Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jan 10, 2008 8:21 pm

punto05 je napisal/-a:Michelinu v vednost :

Motor 1,2 8V v Puntu ni vreden pol p.... mrzle vode.

Toliko, da bo jasno !

PS: govorim za letnik 2005 ker predvidevam, da so motorji v 2001 niso bistveno drugačni in govorim iz lastnih izkušenj.

LP

ne ven kaj je tako slabega na puntotu ,se pa pogovarjamo o letniku 2000,če nisi bral, pa ne blati svoj "nik" ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jan 10, 2008 8:42 pm

SamoK je napisal/-a:soncek kaj ti pa te je? pac ji niso vsec crni odbijci, njen bo avto ne tvoj!

ti pa svetujem raje clia, kot pa punteka.. sej res da vizualno je lepsi ampak se bojim, da ta motor 1.2 ni glih biser, pa tud kvaliteta izdelave bi lahko bla boljsa.

Dej si še enkrat preberi moj komentar.
Osu gre samo enkrat na led.lp

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Če jan 10, 2008 9:14 pm

Michelin,
govorim o motorju 1.2 8v 44kW, model 188A4.000, ki je bil v izdelavi od 1999 do 2006. Torej govorimo o enakem motorju. Lahko prideš pogledat ta motor (hišni) kupljen 10/2005, prevoženih 72.000 km (kakšnih 8.000 jih manjka, ker je bil ogromno na servisu.

Videl boš obup...

LP

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jan 10, 2008 9:32 pm

punto05 je napisal/-a:Michelin,
govorim o motorju 1.2 8v 44kW, model 188A4.000, ki je bil v izdelavi od 1999 do 2006. Torej govorimo o enakem motorju. Lahko prideš pogledat ta motor (hišni) kupljen 10/2005, prevoženih 72.000 km (kakšnih 8.000 jih manjka, ker je bil ogromno na servisu.

Videl boš obup...

LP

kaj naj ti rečem drugega kot,da si pač eden z veliko smole in kako napako :cry: ,ki pa jo imajo tudi druge znamke avtomobilov, :idea: pa ne mora nekdo reči,ki mu nagaja bmw da so vsi bmw-ji eno veliko sranje"primer"
lahko mi na ps napišeš iz kje si, bi si pa to stvar res ogledal v živo
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Če jan 10, 2008 9:42 pm

punto05 je napisal/-a:Michelin,

Videl boš obup...

LP

Sori ampak če maš ti probleme še ne pomeni, da so pa zdaj te mašine v kurcu.. Jaz sn ga mel tri leta pa niti ena frka s celim avtom... Pač za ta denar je to meni zelo dobra izbira pa še lepa oblika.

Savinjčan ti pa tak neveš kaj bluziš

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če jan 10, 2008 10:12 pm

samo za intermezzo, 1.2 8v osnovni motor v puntotu je se najbolj vzdrzljiv kot sem mel izkusenj z njim, sicer ni bas nesto od performasov, ampak je zanesljiv z dokaj nizko porabo.. Za kakega zacetnika, sploh za punco je super avto.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če jan 10, 2008 10:33 pm

michelin je napisal/-a:
SamoK je napisal/-a:soncek kaj ti pa te je? pac ji niso vsec crni odbijci, njen bo avto ne tvoj!

ti pa svetujem raje clia, kot pa punteka.. sej res da vizualno je lepsi ampak se bojim, da ta motor 1.2 ni glih biser, pa tud kvaliteta izdelave bi lahko bla boljsa.

:shock: pa kje si našel takšno biserno "1.2 ni glih biser" je zelo dober in zanesljiv motor ter ima manjšo porabo 8) ,zato ne lapat kar slišiš od nekogaki mu je punto všeč in mu nedosegljiv ;)

res je nimam ga sam, (ga niti ne bi hotel met) zato lahko trdim samo to kar sem videl pri kolegu..in to je vseskozi elektronika (vse kar najdes pod ta pojem) in pa menjalnik..

pod biser sem pa mislim tole, da je fiatov 1.2 ze zelo star, namrec je le posodbljen iz unota..

ps. v debate kaj je komu dosegljivo pa se ne bom spuscal, ker jaz za sebe vem, za tebe pa me ne zanima..

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Pe jan 11, 2008 9:59 am

Da ne nakladamo - vsak naj svoje hvali in graja.
Jaz iz prve roke, večina pač ne.
Pa končujem v tej temi, da ne bom kriv prepira.
LP

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe jan 11, 2008 1:05 pm

Še ena taka tema v kateri vozniki Renaulta pljuvajo čez druge znamke v tem primeru je to Fiat.Pa sploh ne vem kaj mate to grdo navado posiljevat ljudi s stvarmi ki so vam všeč.Kaya lahko ti samo svetujem da ostani pri tem kar gledaš in upoštevaj poste v zvezi z Puntom. ;)

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Pe jan 11, 2008 1:28 pm

Zelo lepo bi bi bilo,če bi nekateri tudi utemeljili svoje odgovore. (biseri pa ........)
batek

Uporabniški avatar
*KAYA*
Novinec

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a *KAYA* Pe jan 11, 2008 3:17 pm

slavcdklavc je napisal/-a:Sploh ne bom podal izjave za tupasto SAVINJČANOVO, ampak bom raje pritisnil karton.

Glede avta, pa sam iščem v podobnem rangu Puntov, le da trenutno denar ni v rangu povpraševanja :D in, da bom raje počakal še nekaj časa, ter si za malce večji znesek kupil HGTja, ali pa mlajši letnik Punta, ali pa ker drug avto. Srce je za Punta, zmogljivosti (finančne), so pa na strani sploh ne prevoznega sredstva :D :D

Ja..SAVINJČAN ma pa same super izjave res..Sm se že navadla..tko, da mi je čist vseen kaj si on misli.. :lol:
..Drugače bi pa tut jst raje še mal počakala pa si pol kupila HGT-ja..ampak žal nujno rabim avto, oz. ne morem bit brez.
Rada vas ima Kaychi :)=(:

Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
*KAYA*
Novinec

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a *KAYA* Pe jan 11, 2008 3:20 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Še ena taka tema v kateri vozniki Renaulta pljuvajo čez druge znamke v tem primeru je to Fiat.Pa sploh ne vem kaj mate to grdo navado posiljevat ljudi s stvarmi ki so vam všeč.Kaya lahko ti samo svetujem da ostani pri tem kar gledaš in upoštevaj poste v zvezi z Puntom. ;)

..se strinjam s tabo glede posiljevanja s stvarmi ki so vam všeč..Jst sm pač samo vprašala za mnenje o puntotu in hvala tistim ki ste mi kaj pametnega povedali.. ;)
Rada vas ima Kaychi :)=(:

Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe jan 11, 2008 3:33 pm

veste pa bogi punci pokvarit vso veselje

obnašate se kot v vaški gostilni...

slabe stvari malo bol utemeljite, da bo saj vedla kaj je vse razlog za tako slabo mnenje, ne pa da slab ker crkuje, ker je lahko bla ta stvar katera dela probleme že menjana pri prejšnjem lastniku in bo avto še en čas služil novemu lastniku.

kaya glej da bo ti lep, da bo saj kaka zračna blazina, el. pomik stekel(se ne spodobi za punco da mora še okno ročno dol gunit ;) ), klima da ti nebo vroče in da neboš prišla vedno cela zašvicana(se prav tako ne spodobi niti za fanta, še majn za punco), da je redno servisirano, čeprav ma mogoče malo več kilometrov od ostalih, saj veš da so realni. Praviloma se pa tak vidi po obrabljeni notranjosti kako se je ravnalo z avtom. Tudi če greš k samemu lastniku domov, lahko samo na pogled o okolici marsikaj ugotoviš.

lp

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Pe jan 11, 2008 4:09 pm

Punta letnik 2000 boš s klimo težko dobila saj jo niso imeli serijsko, če pa že pa niti pod razno za 3000EUR. Začnejo se pri 3600EUR z res bogo opremo SX in 44kW motorjem, ki pa je kot povedano bol bogi ko klima dela. No kot vidim imajo tudi ti s slabšim motorjem dve zračni blazini. Sprva so jih imeli samo ELX oprema z 1.2 16V.

PS. Sam imam 1.2 16V ELX 57kW in ga niti pod razno ne zamenjam za 44kW s klimo. In poleti odpreš zadnja okna (ni nič prepiha) in če se peleš vsaj 20km/h neboš švicala. S klimo so pa 4000EUR in več.
Zadnjič spremenil tili, dne Pe jan 11, 2008 4:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe jan 11, 2008 4:24 pm

tud jaz sem slišal že marsikakšno kritiko čez puntota, tako s strani lastnikov, kot avtomehanikov. Je pa dejstvo tako, da se ti ne rabiš bat za ta avto. Če ne boš mela ravno smole, bi ti avto mogu služit. Ponavadi kupjo puntota kakšni mlajši fantje, ker nimajo denarja za kj več, potli pa to vse leti in muka. ko pa neki crkne so pa jetra. Verjetn se boš lepo vozila, tko da ne bi smela met problemov. Pa tud clio ni tko slab avto. Veliko je odvisno kdo pa kako ga vozi.

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo Pe jan 11, 2008 4:49 pm

No tko bom reku pri nas imamo Punteka letnik 2000 prav ta motor 1,2 44kw ,kupli smo takrat novega. In lahko rečem tko vsi ti Punteki imajo manjšo napako da približno pri 60000prevoženim kilometri ponavadi spusti tesnilo glave...(poznam približno tri takšne primere) mogoče je naključje ampak mal verjetno...drugače pa ob redni menjavi olja in filtrov ni do sedaj bilo nobenih napak na avtu.
Je pa res ,da je to avto bol za umirjene voznike in mogoče res ni zelo kvalitetno narejen ampak ,čist ok avto.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1781660
Tale ,ki si ga predlagala je še sporting in ima mal bolšo opremo in mal več koničkov kar je zelo ok.
Zadnjič spremenil momo, dne Pe jan 11, 2008 4:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Audi.... zakon!

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe jan 11, 2008 4:58 pm

slavcdklavc kje boš pa dobil hgtja

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe jan 11, 2008 5:54 pm

Kar se motorja od puntota tiče, mislim da je motor 16V res boljša izbira, pa tudi poraba ni toliko višja. 1.2 8V motor tudi ni slab a ne vem kako nekaterim uspe da spusti tesnilo. V familiji smo z 1.1 8V motorji naredili skupaj vsaj 300.000km, pa pri nobenem ni spustilo tesnilo, čeprav sta dva od teh rabljena in pri enem so kilometri zelo sumljivi. Motorja 1.1 8V in 1.2 8V sta praktično enaka. Po letu 2004 so izboljšani 1.2 8V motorji ki nimajo težav s tesnilom.

Kar se komentarjev glede elektronike tiče je vse skupaj bedarija, ker imajo enako vsi evropski proizvajalci od VW do Renaulta, tako da je vse isto sranje (Bosch). Fiat se mi zdi da zdaj daje elektroniko od Hitachija noter, vsaj tako je pri Marei 1.8, moram pogledat še pri tanovem puntotu.

Glede savinjčana: S takim cliotom kot ga ima on sem se dosti vozil in ga ne bi nikoli kupil, če ne zaradi drugega zato ker je vožnja z njim živo trpljenje v primerjavi s Puntotom, ne vem kako je lahko v primerjavi s Puntotom tako neprostoren, povsot te nekaj tišči, na zadnjih sedežih pa moraš imeti glavo pod kotom 45 stopinj, pa ob vsaki luknji se počiš v streho. Zadaj normalni ljudje ne morejo sedeti, še spredaj je problem, izgleda da je bil delan za kitajce.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe jan 11, 2008 6:17 pm

SamoK je napisal/-a:pod biser sem pa mislim tole, da je fiatov 1.2 ze zelo star, namrec je le posodbljen iz unota..

Glede na to da ga še zmeraj uporabljajo, (tudi v Grandeju) to nikakor ni slab motor. Slabe motorje umaknejo po nekaj letih (1.4 12V iz bravota, 2.0 iz Tipota itd), Zdaj je motor 1.2 8V sicer izboljšan (tesnilo iz drugega materiala, ne pušča olje na pokrovu ventilov). Ti motorji naredijo ogromnih km z minimalnim vzdrževanjem, prej na avtu vse drugo hudič vzame kot da crkne motor, isto je z menjalniki. Motor ne pije olja, če jermen preskoči ne povije ventilov itd. Še vedno bi se lahko drugi proizvajalci zgledovali po teh motorjih, čeprav izhajajo iz leta okrog 1992.

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Pe jan 11, 2008 6:28 pm

Imam Puntota kot drugi avto pri hiši, z motorjem 1.2 44kW. Star je 6 let, ima 50000 km. Edina težava doslej je bila, da se je pokvarila neka reč (žal ne bi vedel katera :oops:) , ki nadzira vbrizg goriva, vendar so jo brezplačno zamenjali v okviru kulance.

Poraba je 6,5l, vzdrževanje je poceni, servis na 20000 km (pri lokalnem serviserju 50 €), če se ne motim. Si v praktično najnižjem razredu glede cestnine in zavarovanja (250€ z bonifikacijo). Olja ni potrebno dolivati. Pnevmatike so 13 col, tako da je njihova menjava minimalen strošek, itn.

Res je, da motor nima navora in pospeškov, ampak glede na stanje cest, omejitve, gostoto prometa in predvsem vozniško kulturo, ki je prisotna tudi v nekaterih komentarjih, povsem zadostuje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov