Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Ne dec 02, 2007 1:27 pm

Pismo, za 10t na leto bi ti pa tut ceed 1.4 bil dost. Pejt sprobat-na koncu koncev ma vseeno 109 konjev. Jaz bi se za 1000 EUR stegnil in vzel ceeda.
In še komentar na en prejšnji post-Moj bivši accent 1.3 je bil najboljš avto kar sm ga do zdej mel.Stroški nični, na relacije mi je pil 6 do 6,5 pa full dobr je šel za to kubaturo.

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Ne dec 02, 2007 1:28 pm

Pismo, za 10t na leto bi ti pa tut ceed 1.4 bil dost. Pejt sprobat-na koncu koncev ma vseeno 109 konjev. Jaz bi se za 1000 EUR stegnil in vzel ceeda.
In še komentar na en prejšnji post-Moj bivši accent 1.3 je bil najboljš avto kar sm ga do zdej mel.Stroški nični, na relacije mi je pil 6 do 6,5 pa full dobr je šel za to kubaturo.

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Ne dec 02, 2007 1:29 pm

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Ne dec 02, 2007 1:29 pm

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Ne dec 02, 2007 1:37 pm

švaba ne rab garancije...ZAUPAJ ZNAMKI.. :lol: :lol:
kia pride je mela tud ne vem kaksne garancije.. :roll: no ne bomo sli dalje..
pride en korjski dizelski motor vn in je takoj bolsi od tdija ki je tok casa na trgu.dej te no.pa med najbolsimi in najbolj trpežnimi masinami..sej ne recm da je slab crdi sam ne mors rect da je tdi j**c... :roll:
itak mi je pa useen kaj pisete ker pred mojo hiso ne bo nikoli parkiran dizl..mogoce le nad 200ps... :P
jst vem da si raje za ta denar kupim primer:golfa v..mogoce da ne bo ravno tak letnik kot kia,sam razmislji mau.kok je vredn primer golf star 5 let pa kia stara 5 let..bos veliko denarja zgubu na kiji..
Slika
I piss on diesel!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 02, 2007 1:51 pm

mah ne grem se več..germano fili ste razred zase in vaši avti so oh in sploh najboljši in ne vem kaj...

Ja TDI je j**c (IMO), ker smrdi, ropota trese...pa ni tok varčen kokr eni tle bluzite....ja pa najd mi 5 let staro kio ceed :D

Golf 5 s primerljivo opremo in priblizno tako motorizacijo je vsaj ene 3ooo evrov drazji, ko bo star 5 let bo pa mogoče 1000 evrov drazji če sploh...kdo zdaj več zgubi...?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Ne dec 02, 2007 1:53 pm

aniscar je napisal/-a:švaba ne rab garancije...ZAUPAJ ZNAMKI.. :lol: :lol:
kia pride je mela tud ne vem kaksne garancije.. :roll: no ne bomo sli dalje..
pride en korjski dizelski motor vn in je takoj bolsi od tdija ki je tok casa na trgu.dej te no.pa med najbolsimi in najbolj trpežnimi masinami..sej ne recm da je slab crdi sam ne mors rect da je tdi j**c... :roll:
itak mi je pa useen kaj pisete ker pred mojo hiso ne bo nikoli parkiran dizl..mogoce le nad 200ps... :P

drgac mi je pa ceed lespi kot bravo...malo sparaj... ;)

:rofl :rofl :rofl :rofl
Sami strokovnjaki svaka čast

Drugače pa govorimo o novih vozilih kia in ne prvih ki so prišli na trg in pride je bil najcenejši nov avto zato pač tudi tko je bilo pač slab pleh so imeli a motor dela kot urca nej reče kdo ki ga je imel da je imel kašne probleme z motorjem....
Uglavnem ne komentirajte ko nimate izkušenj govorite samo nekaj kar mislite iz svoje glave testi pa pač dokazujejo nekaj drugega.Verjamite znamki to je bilo ko je bil golf 2 in te avtomobili ne pa današnji ko je že taka konkurenca na trgu da enostavno tud nemci niso kvalitetni kot so nekoč bili in slovili po tem.

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Ne dec 02, 2007 2:09 pm

Tisti, ki imate toliko za povedat čez Kio očitno niste na tekočem z razvojem v avtomobilski industriji. Dejstvo je da so v zadnjih 5 letih najbolj napredovali prav korejci in če bi si vzeli par minut časa in šli vozit eno izmed novih Kij, bi sigurno spremenili mnenje. Čez garancijo pa imate veliko za povedati,ker vasi "vrli nemci" dajejo na svoje izdelke samo 2 leti garancije...Jaz bi med izbiro,ki si jo dal, vsekakor izdal Kio Ceed, gre za razred večji avtomobil, poleg tega pa po zmogljivostih nič ne zaostaja za puntom. Seveda je velik + tudi 7 let garancije na motor in menjalnik, kar pomeni brezskrbno vožnjo do 150k km, brez nepredvidenih stroškov. Pa če pomislim na svojega nemca, pri katermu so se začele pojavljati napake ravno po poteku garancije (2 leti) je to pomemben agrument v prid kii.
lp

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Ne dec 02, 2007 2:11 pm

Tisti, ki imate toliko za povedat čez Kio očitno niste na tekočem z razvojem v avtomobilski industriji. Dejstvo je da so v zadnjih 5 letih najbolj napredovali prav korejci in če bi si vzeli par minut časa in šli vozit eno izmed novih Kij, bi sigurno spremenili mnenje. Čez garancijo pa imate veliko za povedati,ker vasi "vrli nemci" dajejo na svoje izdelke samo 2 leti garancije...Jaz bi med izbiro,ki si jo dal, vsekakor izdal Kio Ceed, gre za razred večji avtomobil, poleg tega pa po zmogljivostih nič ne zaostaja za puntom. Seveda je velik + tudi 7 let garancije na motor in menjalnik, kar pomeni brezskrbno vožnjo do 150k km, brez nepredvidenih stroškov. Pa če pomislim na svojega nemca, pri katermu so se začele pojavljati napake ravno po poteku garancije (2 leti) je to pomemben agrument v prid kii.
lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne dec 02, 2007 2:14 pm

speedfreak je napisal/-a:Golf 5 s primerljivo opremo in priblizno tako motorizacijo je vsaj ene 3ooo evrov drazji, ko bo star 5 let bo pa mogoče 1000 evrov drazji če sploh...kdo zdaj več zgubi...?

....veš kaj bo s KI-O ? Še pogledal jo ne bo nihče !!!
P.S poglej golfa IV letnik 2002....pol pa odpri KI-E in vsa ta "kiki-riki" sranja, pa na ceno poglej....

P.S 1. "sonac" moja sestra ima punta, sicer 1.4 8v že skoraj dve leti - nobenga problema
..vsekakor dober nakup....

..od korejcev pa edino Hyundai, kot sem že napisal....se lahko enakovredno kosa z evropejci in japonci, ampak problem nastane po petih/šestih letih pri nadaljni prodaji....

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Ne dec 02, 2007 2:25 pm

Jaz pa si upam trditi da se bo kia ceed letnik 2007 čez 4 leta lažje prodala kot golf, pri ceni pa bi tudi upal stavit, da ne bo procentualno bistveno večjega padca vrednosti, zakaj? Zato, ker bo takrat kia imela še 4 leta garancije in bo tako kupec vedel da se bodo morebitne napake odpravile na servisu, seveda brezplačno. Aja še en VELIK + za kio-ni zanimiva za krajo, vsaj zaenkrat še ne, medtem ko golfov pokradejo malo morje...
lp

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne dec 02, 2007 2:36 pm

firme se tepejo s konkurenco.oni hočejo samo, da se proda njihov avto.
pa če ima 7 let garancije, potem nobena firma ne bo delala "zanič" motorjev, da bo potem propadla zaradi izplačevanja garancij.
takšno logiko imam jaz in sem 99% da je tako.

je pa tudi lahko zanka. naj nekdo pogleda, na kaj vse garancija pri kia ceed zavzema

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 02, 2007 2:41 pm

Corsa16v..brezveze je dokazovat takim, da obstaja še kaj drugega kot golf. Tudi sam imam nemški avto, ki mu kmalu poteče garancija in me je že strah kaj bo potem, če so že zdaj težave. Brat pa ima to tako "razvpito" kio ceed in bom rekel, da ni popoln avto, sploh njegova, ki je ena prvih, ampak je pvsem konkurečnem VSEM v tem razredu oziroma je v marsikaterem pogledu ( npr prostornost, dobljeno glede na ceno, uglajenost dizelskih motorjev, oprema ipd ) boljši od njih.

Pa vsi neki nabijate poglej vrednost 5 let starih kii. 5 let stare kie ceed NI, ne mores prejsne kie, kis obile vsaj nekatere od njih res crap primerjat z novimi. Brat je, ko je kupoval sedanji avto pregledal večino modelov v tem rangu in se je za kio odločil zaradi občutka v njen in same kvalitete avta, ne pa zaradi cene, ki je vsekakor konkurečna, ni pa avto poceni, kot so včasih kie bile.

Uglavnem, kot pravi pregovor ...za dobri konjem se vedno dviga prah...torej je očitno neki na ceedu, če se tok govori o njem ;)

@sašo5..hyundai je lastnik kie, torej si rekel da naj uzame hyundaia, če že uzame korejca, torej v tem primeru I30, ki je praktično identičen avto kot kia ceed, to je isto, kot da bi rekel da je octavia crap, golf pa super duper avto, ko pa sta u bistvu isti avto ( kvecjemu je skoda boljša :D ), razlika je le v dizajnu in podrobnostih.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 02, 2007 2:44 pm

myster je napisal/-a:firme se tepejo s konkurenco.oni hočejo samo, da se proda njihov avto.
pa če ima 7 let garancije, potem nobena firma ne bo delala "zanič" motorjev, da bo potem propadla zaradi izplačevanja garancij.
takšno logiko imam jaz in sem 99% da je tako.

je pa tudi lahko zanka. naj nekdo pogleda, na kaj vse garancija pri kia ceed zavzema

5 let je na celoten avto, 7 let ali 150 000 km na motor ali menjalnik. torej ce delas nekje 20kkm na leto imas 7 let! mir pred izrednimi stroški.

mirch
Nov uporabnik

Napisal/-a mirch Ne dec 02, 2007 5:07 pm

Se strinjam z myster-om. Če že da 7 let garancije, te že ne bo dala nekih zanič mašin in ostalega not.

Kaj pa se tiče pol prodajne vrednosti, pa si mogoče upam trdit da cena ne bo mogoče tak hitro padla kot pri starih hyundayih al pa ostalih kijah. Saj je Cee'd dost bolk kvalitetno narejen od prešnjih. Predvsem zato kr preprosto ne uvažajo več z japonske ampak so bolj osredotočeni na evropski okus (za kar pa je kia posebaj na slovaškem zgradila novo tovarno).

Prej je eden tud omenjal da so še vedno nemci ohh in svašta pri dizlih. A dizle razvijajo že 25 let če se motim...toyota pa je začela neki pred osmimi leti, pa je imela leta 2005 najboljboljši dizel motor D4-D (ne spomnim se točno katerega pa katero združenje evropsko ga je ocenjevalo - neki sem zaasledil).

Saj ne pravim da so zdaj korejci pa japonci najboljši...sam pač časi se spreminjajo :roll:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Ceed - popusti?

Napisal/-a Kael Ne dec 02, 2007 5:33 pm

sonac je napisal/-a:Živijo!
Doma se odločamo za nakup novega avta in nekako nam je v oči padel nov Ceed, o katerem se sliši veliko dobrega. Problem pa seveda nastane pri ceni. Osnovna verzija (LX) za 12000€ bi sicer še nekako prišla v poštev, vedar na žalost nima klime. Oprema je sicer že kar solidna, vendar kdo bo danes kupil avto brez klime...bi bilo res neumno.
Zato me zanima, če se morda že kaj ve, ali bodo zdaj proti novem letu in na začetku naslednjega leta kakšni popusti, saj je LX FRESH verzija, ki ima klimo kar 1300€ dražja, kar pa nam je že preveč denarja.

Odkar se v prometno piše leto registrcije avtomobila, je prav falus, al je letnik 2007 avto ali 2008, tako da nekih bajnih popustov ne gre pričakovati - in čakanje na popuste je jalova stvar: ta mesec bo 500 €, nasledn mesec bo 600€, bi počakal mogoče bo pa 700€ - s to filozofijo nikoli ne boste kupil avtomobila - tako, da čakanje na popuste je bolj jalovo - ker potem lahko čakaš v nekončnost.
Sedaj pa k dejstvom: zagotovo bodo osnovni stroški avtomobila pri CEED malo večji, sam ima kar 109KM (mislim da gre v višji razred za zavarovanje) ter tudi osnovna cena je napram punteko 1.4 16V v 90 konji, če sem prav pogledal cenik višji. Tukaj pa se za moje pojme, kar sem o obeh avtomobilih prebral, zaključijo minusi Ceed. Kaj sam vidim kot prednosti ceed:
- Ceed je večji avto, ima večji prtlažnik, kar je zagotovo plus pri vsakodnevni uporabi avtomobila, tudi ledvena opora pri sedežih ni zanemarljiva zadeva na daljših vožnjah
- Ceed ima alarmno napravo, kar ti prinese popust pri zavarovanju, sicer ne zdej 50%, ampak vendarle nekaj je
- Vse avtomobilske teste, katere sem bral, je Ceed preklemano pohvaljen, Puntek pa take hvale ne doživlja
- Take garancije pri Fiatu ne dobiš - 5 let ni zanemarljiva garancija in na motor ter menjalnik 7 let -> impresivno; vendar pazljivo, ker... (več o tem spodaj)

Iz te perspektive in samo 1000€ razlike nimaš kaj študirat - če bi sam kupil nov avto in bi izbiral med tema dvema - absolutno ceed, več avta za podoben denar (garancije in te zadeve niso za odmet, kot sem rekel). Sedaj pa takole: če imate 12.000€ za avto, ni hudiča, da jih nebi še 1000€ napraskal in kupil ceed. Razen če je 12.000€ popolna meja, kolikor ste sposobni za avto, da ne bote sam suh kruh pa vodo jedl dat, ampak potem je vprašljivo, če si res lahko takšen avto privoščite - upam, da razumeš kaj želim povedat -> če po vašem odločanju zmaga ceed, ker avta ne kupuješ za 2 lete, se da tist dnar napraskat - mogoče malo skromnejše poletne in tokrat zimske počitnice pa se stvar napol pokrije.

Ob nakupu pa seveda probajte še upoštevat koliko so cene servisev za punteka: recimo ma puntek 2 lete garancije, pol ga bote pa fural na nepooblaščenca. Koliko to pride draže napram kijim uradnim servisem (garancija je vezana na servisiranje pri njih), kakšna je cena rezevrnih delov za ene in druge avte (to bodo tuki gotovo vedl povedat) in še, ali poznate za eno oziroma drugo znamko avtomobila serviserja - tudi to ni zanemarljivo. S tega vidika namreč je lahko tistih 7 let garancije tudi medvedja usluga. Okvirne cene servisev pa vam morajo povedat, potem pa jih mimogrede preveriš še pri drugi avtohiši z isto znamko vozila - res težko ane.

Tudi sama cena 1000€ ni cela cena razlike v avtomobilu: predvidevam, da se dosedaj ni mama furala z otroškim vozičkom: zapelte se v par puntek avtohiš, dejte naredit cenitev dosedanjega avta - kateri vam dajo največ za star avto -> lahko to uporabite pri drugi avtohiši za boljšo cenitev. Podoben scenarij velja za par cen modela KIA in punta, potem pa taprave malo prviješ. Zagotovo se, da če niste leseni redno ceno avtu, skupaj z gumami in navigacijo zbit (mogoče odkloniš navigacijo za nižjo ceno, gume pa obdržiš - ali pa navigacijo prodaš dalje). Malo iznajdljivosti bi sam pričakoval od ljudi, ki skušajo priti do optimalne cene avtomobila ;).

In smo pri opremi: zdej ne vem če si že kdaj opazoval (nočem narediti s tebe b*****) ko sklepa pogodba o zavarovanju - količina opreme v avtomobilu je dvorezen meč -> fajn je že, a na koncu, če gledaš na avto kot prevozno sredstvo, potem celo življenje vsak kos opreme plačuješ... (+1% na osnovno ceno zavarovanja za navadno klimo, + 1.8 % na osnovno ceno zavarovanja za avtomatsko klimo, +1% na ABS, +1,3 % na lite felge, + X% na kovinsko barvo,....) in potem cena fino raste. Zato obvezno dat tudi zračunat, koliko pride za avto zavarovanje. In to ne tako: od oka, ampak zahtevaš izpisek zavarovanje, kjer so RES vključene vse postavke. Ko boste to mel doma, skupaj s papirji za en in drug avto, pa se dejansko lahko začnete odločat na osnovi dejstev. Prav tako predlagam, da gre tvoja mama na testno vožnjo (ne 50 kilometrov), ampak vsaj 300 kilometrov, da spozna en in drug avto, da pogleda na enem in drugem kakšna je poraba goriva (ob današnjih cenah ni zanemarljiv podatek).

... zakaj to pišem: sam sem hotel kupiti Cliota storia 1.5 DCI -> to trenutno kljub dvem uredu plačam bi zmogla s punco sama vdrževat in odplačevat. Ker sem študent, mama kredita za cliota (10.000 €) ni hotela podpisat, ampak je vzstrajala skupaj s frajerjem na boljšem avto - saj lepo od nje. Potem smo začel pri Seat ibizi (okoli 13.000 € za dizla, spet ni bil dovolj dober...) in na koncu, kljub temu, da sem bil js zaradi cene odločno proti pri Seat Leonu 1.9 TDI z aerodinamičnim paketom (Nitro). Ker je bila men cena 19.250€ še vedno preveč v oblakih sem izsilil vsaj to, da so tisti odbijači, 17" platišča, spojler in podobma krama ostali tam - dobil sem osnovna, 16" lita platišča, kar je ceno avtu z nekaj popusta zbilo na 17.990€, sem bil pogojno zadovoljen, čeprav sem prešteval, kako bodo to starši potem veselo odplačevali naslednjih 6 let (osebno bedarija, če nimaš - nimaš -> spomnala sta se potem, da je to darilo meni in punci za diplomo...). Ja prav... a nekako pri 1.9 TDI motorju s 105 KM in osnovnim nivojem opreme, nisem preveč razmišljal o zavarovanju... ko smo dali pa avto zavarovat, me je pa začela bolet glava: 20% popusta na oboje + 20% na mladega voznika, je naneslo krepko čez 1000€... in dejansko, kljub temu, da sam prispevam le toliko kot bi dal za cliota, se resno sprašujem, kako bo to šlo skos, ko boma sama začela plačevati zavarovanje, servise in podobne zadeve... tako, da realno gledano, je bil ta nakup zgrešen, po celi črti. Zato s tega vidika ponavljam papirje na mizo - in tisto dejstvo, da je omenjen Leon moj sanjski avto, posatne bolj malo vredno... vsaj pri slovenskih plačah in trenutnih cenah v oblakih,...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Re: Ceed - popusti?

Napisal/-a Kael Ne dec 02, 2007 5:36 pm

Podvojen post - izbris prosim

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne dec 02, 2007 6:17 pm

tisti ki opevate korejce se malo zamislite kako zgleda avto 10 ali 15 let star korejc ali pa katerikoli evropski avto iste starosti. korejci nikoli ne bojo imeli svoje note in všečnega dizajna. to so vse linije ki hitro izgubijo sjaj. a glede kvalitete je itak vse serijska proizvodnja in so deli na marsikaterem avtu čisto enaki . jaz sem enkrat imel eno realno predstavo. deset let sem vozil fiata bravo in potem mi je pred hišo parkiral en človek ki je bil pri sosedu. nisem mogel svojega avta ven izpeljat zaradi tega ker me je z hjundajem acentom zaparkiral. pa sem tega acenta šel umaknit. doživel sem estetski šok ko sem videl njegovo kabino in notranjost. bil je mlajši avto od mojega ampak takrat sem imel občutek da je stoenka carska proti temu. zato sem sklenil da vedno ko bom kupil vozilo ne bo sigurno iz tretjega sveta. pa naj se kvari kolikor hoče samo da se lepo vozi.
tista sedem letna garancija je itak en klinc. to ti priznajo če imaš avto parkiran. in ga ne uporabljaš. ko rabiš kaj popravit potem najdejo vse mogoče izgovore. preberite si droben tisk kaj sploh taka garancija zajema.
meni je na enem fiatu pet let starem zmlelo vse ventile zaradi zobatega jermena in so mi ga na pooblaščenem servisu brez ene besede nerganja vse popravili zastonj. bilo je pa škode za 2000 evrov.

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Ne dec 02, 2007 6:25 pm

sašo5 je napisal/-a:P.S poglej golfa IV letnik 2002....pol pa odpri KI-E in vsa ta "kiki-riki" sranja, pa na ceno poglej....

Jaz sem tudi takega mnenja. Svaka čast sašo5!
Ne bomo zdaj o izkušnjah :roll:

Kok si sploh star, da imas tok izkusenj? Jaz priznam, da jih nimam, samo svoj komentar sem napisal.
Nimam nič proti Kii, samo bi raje kupil avtomobil druge znamke! To je moje mnenje, ni ga potrebno komentirati. Zarad mene lahko kupi Yugota! :D
cliopower pravi:

Vir: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1755008
VOZILO KOT NOVO BREZ PRASKE
TOVARNIŠKA GARANCIJA 7 LET
10 LET NA PRERJAVNEJNE
NOVE ZIMSKE GUME+LETNE
V AVTU SE NI KADILO

Vidim, kaksen strokovnjak si ti! :P
Slika
I piss on diesel!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Ne dec 02, 2007 7:14 pm

aniscar je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:P.S poglej golfa IV letnik 2002....pol pa odpri KI-E in vsa ta "kiki-riki" sranja, pa na ceno poglej....
P

Če se je družina odločila za nakup novega avtomobila, nevem zakaj sedaj uletavate z starimi avtomobili 5 let. Če si res profesionalec v poznavanju avtomobilov lahko kupiš dober rabljen avto, še prej, pa se z malo nepozornosti pri rabljenem avtu, če ne veš v kaj se spuščaš, hitro nategneš... in za eno družino, ki ji 12.000 € predstavlja zalogaj, je povsem razumljivo, da bo raje za zaiher kupla nov avto, ga sfurala v 12 letih pa potem spet zamenjala. Tej politiki novega avtomobila se pridružujem tudi sam, saj večina folka tako grdo dela z avtomobili, da rabljenega avtomobila, razen če bi vedel od koga kupujem in bi tak avto vsak dan videl, o rabljenih avtomobilih ne želim slišat. Pa prosim brez kreganja, o tem, da je rabljen avto super in ql, nov pa bedarija - vsak ima svojo politiko. Je pa še nekaj dejstvo: če ima družina avtorja, namen avto zvozit, po 12 letih in 200.000 prevoženih ne KIA, ne GOLF V ne bosta vredna nekega res omembe vrednega denarja, zato je izgubljanje na ceni, v tem primeru zanemarljiv podatek, če pa mislijo menjat čez 3 leta, pa je tudi to vredno upoštevati.
In ko smo pri tako opevanem GOLFU - najcenejši GOLF pride nekje 16.000 €, opreme ima pa toliko kot CEED v verziji s klimo, le da je 3.0000 € dražji; s tem da GOLF za seboj potegne držaje zavarovanje (kraja ipd fore obvezne), dražji so servisi, dražje je zavarovanje, dosti manj je garacije in če ti je 100€ denar, je povsem razumljivo, zakaj ne razmišljajo o Golfu naprimer, zakaj hočejo novega, pa za nas ni bistveno, če pomagamo pri izbiranju novega avtomobila.
Edino kar se strinjam z vami, je da 7 letna garancija bolj marketinška poteza, kot pa dokaz vzdržljivosti CEED avtomobilov - to se bo pokazalo še po nekaj letih, vendar avtomobilska znamka mora tvegat, če na ta račun dobi kupce in poteza je definitivno pogumna. Vendar pa se v ozadju 7 letne garancije skriva tudi zagotovilo taiste avtomobilske znamke, da bodo servisi dobro živeli, saj je garancija pogojena z rednem servisiranjem na poobplaščenem servisu, kateri pa vemo da je dražji od nepooblaščenega servisa. In vprašanje je potem, ali je ta 7 letna garancija vredna toliko in toliko 100€ več... pa še mimogrede je to, da se potem plačila pri uveljavljanju garancije, vsaka avtomobilska znamka, če je le mogoče brani na vse pretege, češ, da je prišlo, da do nestrokovne rabe avtomobila. Marsikdaj bi se s tem, ob opazovanju, kako dela folk z avtomobili s tem celo strinjal, vendar kot rečeno: nihče vam nebo dal ničesar zastojn, ampak bo na koncu imel od vsega profit.
Svetel primer takega delovanja je naprimer Renault, čeprav osebno proti tej znamki nimam ničesar proti: dajo vam zimske gume zastojn, 1 leto kasko + 1 leto zavarovanje, 4 letno garancijo, pa še fajn popust - toda, a mislite, da to renault plača in je zaradi tega na zgubi - jok brate, nebo res. Cene so itak že v osnovi pri vseh proizvajalcih iste (al kupuješ Leona al pa Golfa al pa nekaj podobnega, je razlika v ceni, ko prideš na isti spiek opreme približno enaka) in v osnovi toliko višje, da imamo potem velike oči ob 2.5000 € popusta, tudi akcija zimskih gum, katerih so naročil na miljone komadov, dobil pasji rabat, so vračunane v ceni avtomobila. Potem je tukaj kasko in zavarovanje: to bo ponudila zavarovalnica, saj mnogo ljudi pri tej zavarovalnici ostane, podoben point je tudi v extremno nizki, 5% obrestni meri. Dosti pa renault notri prinese tudi z zelo "poceni" servisi in rezervnimi deli, čeprav so cene novih avtomobilov, roko na srce ugodne... zapomnite si, da nihče vam nebo dal ničesar zastojn; konkurenca je le delček... point vsega je, da se ti super dobro počutiš, da so ti še rit obrisal, ko si avto kupil. V resnici pa so še vedno mastno zaslužil.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov