Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 07, 2008 7:34 am

Skalaš je napisal/-a:Kako pa je bilo s tem pri VW? Katera golf generacija je že imela pocinkano pločevino?
Lp

Še dons je nimajo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jan 07, 2008 7:59 am

Od novejših mercedezov bojda le c klasa cinkana... ve kdo kaj več na to temo?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Po jan 07, 2008 10:30 am

nebivedu je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Zx i tudi letniki 90 dalje AX pa ni sigurno je ko sir pa Fiati Croma in Thema pa Saab i tudi.

Da si ne boš kej naredil. Saab ni cinkan. Saab je iz visokonateznega jekla, ki ne rjavi za razliko od lancie theme, fiat crome ali alfe 164, ki so iz navadnega pleha in niso cinkani.

Krasp krasp, kje si pa ti slišal tole za Alfo 164? Od 1988 dalje je Alfa pocinkana, če ne verjameš pridi pogledat mojo letnik 92, pa na kakšen Alfa servis pojdi vprašat. Alfe rjavijo samo če so bile slabo popravljane po karambolu.

LP Luka

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 07, 2008 12:00 pm

Alfa 164 je zelo slabo cinkana in gnije tudi brez karambola - preverjeno.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Po jan 07, 2008 1:33 pm

nebivedu je napisal/-a:
Skalaš je napisal/-a:Kako pa je bilo s tem pri VW? Katera golf generacija je že imela pocinkano pločevino?
Lp

Še dons je nimajo.

Ne mislim pravocirat, ampak kje si dobil ta podatek, oziroma ali lahko to utemeljis?
Moja bivsa enka kot vem je bila pocinkana do stebrickov, samo je bila letnik 87'.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po jan 07, 2008 1:50 pm

f.taunus je napisal/-a:Fiat Uno, Tipo, ZX in podobno je daleč od pocinkanega. Pleh je bil galvaniziran, kar pa ni nujno pocinkan. Kako in s čim so glavanizirali, pa ne vem ... glede na stanje pleha po 10 letih, bi rekel da z ničemer.

ja a kaj galvanizacija je pa nanašanje blata gor al kaj.. dejte mal premislt preden kej napišete...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po jan 07, 2008 1:54 pm

nebivedu je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Zx i tudi letniki 90 dalje AX pa ni sigurno je ko sir pa Fiati Croma in Thema pa Saab i tudi.

Da si ne boš kej naredil. Saab ni cinkan. Saab je iz visokonateznega jekla, ki ne rjavi za razliko od lancie theme, fiat crome ali alfe 164, ki so iz navadnega pleha in niso cinkani.

visokonatezno :lol: hočeš rečt iz nerjavnega jekla..

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po jan 07, 2008 1:57 pm

dj_em je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Fiat Uno, Tipo, ZX in podobno je daleč od pocinkanega. Pleh je bil galvaniziran, kar pa ni nujno pocinkan. Kako in s čim so glavanizirali, pa ne vem ... glede na stanje pleha po 10 letih, bi rekel da z ničemer.

ja a kaj galvanizacija je pa nanašanje blata gor al kaj.. dejte mal premislt preden kej napišete...

Galvanizacija je samo postopek. Imaš pa različne galvanske nanose in tudi različne kakovosti. Cink je eden iz med mnogih nanosov, eden izmed dražjih in pri avtomobilih nižjega ter srednjega cenovnega razreda posledično tudi eden izmed tistih, ki se ne uporablja.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po jan 07, 2008 2:03 pm

f.taunus je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:

Galvanizacija je samo postopek. Imaš pa različne galvanske nanose in tudi različne kakovosti. Cink je eden iz med mnogih nanosov, eden izmed dražjih in pri avtomobilih nižjega ter srednjega cenovnega razreda posledično tudi eden izmed tistih, ki se ne uporablja.

Mi je zelo dobro znan galvanski nanos.. samo mi pa ti povej kaj bi ti nanašal na železo ?? oz na jeklo,da ti ne rjavi.
Cena Zn se je dvignila v zadnih letih.. mi pa ves čas govorimo o letih 90. + takrat je bila cena bistveno manjša.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 07, 2008 2:05 pm

dj_em je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

visokonatezno :lol: hočeš rečt iz nerjavnega jekla..

Jeklo ni samo eno - imaš več vrst in saabi so iz visokonateznega prožnega jekla in ja tudi nerjaveč je - ker nekatera jekla tudi rjavijo.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po jan 07, 2008 2:18 pm

dj_em je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:

Mi je zelo dobro znan galvanski nanos.. samo mi pa ti povej kaj bi ti nanašal na železo ?? oz na jeklo,da ti ne rjavi.
Cena Zn se je dvignila v zadnih letih.. mi pa ves čas govorimo o letih 90. + takrat je bila cena bistveno manjša.

Glej, ne bom se ukvarjal s tabo, ker nimaš blage veze o galvanizaciji. Pokliči kakšno firmo, ki se ukvarja z galvanizacijo, pa ti bodo najbrž vse razložili.
Sem v tej temi že nekje napisal, da dotični avti niso pocinkani, ampak galvanizirani z nanosom, ki je najbrž res bolj blato kot pa kak približek cinka.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po jan 07, 2008 2:25 pm

f.taunus je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:

Glej, ne bom se ukvarjal s tabo, ker nimaš blage veze o galvanizaciji. Pokliči kakšno firmo, ki se ukvarja z galvanizacijo, pa ti bodo najbrž vse razložili.
Sem v tej temi že nekje napisal, da dotični avti niso pocinkani, ampak galvanizirani z nanosom, ki je najbrž res bolj blato kot pa kak približek cinka.

hahhaa.. no prov taunus glede na to da sem metalurg bom poklicu pa nej mi razložijo :bonk

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER To jan 08, 2008 10:18 am

nebivedu je napisal/-a:Alfa 164 je zelo slabo cinkana in gnije tudi brez karambola - preverjeno.

Tukaj ti lahko pritrdim. Površnost pri Italijanih je itak nekaj čisto normalnega, ampak kot sem ti že dejal ima moja Alfa za seboj 315000 km in je karoserijsko pa tudi drugače v odlični formi. Klasično mesto za rjo je zgolj v okolici tanka oziroma tam kjer je bila slabo popravljana.
Drugače pa o pocinkani karoseriji ne govorim nekaj v tri dni, gre namreč zato, da sem vozil Italijane pred letom 88 in je bila zgodba povsem drugačna, zato sem se ob nakupu 164-ke pozanimal pri pooblaščenem serviserju kako in kaj je s karoserijo in sem dobil odgovor kot sem ga že navedel. Pocinkano od 88 dalje.

LP Luka

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To jan 08, 2008 12:37 pm

No, to je res, da četudi je karoserija v celoti pocinkana ne pomeni da ne rjavi. Fotru je na prejšnjem modelu astre (mislim da se ji je reklo Astra G) pod prtljažnimi vrati, tam je bila zvarjena pločevina, pričelo rjaveti.... Sicer je bilo garancije na prerjavenje 12 let, ampak sej vsi vemo kako je s to garancijo... dokler ni luknje ni nič. Nekdo je že omenil, da je vse odvisno kako vare zaščitijo... in res je.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN To jan 08, 2008 1:06 pm

lenivec je napisal/-a:saj opli pred letom 99 vsi rjavijo.
pa mercedezi še zdaj nove E klase rjavijo, pa fokusi, pa mondeoti, pa mazde 6. to so relativno novi avti stari par let ki majo rjava vrata in pa nekateri tudi prage.
žalostno.

Ne govori od Mb ja... E klasa letnik tam nekje med 98-00' karavan, gnil od podna do strehe, se posebej celotna zadnja prtljazna vrata, letvice na vratih, spodni del vrat, mislm pogreb na kubik sosedovih drv... Pa prvi lasnik od 5km naprej, avto nikoli razbit..

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To jan 08, 2008 1:10 pm

AXioN je napisal/-a:Ne mislim pravocirat, ampak kje si dobil ta podatek, oziroma ali lahko to utemeljis?
Moja bivsa enka kot vem je bila pocinkana do stebrickov, samo je bila letnik 87'.

Dvojka letnik 87 nam je rjavela od strehe do pragov.Nikoli karambolirana. Res se pa ne spomnem če so bili stebrički OK :twisted:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jan 08, 2008 4:57 pm

tempra, dedra, pa vrjetno tut tipo in155(ker so na isti osnovi nareti) tut lepo rjavijo. Sprednji kraki, zadaj in spredaj robovi, predvsem tak ko se umazanjia izpod gum noter zafila in če ni redno pran začne rjavet.
LP Rok

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN To jan 08, 2008 5:20 pm

phoebus je napisal/-a:Dvojka letnik 87 nam je rjavela od strehe do pragov.Nikoli karambolirana. Res se pa ne spomnem če so bili stebrički OK :twisted:

Tri besede - Tovarna avtomobila sarajevo, moja enka je bila narejena v Osnabrücku.

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew To jan 08, 2008 5:26 pm

Golf IV je sigurno pocinkan pa passat od let.97 dalje!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov