Navadni Espace je cca. 10 cm krajši in mislim, da tudi nekaj ožji od C8, tako, da se najprej pozanimajte.
Drugič, Grand Espace, ta pa je večji od C8, vsekakor dolžinsko, verjetno tudi širinsko. Toliko glede prostornosti.
S uporabniškega vidika je C8 vsekakor bolj prilagodljiv, ne samo zaradi drsnih vrat, ki so lahko tudi električna, marveč tudi zaradi tega:

Ne vem, če ima Espace to na voljo
Vem, da so Espaca v preteklosti pestile težave s kvaliteto motorjev, predvsem dCi-jev, vendar ćče se ne motim, so jih odpravili. Po drugi strani C8 in druščina tudi niso ravno blesteli, vendar pa Hdi-ji niso delali težav.
Upam, da so eni in drugi odpravili vse težave, ker če so jih, potem sta kar dobra avtomobila, oba. Res je, da sta oba že v letih in, vendar pa sta bila tudi že prenovljena, Espace predkratkim že drugič tako da...
monster d je napisal/-a:Pri c8 me osebno moti amaturka na kateri so stevci nepregledni ki so na sredini
Tudi pri Espacu so na sredini, res, pa je, da so pri slednjem digitalni, kar se meni bolj dopade. Verjetno bi jih imel tudi C8 in druščina, vendar se je morala Lancia vmešavat
+ Espace je bolj vesoljski, kar moram reči, da mi je bolj všeč kot neka zadržanost C8-ke. Slednja je verjetno posledica dejstva, da so C8, 807, Phedro in Ullyseta razvijali skupaj (nižji stroški), vendar pa mi badge inginering niti slučajno ne diši, sploh upoštevajoč, da Citroen znova in znova dokazuje, da so mojstri pri delanju enoprostorcev.
Leta nazaj sem upal, da bo kaj iz naslednika C8, vendar je zaenkrat vse tiho, upal sem na nekaj takega:

Citroen C-Airlounge Concept (2003) Prototip leta 2003
GoGo je napisal/-a:Kaj pa novi ford Galaxy? Je prostornejši od C8, pa lepše se pelje...
sem imel prililko ga peljat par sto km, pa je res poezija.
Lepše je relativen pojem in naj se ga tako tretira, namreč C8 in Espace sta prav gotovo udobnejša od Galaxja, kar je recimo meni pomembnejše od neke bolj "športne" beri trde lege na cesti, ker roko na srce, za vsakdanje potrebe in seveda upoštevajoč razred (tip) avtomobila, je bolj pomembno kot neka dinamika.
Gre se za namenskost in to je v 1. vrsti družinski avtomobil tako da.
Seveda pa ni nič narobe, če je komurkoli všeč dinamika, sem pa rahlo alergičen na kategorizacijo, ki zadnje čase vsaj v Evropi prevladuje: dinamika/športnost = bojše, udobje in počutje(ambient vozila) = slabše oz. nepomembno. Ko bi v bistvu morali pošteno povedati, da je to
stvar izbire in preferenc. In kar je najhuje, to počnejo tudi "profesionalni" avto novinarji. In kot rezultat ima folk oprane možgane in proizvajalci nimajo izbire, če hočejo kaj prodati, da se temu podredijo.
Dejstvo je, da ni treba, da je vsak avto Ferrari, četudi si močno želimo, da bi bil.
Pa brez zamere.
Prilagam še:
Katalog C8Tehnični podatki in opremaCenik in opremaUpam, da sem pomagal.
Lp