Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če jan 03, 2008 5:06 pm

gepl83: lepo bi bilo če bi se vzdržal komentarjev o kvaliteti plastike in ostalih rečeh (tudi npr. o "cenenem francoskem avtu"), ker ni vprašal ali naj kupi bmw 118d ali espace, ampak C8 ali espace.

Poleg tega pa bavarci prepogosto delate hude napake ko primerjate popolnoma različne razrede vozil (petico s kliotom, puntotom,...). Seveda bo potem "cenena plastika". Pa če ima C6 plastično notranjost, to ne pomeni da ima laguna kaj slabšo notrajnost od trojke in vel satis od petice. Pa za clio I bacarra tudi še nisi slišal, ane?

BojcU
Nov uporabnik

Napisal/-a BojcU To feb 05, 2008 6:37 pm

Kakšne izkušnje imate z Peugeot 807 2.2 HDI. Ali je mogoče še kaj objavljeno na to temo na forumu.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To feb 05, 2008 7:09 pm

Glej res upoštevaj kar sme ti napisal...v enem letu smo dlai na avto že več kot 4 k €. turbina, egr ventil, sklopka........

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To feb 05, 2008 7:52 pm

Obadva avta sta pomoje v nekem vec al manj istem rangu, zdi se mi da je espace nekoliko vecji, me pa moti da nima drsnih vrat. C8 ma obojestranska drsna, fajn je ce mas tudi na daljincu funkcijo odklepanja avtomatskega s tipko. Pri c8 me osebno moti amaturka na kateri so stevci nepregledni ki so na sredini. Najbolj uporabn motor za taki avto je 2.2dizl, mislim da ga imata oba. Ti priporocam da gres na voznjo z obema.

Pa se kot zaminivost. C8 ma kuferamska vrata iz neke mesanice, zgleda kot poliester, pa zadnje blatnike iz plastike, pa ce se nemotim tudi prednje.

lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To feb 05, 2008 8:54 pm

Lancia Phedra se počuti zapostevljeno. Vsi ponujajo samo njene bratce.... :D

BojcU
Nov uporabnik

Napisal/-a BojcU Sr feb 06, 2008 4:01 pm

Kar se tiče Lance Phedre je njena notranjost veliko kvalitetnejša in bolj dovršena, pa tudi sedeži so kvalitetnejši. Je pa res, da je malo zapostavljena vsaj pri nas. Poznavalci pa točno vedo za kaj gre.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr feb 06, 2008 4:20 pm

Kaj pa novi ford Galaxy? Je prostornejši od C8, pa lepše se pelje...
sem imel prililko ga peljat par sto km, pa je res poezija.

Kar pa se tiče citroena (no, vozil sem peugeot 807, kot nadomestni avto),
pa lahko rečem da je naš galaxy 02, ki je dejansko avto skonstruiran v
letu 1995 boljši tako po prostornosti, odzivnosti kot legi na cesti. Je pa
res 807 za odtenek udobnejša (bolj mehka...)
Lep dan!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr feb 06, 2008 4:27 pm

Torej ti očitno bolj paše "nemški" stil. Sicer se pa predvsem odloči po tistem, kar ti je na videz lepše in po probi bolj uporabno. Crkne lahko vsak - večina je vse uvoženo, definitivno pa je vse rabljeno.

BojcU
Nov uporabnik

Napisal/-a BojcU Sr feb 06, 2008 4:49 pm

S to kategorijo avtomobilov je tako, da kdor ima tak avto ve za kaj ga ima. Malo kdo ga kupi, da mu stoji v garaži in se pelje za praznike. Je pa dobro, da malo izmenjamo mnenja, kajti moje mnenje je , kdor ima tak avto v tej kategoriji, ga veliko uporablja oziroma dosti časa preživi v njem. 100.000km pa se obrne tik tak avto je še vedno funkcionalen vreden pa nič, nastajajo prvi večji stroški... Največja težava pa je, da se ti nekam mudi, ostaneš pa 1000km od doma s prekurjenim motorjem. Saj so alternative v takem primeru, vendar je tudi čas vedno pomemben.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Sr mar 12, 2008 5:42 pm

nimam bavarca, sem imel pa citroena, pa tud marsikaterega renoja sem vozu. Plastika + plastika + plastika = renault. Pa to ni problem espaca. Če ste mogoče nedavno nazaj gledal oddajo tednik na tvs 1. Polom. Možakar je dal na tednik espaca, zaradi tega ker so se mu ves čas kvarili motorji. Imel je 5 espacov.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Sr mar 12, 2008 5:46 pm

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... c_id=24476

V tejle oddaji je blo, sam ne vem kje bi dobil posnetek oddaje. Če si slučajno že kupil avto, upam, da to ni bil espace.

alkor
Nov uporabnik

Napisal/-a alkor Sr mar 12, 2008 9:00 pm

Sej pri espace u so problem samo 2.2 dci motorji..

a ni tako,...

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Sr mar 12, 2008 9:18 pm

Sodelovec je isto izbiral med Renaultom in Citroenom in je sedaj lastnik C8 in pravi , da je izbral prav.Najbolj so mu všeč električna drsna vrata :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Espace ali C-8

Napisal/-a kljukec Sr maj 02, 2012 7:01 pm

Pri fiatu je kvazi naslednik pravkar prišel, novi espace se mi zdi da naslednje leto - kar kaže tudi trenutna cena novega - je praktično cenejši od senica, za citroena pa peugeota pa še nism slišal
lp

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr maj 02, 2012 7:12 pm

4 leta stara tema? :lol:

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 So jun 16, 2012 10:18 am

Navadni Espace je cca. 10 cm krajši in mislim, da tudi nekaj ožji od C8, tako, da se najprej pozanimajte.
Drugič, Grand Espace, ta pa je večji od C8, vsekakor dolžinsko, verjetno tudi širinsko. Toliko glede prostornosti.
S uporabniškega vidika je C8 vsekakor bolj prilagodljiv, ne samo zaradi drsnih vrat, ki so lahko tudi električna, marveč tudi zaradi tega:
Slika

Ne vem, če ima Espace to na voljo :?: :roll:

Vem, da so Espaca v preteklosti pestile težave s kvaliteto motorjev, predvsem dCi-jev, vendar ćče se ne motim, so jih odpravili. Po drugi strani C8 in druščina tudi niso ravno blesteli, vendar pa Hdi-ji niso delali težav.

Upam, da so eni in drugi odpravili vse težave, ker če so jih, potem sta kar dobra avtomobila, oba. Res je, da sta oba že v letih in, vendar pa sta bila tudi že prenovljena, Espace predkratkim že drugič tako da...

monster d je napisal/-a:Pri c8 me osebno moti amaturka na kateri so stevci nepregledni ki so na sredini

Tudi pri Espacu so na sredini, res, pa je, da so pri slednjem digitalni, kar se meni bolj dopade. Verjetno bi jih imel tudi C8 in druščina, vendar se je morala Lancia vmešavat :evil:
+ Espace je bolj vesoljski, kar moram reči, da mi je bolj všeč kot neka zadržanost C8-ke. Slednja je verjetno posledica dejstva, da so C8, 807, Phedro in Ullyseta razvijali skupaj (nižji stroški), vendar pa mi badge inginering niti slučajno ne diši, sploh upoštevajoč, da Citroen znova in znova dokazuje, da so mojstri pri delanju enoprostorcev.

Leta nazaj sem upal, da bo kaj iz naslednika C8, vendar je zaenkrat vse tiho, upal sem na nekaj takega:
Slika
Citroen C-Airlounge Concept (2003) Prototip leta 2003
:(

GoGo je napisal/-a:Kaj pa novi ford Galaxy? Je prostornejši od C8, pa lepše se pelje...
sem imel prililko ga peljat par sto km, pa je res poezija.

Lepše je relativen pojem in naj se ga tako tretira, namreč C8 in Espace sta prav gotovo udobnejša od Galaxja, kar je recimo meni pomembnejše od neke bolj "športne" beri trde lege na cesti, ker roko na srce, za vsakdanje potrebe in seveda upoštevajoč razred (tip) avtomobila, je bolj pomembno kot neka dinamika.
Gre se za namenskost in to je v 1. vrsti družinski avtomobil tako da.
Seveda pa ni nič narobe, če je komurkoli všeč dinamika, sem pa rahlo alergičen na kategorizacijo, ki zadnje čase vsaj v Evropi prevladuje: dinamika/športnost = bojše, udobje in počutje(ambient vozila) = slabše oz. nepomembno. Ko bi v bistvu morali pošteno povedati, da je to stvar izbire in preferenc. In kar je najhuje, to počnejo tudi "profesionalni" avto novinarji. In kot rezultat ima folk oprane možgane in proizvajalci nimajo izbire, če hočejo kaj prodati, da se temu podredijo.
Dejstvo je, da ni treba, da je vsak avto Ferrari, četudi si močno želimo, da bi bil. =P
Pa brez zamere. ;)

Prilagam še: Katalog C8

Tehnični podatki in oprema

Cenik in oprema

Upam, da sem pomagal.
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov