Skalaš je napisal/-a:Kako pa je bilo s tem pri VW? Katera golf generacija je že imela pocinkano pločevino?
Lp
Še dons je nimajo.
nebivedu je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:Zx i tudi letniki 90 dalje AX pa ni sigurno je ko sir pa Fiati Croma in Thema pa Saab i tudi.
Da si ne boš kej naredil. Saab ni cinkan. Saab je iz visokonateznega jekla, ki ne rjavi za razliko od lancie theme, fiat crome ali alfe 164, ki so iz navadnega pleha in niso cinkani.
nebivedu je napisal/-a:Skalaš je napisal/-a:Kako pa je bilo s tem pri VW? Katera golf generacija je že imela pocinkano pločevino?
Lp
Še dons je nimajo.
f.taunus je napisal/-a:Fiat Uno, Tipo, ZX in podobno je daleč od pocinkanega. Pleh je bil galvaniziran, kar pa ni nujno pocinkan. Kako in s čim so glavanizirali, pa ne vem ... glede na stanje pleha po 10 letih, bi rekel da z ničemer.
nebivedu je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:Zx i tudi letniki 90 dalje AX pa ni sigurno je ko sir pa Fiati Croma in Thema pa Saab i tudi.
Da si ne boš kej naredil. Saab ni cinkan. Saab je iz visokonateznega jekla, ki ne rjavi za razliko od lancie theme, fiat crome ali alfe 164, ki so iz navadnega pleha in niso cinkani.
dj_em je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:Fiat Uno, Tipo, ZX in podobno je daleč od pocinkanega. Pleh je bil galvaniziran, kar pa ni nujno pocinkan. Kako in s čim so glavanizirali, pa ne vem ... glede na stanje pleha po 10 letih, bi rekel da z ničemer.
ja a kaj galvanizacija je pa nanašanje blata gor al kaj.. dejte mal premislt preden kej napišete...
f.taunus je napisal/-a:dj_em je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:Fiat Uno, Tipo, ZX in podobno je daleč od pocinkanega. Pleh je bil galvaniziran, kar pa ni nujno pocinkan. Kako in s čim so glavanizirali, pa ne vem ... glede na stanje pleha po 10 letih, bi rekel da z ničemer.
ja a kaj galvanizacija je pa nanašanje blata gor al kaj.. dejte mal premislt preden kej napišete...
Galvanizacija je samo postopek. Imaš pa različne galvanske nanose in tudi različne kakovosti. Cink je eden iz med mnogih nanosov, eden izmed dražjih in pri avtomobilih nižjega ter srednjega cenovnega razreda posledično tudi eden izmed tistih, ki se ne uporablja.
dj_em je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:Zx i tudi letniki 90 dalje AX pa ni sigurno je ko sir pa Fiati Croma in Thema pa Saab i tudi.
visokonateznohočeš rečt iz nerjavnega jekla..
dj_em je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:dj_em je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:Fiat Uno, Tipo, ZX in podobno je daleč od pocinkanega. Pleh je bil galvaniziran, kar pa ni nujno pocinkan. Kako in s čim so glavanizirali, pa ne vem ... glede na stanje pleha po 10 letih, bi rekel da z ničemer.
Galvanizacija je samo postopek. Imaš pa različne galvanske nanose in tudi različne kakovosti. Cink je eden iz med mnogih nanosov, eden izmed dražjih in pri avtomobilih nižjega ter srednjega cenovnega razreda posledično tudi eden izmed tistih, ki se ne uporablja.
Mi je zelo dobro znan galvanski nanos.. samo mi pa ti povej kaj bi ti nanašal na železo ?? oz na jeklo,da ti ne rjavi.
Cena Zn se je dvignila v zadnih letih.. mi pa ves čas govorimo o letih 90. + takrat je bila cena bistveno manjša.
f.taunus je napisal/-a:dj_em je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:dj_em je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:Fiat Uno, Tipo, ZX in podobno je daleč od pocinkanega. Pleh je bil galvaniziran, kar pa ni nujno pocinkan. Kako in s čim so glavanizirali, pa ne vem ... glede na stanje pleha po 10 letih, bi rekel da z ničemer.
Mi je zelo dobro znan galvanski nanos.. samo mi pa ti povej kaj bi ti nanašal na železo ?? oz na jeklo,da ti ne rjavi.
Cena Zn se je dvignila v zadnih letih.. mi pa ves čas govorimo o letih 90. + takrat je bila cena bistveno manjša.
Glej, ne bom se ukvarjal s tabo, ker nimaš blage veze o galvanizaciji. Pokliči kakšno firmo, ki se ukvarja z galvanizacijo, pa ti bodo najbrž vse razložili.
Sem v tej temi že nekje napisal, da dotični avti niso pocinkani, ampak galvanizirani z nanosom, ki je najbrž res bolj blato kot pa kak približek cinka.
nebivedu je napisal/-a:Alfa 164 je zelo slabo cinkana in gnije tudi brez karambola - preverjeno.
lenivec je napisal/-a:saj opli pred letom 99 vsi rjavijo.
pa mercedezi še zdaj nove E klase rjavijo, pa fokusi, pa mondeoti, pa mazde 6. to so relativno novi avti stari par let ki majo rjava vrata in pa nekateri tudi prage.
žalostno.
AXioN je napisal/-a:Ne mislim pravocirat, ampak kje si dobil ta podatek, oziroma ali lahko to utemeljis?
Moja bivsa enka kot vem je bila pocinkana do stebrickov, samo je bila letnik 87'.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov