Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne nov 23, 2003 11:25 am

Hja za do 500k se ti pomoje res splača marsikaj (ravno kupuje sošolc neki tacga pa mamo cel spisek) :
-Nissan Sunny 1.4 letnik 93, 94. Se praktično nč ne kvar (okej razen bremze se znajo obrabt al pa optika zjebat - ampak sem bil jaz kriv :oops: )
-Peugeot 106. Hja ga mam pa čist jaz in se niti ne kvar. 1.1 kr zadovoljivo stegne (z športnim filtrem zdj ful bl ropota :twisted: ), drgač pa kup 1.4. Se niti ne kvar kaj dost (zaenkrat je še vse v redu)
-R Clio je kr zadovoljiv avtoček za ta denar. Nimam izkušenj z njimi ampak baje, da se da dele kr marsikje dobit. Isto velja za R5. Oba dobiš tut za 250.000 SIT (Clio letnik 91-93, R5 pa do letnika 94)
-Seat Ibiza letnik 94-95. Kr vredu. Zadnč sm vidu enga pocen.
-No in nazadnje še Golf II dizel. Pil ti ne bo velik, trden je ko tank, pa dele ti lohk zrihta vsak lokaln mehanik.

Sprjazn se, za ta dnar pač ne dobiš dobrga in ekonomičnega avta. Potem izbiraj naprej, kot sem jaz.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To nov 25, 2003 10:56 pm

@ZZZ1:
Ce je tole name letel, ti nc ne zamerm, samo vedt mors da jst kupujem avto za "male pare" nekj za v solo in po soli.. Zavedat se mors da je tvoj Opel star samo 4leta, ce pa gledas ople stare okol 10let je pa sama zalost, sj sm mu na izbiro opel omego 2.0 diamond, avto je v redu zgledov, mal je bil butnen v desna vrata, z vso dodatno opremo razen ledra, pogledam podvozje sm pa mislu da se bom zjokov.. Sicer pa nihce ni reku da opli nikamor ne grejo, o seveda grejo sm se dvakrat pelov z ascono predelano za rally, uff tist je pa slo mal hitrej ko pa tvojih 245kmh.. Pa je bla samo 2.0..

lp

ZZZ1
Nov uporabnik

Napisal/-a ZZZ1 To nov 25, 2003 11:56 pm

Moj "the best" je 255.
Brez zamere, me je malo "dvignal", pa sem odgovoru. Če sem iskren, je pa moje mnenje, da je med nemci (mislim nasplošno znamka-ne posamezni modeli), opel najslabša varianta. Je pa druga plat medalje - če z oplom nisi v visokem rangu, so deli dokaj poceni, dosti nižji kot kakšen francoz, šved, da ne omenim japoncev. Pa tudi v višjem rangu je z vdrževanjem lažje kot MB ali BMW.
Če bi kupoval rabljen avto za less money (recimo nekaj za familijo, ne za frajerišenje), bi najverjetneja iskal omego 2.0i - in to 8 ventilov - ne 16!!! (velika razlika v kvaliteti in življenski dobi mašine - sama dobra stara tehnika brez elektronike), imaš plac, potovalno udobnost, zmerno vzdrževanje in za velikost ter težo avtomobila, nisko porabo (če ne tiščiš do konca-takrat tak vsak pije kot štajerci).
Ajde.., pozdrav

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tipo-mania Sr nov 26, 2003 1:41 am

Ej Vince,si neki omenjal neko odprto elektroniko-kaj nej bi to blo-kaj si tm poštimu da ti več leti
DJ Jay

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr nov 26, 2003 6:46 pm

ZZZ1 je napisal/-a:(če ne tiščiš do konca-takrat tak vsak pije kot štajerci)
:twisted:
Aja Opli... Fotr ma starga Kadeta 1.3 (letnik pradavni 89) pa je mel na začetk ful težav. Zdaj je že mal bolš, sam me prav zanima kako bo kaj z vžigom pozim :shock: . Rini dečko. Ampak to je sam en primer. Nasplošno pa ne bom nč govoru.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Sr nov 26, 2003 7:35 pm

Tipo-mania je napisal/-a:Ej Vince,si neki omenjal neko odprto elektroniko-kaj nej bi to blo-kaj si tm poštimu da ti več leti

Ej preveč me vprašaš...to je men en kolega na servisu razlagal...sam...men je v glavnem važen to da mal bolj gre :P
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Če dec 04, 2003 3:01 am

zzz1, jst bom pozabu pampers pa dokazu da je opel res sranje :P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 04, 2003 8:31 am

Na splošno za tok denarja se zdele prodaja subaru leone karavan 4X4
- mašina je 1.8mi boxer (mi - multipoint injection 70KW/93KM z zelo majhno porabo)
- elektro stekla spredaj zadaj
- servo volan
- nastavljivi sedeži po višini
- zaščitni loki
- elektro nastavljiva ogledala
- stalen prednji pogon z možnostjo vklopa pogona na vsa 4 kolesa in reduktor

Avto je res lepo ohranjen in se ga splača kupit. Polek da gospa, ki ga je vozila še 4 letne gume na svojih platiščih, da ne omenjam, da je avto redno vzdrževan in da je vse pošvasano in zaščiteno, tko da je z plehom mir za najmanj 5 let. Cena je 350k sit, registracija za ta avto pride polna 106k - vključno z tablicami. Poraba pa je od 7 do 8 litrov pri normalni vožnji, z reduktorjem če se voziš v hribe in podobno do 10 - 11 litrov na 100km prevoženih. Pelje te po vsakem terenu, tudi po vodi do globine 1m, na dragih pa z vsemi štirimi kolesi vklopljeni na štartu nikoli ne zakoplje, s tem da se vrti mašina do 8000 obratov. Na to mašino lahko z majhnimi sapremembami dodaš turbino, ker je mašina za to že pripravljena - samo manjši poseg v računalnik in par cevk za oljno in vodno hlajenje turbine moraš povlečt.

LP
Nebivedu
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov