IcEm4n je napisal/-a:Falco, za kater avto gre?
Sicer sam se tud na konc tud nism mogu odločt, al dizl al bencinc (ista konjenica), a ko sem na ene parih koncih vidu in slišu previsoko porabo bencinca (tud 9 litrov), sem se raj odloču za dizla (čeprov je bil nekak favorit že od samega začetka), pa se mi zdi, da delam kolkr tok kilometrov, da se mi splača (čeprov se bo zih kkšn najdu, k mi bo to očital.)
Kot je Falco reku, dizl ni lih primern za kratke razdalje (da se do prve gostilne v vasi zapelješ).
monster_d je napisal/-a:Jaz sem si nakratko preracunaval porabo goriva.
PRej sem mel unota 9l povprecne porabe.
Nedelam dosti kilometrov ampak useeno okol 15k na leto od oke.
poraba na 1000km
-pri porabi goriva 9l je to 90l mesecno torej 90eurov
-pri porabi dizla vectra 6.5l je to 65l mesecno torej 65eurov.
Torej ce na mesec bi nardil samo 1000km bi prisparal 25eurov, kar znasa letno 300eurov. (ce bi naredo letno 12k kilometrov)
Meni odgovarja.
lp
Falco' je napisal/-a:monster in lisko, vama še malo manjka do popolne računice. nista računala na dejstvo, da bosta za dizla odštela nekaj več denarja kot za bencinarja, če bi odštela enako vsoto, morata v zakup vzet da bo dizel starejši letnik, kar pa spet potegne za sabo večji riziko okvar, pa še eden izmed faktorjev: vzdrževanje in morebitne okvare, tukaj so šibke točke dizla. tista najbolj "vroča" točka pa je, da je trenutno dizelsko gorivo dražje od bencina in če gledamo s strani trgovcev (naftnih družb) se jim bo splačalo, da bodo imeli dizelsko gorivo dražje, ker bo več dizlov na cesti kot bencinarjev.
samo poraba, denimo 5l/100km se pri dizlu sliši lepo.
dnovak24 je napisal/-a:Pol pa pejt z 1.2 bencincom na morje na avtocesto, katastrofa, si kupiš turbodizlaša se pa peleš ko za hec, hriba sploh ne občuti, zato je turbodizlaš zakon!
Falco' je napisal/-a:lisko, pri taki stari gari vredni gajbo pira res nimaš kaj zgubit, ampak kdo še danes kupuje take dizle? punca ima cliena 1.2 60PS in ji pije slabih 5 litrov, tukaj tudi ni nevem kake razlike. jaz pa sem pisal o novejših avtih, vsaj letnik 2000 in več.
ford boy je napisal/-a:jaz pa dizela sploh nebi imel.
prvo kot prvo je dizel zdaj dražji od benzina.
drugo kot drugo pa je vzdrževanje dražje.
se ti sploh ne splača imet dizela.
ti pa ne moreš primerjati 1.2 in 2.0tdi
primerjaj 2.0 in 2.0tdi in boš videl kateri ima boljši pospešek in način vožnje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov