Celovški za Roverja) - troslojno tesnilo, ki je potem ok. Glavni servis je okoli 300eur. Karoserijskih delov je kar nekaj rabljenih, malce moraš poznat; v IT se dobi boga in pol. Drugače pa presenetljivo zanimiv avto za malo denarja, potrebuje pa kvalitetno redno vzdrževanje - če je olje redno menjano se dročnikov na primer ne sme slišat, a na žalost se pri večini roverjev dročniki kar fino slišijo...

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So nov 09, 2013 12:20 am

Nebi zdaj ravno tak splošno govoril, pri mojem bivšek pri 255k, se ni nič slišalo. Je pa res da ni bilo noter kar eno olje in je bilo redno menjano.

Če zelis pravo mnenje o teh avtomobilih, se obrni na ang. forume.

Pa nebi zdaj spet o teh kvazi tesnilih, problem niso tesnila ampak hladilni sistem in cevi. Rada katera pušča in ko zmanjka hlad. tekočine, se pregreje in gre tesnilo glave(tako kot pri vseh ostalih avotmobilih).

Imajo pa še en problem, tesnilo sesalnega kolektorja(pri plastničih kolektorjih), te rade gredo(sam sem v 80k) menjal 2x, cena tesnila je cca 10€ in pol ure dela.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Po nov 11, 2013 8:58 am

Drugih "okvar", kot prebijanje izključno originalnega-prvovgradnega, ta avto nima.

Med drugim je motor ( tko kot velja nasplošno ) zelo občutljiv na pribijanje kadar še ni ogret....

Točno ta, specifični avto iz oglasa se nahaja v Škofji Loki, prodajal se je pred kakšnim letom in pol v Ajdovščini, kjer ga je en prpelu iz Italije.

Kot bivši lastnik identičnega in po želji, da ga spet kupim, sem si ga takrat tudi ogledal, naj bi bilo že menjano tesnilo glave ( prav pri prodajalcu - ni bil diler, fizična oseba ) ker je bil s prebitim tesnilom tudi pripeljan sem. Avto je bil vsaj takrat v tip top ohranjenem stanju, brez same poškodbe, če se prav spomnim, me je pa od nakupa zelo odvrnila zlomljena "šipka" olja, ki je bila dolga vsega skupaj 5 cm in sem sam pri sebi reku, da če je tazga prpelu iz Ita, potem menjal tesnilo itd, kako je dec vedu da ma sploh dovolj če ne raj preveč olja v motorju in sem use skupaj spustil ( vem, da je razvidno iz autodata itd količina olja ampak vseeno ).

Tko, da...kar se tesnila tiče...če prebije, zamenjaš enkrat, narediš ornk, zravn še velik servis in če je narejeno pravilno, je to doživljensko ( ob predpostavki da z avtom ravnaš gospodarno ).

Sam sem s svojim bivšim ZR160 doživel prebito tesnilo točno pri 89.000 in poleg tega v vseh 100.000 km kar sm jih naredu v tistih treh-štirih letih do prometne nesreče - totalka, nisem imel popolnoma nobenega stroška, razen menjave kvalitetnega olja na 10.000 km... Tudi poraba pri vozilu je lahko zelo ugodna če znaš z glavo/nogo vozit, mirno okol 7l/100 km, sam sem imel tudi 6l na tank km pri daljših poteh na ac pri 110 km/h....

Skratka, se mi kolca po avtu, mi ga je bilo zelo žal, da se je razsul (ko bi bil vsaj sam kriv ). Prava mala hothatch raketica.

Več koristinih informacij pa boš zvedu na ang. forumih, jih je malo morje, ker tam je to zelo popularen avto....tud za "tunat"....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov