Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To nov 13, 2007 12:16 pm

Kritik je napisal/-a:Pa sej vsak ki prodaja avto, postavi višjo ceno.... pač probaš iztržit čim več. Mene so tud klical za prejšnji avto, pa zbijal ceno pa jokal da je previsoka.... Potem se je pa našel en resen, prišel, pogledal, probal in bil nadvse zadovoljen. Sva si segla v roke in biznis je bil sklenjen, prodal sem ga pa po ne bistveno nižji ceni. Zakoni svobodnega trga, ponudba - povpraševanje. Če ga ne bo uspel prodat bo že znižal ceno. Grem pa stavit, vsaj za te golfe, da se bodo prodali po teh ali primerljivih cenah... ker ne vem sicer zakaj, ampak slovenčki poveličujejo volkswagne nad vsem razumom.

Me zanima, kaj si oni tip mislil, ko mu je kolega rekel: Matr, te je nategnil, avto bi lahko dobil ceneje.
Pa ne, da si ga nategnil, ne. Saj sta se zmenla. To je ta barvitost prodajanja/kupovanja rabljenih avtov. Jaz sem svojo Lantro scincal iz 1.350.000 SIT na 950.000 SIT (5 let staro), medtem, ko sem iztočasno prodal 9 let starega Accenta brez vsakršne opreme (pa ša od zadaj je bil zaleten+2. lastnik) za 400.000SIT. Če to ni bil nateg...

Rimski pregovor pravi: Kupec je tisti, ki naj pazi!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale To nov 13, 2007 12:18 pm

BBoss je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:Grem pa stavit, vsaj za te golfe, da se bodo prodali po teh ali primerljivih cenah... ker ne vem sicer zakaj, ampak slovenčki poveličujejo volkswagne nad vsem razumom.

To je še ostal iz časov Crvene Zastave saj je takrat pomenil za povprečnega Jugoslovana Golf skoraj nedosegljive sanje, da o neprimerljivi kvaliteti sploh ne govorimo.

Več ko se je o tem govorilo bolj tdno se je zasidrala taka "resnica", ki danes res nima nobene pametne podlage več ampak nekateri pač tega ne vedo. ;)

Res je - Cene Golfov so še iz časov komunizma. Treba je vedeti, da je stal Takrat Golf skoraj 2x več od Stoeenke - 2 leti star je znal bit pa še dražji - brez zajebancije.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To nov 13, 2007 12:42 pm

Seveda, ker 2 leti starega si dobil takoj, za novega si mogu met pa veze, pa še full časa čakat nanj.

Na prostem trgu velja zakon povpraševanja in ponudbe, prav tako na našem, sekundarnem avtomobilskem,v osnovi imajo višjo ceno izdelki (v našem primeru rabljena vozila), kateri so med ljudmi bolj zaželeni. To pa so tisti s katerimi je najmanj problemov, imajo ugodne stroške vzdrževanja, so zanesljivi, itd..

Žal je situacija drugačna kot pred 30 leti, ampak malo takratne mentalitete je ostalo precej ljudem, mislim da so sedaj vsi avtomobili dokaj izenačeni glede kvalitete izdelave in vgradnje posameznih delov v njih (rezultat globalizacije).

Res pa ne gre dat v isti koš BMW 120d al pa KIA ceed, stvar okusa, imidža in pa seveda globine žepa.

Se pa strinjam da so golfi muchos precenjeni, glede tega kar ponujajo.

Pa še to, rabljena stvar je še vedno bila vredna toliko, kolikor je bil kdo pripravljen odštet zanjo.
RiDe hArD

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To nov 13, 2007 12:47 pm

tako pač je.
jst sem pred časom prodajal avto pa sem si zadal da ga prodam za 4k€, preden oddam oglas grem gledat na avto.net in vidim da se nekateri isti primetrki prodajajo tudi prek 5k€ (pa čeprav že veliko mesecev), sem si rekel ga provamo prodat za 5k, in čez 2dni je prišel tip z 5k in avto sem prodal :)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 13, 2007 1:03 pm

Odvisno kaki avto imaš. Če je avto dražji, da ima vse ko ata na mamo, da vse štima, da vidiš, da je človek skrbel za vozilo z vsemi dokazili rade volje plačam za avto tudi 1000€ več če pa vidim zanemarjen avto pa čudnega lastnika pa mi ga lahko da zastonj... Pa ga ne vzamem.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf To nov 13, 2007 1:05 pm

xandrej je napisal/-a:Odvisno kaki avto imaš. Če je avto dražji, da ima vse ko ata na mamo, da vse štima, da vidiš, da je človek skrbel za vozilo z vsemi dokazili rade volje plačam za avto tudi 1000€ več če pa vidim zanemarjen avto pa čudnega lastnika pa mi ga lahko da zastonj... Pa ga ne vzamem.

Se strinjam...

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale To nov 13, 2007 1:26 pm

W_Golf je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Odvisno kaki avto imaš. Če je avto dražji, da ima vse ko ata na mamo, da vse štima, da vidiš, da je človek skrbel za vozilo z vsemi dokazili rade volje plačam za avto tudi 1000€ več če pa vidim zanemarjen avto pa čudnega lastnika pa mi ga lahko da zastonj... Pa ga ne vzamem.

Se strinjam...

Se tud jaz strinjam.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To nov 13, 2007 2:51 pm

paskvale je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:Pa sej vsak ki prodaja avto, postavi višjo ceno.... pač probaš iztržit čim več. Mene so tud klical za prejšnji avto, pa zbijal ceno pa jokal da je previsoka.... Potem se je pa našel en resen, prišel, pogledal, probal in bil nadvse zadovoljen. Sva si segla v roke in biznis je bil sklenjen, prodal sem ga pa po ne bistveno nižji ceni. Zakoni svobodnega trga, ponudba - povpraševanje. Če ga ne bo uspel prodat bo že znižal ceno. Grem pa stavit, vsaj za te golfe, da se bodo prodali po teh ali primerljivih cenah... ker ne vem sicer zakaj, ampak slovenčki poveličujejo volkswagne nad vsem razumom.

Me zanima, kaj si oni tip mislil, ko mu je kolega rekel: Matr, te je nategnil, avto bi lahko dobil ceneje.
Pa ne, da si ga nategnil, ne. Saj sta se zmenla. To je ta barvitost prodajanja/kupovanja rabljenih avtov. Jaz sem svojo Lantro scincal iz 1.350.000 SIT na 950.000 SIT (5 let staro), medtem, ko sem iztočasno prodal 9 let starega Accenta brez vsakršne opreme (pa ša od zadaj je bil zaleten+2. lastnik) za 400.000SIT. Če to ni bil nateg...

Jest sem še vedno mnenja da je dobil dober avto, pa ne zato ker je bil moj, ampak zato ker je bil res lepo ohranjen, bil je sicer star 13 let, prevoženih je imel 75 kkm, z kar nekaj opreme + gume (letne, zimske so bile tudi nove) + vlečna kljuka + verige + smrček + strešni prtljažnik + redno servisiran (ravno za menjavo zobatega jermena).
Avta mi je bilo res žal ob prodaji, ampak je zaradi naraščaja moral od hiše.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale To nov 13, 2007 3:28 pm

Kritik je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:

Jest sem še vedno mnenja da je dobil dober avto, pa ne zato ker je bil moj, ampak zato ker je bil res lepo ohranjen, bil je sicer star 13 let, prevoženih je imel 75 kkm, z kar nekaj opreme + gume (letne, zimske so bile tudi nove) + vlečna kljuka + verige + smrček + strešni prtljažnik + redno servisiran (ravno za menjavo zobatega jermena).
Avta mi je bilo res žal ob prodaji, ampak je zaradi naraščaja moral od hiše.

Nekdo je imel srečo ;)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To nov 13, 2007 5:28 pm

meni je bolj zanimivo, da takoj ko se pojavi kak avto, ki ne spada v "povprečje" je nateg...
jaz sem mojega prodajal pol leta, pa nevem če sem mel 5 potencialnih kupcev. ceno sem imel na začetku za 1000€ višjo kot enaki letniki, s tem da sem imel več opreme in za 40-60k km manj in ponavadi še močnejši motor... pa ni šlo... nikakor.
ko pa sem spustil ceno na raven ostali, so pa tako začeli klicati in kot prvo začeli nižati ceno. en me je celo nahrulil, da kaj mi je da imam tako visoko ceno če se pa prodajajo za 2000€ manj podobni modeli. ga mal bolj povprašam kako misli in začne, da je na a.net en a4 z 115km dizelsko mašino, z 230kkm in brez opreme.
vsega skupaj sem imel 3 resne kupce, tretji ga je tudi vzel in sem mu še malo spustil ceno ker je bil zares resen.

zdej pa fun part: z višjo ceno bi ga lahko prodajal še pol leta pa uprašanje če bi ga prodal, če bi pa spustil ceno bi pa vsak pomislil, da sem prevrtel kilometre nazaj...

pri rabljenih vozilih cene določajo kupci ne pa prodajalci! dejte si to dopovedat...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 13, 2007 5:45 pm

ma vse bi blo OK, če bi bil nek nadzor nad verodostojnost podatkov.tk pa dobiš enga ko ma prevrtene KM.pa še zato si se mogu pelat XXXkm stran, nakoncu pa si čist nesrečn.

pa ne zdj blatit samo nemce, da so precenjeni...so tudi drugi.še reno 5-ka imaš tut po 2000€...pa so pol tuk vredne, kolikor ponujajo.nemci so pač popularni...ka jim naj jst.naj vsem prepovem da jih ne kopujejo pod 350€ (golf2) ?mislim da sm nekje zasledil, da avtu ko ga kupiš, v prvem letu pade tudi do 15% cene (ne me držat za besedo)...potem pa vedn manj...
potem v teoriji, bi za en star avto kot npr.:golf2, 5-ka,AX itd.:mogu nekomu doplačat, da ti bi ga kupil :?:
tuki se potem pojavi, kako obladate matematiko.

na splošn mi je pa tole malo smešna debata

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To nov 13, 2007 5:45 pm

maky je napisal/-a:pri rabljenih vozilih cene določajo kupci ne pa prodajalci! dejte si to dopovedat...

Kupci posamično, prodajalci skupinsko.

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R To nov 13, 2007 6:30 pm

Kupec je še vedno imel glavno besedo, takšen z denarjem je pa vedno car, kaj vi ste še kr v prejšnjem sistemu???!!!!!

Povsod po svetu največ izubiš na vrednosti v prvem letu. Kupec ki kupuje rabljen avto na podlagi uporabne vrednosti, mu je malo mar za znamko, če bi mu blo bi kupil novega.

Pa še ena bistroumna matematična, kako je teb model nekaj postov više uspel izračunat padec cene, da bi šel v - vrednost, dej razlož;)

Sam se predlansko zimo prodajal lantro, l. 93, z vso opremo v solidnem stanju, potrebna je bila edino menjava zadnjih zavornih oblog, cena je bila 200 E.
Res ne morš vrjet kaj vse folk zanima ko kličejo, kokr da bi prodaju avto za 5000 E. No kmalu se pobral dol lahka platišča, regulator prostega teka in pa luči, ostalo je romalo na odpad..
RiDe hArD

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas To nov 13, 2007 6:54 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1672428

ej, samo tota honda bi pa bla lahko zanimiva za kako zimsko službo, nigrad po moje ne spluži ceste tak dobro :D

pa brez zamere hondaši
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To nov 13, 2007 7:05 pm

moje mnenje je tako, da sta kupec in prodajalec partnerja in zato je potrebna volja obeh. :D

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R To nov 13, 2007 7:46 pm

Kupec je zagotovo v boljši pogajalski poziciji, vedno je bil in vedno bo.

Je pa res da se vsaka stvar proda za določen denar, avti, hiše, ipd.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To nov 13, 2007 8:14 pm

domsas je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1672428

ej, samo tota honda bi pa bla lahko zanimiva za kako zimsko službo, nigrad po moje ne spluži ceste tak dobro :D

pa brez zamere hondaši

Kaj res upa na teh 8 jurjev za letnik 96? :con :EE :EE :woohoo
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 To nov 13, 2007 8:22 pm

George86 je napisal/-a:paskvale se strinjam s tabo! na avto.net-u eni nabijajo cene,ki so zelo nerealne mam par primerov.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1698612
ta je celo bil na avtomobilizmu objavljen za tako ceno. in smo meli vroči pogovor glede tega dokler se ni tema zaklenla

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1672428
sem pred 6imi meseci kupo hondo sedan isti letnik kot je ta ter prevoženih je mela 125.000km z vso dodatno opremo (športno podvozje,felne,zadi skitana.drugi odbijači,...) odlično ohranjena za ceno 3.300 eu.

v glavnem še bi lahko najdo avte,ki imajo previsoko ceno.

Recte kar hocete tale coupe se je danes prodal za to ceno ....... Avto pa je proti tele hondi vrhunski !!!
Lp by Mare

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson To nov 13, 2007 8:29 pm

folk je moten, tisti ki pa to kupijo pa še bolj :!:
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma